Evlendiğimiz günden beri çok tartışıyoruz resmen ev savaş alanına dönüyor bi kızımız oldu şu an 8 aylık ben çocuk doğduktan sonra eşimle tartışmayı bıraktım çocuğum erkilenmesin diye ama eşim dinlemiyor kızın yanında bağırıyor çağırıyor kızım artık uykusundan sıçrıyor ağlıyor hep babasından da yabancı erkeklerden de çok korkuyor oturup bu gece ağladım ne yapmalıyım bunun için psikiyatriye mi götüreyim?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(30-35)6 ayŞu durumda kızını bir yere göturmen fayda etmez evdeki düzen değişmeyince, çocuğun yaşı küçük bunlar çabuk geçer ama evdeki düzeni korumn lazım boşan diyenlere sesleniyorum her şey söylemek kadar olsaydı keşke benim bile halen devam ediyorsa sana yorum bile yapmyorum bu konuda
127 Yorumla
Soran6 ayEvet valla boşan diyenler toz pembe bir boşanma hayal ediyor sanırım öyle de kolaydı ztn canım ben tartışmalari bitirdim kızım için ses etmem etmiyorum ama bazen sessiz olmakta işe yaramıyor ki kızim bi türlü düzelmedi eşim eskisi gibi değil endişlendi o da kız için ama kızım düzelmiyor sürekli huysuz yemek yemiyor doktor uzak kalın derse kızımla beraber annemlere gidicem bir süre orada kalicam
Cevap sahibi6 ayBak yanlış anlama o pisliği yaşadığım için diyorum çocuk madem sebep oldu az olsun eskisi gibi değil ee madem boşanma şansında yok gitmeyi düşünme şimdilik çocuğu öne sürerek konuş erkisi olacak inan bana
Soran6 ayDenerim ama sanmıyorum çünkü evin içinde konuşmuyoruz o ayrı bi dünya ben ayrı yine de konuşmaya çalışırım tabii
Cevap sahibi6 ayKaç yıllık evlisiniz siz
Soran6 ay1 buçuk sene olacak neredeyse
Cevap sahibi6 ay2 sene olmak üzere benimde bizde kader yok boş ver, herşeye görüldüğü gibi toz pembe olmadı ne yazıkki
Soran6 ayMaalesef öyle Allah'ım iyi etsin ben artık yoruldum
Cevap sahibi6 ayNasılsın iyi misin
Soran6 ayTeşekkürler biraz daha iyiyim kızım iyiyse bende iyiyim 😊 siz nasılsınız
Cevap sahibi6 ayÇok sevindim ya umarım her şey daha güzel olur
Soran6 ayİnş öyle olur bugün çok huysuzluk yapmadı yaşananlardan dolayı iştah yoktu baya kilo verdi bugün daha iyiydi çok teşekkür ederim sağolun 🙏
Cevap sahibi6 ayİçini ferah tut her şey daha güzel olacak, bu evlilikler bizi güldürmedide senin yine çocuğun var
Soran6 ayYok ztn yaşı büyük kadınlar hiç evlenmek için acele etmesin bence şimdi anlıyorum geç evlenmenin kıymetini ortada çocuk var diye birbirimize sabrediyoruz dediğin gibi çocuk var boşanmak da kolay olmuyor herkes için hayırlısı olsun.
