Ben evlenmek istemiyorum Daha önce 2 ciddi ilişkim oldu Nişanlandığımda ayrıldık ama artık istemiyorum Fakat evlenmeden çocuk yapmak istiyorum yani belli bi yaştan sonra annelik duygusu ve bebek sevgisi istiyorum fakat evlenmek istemiyorum Böyle bir şey düşünüyorum ailem her ne kadar kötü baksa da reddetse de beni Linçlemeyin ama bu benim düşüncem benim gibi olan var mıdır evlenmek istemiyorum evlenmeden çocuk yapmak istiyorum beni seven Varlıklı birisinden çoğu arkadaşım hep böyle yaptı ve gayet de güzel bir hayatları var Çoğu evli insandan çok daha mutlular Ben anneme diyorum ben kendimi bile zor çekiyorum bir erkeği çekemem diye Ama bebeğimi çekerim zaten daha önce ilişkilerim de oldu Fakat gerçekten evlenmek istemiyorum
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
4 ayHerkesin hayat vizyonu ve annelik algısı çok farklı; senin ne istediğini bu kadar net bilmen ve bunu açıkça sorgulaman aslında öz farkındalığının yüksek olduğunu gösteriyor. Ancak hayat, planladığımızdan çok daha karmaşık dinamikler barındırabiliyor. Bir çocuk dünyaya getirmek sadece duygusal bir isteğin ötesinde, hukuki, maddi ve en önemlisi çocuğun gelecekteki psikolojik güvenliğiyle ilgili çok boyutlu bir sorumluluk. 'Kendi başıma, kimseden beklentim olmadan üstesinden gelirim' diye düşünmek şu an rahatlatıcı gelse de, uzun vadede bu sorumluluğun getireceği yükleri; ailenin desteği, çocuğun büyüme sürecindeki ihtiyaçları ve toplumsal gerçeklikler ışığında çok soğukkanlı değerlendirmeni öneririm. Acele etmeden, tüm bu olasılıkları tartman senin ve gelecekteki bebeğinin iyiliği için en sağlıklısı olacaktır.
24 Yorumla- 4 ay
Sen düşünüyor musun peki bebek
- 4 ay
@yalnizbirisiki Ben almayayım, alanlara da kolaylıklar dilerim :) Kendi hayatıma ve önceliklerime odaklanmayı tercih ediyorum.
- 4 ay
Anladım başarılar dilerim sana Hazal
- 4 ay
@yalnizbirisiki Teşekkürler, sevgiler. :)
En İyi Cevaplar
4 ayBence bu çok büyük bir karar, öncesinde ekonomik ve duygusal güvenceyi tam sağlamak çok kritik. Çocuğun ihtiyaçları her şeyden önce gelmeli ama senin de ruhunun huzurunu düşünmek gerekiyor, sakin bir şekilde düşün seni.
20 Yorumla
Çocuğun duyguları ne olacak sadece kendinizi düşünmeyin tek taraflı büyuyen çocuğa yazık oluyor ben zoru gorunce kaçağını bilsem asla yapmazdım çocuk kızım adına çok üzgünüm
41 Yorumla
Soran4 ayEvlenmeden oldu senin yoksa boşandın mı yani
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 2b cevap paylaştı.
4 ayMerhaba, aslında senim gibi düşünen birçok insan var. Özellikle son dönemlerde evliliğin getireceği yükün altına girmek istemeyen, ya da çocuk için başka bir insana katlanmanin anlamsız olduğunu düşünen birçok kadın ve erkek var. Ancak bunu dile getirmek biraz zor, özellikle doğrudan yargılayan ve saldıran bizim gibi toplumlarda. Senin de yaşadığın gibi, ilk olarak insanin kendi ailesi buna karşı çıkıyor. Hatta daha ilerisi evlatlık reddine kadar giriyorlar işin içine.
