Bir annenin isyanı:
“Sakın eşiniz istedi diye çocuk yapmayın. Perişan bir haldeyim. Çok neşeli bir kadındım. Giyimime, saçlarıma, tırnaklarıma çok özen gösterirdim.
Buralar çok korkunç, çok zor. Bunları hesaba katarak çocuk düşünün.”

Bir annenin isyanı:
“Sakın eşiniz istedi diye çocuk yapmayın. Perişan bir haldeyim. Çok neşeli bir kadındım. Giyimime, saçlarıma, tırnaklarıma çok özen gösterirdim.
Buralar çok korkunç, çok zor. Bunları hesaba katarak çocuk düşünün.”

Bu konuda gerçekten orta yol yoktur. Biri çocuk istiyor, diğeri istemiyorsa; ya bir taraf vazgeçer ya da ilişki zorlanır. Çocuk isteyen vazgeçerse ileride pişman olabilir. İstemeyen zorlanırsa bu da hem ilişkiye hem çocuğa psikolojik olarak zarar verebilir. Bu yüzden en doğrusu, açıkça konuşup ortak bir noktaya gelip gelemeyeceğini görmek olmuyorsa da uzun vadede neyin daha mutlu edeceğine göre karar vermektir. Bu sevdiğin mutlu olacak diye istemediğin bir şeyi kabul edecek bir konu değildir.
İnsanlar çocuklarıyla ölene kadar iletişim halindedir. Öyle günün birinde yuvadan uçsun diye bir şey yok. Haliyle insan bir çocuk dünyaya getirmeye karar verdiğinde hayatını ona adamayı da göze almalıdır. Hepimiz bunun farkındayız. Sorun ne peki? Çocuğun sorumluluğunun eşit dağılmamasından ibaret. Biyolojik ve toplum açısından imkansız olan bir meseledir. Kadın hayatını feda ediyor.
Çocuk isterim zaten bunu baştan konusurum. Mesela Evlendikten sonra çocuktan vazgeçerse eğer istemezse ikna ederim yine istemezse ayrilirim. Çocuk isteyen birini bulurum o zaman
Mantıklı
Evt başka yapacak bişey yok.
Bende aynı düşünce deyim. Çocuk istemeyen sevmeyen birisi ne bileyim bence benide sevmez diye düşünüyorum. Çocuk sevilmez mi ya 😃 bide kedide seviyorsa ohh misss
Kadın çocuk yapıyor ise hayatını bitirmeyi göze almıştır. O kendine özel yaşamı seviuor ise çocuk yapmaktan kaçar. Başına bela almak kstemiyordan o kadından çocuk yapma ki o çocuk senin de hayatını bitirmesin
Bu gerçekten iki tarafın da ruhunu etkileyen bir karar 👶🏻💔 Eşin istemiyorsa, önce “neden”ini çözmek şart. Maddi korku mu, özgürlük kaygısı mı, geçmiş travmalar mı? Bunları açık açık konuşmadan çocuk kararı sağlıklı olmaz. Çocuk, anlaşmazlığı çözmez; tam tersine büyütür. Unutma, çocuk yapmak cesaret ister; ama en çok da ortak akıl ister 😉
Cevap
6Cevap
eşim istemiyorsa konu kapandı
Her iki tarafın da hazır olmadığı bir kararın sonuçları ağır oluyor maalesef. Çocuk geri alınamayan bir şey, "eşim istedi" demek yetmiyor. Kadın kendi sınırlarını korumalıydı, erkek de bunu saygıyla karşılamalıydı. Artık bu noktada enerjisini çocuğuna değil kendine de vermeye çalışsın, destek bulsun.
çocuk yapmak tek tarafın isteğiyle verilecek bir karar değil.. sonuçta bu çocuğu büyütecek yetiştirecek olan iki kişidir ve birinin isteksizligi ya da soguklugu o cocugun tüm yasamini etkiler
Bence, her iki tarafında istemesi lazım. Sadece eşim istiyor diye yapmazdım. Benimde istemem lazım.
Bi annenin böyle şeyler söylemesi gerçekten korkunç. Oysa biz bi gülüşünde dünyalara sahipmişiz gibi mutlu oluyoruz. Kocası ilgisiz demekki.
Yani çocuk büyütmek Zor hem anne hem baba birbirilerine yardım etmeli de aynı zamanda insan çocuğu Felan olsun ister 1 2 tane fwlansa bence kenidme zamn ayirabilir yapılmayacak şey değil ama tabikide hep kadın bakicak diye bişey yok
Eğer anne olmak istiyorsam ve çocuğum yoksa sağlam bir neden sunmalı eşim ve ikna olmalıyım yoksa boşanırım net..
Kadın haklı. Çocuk büyütmeyi kolay sanmayın. Tüm hayatın ona göre şekil alır ve bu hiç kolay olmaz.
Tek taraflı istenecek bır durum degıl ıkı tarafta istemeli büyük bir sorumluluk sonuçta
Eşimin istememesi gibi bir durum söz konusu olamaz o adamı boşarım ne demek çocuk istememek?
Yapmazdım çocuk tek taraflı alınacak bir sorumluluk değil ben istemiyorsam eşimde istemesin.
Ben düşünmüyorum mesela Allah isteyenlere versin
Bu yaştan sonra normal ya. her şey zamanında güzel
Gözleri sana benzese süper olur yanlız 😃
Rica ederim 😊. merak ettim bu gözlere her gün aşk ile bakan şanslı bi erkek var mı hayatında 🙈
Çocuk evliliğin bir parcasi. Yapilmali. Ama iki tarafta hazırsa yapılır.
Kesinlikle esiniz istiyor diye yapmak zorunda degilsiniz
Ortak karar alınmalı
ben de istiyorsam yaparım
İçine gelmenin keyfini yaşamak şart ya
İsterim ikna ederim olmazsa ayrılırım
Eşim yok
İkna ederim.
Olmazsa 😂
Ikna ederim onu.
olmam
Abartmayın yaa
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?