Cevap sahibi6 ayKız bizde yoktw ne oluyor aynı, çevre baskısı daha beter pis bişey bizde çevre için rezilliğe devam işte
Soran6 ayBizde de öyle sürekli sen ve anan diyor bana ne yaşarsak yaşayalım suç hep annemde oluyor nedense garibimin haberi yok sen ve ailene tahammül edemiyorum diyor e ayrılalım diyorum oldu bi kere diyor saatten millet konuşmasın bişey demesin diye üç maymunu oynuyoruz burdakiler de niye boşanmiyorsun niye çocuk yaptın diyorlar herhalde söylemesi kolay boşanmak da hemen çözümdü ya ztn
Cevap sahibi6 ayYaa takılma burdakilere hatta bunu kime ankatsan yorum hep en kolayı neden boşanmayorsunuz daha beteri neden evlendiniz sanki insanalarn alnnda ne olduğu yazyorda bizde fantezi olsun diye hayatımızı zehir ediyoruz kendimize
Soran6 ayAynen valla sanki önceden bildiriliyor nasıl evlilik olacak diye nys en azından benim gibi düşünen insanlar da varmış içim biraz rahatlıyor suçu hep kendime yüklüyorum sıkıldım artık kendimle konuşmaktan
Cevap sahibi6 ayO zaman gel dert ortağım ol sende istersen konuşuruz
Soran6 ayBurada kalamam hesabı kapaticam ztn eşim burayı öğrenirse çok kötü şeyler olur başkalarına anlatırsa yüzde yüz kusurlu sayılırım erkeklerle konuştuğumu falan sanarlar istediğim kadar kendimi açiklim kimse inanmaz bana normal sosyal medya hesaplarına bile laf söylüyor
Cevap sahibi6 ayBilmezmiyim farkli şeyler yaşamıyoruz ki normlde mesab at başka bir yerden konuşalım dersen Fırsat oldukça konuşuruz
Soran6 ayBakalım duruma göre şu an kapatmiyorum kapatacağım zmn mesaj atarım belki
Cevap sahibi6 ayTamam şimdilik sorunu beğeneyim ordan takip atarsn ben yazarm sana yorumda konuşmaya çalışmayalım durma
Soran6 ayTamamdır teşekkürler 😊
Cevap sahibi6 ayBulabildinmi profilimi
Soran6 ayEvet görünüyor mesaj atarım ben zaten şu an gitmem lazım
Cevap sahibi6 ayProfilim kapalı takip atarsanz başkasyla karştrmam sonra yazıp yazmamak tabiki sizin takdiriniz olur🤗
Cevap sahibi6 ayNapyosun nasılsın
En İyi Cevaplar
6 aygerçekten çok zor bir şey bu… okurken bile insan geriliyor. Sen abartmıyorsun, bunu hissetmen çok normal. Bebekler bağırmayı, öfkeyi kelimeyle anlamaz ama his olarak direkt alır. O yüzden uykudan sıçrayıp ağlaması çok şaşırtıcı değil.
Doktora gitmek kötü bir şey değil, aksine içini rahatlatır.010 Yorumla
Soran6 aySon bir haftadır benim de psikolojim çok kötü kızım çok huysuzlaştı uykusu mahvoldu sıçrayarak uyanması da içimi cız etti onunla birlikte bende oturdum ağladım babasının kucağına gitmiyor erkeklerden çok garip bi şekilde korkuyor bugün kadının biri bana kızın rahatsız mı dedi üzüldüm
- 6 ay
Ya insan bunu yaşayınca gerçekten dağılıyor… sen de çok yorulmuşsun belli. Kızının değişimini görmek, uykudan sıçraması, korkması insanın içini paramparça eder. Onunla birlikte ağlaman da çok anlaşılır, bu kötü bir annelik değil tam tersi bağın gücü. Başkasının ağzından gelen bir laf da tuz biber olmuş, kalbine dokunmuş.
İstersen yaz, içini dök. Bazen anlatmak bile biraz olsun hafifletiyor. . mutlaka bir cozum yolu olur...
Soran6 ayBiraz da suç bende ben bagirmayacaktim o bağırsa bile ben susacaktim bizim yüzümüzden kız bu duruma geldi iştah uyku hiç bişey kalmadı moral olmaya çalışıyorum ama bende durumunu görünce üzülüyorum işte doktor bakıyorum randevu alıp gotürcem başka bişey aklıma gelmiyor kız resmen her şeyden korkuyor
- 6 ay
Bak kendini bu kadar yükleme… insan robot değil ki, biri bağırırken hep susabilsin. Elinden geleni yapmışsın zaten. Kızın bu hale gelmesi senin suçun değil, ortamın sonucu.