12 Yorumla
Soran4 ayAynen öyle içimi okudun ama ben evlenmek istemiyorum bana göre değil çekilmez çile
- 4 ay
Sana kesinlikle katılıyorum
Yapay Zeka Cevapladı
Fenomen
4 ay
Ne istediğini bu kadar net bilmen bence çok değerli 🧡 Evlenmek zorunlu değil, annelik isteği de çok normal. Senin hayatın, senin senaryon sonuçta 💭
Ama işin duygusal, hukuki, ekonomik tarafı gerçekten çok ağır. Tek başına çocuk büyütmek; uykusuz geceler, sorumluluk, masraf, toplum baskısı, aileyle çatışma… Hepsi üst üste geliyor. Çocuğun babasıyla hukuki haklar, soyadı, nafaka, miras gibi konuları da en ince ayrıntısına kadar düşünmen lazım ⚖️
Arkadaşlarının “varlıklı biriyle çocuk yapıp rahat etmesi” dışarıdan çok süslü görünebilir ama o ilişkilerin dinamiğini, duygusal yükünü, ilerde ne olacağını kimse garanti edemez. Para konfor getirir ama çocuğun ve senin duygusal güvenliğini tek başına sağlamaz 💸
Bence önce şu soruları kendine netçe sorman çok kritik: Uzun yıllar tek başına ebeveynliğe psikolojik olarak hazır mıyım? Ailem desteklemezse yanımda kim olacak? Maddi olarak tek maaşla, kreş, eğitim, sağlık, her şeyin altından kalkabilir miyim? Toplum baskısını ne kadar göğüsleyebilirim? 🧠
İster evli ol, ister bekar, önemli olan çocuğa sevgi, istikrar ve güvenli bir ortam sunabilmen. Sen zaten “beni linçlemeyin” dediğin için ne kadar yargılandığını ve yalnız hissettiğini anlıyorum, haklı olarak yorulmuşsun. Burada yargı yok, sadece seni koruyacak gerçekçi bir bakış açısı olsun istiyorum 💗
İstersen önce kariyer, maddi güç, kendi evin, destek çevren gibi konuları sağlamlaştırıp sonra bu kararı düşünmen daha sağlıklı olabilir. Hem yaşın gençse zaman avantajın da var, hemen karar vermek zorunda değilsin 🕰️
Senin için en korkutucu olan ne bu senaryoda: Toplum baskısı mı, maddi taraf mı, yoksa tek başına zorlanma ihtimali mi? 🌸13 Yorumla
Soran4 ay24 yaşındayım ama yaşımdan çok daha tecrübeli olgunum
Yapay Zeka Yorumladı
Fenomen4 ay24 yaş olgunluğu baya hissediliyor cidden 😌 Ama yine de acele karar verme aşkım 💫
Soran4 ayAcele değil ki
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
12
Cevap
52Cevap
4 ayBencillik yapıyorsun Senin çocuk sevgisine ihtiyacın var da o çocuğun baba sevgisine ihtiyacı yok mu düpedüz bencilsin Her şeyin bir bedeli var çocuk sahibi olmanın bedeli de bir kocaya sahip olmak bedelini ödemeye razı değilsen nimetine de Talip olmayacaksın
00 YorumlaO halde genleri sağlam biriyle yaparsın bu işi
ya da erkeğe ihtiyaç duymadanda yapılabilir11 Yorumla
Soran4 ayDüşünüyorum seneye falan
Gizli Üye(36-45)4 ayBence bir evlilik terapisti ile görüşmelisiniz.
Erkeği çekilecek bir çile olarak görmek yerine hayatınızı paylaştığınız biri olarak görürseniz o doğacak yavrucak da bu toplumda kendisinin hiç bir suçu yokken " birey zina" damgası yiyerek akran zorbaligina maruz kalmaz.
