Aldatılan ama çocuğu olan bir eş olarak kocamı affetmeli miyim, boşanmalı mıyım?

Merhaba

Ben 10 senelik eşimin beni aldattığını öğrendim. Ben tabii bunu evden kovdum ve bu çok pişman olduğunu söylüyor. Nefsine uyduğunu, bir daha asla böyle bir şey yapmayacağını beni çok sevdiğini o kadının yüzünü bile hatırlamadığını falan söyledi. Affetmedim henüz.

Ama en yakın arkadaşımla konuşmalarımızdan sonra kafam karışık. Bana diyor ki erkeklerin nefsi bizimki gibi değil onlar bir anlık zevk için sevmediği kadınlarla beraber olabiliyor, ama kocan seni çok seviyor, ayrıca bazı kadınlar çok fena kim bilir ayartmak için neler yapmıştır o kadın, işte o kadın yüzünden yuvanı mı dağıtacaksın falan dedi, çünkü bizim çocuğumuz var. Yani kafam çok karışık.

Belki bu durumu yaşayan ben olmasaydım uzaktan aldatan adam affedilmez falan derdim ama çocuğum olunca bir de kocamı da her şeye rağmen hâlâ seviyorum. Aşk evliliği yaptım zaten. Ondan boşanırsam da bir daha birini sevebileceğimi zannetmiyorum

Lütfen bana bir fikir verin.

Aldatılan ama çocuğu olan bir eş olarak kocamı affetmeli miyim, boşanmalı mıyım?