Doktor düşünmen çok normal ama şunu da söyleyeyim; bu kadar küçük bir bebekte en hızlı toparlayan şey ortamın sakinleşmesi. Ses tonları, tartışmalar, gerginlik azalınca çocuk da yavaş yavaş gevşiyor. Sen önce kendini ve evi biraz sakinleştirmeye odaklan, kız seni hissediyor çünkü. Sarıl, temas et, yanında olman bile ona iyi geliyor. Doktor da olur ama panikle değil, destek olsun diye. Şu an en çok ihtiyacı olan şey güven.. yani esinle konusamyblrsn ama , once güçlü bir kadın ol, kavga ederek değil, kisik ve sakin bir sesle konus... önce onu anladığını ve huyundan git... sakin bir dille... sonra kendini anlat... kendi haklililgni.. sonra tekrar onu yücelt.. sandviç etkisi derler buna psikolojide... sen kazanırsın... hiç bir şey konusmzssan ona mektup yaz.. okusun... nasil yazman gerektiğini istersen yazarız.. yardımcı olurum... yani kisacasi su an doktor değil iletişim on planda olmali çocuğunuz için
Soran6 ayYa yok işte ben sakin kalsam bile yükseliyor o eskisi gibi değil tabii kızı bu durumda görünce o da sakinleşti ama kızım düzelmiyor doktor ayrı kalın derse kızımı da alıp bir süreliğine annemlerde kalicaz eşim kötü alışkanlıklari olan biri sakin kalmak da çözüm olmuyor bazen kızımı da daha fazla bu durumda bırakmak istemem kızım tombik bişeydi şimdi zayiflamiş bi tek kızıma üzülüyorum valla başka kimse umurumda değil
- 6 ay
Anlıyorum, Kızının zayıfladığını görmek, eski halini özlemek insanın içini parçalar, çok normal böyle hissetmen.
Doktor ayrı kalın derse bunu düşünmen de annelik refleksi, kaçış değil. Bazen çocuğu korumak için ortamdan uzaklaşmak gerekir. Kızın şu an senin sakinliğine, temasına, güvenine tutunuyor. Başka kimseyi umursamaman da çok anlaşılır. Önce kızın, sonra her şey. .
Soran6 ayYanında yatıyorum ztn yer yatağı yaptım beraber uyuyoruz beşikte korkuyor normal yatakta da aniden düşer diye korkuyorum yanıma aldım bugün çok huysuzdu sanki bişey kızımı dürtüklüyor bu gece dua falan açtım okudum ben de yanında şu an sorun yok işte eşimle de sakin konuşmaya çalişicam durumu da doktora anlaticam doktor ne derse onu yaparım bakicaz inş yoluna girecek her şey
- 6 ay
Elinden geleni yapıyorsun zaten. Yanında olman bile kızına iyi geliyor. Panik yapma, doktorun dediğine göre ilerle, toparlanır inşallah.. konusmak istersen yazarsin dm. burada bu kadar yorumlayabiliriz.. iyi geceler
Soran6 ayTeşekkür ederim sağolun iyi geceler
- 6 ay
İyi geceler
6 aybu kadar tartışırken ve anlaşamazken neden çocuk sahibi oluyorsunuz yani bende bunu anlayamıyorum. ne olacağı belli, durum belli. motivasyon neydi tam olarak? gitmek lazım tabii normal şartlarda ama sırf çocuğun gitmesi ile olmaz ki ailecek gitmek lazım yine evde kavga edecek kişi eşinle sen
04 Yorumla
Soran6 ayÇocuk sahibi olmak uzun bir süre değil ilk başlarda ilişki yaşayınca bitiyor sonra kavga edip durursun peki gelecek olan bebeği engelleyebilir misin 1 ay eşinle iyisin 9 ay kötüsün o bir ay içinde olan olmuştur ztn geri dönüşü yok çok bilmiş gibi yorumlar yapmayın
- 6 ay
Açıklamada evlendiğimiz günden beri çok tartışıyoruz diyen sensin ben değil
- 6 ay
Benim demek istediğim şey sürekli tartışıyorsa insan yarın bir gün çocuk olunca da devam edecek diyebilmeli ona göre planını yapmalı. Bir koltuk takımı alırken bile düşünüp taşınıyor insan ödemeyi bilmemneyi kafa yoruluyor çocuk az bir sorumluluk değil ki
Soran6 ayBu benimle kocam arasındaki problemdi çocuk olunca çocuğa yansır gibi düşünmedim ztn çocuğun gözünün önünde birbirimizi yemiyoruz ama çocuklar seslere karşı yetişkinlerden daha duyarlıdır bizim kızımız yaptığımiz tartişmalara uyanirdi hemen ağlardı eşimin bağirmalarindan dolayı kızım babasından da korktu uzaklaştı erkek sesi kadininkini bastırır ayrıca evlendiğimiz günden beri dedim evet ilk ay da öyle değildik ama sonra full kavga ediyorduk hâlâ da tartışıyoruz o yüzden evlendiğimiz günden beri dedim ayrıca çocuğun suçu ne kavgalı olsak bile ben çocuk sahibi olmak istiyordum her zaman insan bu kadarını düşünemiyor yılların tecrübesi değil ilk defa anne oldum böyle olacağını da bilmiyordum
Yapay Zeka Cevapladı
Bebeğin bu kadar korkması çok üzücü, haklısın endişelenmekte 🍼💔 Önce şunu bil; 8 aylık bebekler yüksek sesten zaten irkilir, ama evdeki sürekli gerginlik bu durumu maalesef büyütür.
