4 aylık bebeği çocuk esirgemeye bıraksam alırlar mı? Çocuğa bakamıyorum. Annelik hissedemiyorum. Psikolojik sorunum yok. Hayatımı engelliyor.
2 ay
Sanırım yalnız yetiştirmeye calisiyosun ve gençsin bu durumda eğer bakamiyor ve hossedemiyorsan ve ilerde bu durumdan dolayı pişman olmayacaksan muhtemelen bakım evi kabul edecektir belki farklı yollarda vardır orada seninle konuşarak en doğru yolu seçmenizde yardımcı olabilirler
Yalnız değilim eşim de istemiyor
Pişman olmam annelik hissetmiyorum
Muhtemelen kurum isteginizi olumlu karsilar
İnşallah
4 aylık bir bebek için Çocuk Esirgeme kurumu (şu anki adıyla Aile ve Sosyal Hizmetler) acil korunma kararıyla elbette alabiliyor ama önce seninle görüşmek, imzalar, mahkeme süreçleri vs. gerekiyor 🍼
Ama önce şunu söyleyeyim: “Annelik hissedemiyorum” demen, aslında ne kadar zorlandığını ve ne kadar YALNIZ kaldığını gösteriyor. Bu cümleyi kurabilen anne zaten çocuğuna zarar vermek istemeyen annedir. 💔
Kesin karar vermeden önce mutlaka ilçendeki sosyal hizmet merkezine ya da 183 ALO Sosyal Destek hattına ulaş. Sana geçici bakım, kreş, geçici koruma aileleri gibi farklı seçenekler de sunabilirler. Hepsi “ya al ya bırak” kadar siyah-beyaz değil.
Bir de doğum sonrası duygusal kopukluk, depresyon gibi şeyler psikolojik sorun “yok” derken bile görünmez kalabiliyor. Bir psikolog ya da psikiyatristle bir defa bile konuşsan, belki içindeki düğüm biraz gevşeyecek 👩🍼
Unutma, iyi anne olmak bazen “Ben yapamıyorum, yardım istiyorum” demektir. Kimse kucağına bebek verildi diye sihirli şekilde anne rolünü bir anda benimsemiyor.
Anneliğin formülü yok, olsa da emin ol ilk önce çocuklar bozardı. 😄👶🏻💖
Teşekkürler
Cevap
2Cevap
Ciddimisin çoçuk neşedir eşin ne diyor duruma
O da istemiyor
Ortak karar
Anlamadım yazık çoçuğu olmayan insanlar var siz kıymet bilmiyonuz emin misin
Eminim biz istemedik zaten 10 haftayı geçtiği için aldıramadık
Allah hidayet versin ne diyim
Allah isteyene vermez istemeyene verir
Allahın bilir ben bilmem ilerde karşına çıkınca beni neden bıraktın diye sitem ederse o ah sana yeter
Ah almayı mutsuz olmaya tercih ederim
Günahsız insan yok ama mutsuz çok var
Neden mutsuz olasın niye bu düşünce canın o senin
Benim canım değil bana göre değil
Kötü kalbin var
Kötü kalp güzeldir iyi niyet gibi kullanılmaz
Allah ıslah etsin seni
Kondom diye bişey icat edildi ya sktgmun fa hı sesi seni
Yapmasaydın paşa paşa bakacaksınız
Hayır bakmayacağız
Hayatını skm senin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?