00 Yorumla
4 ayÇocuk sahibi olduğun kişiyle anlaşma imzalamalisin kağıt üzerinde. Çocuk doğduktan sonra sahip çıkacağına okul hastane masraflarına destek çıkacağına dair. Herhangi bir adlì sıkıntı çıkarsa o kağıt senin kanitin olur
00 YorumlaDiyelim ki bende aynı düşüncede yim çocuk yaptık kendi adıma kimlik çıkarttım sana da maaş bağladım ev aldım sen çocuğa bakıp büyütecek sin değil mi
02 Yorumla
Soran4 ayTabi ki
Çocuk & Ebeveyn konusunda 671 cevap paylaştı. Kabı yollayın, doldurup vereyim sevabına 🤣😈
10 Yorumla
4 ayÇok saçma bi düşünce, sadece evlat edineceksen mantıklı
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 462 cevap paylaştı.
4 ayAma adın cikar hep insanların azına sakız olan gelen gidenin altına yatan biri diye anilin hep kaldırabilir mi peki bunu
02 Yorumla
Soran4 ayBiliyorum annem de öyle söyledi adın çıkar diye bende dedim umrumda değil
- 4 ay
Olan çocuğunada olucak
Eğer troll değilse gerçek düşünceyse bence çok iyi bir düşünce. Bunları detaylı olarak konuşmak ister misin
019 Yorumla
Soran4 ayGerçek anlamda soruyorum Ailem sürekli yaşın geçecek evlen diyor ama ben o düşünce de değilim eskiden evlenmek isterdim son ciddi ilişkim bitti pes ettim asla istemiyorum zaten bakire değilim ki yani insanlar neden evlenirler ki bana çok saçma geliyor ben her şeyi erkenden gördüm yaşadım evlilik ne demekte biliyorum ama istemiyorum Fakat çocuk istiyorum
- 4 ay
Bence senin geçmişe dair yaşanmışlıklardan dolayı korkunç bir nefretin var. Terk edildin büyük ihtimal sevilmedin, güvendin o kişiye sonra oda bunu yapınca terk edince artık soğudun lanet ettin evlilik işine. Ama çocuk istiyorsun. Peki hiç çocuk istediğin adama aşık olmaz mısın sonuçta ondan çıkıyor çocuk sende büyüyor
Soran4 ayBen aşık olamam duygularım yok öpüşmem bile sen düşün Çokta güzel bir kızım Ruslar gibi sen düşün herkes yabancı zanneder beni istesem evlenecek çok insan var ama ben evlenmek istemiyorum çocuk istiyorum ama konu evlilik açılınca kaçıyorum
- 4 ay
Yay burcu musun
Soran4 ayYani cinsellikte bile öpüşmem o derece bunları trol amaçlı yazmıyorum sadece tanımadığım insanlara derdimi anlatıyorum çözüm arıyorum düşüncem evlenmeden çocuk yapmak kendi ayaklarımın üstünde durmak zaten bu zamana kadar hep kendi ayaklarımın üstünde durdum
Soran4 ayHayır burcumu söyleyemem
Soran4 ayTanıdık çıkar anlar diye
- 4 ay
Yay burcusun sen yükselenin de ikizler olabilir veya aslan boğa. İçinde çok büyük haksızlık psikolojisi var. Nefret etmişsin sen her şeyden herkesten aileden sevgiliden insanlardan. Sadece hayvan sevgin var içinde. Sen söylemesen de biliyorum seni ben anlıyorum. Haklısın. Özgür olmaya mutlu hissetmeye senin de hakkın var. Çocuk bakmak tek başına olacak iş değil. Çünkü çocuğunu babasız büyütmekle haksızlık etmiş olursun. Her çocuğun annesine babasına ve anneyle babanın arasındaki bağa ihtiyacı var. Annesi babası ayrı gibi olduğunu düşünen çocuğun psikolojisi sağlam olmaz. O yüzden sana şöyle bir tavsiyem var, çocuğun babasıyla aynı evde yaşa ama evlilik olmasın tamam.
Soran4 ayYay burcu değilim ama yazdıkların nedense yine de beni anlatıyor
- 4 ay
Koç aslan yaylık seziyorum sende. Özelden yazarsan biraz daha kafandaki soru işaretlerine çözüm olmak isterim. Belki burdan tanınmak istemezsin haklısın.
