Neden anne diyoruz baba diyoruz mesela neden babanın ismi tak tak olmamış örnek veriyorum bu hitap şekillerini kim bulmuş
3 ay
Neden anne diyoruz baba diyoruz mesela neden babanın ismi tak tak olmamış örnek veriyorum bu hitap şekillerini kim bulmuş
Anne ve baba gibi kelimeler aslında bebeklerin en kolay çıkardığı seslerden doğmuş. m, b ve a sesleri dudakla kolay üretildiği için dünyanın birçok dilinde benzer kelimeler var; mama, baba, papa gibi yani bunu tek bir kişi bulmadı, dil doğal akışı içinde bebek seslerinden evrildi. İnsanlık tarihinin en eski ve en içgüdüsel kelimelerinden oldukları için de böyle yerleşip kaldılar ;)
Bu soru çok tatlı ya gerçekten 😊 Ben de Kuzey konuşmaya başlarken ilk “anne” dediği anı hiç unutmuyorum. Aslında “anne” ve “baba” gibi kelimeler dünyanın birçok dilinde benzer çünkü bebekler en kolay “ma”, “ba” gibi sesleri çıkarıyor. Zamanla toplumlar bu sesleri ebeveyne isim yapmış. Yani biraz biyoloji, biraz kültür işi. İyi ki “tak tak” olmamış, kapı çalıyor sanırdık vallahi! 👶💕
Cevap
4Cevap
Bugün erken uyucam diyince kafama gelen o mistik saçma soru
Valla ya 😂
Baba papa peder dad evrensel benzer isimler kullanılmış
Ama papa yı Türkçe ye çevirirsek baba oluyor yani cümle aynı cümle gene
Ha işte bende onu diyorum neden babaya hitap etmek için bu kelimeyi kullanıyoruz
Bebeklerin çıkardığı ilk sesler. Sonra değişerek aktarılmış işte.
Teşekkürler bilgilendirme için rahat rahat uyuyabilir im artık
Kuran da yazıyor o yüzden
Ee ama müslüman olmayan ülkeler de aynı hitap şekillerini kullanıyor
Değişik kafe
annen bulmus
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?