Öncelik, eşinle bu tartışma işini çözmek, mümkünse çift terapisi. Bebeğin için de bir çocuk psikoloğu ya da çocuk gelişim uzmanına gitmek çok iyi olur, en azından senin içini rahatlatır. Unutma, en iyi terapi bazen annenin sakinleşmiş kalbidir. 😉👩👧10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
9Cevap
6 aykocan akrep mi yengeç mi yay mı. burçlarınız ne
11 Yorumla
Soran6 ayEşim koç ben başak
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 2,7b cevap paylaştı.
6 ayBir baba olarak bem üzüldüm bunun için acil bir piskologdan destek almalı
14 Yorumla
Soran6 ayRandevu aldım götürücem kızımı inş
- 6 ay
Sadece kızını değil kocanı da göndermen lazım bu öfke patlamalarının sebebi nedir bulunması lazım
Soran6 ayBen kocami nasıl götüreyim dinlemez ki beni senin ihtiyacın var sen git der bana dedi de ztn bugün öfke patlamalarinin sebebi benle ailemmiş boşanalım dedim madem sevgi saygı da kalmamişsa olan olmuş hiç bişey yapamayız diye geri çevirdi daha da ne diyebilirim zorla bişey yaptiramam ya
- 6 ay
Ne güzel ya hiç hatasını kabul etmiyor
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 321 cevap paylaştı.
6 ayEşin neden bukadar sınırlı anlayisiz kızın yanında bari yapmasa çocuk bu şekil büyüde sorun olur ilerde de
10 Yorumla
6 ayÇocuğun babasını en kısa sürede değiştirin ve siz psikiyatriye gidin bebek değil.
01 Yorumla
Soran6 ayTamam öyle yaparız
Merhaba ben kadın doğum uzmanıyım geçmiş olsun çift terapistine gitmeniz lazım
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)6 ayBosanmaktan baska caren yok
13 Yorumla
Soran6 ayKeşke gülüm sevgi falan kalmadı ztn çocuk için her şeye katlaniyoruz onun da bana karşı tahammülü kalmadı fark ediyorum
Cevap sahibi6 ayKuzum bak seni en iyi ben anlarım hamileyken kocamdan boşandım üstüne dayak ta yiyodum şu an tek başıma mücadele ediyorum kardeşimde kalıyorum o olmasa mahvolurdum sana tavsiyem biraz cesaretli ol yoksa mutsuz bir hayatın olacak
Soran6 ayBen kabul etsek aile büyükleri engel olacak sadece bana bağlı değil biliyorum huylarını eşim de sorunsuz biri değil ki rahatsız sorun çıkartacak kızım bu durumdayken sesimi cikaramam kız daha kötü olur
Kocanı seviyorsan yapacak bir şey yok
010 Yorumla
Soran6 ayNeden olmasın
Soran6 ayOlmuyor işte boşanmak kolay değil
Soran6 ayNe gibi
Soran6 ayBen kızım için napabilirim diyorum bizim için değil
Soran6 ayAynı evdeyiz duyuyor ister istemez
6 ayPsikiyatriye ihtiyacı olan cocuk değil babası
08 Yorumla
Soran6 ayEvet öyle ama benim gücüm ona yetmez
- 6 ay
Sen suspus olursan hep onun istediklerini yapmak zorunda kalırsın ona bahset cocugun durumundan hem ona hesap sor bana bagırıp cagırınca eline ne geciyo diye sakin olsun azcık
Soran6 ayşu an eskisi gibi değil kızın durumunu öğrenince o da endişlendi ama olan kızıma oldu
- 6 ay