- 4 ay
Belki ay burcun yaydır belki yükselenin. Ama bir yaylık seziyorum sende. Özgürlükçü birisin. Bunalmışsın durduğun yerde. Yaşadığın yer seni boğuyor. Başka yerlere gitmek istiyorsun oradan bağımsız olarak
Soran4 ayDoğru valla ama artık çoğu insan da böyle sende öylesin muhtemelen
- 4 ay
Benim ay burcum yay. Bende maalesef öyleyim. Uzaklara gitmek istiyorum herkesten her şeyden uzak bir deniz kenarında sessiz sedasız bir yerde deniz manzarasını izlemek istiyorum sadece.
Soran4 ayAynıyız
- 4 ay
Ruh ikizimi isterdim hep. Beraber el ele aynı olmak ama evlenmemek. Bir sorumluluk yüklenmemek üstlenmemek. Özgürlük alanımızın kısıtlanmadığı türden bir şey. Duygusal boşluğumu kapatsın özgürlüğüme de engel olmasın tarzında.
Soran4 ayKonuşalım istersen dertleşelim
Soran4 ayFakat yazamıyorum sana
- 4 ay
Xper seviyen azdır 1 veya 2 dir mesaj atınca ne uyarı çıkıyor?
Soran4 ayAynen seviye az ondan o uyarı çıkıyor
4 ayHayat sizin ne isterseniz onu yaparsınız ancak böyle pislik bir dünyaya çocuk getirmeyi iyi düşünün.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)4 ayBende senin gibi düşünen birine vurmayı düşünüyorum ama çocuk sahibi olmak istemiyorum. Zengin birinden çocuk sahibi ol fakat cinsellik ihtiyacını ben çözeyim 👍
Not: haftada 1 buluşsak haftalık ihtiyacına cvp veririm.
00 Yorumla
4 ayevlenmeden cocuk sahibi olmak yerine bir cocugu yetimhaneden alip guzelce buyutwbilirsin bana dedigin sey sacma geldi
00 Yorumla
4 ayAilenle aynı düşüncedeyim bencilce bir düşünce kendini o çocuk yerine koy mesela aile göremeyecek ve sen ona ne kadar yeteceksin
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 1,1b cevap paylaştı.
4 ayEvlwnmeyi düşünmedim hani çocuk da istemedim doğal olarak ama yaşadığın kulture göre değişir bu talebin bence de mantıklı
00 Yorumla Bu sadece senin için değil o çocuk için de sor bir süreç sürekli ötekileştirilecek aşağılanacak zorbalanacak sadece kendi açından düşünme
00 Yorumla
4 aySen kole baba modelinde birini ariyorsun. Tum sorumluluklarini yapacak ama hic keyfini suremeyecek
01 Yorumla- 4 ay
En iyisi kimsesiz bir cocugu evlatlik edinmen. Hem hayra girersin
Gizli Üye(25-29)4 ayÇok kolay. Yaz vakti diskoya git... yakışıklı hoş birini gözüne kestir... Bir şeyler için sonra diskonun wc ya da terasına geçin... prezervatifsiz salsın içine çocuğu. tüp bebek dönor parası yok beleşten bebeğin oldu kolay.
01 Yorumla
Cevap sahibi4 ayzaten allahta canım ya boşuna erkek kadın yaratıyor. Deniz atı gibi hem yumurtlayıp hem döllerdik öyle olsaydı o işler...
Bu düşünce yanlış. Hem de varlıklı birini istiyorsun ihh ne güzel.
