Karton toplayan çocuklara hamburger ısmarladım, insanlar neden bu kadar yargılayıcı ve duyarsızdı?

Dün küçük bir hamburgercide yemek yemeye gittim. Genelde orta sınıf insanlar ve öğrenciler geliyor oraya. O sırada 13yaşlarında iki çocuk gördüm. karton, teneke topluyorlardı. Birine gidip “Bir hamburger alır mısınız?” diye sormuşlar, adam hiç düşünmeden “hayır” demişti içim kaldırmadı çağırdım yanlarına. Ben de öğrenciyim, hesabımda sadece 480 TL vardı, yetmediği için kredi kartından nakit avans çektim. “Ben alırım ama hepsini yiyeceksiniz" dedim çöp olmasın diye söyledim çünkü 1 ara başka bir çocuğa yaptım yemeden gitmişti kabul ettiler. İki hamburger menüsü aldım, yanıma oturttum, birlikte yedik.

Ama asıl mide bulandıran kısım şu Oradaki bazı insanların bakışları… Bir adam özellikle çocuklara öyle kötü öyle yargılayan gözlerle baktı ki sinir oldum. Sanki suç işlemişler gibi. Çocuklar sessizce oturup yemeğini yedi, taşkınlık yok, saygısızlık yok. Buna rağmen mekândaki gözler sürekli onların üzerindeydi. İnsan gerçekten soruyor kendine Bunlar çocuk ya çocuk. Hiç mi utanmıyorsunuz? Kimse kendi hayatının garantisini elinde tutmuyor ama empati hâlâ kurmuyorlar onu da mı çok gördünüz? Fakirlik ayıp değil, duyarsızlık ayıp. Asıl utanması gereken karton toplayan çocuklar değil kafasını çevirip insanlığını kaybeden insanlar kimim bu hayatta garantisi var dün çok zengin olup bugün iflas edebilirsin bugün çok fakir olup zengin olabilirsin.

Güncellemeler
5 ay
Arkadaşlar konu yardım etmem değil konu insanların o çocuklara bakışları düşman gözüyle bakmaları neden bu nefret var? Bir hamburger olsa olsa 300tl onu bile veremiyor musun? Durumu olmayan kişiler için demiyorum durumu olup sessiz kalanlara diyorum sosyal deney vardı bir ara bir anne süt parası için insanlardan para istiyor kimse vermiyor bir tane kadın iPhone teleton için para topluyor tüm erkekler ! Önüne toplanıyor para veriyor erkek diyorum bu kişilere adam bile değiller.
Karton toplayan çocuklara hamburger ısmarladım, insanlar neden bu kadar yargılayıcı ve duyarsızdı?