oncelikle sapikca yorum yapmayin
kizim 14 yasinda yasina gore buyuk gogusleri var ara sira okula gitmeye utaniyo okulda zorbaliga ugruyor sanirim rehberlikle gorustum ama yine de donus gelmedi ne yapabilirim lutfen tavsiye
oncelikle sapikca yorum yapmayin
kizim 14 yasinda yasina gore buyuk gogusleri var ara sira okula gitmeye utaniyo okulda zorbaliga ugruyor sanirim rehberlikle gorustum ama yine de donus gelmedi ne yapabilirim lutfen tavsiye
Biraz cinsel bilgi verme zamanı gelmiş. Ne yazık ki hepimiz hep dışarıdan öğrendik.
Senin bu anlattığın durumu ben ilkokuldayken gördüm. Sınıfımızda bi kız vardı ve diğer kızların göğüsleri tahta gibiyken bu kızın memeleri çıkmaya başlamıştı.
Kız çok utanıp ağlıyordu belki de. iyi de bu kötü bişey değil ki... Sonuçta çocuktun ve büyüyorsun, Ergen oluyorsun, sonra genç olacaksın, sonra yetişkin...
Meyve bile ağaçta büyüyor toplanacak seviyeye geliyor. Yani bu bir doğanın kanunu.
Söyle ki utanılacak bir şey yok. Artık büyüyorsun, herkesin boyu organı aynı değil ki. Allah da sana böyle uygun görmüş dersin.
Ona bunun utanılacak bir şey olmadıgını aksine bazı insanların büyütmek istediğini onu zorbalayanların kıskandıgını bununla mutlu olmaya çalışmasını söyleyin doktorların buna çözüm bulduğunu fakat gerek duymadıgını ve çok normal bir durum olduğunu her zaman arkasında olduğunuzu hissettirin doaktorla görüşüp anormallik olmadıgını teyit edip bir pedagogla da görüşün gerekirse 18 inde ameliyat ettirin
Ona bunun bir sorun olmadığını anlatın onun gibi binlerce kız olabildiğini anlatın aynı sorunu yaşayan birilerini görürse kendini biraz daha rahat hisseder
tesekkurler❤️
Ergenlikte göğüslerin büyük olması çok yaygın, ama zorbalık işin rengini değiştiriyor 🧸 Önce kızınla bedeninin normal ve güzel olduğu üzerine sakin sakin konuş. Okul yönetimi ve rehberliği tekrar sıkıştır, yazılı şikayet bile oluşturabilirsin. Destekleyici sütyen ve bol kıyafetler de rahatlatır. Unutma, ergenlik geçer; özgüven kalır 😉
Cevap
16Cevap
Bu konuyu dert etmen normal çünkü sende böyle bir şey sanırım yok. Yani genetik değil. Hormonel birseyler olduğunu düşünüyorsun. Hormonlara bir baktır ama normal çıkacaktır diye düşünüyorum. Bazi kızların öyle olabiliyor. Fizik olarak belki yaşıtlarına göre iri olabilir boy kilo olarak. Kiziniza bunun aslinda güzel bir şey olduğunu anlarsınız daha iyi olur
Hormanal bi sorun olabilir. Bi doktora görünmeli. Genetikse ailede de varsa yapacak bir şey yok
Bende bir doktorlar görüşün kendi de istiyor sa küçültme ameliyatı olsun
Genetik olmasın yapacak bişey yok ki buna alışır zamanla
Bir zamanlar benim de öyleydi okula giderken falan utanıyordum ama yaşı büyüdükçe kötü bişey olmadığını anlar ben şu an bu durumdan aşırı memnunum ama ilk ergenlik dönemleri olduğu için kötü hissediyordur
evet canim buyuk ihtimalle oyle tesekkurler❤️
Rica ederim eğer çok rahatsızsa sporcu sütyenleri işe yarıyor onları da deneyebilirsiniz
şu an çok büyüdünüz mü?
Keske soruyu sadece kadinlara acik atsaydin. Zihniyeti bozuk cok var
Abla oluruna bırak ya ne yabacaksin allah aşkına bu yaşta estetik mi yabacan kızına gayet normal
zor bir durum okul değişikliği düşünülebilir
😔
rehber hocası ne diyor
Hormon sorunu olabilir bakılsın
saliya randevu var
❤️
hava atsın okulda birden terse döner senaryo 😂😂
biraz utangactir kizim
anladim bu siralar saka anlamiyorum
Korse tarzı bi şey kullanabilirsiniz
doktora gore ilerlicez
Sporcuların kullandığı sütyenl kullanabilir
Normal bu niye bu kadar buyutuyorlar okukdakiler
ortaokuldaki cogu kisi bu kadar buyuk gormemistir bile
Pedagog abla çözüm
😒
Noldu? Sen annesi değil kızın kendisisin de mi
? annesiyim
Peki öyle olsun
Doktora gidin bi hormon testi vs yaptırın.
Genetik mi
Kilo dan dolayi olabilir mi
Genetik
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?