O yarım bıraktığım,
Saklambaçta
Kaybolmak istiyorum. 🥲
Çocuk olsam yeniden
Bir tek düştüğüm için acısa içim
Ve kalbim; Çok koştuğum için çarpsa sadece...

*ailece parliament pazar gecesi sineması star kanalında vardı
*annemle sinemaya gitmek (bakırköy’de unutmam hiç)
*salçalı ekmek, misket, kibrit kutusu arkalarını kesip kâğıt oynamak
*aile ve komşularla isim şehir hayvan bitki oynamak
*çocukluğumda tofaşlar yeni çıkmıştı almıştık o zaman ailecek İzmir'e memlekete giderdik onun heyecanı başkaydı.
*robot oyuncaklar yeni çıkmıştı babam almıştı ilk defa uzaktan kumandalı robotum olmuştu
*atari salonları vardı arkadaşlarla street fighter oynardık
daha çok varda uzatmayalım
Çok güzellll😃👏👏👏
güzel soru bir an için eski günlere döndüm.
Bende 🥰🥲
her şey azdı ya da yoktu, ama mutluluk ve huzur boldu. Şimdi masalar yemek dolu ama kimsede huzur yok. Yoktu ama coktu, şimdi ise çok ama yok.. en cok özlediğim şey, tek korkum babamın evde olmamı istedigi akşam ezanindan önce evde olabilmekti. Karnı aç saatlerce oyun oynayan, kimin evi denk gelirse gelsin, bir tutam peynir koyulmus köy ekmeğinden dürümle her türlü lezzeti alan çocukluğumun her anını özlüyorum. Akşam ezaninda evde olabilememe ihtimaline karşı yaşadığım korkuyu bile.
Ne güzel anlattınız ama teşekkür ederim
Soru çok can yakıcı inan.. neler geçti gözümün önünden soruyu okuyunca...
😊🥹 film şeridi gibi geçmiştir.
Belki çok klişe ama, inan öyle oldu
İnandım ve de Mutlu oldum 😌😇
🤗🤗🤗
😊😊😊
Saymakla bitmez ki. Eski çizgi filmler , dışarda oynanan oyunlar , arkadaşlıklar vs. Ramazanlar bile farklıydı. Ev kalabalık olurdu misafirler gelip giderdi ki çocuklukta ramazan kişa denk gelirdi teravihden sonra kaymaya giderdik falan. Tv izlemenin bile bir keyfi vardı. Her şey eskiden güzeldi. Şimdi hiçbir şeyin tadı tuzu yok. Aşklar bile yalan
🎬📽
her şey ne güzel imiş. Güzel hatırlıyoruz.
Şanslı nesildik.
Soba, sonra bakırdan kazanın altını yakıp hacışakir sabun kokusu ile banyo yapmak
Seksenler dizisindeki gibi 😊
😃😄 böyle yorumları okuyunca öyle mutlu oluyorum ki. perihan abla çok güzeldi. Pazar günleri de Bizimkiler dizisini izlerdik.
🤣😂😂 okuldan gelince ekmek arası domates ile dışarı çıkıp akşama kadar oyun oynamaktan ibaretti çocukluğumuz 🥹
Oo salçalı ekmek ya da kocaman salatalık ekmek meşhurdur kızlarla evcilik oyna baba ol o anne olsun sonra onlarla ip atla seksek oyna yakan top oyna akşam hava karalıncada saklanbaç şimdi napıyorum gerçek kesit açıyorum o eski sokaklar kahveler arabalar doğa eski kristal kola daha nicesi onlara bakıyorum doğaçlama eski evler kapılar lambalar koltuklar annelerimizin dantel süslemeleri anlat anlat bitmez
Bitmesin yazz yazzz😃👏👏👏👏
Şimdi de varlığın içinde yokluğun en dibini çekiyoruz. Sevgiyi , saygıyı , merhameti , anlayışı, güvenilirliği , yardım severliği...
Bunlar esas olan zenginlikler💔
Aniden okul tatil olurdu. Yoldaki amcalar derdi çocuğum bugün okul tatil derdi.. (erken kalkıp haber izlemiş olmalı kahvaltısında) Bende eve neşe içinde dönerdim.
Ne haz dolu heyecan ama 😆😅
🤣🤣😇🤣 travma loading 🔄
😆😅😆😅 Ne güzel andık sabah sabah
Onu duymadım. Ama sanal bebek oyuncağım vardı anahtarlık şeklinde. Yedirirdim oynatırdım büyürdü
Bende durmuyor. Sana helal olsun o zaman 😃👏👏👏👏
Bende de var ama sanal bebek öldü sadece 😄🤣
Kök alıştırma 3. Sınıf ders fasikülleri
Orjinal Kasetler
Orijinal CD ler
Bütün peluş oyuncaklarım
Yıllık Ajandalarım
3310 şarkı müzik notalarım🎶😅😄
Süpersin. Bir erkek olarak bunları saklaman çok iyi😃👏
Eski bozuk paralar biz de de var
😆 Ne diyosoun
Ben ayağa kalkayım gel otur abicim🪑
İltifat ettim işte nolcak 😃
90 lara ait kuruşlar var bütünüyle.
Kokulu kağıt koleksiyonum vardı benim.
