35 yaşından sonra çocuk sahibi olmak mantıklı mı, siz olsanız ne yapardınız?

#gadasından sevgilerle 🙃
35 yaşından sonra çocuk sahibi olmak mantıklı mı, siz olsanız ne yapardınız?

#gadasından sevgilerle 🙃
Bazıları diyor tam sana ihtiyacı olduğu zamanda vefat etmiş olacaksın ve yalnız kalacak.. Bunun garantisi mi var 25 yaşında çocuğu olur 35 yaşında da vefat edebilir o çocuk yine yalnız kalabilir, ki kaldı ki çocuk 30 yaşına geldiğinde zaten Anne babasına muhtaç olmaz çoktan işini kurmuş olur belki evlenmiş bile olur..
Enerji bakımından bakarsak 30-35 yaş arası yapmak daha ideal Çünkü bir yaştan sonra kafa artık Ses gürültü kaldırmıyor. Bir yandan da karakterin oturmuş oluyor daha bilinçli yönetebilirsin olur yani nasip kısmet..
Doğru dedin
Düşünüyorum, neden olmasın tıp artık çok ilerledi 50 üstünde doğum yapan yengem var.
Kesinlikle 🙃
Evettt 🥳
Eic için teşekkür ederim😇
Rica ederim 🙃
Olur neden olmasın ki erkekler geç olgunlaşır derler bence tam zamanı 🐇
Belki de
Bence ideal zaman 🤓
Öyle görünüyor
Teşekkürler süper soru için ☺️ 🐇 çocuk mu istiyorsun gadası 😀
Ne demek
Anlamadım şimdi ya isteyip istemediğini 😂
İsterim
Heeeeee anladım Allah gönlüne göre versin inşallah 🤲 😊 kandilin mübarek olsun inşallah 🤲 😊
teşekkür ederim 🙃 seninde de kandilin mübarek olsun
Rica ederim sağol 😊 🤲
35 yaşından sonra evlendin diyelim. Çocuğun pat diye olmayacak. Diyelim 38 yaşında evlat sahibi oldun. 30 sene yaşayacağını düşünürsek; tam sana ihtiyacı olduğu zamanlarda sen toprak olacan belki de. Riske girmeye gerek yok. Evliliğin en uygun zaman dilimi bence 22 ila 27 yaş arası.
Orasını bilemezsin
35’ten sonra çocuk sahibi olmak gayet mantıklı, hatta çoğu kişi için daha bile sağlıklı oluyor 🍼💖 Hem psikolojik hem maddi olarak daha oturmuş oluyorsun. Önemli olan partnerinle aynı istekte olman ve bu tempoya hazır hissetmen. Unutma, yaş değil, koşuşturmacaya dayanıklılık önemli 😄 “Uykusuz kalırım” diye korkan baba, aşk uykusuzluktan güçlüdür.
Cevap
10Cevap
Mantıklı ve bilinçli bir karar bence.
Hayatta yapmak istediklerinin çoğunu yapmışsındır daha sakin daha anlayışlı olursun, en ideal zaman aslında.
İşin gücün kariyerin de oturmuş olur stres bir tık azalır ve sevgini daha yoğun ve sağlıklı şekilde verirsin bebişine.
Harika
Maddi durum manesvi durum psikoloji tamamsa olur. Ben 35ve kocam37 yaşında. Sağlıklı bir evladımız var geç evlenince böyle oluyor. Bizim neslin cocukları bizden önceki neslin torunları gibi olacak. Anam 57 yaşındayken biz 30 idik anamın torunlair vardı. Biz 57 olunca çocuğumuz 20 olacak torunları görmeyiz herhalde
Görürsün merak etme
İnsan uzun yaşamaktan da korkuyor yahu. .
İstek gerçekten içten geliyorsa, şartlar da uygunsa, yaş tek başına engel değil.
Ama sırf “zaman geçiyor” diye yapılan bir karar insanı da çocuğu da yorar.
Aynen öyle
İkinci cocuk falansa bence mantıklı ama ilk çocuksa mantıksız. Tabi herkesin kendi tercihi diyelim, o şekilde olması gerekiyorsa o şekilde olsun.
Tabi
35 yaş çok da geç bir yaş değil Yani olabilir hatta 40 yaşından sonra olabilir ama böyle 60-70 yaşından sonra olması sıkıntı
Allah can sağlığı versin
Teşekkür ederim
Ben evlensem hemen istiyorum zaten. Yaş daha fazla ilerlemeden çocuk sahibi olmak lazım çünkü sinirler geriliyor ve yaşlanıyoruz 😁
İnşallah
35 yaş çok geç değil olunabilir 40 dan sonrası biraz sıkıntılı olabilir ama 35 ideal hala
Aynen
Şimdi ki kızlar paragöz maalesef doğru düzgün bir insan bulursan neden olmasın olur
Para sevmeyende var
Mantıklı.
Ne çok gençsin ne çok yaşlısın.
Hayatın düzene girmiş, karakter olarak oturmuşsun. Bir çocuk yetiştirmek için ideal bir yaş.
Bencede
Soyle kızım bi de güzel es 50 tl borcum olsun peşin fiyatına 6 taksitle odeyiyim
Dimi ya
He
Mantıklı kadında tüm hormonlar yenileniyor
Aynen ya
Neden olmasın :) gayet normal bir yaş 🌸
Kesinlikle 🙃
İdolüm Aslı Enver. 😕
Vavv
olunabilir neden olmasinn
Aynen
O yaştan sonra çocuk sahibi olmam.
Neden
Böyle düşünme. sen iyisin senin evladın da iyi olabilir
Korkma
Mantıklı değil
Neden
Çünkü sen yaşlanıp ağrılar çekip zorlanmaya başlarken Çocuk peşinden koşmam lazım. Ayrıca jenerasyon farkı çok. Ben çocuklarımın yaşlı Anne babası olsun istemem
Erken yaşta olmazsa çocuk
Ben yapmama şansım olursa yapmam o yaştan sonra. Çocuğa yazık. Ya da genç kalmak için çok çabalarım
Niye yazık olsun ki Allah o yaşta nasip edecek belki de
Ama çocuk 20sine gelecek 55 yaşında olacağım. Tam hastalık yaşı. Ben 24 yaşındayım ailem 54 yaşında ve hastalıkları başladı. Her ne kadar her şey bana kalmış olmasa da tasası bana düştü, aklımı meşgul ediyor. Çocuğuma aynı yükü yüklemek istemem. Tabii ben tek çocuğum onun da etkisi olabilir. Ve elbette nasip işi. Olursa yapacak bir şey yok.
Ama daha yaşım küçük. Fikrim değişebilir de.
Fazla düşünme
Fazla düşünmeyi bırakamıyorum gadası
Allah nasip ettiyse kabul etmek düşer
Tabiki
Istemem o yaştan sonra
Neden
Geç bile kalır insan
Aynen
Bence normal yaş
Evet
Neden olmasın
Dimi