Kocam şiddet uyguluyor ve çok agresif ne yapabilirim?

Arkadaşlar kocam işten gelmeden önce tavuk pilav patates ve sebze yemeği yaptım sonra namaza durdum ve namaz kılarken yemekle ilgili bişey sordu cevap veremedim selam verdikten sonra namazda konuşamam dedim ve bu senin seçimin istersen konuşursun dedi eşim hristiyan ( bana müslümanım demişti ) lütfen yargılamayın kınamayın ve bende islamda böyle olduğunu anlattım ama bana senin tercihin istersen namazda cevap verip konuşabilirsin diye üzerime geldiği için tartışma çıktı ve çok kadın var benle olmak isteyen vs gibisinden konuştu bende eğer hristiyanların bakış açısı böyleyse hiç iyi değil çok kötü nezaket yok dedim sinirlendi bişeyler fırlattı kavga büyüyünce 7 aylık hamileyim sırtımla kalçam arasına çok sert vurdu belim ağrıyor hala napacağımı şaşırdım çok kötü hissettim sürekli aldığını yaptığını başıma kalkıyor sana bunu aldım şunu aldım diye sonra hiçbiryer olmamış gibi özür dileyip zorla sarılmaya çalışıyor tatile gidicez 2 günlük plana erkek arkadaşını da davet ediyor acaba benden sıkıldı mı diye düşünüyorum nasıl onu pişman ederim lütfen kırıcı yorum yapmadan yorum yazın çok hassasım

Kocam şiddet uyguluyor ve çok agresif ne yapabilirim?