İyi madem bu yasta cok endiselenecek bisi olmaz siz sakin olursanız kalan zamanda o zamanla düzelir psikiyatri ilaç falan yazıyo bu yasta cocugun dengesiyle oynamamak lazım içilen ilaclar cok da masum değil hele seninki bebek
Soran6 ayİlaç ztn kabul etmem davranış olarak düzeltmelere açığım sadece
- 6 ay
Gitmen iyi olur ozaman
Soran6 ayÖyle yapicam teşekkürler
- 6 ay
Rica ederim gecnis olsun
6 ayKocanı götür psikatriye
01 Yorumla
Soran6 ayGücüm yetseydi yapardım dinliyor mu sanki
Çocuklar duymasın, meltem mutfak
01 Yorumla
Soran6 ayBizimki o kadar sakin değil
Çocuk & Ebeveyn konusunda 797 cevap paylaştı. Konuş eşinle bu durumu
010 Yorumla
Soran6 ayBiz konuşmuyoruz
Soran6 ayKonuşunca iyi şeyler olmuyor kavga edecek bişey arıyor bende aynı evin içinde yabancı gibi davranıyorum konuşmuyoruz yani
Soran6 ayKızımı iyileştirmeyi başka bişey düşünmüyorum eşim umurumda değil
Soran6 ayİşte doktora danişicam ayrı kalın derse kızımla beraber annemlere gidicem
Soran6 ayHayır
6 ayO Adam kafayı yemis
01 Yorumla
Soran6 ayÖyle zaten
6 ayBoşanmakta bir seçenek değil mi
031 Yorumla
Soran6 ayDeğil söylemesi kolay
- 6 ay
Neden
Soran6 ayNasıl neden
- 6 ay
Zor değil mi böyle evlilik
Soran6 ayNapabilirim
- 6 ay
Kaç yaşındasın sen
Soran6 ay23
- 6 ay
Neden erken evlendin
Soran6 ayLiseyi okudum üniversite dışardan okudum sonra da evlendim işte
- 6 ay
Yanlış bir evlilik olmuş ama
Soran6 ayBiliyorum
- 6 ay
Boşanmak neden istemiyorsun
Soran6 ayKolay değil kardeşim Allah kimseye vermesin bu kadar kolay boşanin demeyin kimseye büyük konuşmayin sen yaşama Allah korusun ama anlayacaksınız
- 6 ay
Ben yaşadım ondan diyorum sana başımdan geçti
Soran6 aySizin için kolay olmuş o zaman herkes için öyle olacak diye bir kural yok
- 6 ay
Dertleşmek istermisin biraz
Soran6 ayHayır kimseyle özelden konuşmuyorum sadece soru sordum gizli
- 6 ay
Engellersin sonra yine bir şey olmaz
- 6 ay
Bugün nasılsın
Soran6 ayİyiyim kızım da iyi
- 6 ay
Eşin yok evde sanırım
Soran6 ayYemek yiyip çıktı biz evdeyiz
- 6 ay
Neden yanlız bıraktı sizi
Soran6 ayİşten geliyor dinleniyor yemek yiyor sonra dışarı çıkıyor bizi her zaman yalnız bırakıyor sadece bugün değil
- 6 ay
Peki sen neden sohbet etmeye karşısın
Soran6 ayBen kimseyle sohbet etmek istemiyorum çünkü sadece soru olarak sordum yorumlarda iletişim kurdum onun dışında kimseyle konuşmam
- 6 ay
Ama neden
Soran6 ayEvliyim çünkü bundan daha büyük neden var mı
- 6 ay
Sohbet edince ne oluyor ki
Soran6 ayBana ters size göre normal gelebilir bu konuyu da kapatın lütfen ben burada sohbet etmek için soru sormuyorum iyi akşamlar
- 6 ay
İyi akşamlar
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Çocuk & Ebeveyn > Sorular > Eşim yüzünden kızım babasından korkuyor, çocuğumun psikolojisi için doktora gitmeli miyim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım