Eşim Kürt, ben de Azeri Kürt karışığım. İlerde çocuklarımıza sadece Türkçe öğretmeyi düşünüyoruz bu iki sıkıntılı gelişmemiş toplumlardan uzak olması için.
3 ay
azeri dediğin şeyin atası oguz boyuna mensup bir türk topluluğu. niye bu kadar ayrıştırıyorsunuz bizleri sanki farklı bir milletimişiz gibi benim annem kars arpaçaylı bir garapapak türkü babam trabzonlu bir cepni türkü sonuçta türküz yani aslolan. Selçuklu da bizim devletimiz Uygur da bizim devletimiz Göktürk de bizim Osmanlı da bizim Türkiye de bizim Azerbaycan da bizim.
Benim lafım Azerbaycan türklerine değildi, azerilereydi. Once bunun farkını öğren
Bir anne olarak şunu söyleyeyim, bir dili öğretmek çocuğu bir topluma mahkûm etmek değil, tam tersine ona zenginlik katmak demek 🌸👩👧👦 Dil kimliktir, köktür, özgüvendir. İleride hangi kültüre ne kadar yakın duracağına zaten kendi karar verir. Sen ona seçenek sun, kapıyı kapatma. Unutma, annenin verdiği en güzel miras sevgidir, kısıtlama değil 💕 “Dil bilen çocuk, çorbayı bile iki dilli içer.”
Cevap
2Cevap
insanı "dil" sığlaştırmaz, tersine her öğrenilen sığlığı çözmeye başlar, senin zihnin "sığ" abd ye de gitsen aynı kalırsın.
Dilin siglastirdigini söylemiyorum o dili konuşan topluma ait hissetmesin kendisini
Anladım ama anneden öğrenmesinin ve dıştan öğrenmesinin farkı var. Anneden öğrenirse o dile daha yakın hisseder diye düşünüyorum
evt bu mantıklı olabilir, zaten türkçe ve t ürk insanı eskiden gerçekten anlamlıydı, türk insanı kendi kültürünü kaybedip batıya entegre oldu, yani klasik söylenen ; batının görünen yüzünü kopyaladık ama batının gelişimini kopyalayamadık, yani bir almanya asla olamayız ve bu türk insanını içten çürüttü. gelişmiş ülkeler ya da türkiyedeki liderler türk halkının anlayamayacağı şekilde şunu yaptı; batının yüzeysel yaşamını yaşa, değerlerini kaybet... işte türk ekonomisini sömüren bizi ekonomik olarak sömürge ülkesine çeviren bu değerleri yitirmemiz oldu. çoğu kürt bence türklerden daha vatanseverdir. Atatürk filan bu "nağralara" asla ve asla inanma, türkiye "sözlere" sıkışmış bir ülke dinde bu şekilde kullanılıyor, Atatürk te ve türkiye aslında net olarak sömürge ülkesi, acı olan tüm değerlerimizi kaybettik. senin algıladığın modern türkiye aslında temelleri olmayan yapay bir türkiye ve bu ülkenin dilinin önemi pekte yok gibi. hı batı iyi mi? onlarda değil ama onlar ne yaptığnıı biliyor ve güçlüler. türk insanı iyi insandı, öz insandı bunu kaybettik.
Azeri derken hangi milleti kastettiniz? Azerbaycanda'ki türkleri mi yoksa İran'daki farsi halkı mi?
Azərbaycan dakı azəriləri kastettim türkleri değil
Doğu Azərbaycanin iran sınırı ful Azeri və sevmiom
Güzel bir karar bizde de eşim evde Kürtçe konuşmaz
Çocuklarınız kürtçe bilmiyor yani ozaman
Bence öğretki 3 tane dil öğrensin işte
Ozaman ama kendisini o dili konuşan topluma az da olsa ait hissetmez mi?
sacmalama bari azerice ogret
Neden
cunku her yeni dil yeni bir insan gibidir sana dunyada pek cok kapi acar. azerice gurcustan iran ve azerbaycanda epey onemlidir, kurtce iran, irak, suriye ve turkiyede onemlidir. bu dilleri kimse yeni nesile ogretmediyi icin daha da kiymetli oluyorlar.
Çocuk sizin, istersen Almanca öğret.
Tavsiye için sordum elbet ben bilirim ne yapacağımı
Ben çift dilli bir çocuğum ve bunu avantaj olarak görüyorum.
Bence bilmeli...
Anladım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?