#Aile&toplum Bence ebeveyn olmak, sadece çocuğu mutlu etmek değil. Her istediğini yapmak kolay… zor olan, gerektiğinde “hayır” diyebilmek. Çünkü çocuk o an mutlu olmak ister, ama ebeveyn onun başına ne gelebileceğini düşünür. Bazen üzülse bile korumak gerekir. Çünkü her “evet” iyi değildir, bazı “hayırlar” gerçekten korur. Ama fazla kısıtlamak da doğru değil. Ne tamamen serbest bırakmak, ne de tamamen kontrol etmek… Asıl mesele denge: Hem yanında olmak, hem de onu hayata hazırlamak. Sizce hangisi daha zor: mutlu etmek mi, korumak mı? #Aile&toplum
Ebeveyn olmak hertürlü yaninda olmak demek ebeveynler herseyi bilmez bilmek de zorunda degildir onlarda insan onlar da hata yapar cocuklarin gözünde ebevenler ilahlaştırılamaz ebeveynler cocuklarina dogruyu yanlisi öğretecek Allahı anlatacak Kuranı ögretecek Peygamberimizin yolundan gitmeyi göstereecek evebynler cocuklarini hem hayata hem ölüme hazırlamalı ölümün yaşı yoktur Allah bizlere ne kadar zaman belirlediyse o kadar süre yaşarız sadece
Ebeveyn demek sadece doguruyum buyutuyum ben yaslaninca bana baksin diye degil ya da dogurdum büyüttüm simdi kapi dışarı edeyim degil ya da dogurdum köşeye atayim kendi kendine büyüsün degil ya da ben dogurdum onu eziyim hayatini karartayim psikolojisini yerle bir edeyim canini yakayim edeyim degildir
Ebeveynler ne eş ne ebevyn olmayi bilmiyor herseyi dogru bildigini zannediyorlar herseyi onlar biliyorlar zannediyorlar halbuki bildikleri zannetikleri dogrular hep yanlis kendileri de kendi anne babalarindan gordukleri seyler onlar da büyük yanlıştı büyük hataydi cocuklarina vermediler göstermediler hep kendi dogru bildikleri yanlislari dayattilsr ve sonrada onlardan düzgün dogru sekilde toplum olusturup ebeveyn olusturmasıni istediler ama öyle olmadı tabi eskilerin yaptiklari hatalarin yanlışların tekrar ederek günümüze gelmesi ve devam etmesi ve daha büyük sorunlara yol acmış durumdaalar
Mutlu etmek. Motorcu kardeşimize Allah'tan rahmet diliyorum ama motor sadece bir sebepti. Motor olmasaydı başka bişey olacaktı. Evde 1 yudum su içerken bile olmadı mümkün. Ecel ve ölüm bu dünyanın gerçeği ve bundan kaçış yok. Motoru evin önünde dursa ve dediğim gibi evde su içerken vefat etse ne olacaktı motor için kimse kötü demeyecekti. Bunlar sadece sebep. Sonuç aynı ise sebeplere takılmaya gerek yok. Allah rahmet eylesin kardeşimize.
Çok çok güzel açıklamışsın bundan başka daha da böyle güzel açıklanamazdı zaten ama naalesef bunu anlatamıyoruz saniyorlar ki olan olaylar durumlar sebepler insani öldürüyor onlar olmasa ölmeyecekmis oluyor haa olup da ölmezse o zaman da Allah korumus oluyor veya baska bir sey deniyor ölürken zamanı vakti gelmiş denmiyor asla hep bir çarptılma anlaşılmama anlaşılmamsya sürüklümeye çalışıyorlar
Mutlu etmek bir şekilde olur ama korumak daha mühim ve zor çocuğa hem güven vermek gerekir hem de özgür bırakmak ki hem kendini geliştirebilsin hem de hata yaptığında veya düştüğünde onu kaldıracak bir elin olduğunu bilsin ve yanlış yollara sapmasın hem böylece zaten sevgi ve mutluluk da pekişir o çocuk gittiği yerde ailesini vs temsil ettiğini hatırlar
Bence ikisi de eşit önemde aslında, en zoru dengeyi bulmak. Bazen korumak için hayır, bazen hayata hazırlamak için evet demek gerekiyor. Bu ince çizgiyi yürütmek en zoru bence.
Bence kesinlikle korumak daha zor 🧸 Çünkü “mutlu etmek” çoğu zaman anlık, bir oyuncak, bir izin, bir şekerle halloluyor. Ama “korumak” dediğin; bazen çocuğunun gözündeki ışıltıyı bile bile söndürmeyi göze almak demek. Ebeveynlik, vicdanla yastığa baş koyma sanatı aslında. 😄