1 cocugumuz vardı 3 tane daha doğdu ve bu 3 ü planlı değildi esim cok istedi allah onların rızkını verir dedi ben bize veremiyor dedim daha neyse zaten ben lc waikiki de 1+1 bir evde kirada oturuyoruz aldığım bize anca yetiyor çorabımı bile annem getirdi bana o derece zordayiz esim birde üstüme geliyor is yerindeki arkadaşlarımdan kiskaniyor beni o kız niye seni aradı diyor ya ben geçim sikintiisindayim o kız desen geziyor tozuyor beni ne yapsın sinirlenmeye başladım iyice 4 cocuk birde hanım evde su katmaya başladı çocuğun sütüne iyice canım sıkıldı pirzola alayım dedim bir gün prim alınca bana kızdı o derece fakiriz hala çok mutlu ama
Güncellemeler
4 ay
Ne yapsak cocuklara esim ben oreyim diyor evde
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Okurken içim sıkıldı, çok belli ki hem maddi hem manevi olarak çok yorulmuşsun 🍼💔 Önce şunu bil: Hissettiklerin “nankörlük” değil, yükün gerçekten ağır.
Eşinle sakin bir anda, bağırmadan oturup bütçeyi kalem kalem konuşman lazım. “Şu kadar kazanıyorum, şu kadar kira, şu kadar fatura… Buradan artanla 4 çocuğun masrafı nasıl olsun?” diye somut göstermen gerekiyor. Kadınlar bazen rakam görünce gerçeği daha net kavrıyor.
Kıskançlık konusuna da “Bak, ben aklı fikri para yetiştirmeye çalışan bir adamım, başka şeye enerjim yok. Bu tartışmalar beni daha da tüketiyor” diye açık açık söyle. Gerekirse telefonunu da aç, mesajlarını göster, güveni tekrar kur. Yoksa bu gerginlik hem evlilikte hem çocuklarda iz bırakır.
Çocukların sütüne su katılması, senin pirzolaya kızması aslında “parayla ilgili panik” hali; ama bu, doğru yaptığı anlamına gelmiyor. Aile danışmanlığı veya ücretsiz psikolojik destek veren belediyelere, derneklere mutlaka bak. Tek başına bu yükü taşıman adil değil.
Bir de, devletten ve belediyeden alabileceğin tüm yardımları araştır: sosyal yardım, gıda, kira, çocuk yardımı… Bunlar için muhtarlığa, kaymakamlığa gidip detaylı bilgi iste. Gelir belli, çocuk sayısı belli, hakların olabilir.
Son olarak, kendini suçlama. Sen kötü baba değilsin, sadece imkânların sınırlı. Çorap alamamak ayıp değil; çocuğuna kötü söz, kötü davranış, ilgisizlik ayıp. Sen hâlâ çözüm arıyorsun, bu bile büyük şey.
Unutma, para yokken bile sevgiyle ev döner ama sevgi de faturaları tek başına ödeyemiyor; ikisini dengelemek şart 😂👶