9 yaşından daha küçük dedi endokrin doktoru ergenlik için tedavi yapabilir mi
3 ay
Genetik faktörler, hormonlu gıdalar, zararlı besinler, çevrede fazla uyarıcı olması etkendir önce bunları halledin endokrinoloji önce değerlerine bakıcak şu an için başka bir işlem yapmaz fakat o yaşlarda bir çocuğun erken ergenliğe girmesinin nedeni eğer genetiksel değilse sorumlusu sizsiniz üzgünüm
Şöyle düşün büyümesi geride kalan çocuklar için nasıl hormon tedavisi uyguluyorlarsa senin kızın içinde hormon tedavisi uygulayacaklar o yüzden için rahat olsun
Evet tek korkum bu tedavi ilerde sorun olur mu
Kızım çok korkuyor çünkü inşallah iyi sonuç alabiliriz
Canım bu yaş konusu gerçekten hassas 🌸 Benim oğlum daha küçük ama okuldan erken ergenlik yaşayan çocuklar duyuyorum. Endokrin bölümünde kan tahlili, hormon seviyeleri ve genelde bir kemik yaşı filmi istiyorlar. Sonuca göre gerekiyorsa ergenliği yavaşlatan tedavi başlayabiliyor. Erken teşhis çok kıymetli 💕 Anne olmak biraz da dedektiflik zaten 🤭👩👧
Cevap
7Cevap
Merhaba, hormonal tetkiklerine bakılır, erken ergenliğe girmesine neden olan fazla salgılanan hormonlar varsa bununla ilgili tedaviler düzenler
Ergenliğin tek tedavisi var
O da büyümek
Neden doktorda gidiyorsunuz
Daha çok küçük
Siz neden götürdünüz çocuğunuzu doktora
Amacınız neydi
Ne oldu da gittiniz?
Real falan mı oldu?
Normalde hastaydı gitmisken genital bölgede tüylenme göğüs büyümesini anlattım doktorumuz yaşı çok küçük dedi endokrine gönderdi
Olağan dışı gelişmeler olarak mı gördünüz bunları, çocuk büyüyor.. bahsettiğiniz fiziki değişikliklerin ortaya çıkış yaşları kişiden kişiye değişiklik gösterir
Yetişme ortamı
Beslenme
İlaçlar
Genetik
Niye telaşlandınız….
Biz doktora anlattık doktor yaş olarak çok küçük 9 yaş dedi
Çocuğunuzu bir telaşla aslında çok doğal olan bir süreci eyvah felaket bir durummuş gibi lanse ederek doktorların önüne sürmenin çocuğunu üzerinde bırakacağı etkiyi
Düşünmediniz mi hiç?
Bu neyin telaşı
Hormonları çalışıyor
Kızınızda biraz erken başlamış çalışmaya
Kim bilir siz ya da eşiniz o yaşlarda neler yaşadınız
Telaş değil biliyorum ama yaş olarak küçük ve kızım çok rahatsız oluyor
O bun rahatsız olması ya d atalı on küçük olması yaşanan bu süreci durdurabilir mi?
Bana bu sorunun yanıtını verin önce
Oldu ya ilaçlarla falan süreci yavaşlattınız ileride oluşacak psikolojik ya da anatomik arazları öngörebilir misiniz
Ben 15 16 yaşında ergenlik yaşadım ve bizim zamanimizda çoğu kişide vardı zaten çevremde sadece kızımda bu sorun var ve doktor bile normal bakmadı bu duruma yaşı çok küçük dedi
Düzeltme
Onun rahatsız olması ya da yaşının küçük olması yaşanan bu süreci durdurabilir mi?
Bana bu sorunun yanıtını verin önce
Oldu ya ilaçlarla falan süreci yavaşlattınız ileride oluşacak psikolojik ya da anatomik arazları öngörebilir misiniz
Konu derin isterseniz özelden yazabilirsiniz
?
Kemik yaşı, LH, FSH bakılmalı
sorun ne
Genital bölgede tüylenme göğüs büyümesi
pcos teshisş içindir
O ne oluyor peki
hormon dengesizliği
fazla tüylenme vs.
Tedavi var mı çünkü 9 yaşında
var tabi ilaçlarla
takip eder misin
Çok erken ya araştırdın mı oluyor mu böyle
Evet çocuk doktorumuz çok erken endokrin doktoruna gonderdi
Erken değil mi gerçekten
Hayır doktorumuz yaşı çok küçük dedi
Evet çok erken
Evet yanlış yazdim
Tedavi ne var ki ya
Hormonal
Sorun ne
Genital bölgede tüylenme göğüs büyümesi
Merak etme bu hormanel sorunlar hormon tedavisi uygulanarak cozulebilecek şeyler
Ben tıp mezunuyum içini rahatlatmak için soracagin şeyler varsa sora bilirsin
Durdurulur mu bu
Evet düzene sokulabilir
İlerde sorun olur mu tedavi olursa
Bana ulasa bilir misin soruların için daha ayrıntılı anlata bilirim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?