Sanatçılar vardı. Bora öztoprak tayfun gibi 😃 hatırladınmı
😊😄 teşekkür ediyorum çooook bu güzel anıları aktardığın için. Kitap gibi yorum yaptık sayende
Kitabın 2. Cildinde görüşmek dileğiyle 📚
Ben en çok sokakta saatlerce oynadığımız o carefree günleri özlüyorum. Akşam ezanı okunana kadar ip atladığımız, saklambaç oynadığımız zamanlar... Bir de pazar sabahı çizgi film heyecanı vardı ya, işte o! Şimdi çocuklarım oynarken içim gidiyor 🥹👧👦 Annelik nostalji dozunu ikiye katlıyor. Anne olunca insanın kalbi hem geçmişte hem mutfakta kaynayan tencerede oluyor 😅💕
Cevap
24Cevap
Akşama kadar sokaktan eve girmezdik sokak oyunlarımızı özlüyorum 🙂
burada hepimiz aynı duygu içindeyiz selam olsun sizlere. İyisin varsınız💐
🙏🏻🌸
Çocukluk anılarımı hatırlamak beni hep mutlu ediyor çok tasasızmışım dışarda oynardık bol bol babamın geldiği zaman kızmasın diye eve giderdik ip atlardik saklambaç oynardık 5 taş oynardık seksek oynardık 😊 güzeldi hersey sokaklar kalabalık değildi sakindi her şey olması gerektiği gibi olmasada bizim için her şey tamdı
👏💯
Bizim çocukluğumuz sokaklarda mahalle aralarında geçti o günleri o koşuşturmaları gerçekten özlüyorum telefon yok eve girme vakti akşam ezanıydı pff güzel günlerdi
Evet aynen öyleydi
Kıymetlidir o yıllar.
İyiki o nesillerdik📽
Kesinliklee sokakta oynayan son nesiliz sanırım
Evet the end di biz yazdık
2005 de hemen hemen bitti
Şimdi evde oturup internette takılan bir nesil var
🤢🥴 bizde onlardan olduk maalesef
🙈şey gönderdim sana
Sokakta oyun oynamayı özledim. Bizim zamanımızda sokaklar güvenliydi. Hep oyunlar oynardık. Şimdi çocuğunu sokağa bırakamıyorsun. Evde telefon tablet ile büyüyen asosyal bir nesil yetişiyor
Onlarda bu çağların bebeleri.
😄 biz nasibimizi almışız🥰
Demi 🥰
Baktım. Daha önceden de görmüştüm. Yapay zeka işler. orada öyle toz içinde olması insanı üzüyor
İyi ki geçmiş 😊
Herkes kendi yaşadığı çağa mensup.
Biz şanslıymışız ...
Hem de çok şanslıymışız
Sokakta oynamak agaca çıkıp meyve toplamak çamurda toprakta oynamak
Ben ben yapan o hamurum mayalandıgı çoçuklugum
İyi ki🪄✨️
Sobanın yanında oturur annem salça ekmek yapardı nasıl özledim
🥲🥹❤️
Arkadaşlar ile bütün gün oynadığımız oyunlar geliyor, o zamanlar dışında pek bir şeyi özlemiyorum
🤦♀️ al bende de o kadar
Tom ve jery pembe panter kaptan tsubasa ninja kablumbağalar vr niceleri
😃🙋♀️❤️ Ninja kaplumbağalar. Onun bende donetello tipinde suluğum vardı 😄
😂😂😂😂
Çocukluk en mutlu zamanlarımızdı, o zamanların masumiyeti ve sorumsuzluksuzluğu şimdi çok özlemiyorum.
Susam sokağı izleyip dünya dertlerinden uzak olmayı
💯
Televizyondaki çizgi filmler. Mesela bu resimdeki susam sokağını ben de izlerdim. Güzel günlerdi
cocuklugumuz fakirlik icinde yokluk icinde gecti bi tek o güzel komsulukları özledim
Teletabi izlediğim. gunler Casper , cumartesi ve pazar sabahlari kanal d de buggs bunny spedy gonzales izlemek güzel. zamanlardi
Arı maya
Luz Clarita dizisi
Ninja kaplumbağalar
Donatello suluğum vardı😄
Seksek oyunu hatırlarmısın gerçi benim yaşım sizden küçük ama
Hatırlanır elbette😌
En güzel yıllar 2012 2018 arası idi aksini iddia eden gaz kuyruğunda beklemekten sevk alanlardır
😄 hayırrrr deme öyleeee
90 lar ayrıcalıktır
❤️🙏
Öyle olsun ama bu zamanlar daha güzel değilmi mesela eminim 2012de daha mutlusunuzdur hanımefendi
Cevabım hayır.
Ben 1990 _ 2005 arası mutluydum daha iyiydi her şey
Ama ben o tarihlerde dünyada bile değildim belkide haklısınız daha güzeldi o zamanlar yaşamadığım için
Yaşayanları dinleyin bence dinlemesi bile keyif verici
Dışarıda oynadıgım anlar :)
🥰😇🤗
Sokakta akşam ezanına kadar oyunlar oynamayı
Senin dönemin de varmıydı😄
Değiş tonton diye bir çizgi film vardı
Sen bilmezsin güççüksün
Evet onu duymadım😄
Benim yaş senden fazla 12 yıl kadar ondandır
😄😊 saygılar efemmm
Bilmukabele evladım
Yaz tatilleri 3 ay sadece uyuyup doktorlar izlediğim günler 🥲