Hamile eşimin sürekli nankörlük yapması ve beni değersiz hissettirmesiyle nasıl başa çıkabilirim?

Şu an eşim hamile ve 4 yıldır evliyiz. Çocuk odası bitti, bir sürü alışveriş yaptık; her şeyin en iyisini, en kalitelisini aldık. Ama bir şey almadığımızda genelde bana önemsizmişim gibi davranıyor; sanki hiçbir şey yapmıyor ve almıyormuşum gibi muamele ediyor. Mesela “Bir şey al” diyor, ben de “Çok şey aldık, yine alırız” diyorum. Bu sefer “Bu çocuk için ne yaptın?” diyor. Bu konuşmalar yüzünden hiçbir şey alasım gelmiyor; bunu ona da söyledim. Mesela ona hediye almak ya da yemeğe çıkarmak bana keyif vermiyor. Annemle babamla zaman geçirmek daha güzel geliyor. Çünkü her şeyi yapıyorum, ama hoşuna gitmeyen bir şey olunca “Sen hiçbir şey yapmadın” diyor. Kaç kere dile getirdim ama ahlakı ve karakteri böyle olduğu için sözlerim etkili olmuyor.

Bugün annemlerde yemekteydik. Ben de marketten havuç almıştım, canım çekti; annem turşusunu yapsın diye. Annem de “Çocuk için her şey alındı mı?” diye sordu. O da “Ceket alınacak daha” dedi. Ben de “Olur, onlar küçük şeyler” dedim. O da “Havuç yerine çocuğun için ceket alsaydın” dedi. Böyle söyleyince ben de herkesin içinde çok kızdım, azarladım; evden çıktı. Annemle babam da bana kızdı: “Neden yanımızda kıza kızıyorsun?” dediler. Ben de “Sizin yanınızda böyle konuştuğu için ben de tepki verdim” dedim.

Buna ne yapmam lazım? Annesi babasıyla mı konuşmam lazım? Ahlakı hiç hoşuma gitmiyor. Böyle bir insanın nasıl hakkından gelinir? Mesela son zamanlarda bu huyu yüzünden hiç özel bir aktivite ya da gezi yapmıyorum. Bunu da hissediyor ama hâlâ aynı şekilde devam ediyor. Ne tavsiye edersiniz?

Hamile eşimin sürekli nankörlük yapması ve beni değersiz hissettirmesiyle nasıl başa çıkabilirim?