2 yıllık ÇÖZGER raporu verilmiş oğluma ayrıca Atipik otizm teşhisi konulmuş ama oğlum otizmin sadece bir iki tane tanısını taşıyor ileride bu rapor ve Atipik teşhisi kalkar mı
3 ay
2 yıllık ÇÖZGER raporu verilmiş oğluma ayrıca Atipik otizm teşhisi konulmuş ama oğlum otizmin sadece bir iki tane tanısını taşıyor ileride bu rapor ve Atipik teşhisi kalkar mı
otizm bir spektrumdur ve otizmli çocuk otizmlidir. Güncel tanı otizm spektrum bozukluğudur. Atipik otizm değil. Atipik otizmi muhtemelen şu an tam olarak emin olmadıkları için koyuyorlar ama büyük ihtimalle ileride daha fazla belli olacaktır özellikle ergenlikte. Kimi çocuk göz teması bile kurmaz ağzından tek kelime çıkmaz kimi çocuk dışarıdan normal görünür ama akranlarına göre sosyal olarak tam olarak uyumlu değildir.
Teşhis çok önemli değil rapor da çok önemli değil. Çocuğunuzun otizm seviyesine göre bir hayatı olacaktır. Tabii ki destekle refahı artırılabilir.
Çocuğunuz elon musk da olabilir size bağımlı yaşayan bir birey de.
Spektrum ve hayat şartları çok geniştir.
Size davranışlarını anlatayım birde sonrasında yorumunuzu yazarsanız çok mutlu olurum benim çocuğum 9 yaşında yazıyor okuyor çizip boyuyor herşeyi konuşup anlıyor seslenince efendim deyip soru sorunca cevaplıyor espirileri anlayıp gülüyor hatta espiri üzerine yorum yapıp gülmeye devam ediyor arkadaşlarıyla oynuyor okula gidiyor 15 tane kitap okudu dönem boyunca ama sadece biraz hırcın hayır kelimesini kabul etmiyor bir de biraz yaşıtlarına göre cocuksu benim arkadasımın cocuğu var aynı yaşta cin gibi benim cocuğum 9 yaşında ama sanki daha 5 yaşındaymış gibi durum bu şekilde
bunları bol bol otizmli çocuk görmüş bir psikiyatristin yorumlaması gerekiyor ve büyüdükçe sorunun seviyesi daha belirginleşecektir.
örnek verecek olursam ben de otizmliyim ama tek başıma yaşıyorum ve her gün işe gidip geliyorum..
dediğim gibi bu bir spektrum ve karakter çok değişiyor.
Sizin de mi Atipik yazım şeklinizden asla anlaşılmıyor eminim normal hayatınızda da öyledir ve benim en büyük korkum çocuğumun hep tıpkı bi bebek gibi davranıp hic düzelmemesi hayırlısı bakalım tevekkül edip sabreip görücez
ÇÖZGER raporu, çocuğun özel gereksinimi olduğunu gösterir ama bu durumun hep böyle kalacağı anlamına gelmez. Atipik otizm tanısında bazı belirtiler daha hafif seyredebiliyor ve erken destekle ciddi ilerleme görülebiliyor 🌸 Düzenli eğitim ve takip çok önemli. Zamanla yeniden değerlendirme yapılıp tanı değişebilir ya da kalkabilir. Umudunu diri tut, annelerin sabrı beton gibidir 💛👩👦 "Anne yüreği sezdi mi, dağ bile yol verir."
Cevap
3Cevap
İlerde 18 yaşından sonra tekrar yenilenir. Duruma göre kaldirilabilir
2 yıllık raporu belki 18 e bile gerek kalmaz ve bu rapor kalktığında özel birey değil de normal birey olarak mı hayatına devam edecek acaba
Yenileme yapmazsan raporsuz olur ama tanısı kalkmaz
Normal bir birey haline döner mi zamanla yoksa diğer insanlar tarafından farkedilecek kadar farklı mı oluyorlar
Farklı olur tabiki. Okgv mi yazıyor raporda
Evet maalesef benim oğlumun da çözger raporu var engelli sayılıyor ofisim teşhir i var
Aynı sorun kardeşim de var
Davranışları nasıl normal birey gibi mi yoksa çok mu farklı ve kaç yaşında
5 dil biliyor ama hayal dünyasında yaşıyor
Napıcaz bilmiyorum para vermek için bile 1 ton evrak istediler
Evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?