Bebeğimin gözleri sürekli sağa sola doğru hareket ediyor ama bizi görüyor, tepki veriyor. Neden olabilir göz hareketleri?
2 ay
Bebeğimin gözleri sürekli sağa sola doğru hareket ediyor ama bizi görüyor, tepki veriyor. Neden olabilir göz hareketleri?
Cevap
2Cevap
Normal olup olmadığını bilemem. Bildiğim tek şey sadece Bir doktora gösterip teşhis koydurmayin en az 3 dokdora. gosterin normal olabilir bu bebek daha bir yere odaklanıp bakması beklenemez ama şüpheniz varsa da erken tedavi tabiki her zaman iyidir ama yinede bir dokdr karaiyla kalmayın
Ya gösterdim zaten ama küçük olduğu için net bir şey söylemiyorlar ya da önemsenmiyor bilmiyorum
Tamam teşekkür ederim
Bebeklerde 3-4 aya kadar fiksasyon olmaması normal ama nistagmus farklı bir şey onda göz hızlı hızlı titrer gibi hareket eder
Bu arada göz hastalıkları uzmanıyım bi videosunu görürsem net bir şey söyleyebilirim
Titrer gibi değil benim beneğiminki tamamen sağa sola doğru gidip geliyor bazen daha yavaş bazen daha hızlı şu an 6 aylık kızım geçici midir acaba
Video göndermeyi bilmiyorum ama tam olarak anlattığım gibi titremiyor sağa sola gidip geliyor durmadan
Muhtemelen normal bir şeydir ama görmeden bir şey söylemek zor
Bilmiyorum gözleri normal değil ama geçici mi onu merak ediyorum
6 aylıksa be belirgin bir şey varsa geçici olmayabilir
Kaç aylık olduğunu bilmiyorum ama etrafını tanımaya başlıyordur belki siz yine de doktora görünün
Götürdüm de net bir şey söylemiyorlar ki 6 aylık bebeğim
Doktor değilim bilemiyorum yanlış yönlendirmek istemem ama sık sık olmuyorsa sorun olmaz bence
Sürekli öyle
Kaç aylık?
6
Normal
Neye dayanarak bunu söylüyorsunuz daha önce gördünüz mü
Evet gördüm
Geçti mi peki korkuyorum çünkü
Evet geçti korkma doktora sor istersen
Sordum net bir şey söylenmiyor
Siz kimde gördünüz acaba sürekli mi oynuyordu gözleri
Ben kardeşim de gördüm
Kaç aylıkken geçmişti
6 aylıkken
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Bebek kaç aylık, orası çok önemli canım 👶🏻 Eğer ilk 2-3 ay içindeyse, gözlerin ara ara kayması, odaklanamaması genelde normal kabul ediliyor. Ama “sürekli” sağa sola titreme varsa, nistagmus olabilir, mutlaka çocuk göz doktoruna görünmen iyi olur. Anneliğin kuralı: İçine kurt düştüyse, doktora randevu çoktan hak etti demektir 😄💐
Doktora gittim zaten net bir şey söylenmedi daha küçük olduğu için 6 aylık bu arada
6 aylıkta sürekli titreme normal sayılmaz canım, 2. görüş al derim 👶🏻👀