Eşim beni sevmiyor gibime geliyor?

1 yıldır evliyiz ve hamileyim. Çok iyi niyetli ve sabırlı biridir, duygusal iniş çıkışlarıma rağmen sesini bile yükseltmedi bana hiç.
Ama yeterince saygılı değil sanki, kendi ailesini benden önde tutuyor hep ve onlara kendimi uydurmamı bekliyor. Bizim yeni bir aile kurduğumuzun farkında değil asla. Benim aileme uzak yaşıyoruz ve çok gidemiyoruz, gittiğimizde de max 1 saat oturmak istiyormuş, beyefendi sıkılıyormuş utanıyormuş. Benim hayat konforumu sağlayacak şeyleri nedense istemiyor, daha büyük ev gibi (imkanımız var bu arada sadece ailesinden uzak kalmak istemiyor).
Hamile olduğum için karnım şişti biraz 6. Aydayım. Eksi kilolarda gidiyorum ama bebek büyüyor içimde. Bana “sağlıksız gibisin çok şiştin” falan diyor.

Sevgiliykende doya doya iltifat etmezdi hiç, biz sevgiliyken ailesel olarak çok zor zamanlardan geçti ben hep destek oldum, rahatsız olsam da o halde bırakamazdım duygusal desteğe ihtiyacı vardı. Ama benden önce çok kızla konuşmuş. Mesajlarını atan oldu bana öyle iltifatlar öyle güzel sözler söylüyormuş ki ona yüz vermeyenlere tersleyeere.. banaysa bir hiç. Ben hep anlayışlı ve sakin oldum. Zor zamanlarına bağladım bunu hep, ama benimle değilde önceki konuştuğu biriyle evlenseydi o kişilere köpek olurdu bence. En ufak iyiliğini bana lafmış gibi söylüyor, “bugün ekmek aldım daha ne” falan diyor. Zaten yapması gereken bir şey bu.

Son çare ona ters davranmaya başladım diğer kızlar gibi, belki gözünde değerli olurum diye. Yine ters tepiyor.
Şu an boşansam da iyi bir hayat geçirebilecek durumdayım ailem her zaman arkamda durur buna eminim. Ama bebeğim için çabalamak istiyorum. Nasıl onu bana da öyle ilgili davransın diye teşvik ederim?
Şimdilik aldatma falan yok eminim, yani varsa da daha tutmadım 😂 hep ailesi yük oluyor ve benden çıkarıyor gibime geliyor, ki zaten öyle. Ama başka biri olsaydı benim yerime yapmazdı bunu.
Eşim beni sevmiyor gibime geliyor?