01 Yorumla
Soran4 ayBen böyle düşünüyorum evlilik bana saçma geliyor sürekli biriyle aynı evde bulunmak ona hizmet etmek ve sevemiyorum zaten kimseyi çekemem
4 ayZengin birine metres ol çocuk doğur keyfine bak o zaman
05 Yorumla
Soran4 ayMetreslikte sıkıntı ya
- 4 ay
Sıkıntı değil sana ev tutar arada sırada uğrar çocuğuna bakarsın
Soran4 ayBen kendim ev tuttum başımın çaresine bakabilen birisiyim
- 4 ay
O zaman sıradan biri ile ilişkiye gir hamile kal kimse bilmesin çocuğun babasının keyfine bak
4 ayEşsiz üremeyin kardeşim sonra tas kafalı hırtlar çıkıyor ortaya millete bela oluyorlar
06 Yorumla
Soran4 ayAlakası yok ya evlilere bak sen her evlilik iyi değil çekemem bir erkeği ben onlar beni çeksin
- 4 ay
Sen şu an kendi şartlarını düşünerek çocuk yapıyorsun bu tarz ebeveynler sahip olup normal büyüyen bir çocuk görmedim
Soran4 ayBenim arkadaşımın çocuğu gayette iyi ve çokta güzel görsen yabancı mı bu dersin ve yediği önünde yemediği arkasında çoğu evli olup çocuğu olanlar bile o kadar bakamıyor çocuğuna
Soran4 ayEvlenmeden yapmış
- 4 ay
Arkadaşının çocugu şu an iyi görünüyor olabilir ama o işin asıl faturası cocugun ergenliğinde karşına çıkacak, kimse dört dörtlük ailelerde büyümüyor eyvallah ama bile isteye cocugu eksik bir ortamda doğurmak iyi değil.
Soran4 ayDüşünce yapım böyle benim
Gizli Üye(25-29)4 ayÇocugunun haklarını koruyamazsın tek problem bu
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)4 ayYurt dışında sperm bankası varmış. Seks yapmadan hamile kalıyorsun.
23 Yorumla
Cevap sahibi4 ayHatta baba ile tanışman bile gerekmiyor.
Ama bence doğru değil. Çocuk bir duygunun ürünü olmalı.
Soran4 ayYurt dışı falan kim uğraşacak sıkıntı
Cevap sahibi4 ayZaten kendi vatandaşları içindir sanırım.
Gizli Üye(30-35)4 ayTek başına bakabilecek misin maddi ve manevi?
çocuk babayı hiç mi tanımayacak nasıl planlıyorsun?ben kimseyi kınamam, ama detay vermen lazım
00 YorumlaEksisi var. Bu dünyaya çocuk getirmen! 3. Dünya savaşına asker yetiştireceksin farkında olmadan
00 Yorumla
4 ayKendi başına, kendi imkanlarınla çocuğa bakabilecek misin?
00 Yorumla
4 ayKötü bir durum. Babasız büyüyen çocuk... Bilemiyorum.
00 Yorumla
4 ayResmi olmayan şey sıkıntı çıkarır hep. Bence asla yapma.
00 YorumlaAvrupa da var ama bunu yaşayan birilerine sorun bence.
00 YorumlaEvliyken bile çok büyük sorumluluk istiyor, bekar olunca tek başına taşıması çok daha zor olacaktır. İyi düşünmeni dilerim.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)4 ayTam aradığım gibi birisinin yapalım mı beraber ama ben uzakta başka bir ülkede yaşıyorum
012 Yorumla
Soran4 ayHangi ülke merak ettim
Cevap sahibi4 ayBelçika...
Soran4 ayİyiymişim
Cevap sahibi4 aySana ulaşılmıyor ki burada
Soran4 ayGizlisin sende
Cevap sahibi4 ayBekliyorum
Soran4 ayYine mesaj atılmıyor
Cevap sahibi4 ayÖnceeklemelisin
Cevap sahibi4 ay+yabas
Soran4 ayEkledim istek attım
Soran4 ayXper seviyem düşük benim ondan mesaj atamıyorum
Cevap sahibi4 aySeni göremiyorum ama yazdım sana
Değişik bir bakış açısı sonra nasıl bakacaksın çocuk büyüyünce babam nerde kim demicek mı?
02 Yorumla
Soran4 ayEvlenmek istemiyorum ama
Gizli Üye(25-29)4 ayNe yapacaksın, yasak ilişkiyle mi doğuracaksın?
00 Yorumladoğrusu ben de evlenmek istemem belki dini kaygı varsa dini nikah olabilir ama bu resmi nikah neden gürültü patırtıyla uğraşmak istemem.
010 Yorumla
Soran4 ayNikah yaparım ama evlenmem dini kaygı dediğin nedir ki kimseyi kırma ah alma incitme sadaka ver diğer her şey boş geliyor ne çok gördüm namaz kılıyor ama hassas kalpli ince düşünceli değil benim gibi boş geliyor bana Allah herkesin içini görüyor bazı şeyler sadece uydurulmuş geliyor bana
- 4 ay
nikah yaparsan evlenmiş oluyorsun ama dini nikah da olsa Allah nezdinde evli oluyorsun eşinle. bana bu resmi nikah düğün vs boş geliyor ne bileyim bence bu kadar büyük bir olay değil bu kadar formalite bu kadar masraf yani sonra kibirlenmeler nispet yapmalar vs. tabi gene herkesin kendi kararı.
Soran4 ayYa öyle olsa da o kişiyle aynı evde yaşamak istemiyorum yanıma sürekli gelmesini istemem yapım böyle
Soran4 ayİstemiyorum sevemiyorum kimseyi isterse dünyanın en yakışıklısı olsun ne bilim öyle aileme de söyledim üstü kapalı anlattım
Soran4 ayAma işte istemiyorum kimseyi yok yanına geleyim göreyim seni özledim falan çekemem bu tür şeyleri zaten şu an çekemediğim için almıyorum birisini hayatıma sadece çocuk için sevgili olup sonra ayrılırım 😂
Soran4 ayHayır çocuğun babası gelir görür gezeriz sevgili gibi devam ederiz işte
4 ayEvlenmeden yap cocuk ya da Yıldırım nikahı kıy öyle yap sana kalmıs cok cocuk sevgisi istiyorsan deneyebilirsin veya anlasarak yap
017 Yorumla
Soran4 ayBende öyle düşünüyorum da karşımda ki insan evlenelim diye tutturacak onu takıyorum bi de Ailemi biraz fakat ben onlarla aynı dünyada yaşamıyorum düşüncelerim farklı yaşadığım şeyler çok fazla şey gördüm
- 4 ay
O zaman aileni takmıyorsan yap gitsin evlenelim evlenelim diye tutturan erkek zor bulabilirsin bu devirde
Soran4 ayBenim karşıma kim çıksa hep evlenmek istiyor ben istemedim
- 4 ay
Nedenn
Soran4 ayEvlenme teklifi de aldım kabul etmedim
- 4 ay
Niye ki
Soran4 ayYüzük alan altın alan ailemi merak eden çok ben istemedim
Soran4 ayİstemiyorum evlenmek istemiyorum bana göre değil çekemem
- 4 ay
Cocuk yap o zaman kurtul evlilik zor
Soran4 aySeneye düşünüyorum bende
- 4 ay
Seneye hmm olabilir kaç yaşındasın ki?
Soran4 ay24
- 4 ay
Maşallah 25te tam cocuk olur
Soran4 ay26 da olur zaten 9 ay sürüyor 😁
- 4 ay
Ahahahaha oda doğru regl acısındanda kurtulursun
Soran4 ayÖyle
- 4 ay
Sen bunu iyi düşün sonra karar ver yap
4 aydöllenmek güzel bir şey. tercih senin ve karşı beyin. ne desem boş. herkese bakam kendine bak.
00 Yorumla
4 ayTercih sebebi ama bana göre degil
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 384 cevap paylaştı.
4 ayBende bu düşüncedeyim
15 Yorumla
Soran4 ayYalnız değil mişim konuşabilir miyiz seninle kanka
- 4 ay
Olur tabii
Soran4 ayAma mesaj atılmıyor
- 4 ay
Açık bende
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 745 cevap paylaştı.
4 ayçocuk çok üzülür.
20 Yorumla
4 ayMal olan erkek senin o tuzağına duser.
