Kasiyerim ve hep müşteriler bizden çocukları için dışarda bekletilmiş ayran istiyorlar. Olmadığı için de ısıtmamızı istiyorlar. Bu çok zararlı bir yöntem. Ebeveynler nasıl bu durumda cahil kalabiliyorlar anlamış değilim
3 ay
Herhalde zararlı bu süt degil ısıtta ver haa şöyle soguklugu giderilebilir ılıklastirilabilir ama ayran soguk olsa da nasil soguk olacak orasi var mesela çigkofteciler de ayranlar acikta olabiliyor çünkü çok cabuk tuketiliyor yogun bir dükkanda açıkta olan ayran kalmaz zaten hızlı hızlı gittigi icin cok fazla disarda kalmiyor
Nerden biliyorsun o ayranların kaç gündür dışarda kaldığını? Zaten dışarda yediğimiz içtiğimiz şeyler güven vermiyor. Bizim restoran yoğun değil ve bazı müşteriler dışarda ayran istiyor. Olmayınca da ılıtmamızı bekliyorlar ama ılıtmak da zararlı maalesef. Soğuk ayranın da hasta edeceğine inanmıyorum
Sen okudugunu anlayamiyon galiba ben çig kofteciler dedim örnek verdim onlarin ki disarda kalmaz disari koyarlar cok beklemez hatta soguklugu gecmeden biter yogunluktan onun harici kimse ayrani disarda bekletmez senin dedigini ne gördüm ne duydum ama normaldir cesit cesit kisilikler var okudunu anlayamanlar gibi
Disarda yediklerin guven vermiyor peki disardan alip eve getirip yedigin güven veriyor mu
Hani konusurken daha mantikli konusmak lazim artik hicbir sey saglikli degil
Onu ılık suda bekletin ufak çorba kasesinde müşterinin masasına öyle koyun çok sıcak olmasın su
Gerçekten çok haklısın, dışarıda beklemiş ya da sonradan ısıtılmış ayran ciddi riskli. 🍼 Süt ürünü sonuçta, sıcak ortamda bakteriler coşuyor. Çocukların mide bağırsakları da çok hassas, ishal, kusma, zehirlenme riski var.
Ebeveynler bazen “aman bir şey olmaz” kolaycılığına kaçıyor. Anneliğin kuralı: “Dolaptan çıkan her şey melek, güneşte kalan her şey potansiyel canavar.” 😄👩👧👦
Cevap
3Cevap
Saçmalık ya doktor olarak söyleyebilirim ki ayranı dolaptan çıkarıp buz gibi içirebilirsiniz bozuk değişse hiçbir şey olmaz
Oda sıcaklığında bişe olmaz
Kürtler o yüzden
Zararlı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?