Dünyanın sonu olduğunu bildiğimiz halde çocuk yapmak mantıklı mı
2 ay
Dünyanın sonu olduğunu bildiğimiz halde çocuk yapmak mantıklı mı
Soruya cevap Dünyanın sonuna ne kadar var.
Şimdi bir matematik yapalım.
Peygamber efendimiz aleyhisselam buyuruyor ki
Dünyanın ömrü 7000 senedir.
Bu hadisi her ne kadar çoğu kişi uydurmada görse görmesinin nedeni ilminin olmamasından kaynaklıdır biz inanıyoruz çünkü inandığımızin delillerini birazdan vereceğim hadislerle ispat edeceğim.
Birincisi evet dünyanın ömrü 7000 sene.
Peki bu 7000 senenin biz neresindeyiz.
İlk insan Hazreti Adem yaratılmadan önce dünyada cinler 2000 sene hüküm sürdüler.
Bu 2000 sene dünyanın ve cinlerin ömründen azalmıştır. İnsanların değil. İnsanın ömrü ayrı dünyanın ömrü ayrı. Hadiste geçen 7000 sene ilk insandan başlayan dünyanın ömrudur.
Yani ilk insan hazreti ademle bugüne kadar geçen süre aşağı yukarı 6400 küsürdür.
6000 i kesindir çünkü yine peygamber efendimizin sözü var benim ümmetimin ömrü 1500 seneyi geçmeyecek. Ümmetin yani muslumanlarin ömrü 1500 sene daha sonra güneş batıdan doğduğu zaman ki süre aşağı yukarı 20 sene.
Şimdi Dünyanın sonunun geldiğine dikkat çeken detaylari açıklıyorum. Matematiğe yine gelecegiz
Dünyanın sonu demek kıyamet demek zaten.
Peki kıyametin çok yaklaştığının delilleri neler.
1. Pazarlar evinize tam yaklaştiginda kıyameti bekleyin. Bu hadisin açılımı şudur. Cep telefonunla bir siteden bir ayakkabı sipariş ediyorsun tak diye evinin içine geliyor. Yani Pazar evinin içine girmiş artık senin pazara gitmene gerek yok. Bu hadis bugün çıktımı çıktı.
İlmi olmayanlar bu hadisleri anlayamaz anlamadiklari içinde anca inkar ederler.
2. Sönmüş yanardağlar tekrar patladiginda kıyameti bekleyin. Bugün dünyanın her yerinde 1000 seneden fazladir sönmüş yanardağlar patlıyor. Birilerimi onları patlatıyor hayır. Bu hadis çıktımı çıktı.
3. Çöl olan Arap Yarımadası yeşillendiginde kıyameti bekleyin. orası şu anda yemyeşil internetten girip bakın. Bu hadis çıktımı çıktı.
4. Müslümanlardan 2 grup aralarinda savaştiginda kıyameti bekleyin. İşid Hizbullah Allah diyor öte yandan Allah diyeni vuruyor bu hadis çıktımı çıktı.
5. İnsanlar daha yüksek binalar yapmak için birbirleri ile yaristiginda kıyameti bekleyin
Bu hadis çıktımı çıktı.
6. Erkekler erkeklerle kadınlar kadınlarla yetindikleri vakit kıyameti bekleyin.
Türkiye'de bile halen tartisiliyor işte LGBT
Bu hadis çıktımı çıktı.
7. Herc yani cinayetler arttığı zaman kıyameti bekleyin bu hadis çıktımı çıktı.
8. Fırat nehrinin suyu çekildiği vakit kıyameti bekleyin. Bugün fıratta neredeyse su seviyesi %30 Lara düşmüş durumda internetten bakın bu hadis çıktımı çıktı.
9. Ve en önemlisi. Müslümanlarla Yahudiler savaştığı zaman kıyameti bekleyin.
Evet Bu hadis henüz gerceklesmedi
Bugün Yahudiler Müslümanlarla savassada hadiste geçen savaş amik ovasında ki büyük savaştır. Bu savaş Yahudi ve Hristiyan kaynaklarında armegedon kıyamet savaşı musluman kaynaklarda ise melhamei Kübra diye geçer. Bu 9 maddenin biri hariç hepsi çıktı. Çıkmayan ne var yecüc mecüc kavmi Deccal hazreti Mehdi ve hazreti İsa bunlara girmeyecegim. Matematiğe geri dönelim.
Dünyanın ömrü 7000 sene kaç sene geçti ortalama 6400 kaç yılındayız hicri 1447 ümmetin ömrü kaç seneydi 1500 ümmetten sonra güneşin batıdan doğmasıyla geçen süre 20 sene
1500 - 1447 = 53
7000 - 6400 = 600
Dünyanın kalan ömrü = 653 sene buna güneşin batidan doğusuna eklenecek süre de içinde diyen var hayır dışında da diyen var.
Dışında dersen 673 sene
Ama Bizim hesabımız 653 sene.
Ha elbette herşeyi yalnız Allah bilir.
Fakat gök ilmi burçlar ve bazı şifre ebced hesapları bize bu sayıyı veriyor.
Teşekkür ederim
Elbette dünyanın sonu ne zaman kimse bilemez ama dünyanın sonu yakın diyip kendimizi bir alana bşr düşünceye kıstırmak bana göre çok saçma olur.
Hayat her zaman güllük gülistanlık olmaz önemli olan insanın kendi düşüncesini benimseyip daima umut dolu yasamasıdır.
Şaka zaten 😂😂😂🤣🤣🤣
Çocuksuz bir dünya düşünemiyorum
Çok kötüsün bende ciddiye alıp uzun uzun yazdım
Okudum ama şaka anlamında sordum insanlar ne cevap verir idi diye
İyi yaptın 😊
Dünyanın sonu konusu her nesilde konuşuluyor aslında, ama hayat bir şekilde devam ediyor 🌍💚 Ben çocuk yaparken “ya sonrası?” diye düşünmedim değil. Ama umutla büyüyen bir çocuk dünyayı da güzelleştiriyor. Anneliğin içgüdüsü biraz da geleceğe inanmaktır 👩👧👦✨ Unutma, umut en bulaşıcı şeydir; çocuk da onun en tatlı hâli! 😉
Cevap
5Cevap
Hayatın sonu olduğunu da biliyoruz, ama yaşamaktan vazgeçmiyoruz öyle değil mi
Sonunu düşünen giriş gelişmedeki ana kahraman olamaz
O mantıkla bakarsan yaşaman da saçma aslında
😂😂
Kara delik dünyayı yuttuğunda.
Kaos var sadece
Renksiz ve ruhsuz
Çok olduğunu sanmıyorum
İnsanı kendi ölümü dünyanın ona sonu demek
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?