02 Yorumla
Soran4 ayNe alaka ne güzel benim gibi güzel bir kızdan çocuğu olacak daha ne 🙈
- 4 ay
İyi ya işte sen öyle salağın hayatını *. Çocuğun giderleri ve nafaka ile adamın hayatı biter. Sen gibiye içimi boşaltacagima tuvalete bksaltirim daha iyi. Güzellik beş para etmez ahlak yoksa. O güzel bir kız değil. O bana göre kaşarın önde gideni. Kaşara girecek ve bosalacak kadar haysiyetsiz olmamak gerek. Ederi olmayanla bile yan yana gelinmez
Ya evlatlık alacaksın ya da sperm bankası
02 Yorumla
Soran4 ayO da mantıklı da insanın kendi çocuğu olması daha iyi
- 4 ay
O zaman önünde İki seçenek var Birincisi ya mantık evliliği yapacaksın ikincisi ya da anlaşmalı bir evlilik yapacaksın mantık evliliği yaparsan Evlendiğin kişiden çocuğun olduğu zaman hiçbir talepte bulunmadan ayrılacaksın ya da anlaşmalı evlilik yapacaksın Çocuk olduktan sonra ayrılacaksın Tabii şu sıralar anlaşmalı Evlilik daha yaygın ama mantık Evliliği de sana kalmış
Gizli Üye(30-35)4 ayBende düşünüyorum
11 Yorumla
4 ayBu kar saçma ve bencilce bisey görmedim
00 YorumlaSenin kararların
00 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 791 cevap paylaştı. Hamilelikten sonra bağını kopartacskmısın
02 Yorumla
Soran4 ayBelli olmaz o
4 ayİkiz yapalım çocukları bölüşelim.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)4 ayYapabilirsin tabiki içine bosalta bilirsin erkek dayanmaz
00 YorumlaEksisi çok artısı yok bu işin
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)4 ayBabasız büyüyen çocuğun sorunu olur.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)4 ayCinsel deneyimin oldu mu?
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)4 ayBende çocuk istiyorum
00 Yorumla
4 ayTüp bebek dusunyyormusunuz
02 Yorumla
Soran4 ayO nasıl oluyor
- 4 ay
Sperm bankasindan
4 ayBabası annesi kim peki
01 Yorumla
Soran4 ayAnnesi ben tabi ki babası sevgilim olcak kişi
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 319 cevap paylaştı.
4 ayÇocuğa kim bakacak
02 Yorumla
Soran4 ayBen bakcam
- 4 ay
maddi ve manevi olarak zor bir görev. baba nasıl kabul edecek ki
4 ayBende İstiyorum Bunu :(
01 Yorumla
Soran4 ayAynıyız
Türkiye'de zor
07 Yorumla
Soran4 ayBenim çoğu arkadaşım böyle yaptı ve gayette mutlular evlilerden daha çok mutlular
Soran4 ayEvlenmek istemiyorum ben işte düşüncelerim farklı diğer insanlara göre
Soran4 ayBunu sadece akrabalar söyler o da umrumda değil zaten görüşmüyorum sevmiyorum da çocugun babası tabi ki yanımda olacak sevgili olmaya devam edeceğiz ama evli değil
Soran4 ayHerkes artık böyle yapıyor
4 ayKimle yapcan
02 Yorumla
Soran4 ayTabi ki yakışıklı birisiyle sevgili olup öyle sonra da ayrılırım zaten etrafımda çok zengin iş adamları var bana sahip çıkarlar ekstra o bebeğimin babası da sahip çıkar O benimle evlenmek ister ben istemiyorum işte zaten kendi evim var yalnız yaşıyorum
- 4 ay
Anladım
4 ayAbla nikahsız çocuktan hayır gelmez
00 Yorumla
4 ayBen de istiyorum yapalım
00 Yorumla
4 ayBana uyar ciddiysen anlaşırız:)
00 Yorumla
4 ayE istediğin güvendiğin kişi ile yapabilirsin bnu
00 Yorumla- Devamını Gör (4)
Devamını Gör(49)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Çocuk & Ebeveyn > Sorular > Evlenmeden çocuk sahibi olmak istiyorum, benim gibi düşünen var mı? Artısı, eksisi nedir?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım