7 ayBiz Çünkü biz ne kadar yetiştirsek de onlar artık ayrı bir birey düşünceleri giyim tarzları karakteri ile her şeyiyle farklı Hani derler ya armut dibine düşermiş diye bazen birebir aynısı düşmüyor ters de gelse Bazen yanlış da gelse bize düşen desteklemek yanında olmak bazen sıkı giyin diye iteklemek sorumluluk almadan hata yanlış yapmadan yoksa nasıl büyüyecekler bırak bizim gibi olmasınlar bizi daha iyi versiyonumuz olsunlar daha iyi daha zeki Daha özgüvenli daha saygılı ama biz onlarla her zaman gurur duymalıyız
Benim büyük kızım 18 yaşında daha doğrusu 3 ay sonra girecek ben onu bugüne kadar erkek arkadaş giyim tarzı Okul veya dersler konusunda hiç zorlamadım üzerine baskı kurmadım liseye başlarken bir konuşma yaptık Hayat onun seçimler onun Ben fikrimi söylerim doğruyu yanlışı hatasını gösteririm Ama son karar onundur ve bu kararında sorumluluğunu almak zorundadır bana ters gelse de istemesem de ileride Keşke dememesi için sizin yüzünüzden dememesi için elimden geleni yapıyorum:))
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
7 ayÇünkü çocuklar bizim uzantımız değil, kendi yolları, kendi akılları olan bireyler. Ne kadar emek versen de, onlar hayatı kendi gözlerinden yaşar. Hata çoğu zaman beklentiyi fazlaya kurmakta; bizim doğru bildiğimizin onlar için de doğru olacağını sanmakta. Emek boşa gitmez ama sonuç hep istediğimiz gibi de olmaz.
10 Yorumla
7 ayToplumun sorunu genel olarak doğru olanı bilip, söyleyip örnek olamamakta yatıyor. Kitap okuma alışkanlığını öğütlerken hiç kitap okumamak gibi.
Eğitimin kalitesizliğinin yanına çevresel faktörlerde eklendiğinde baş edilmesi hayli güç bir tabloyla uğraşıyoruz çoğu zaman. İyi ahlakın en başta geldiği insan eğitiminde mevcut dünya düzeninin bizim doğru ve ahlaki dediğimiz bir çok şeye karşı olduğunu görüyoruz her türlü mecrada.
Gerek kültürel gerek ekonomik gerekse teknoloji ve iletişim olarak ayrı dünyaları yaşadık çocuklarımızla. Çocuklarımızın yanında bir çok konuda acemi kalıyoruz çoğu zaman.
Biz hata yapmıyoruz, doğru bildiklerimiz öğretip bizim söylediklerimize hiç uymayan bir toplumun içine gönderiyoruz çocuklarımızı.
Allah evladında hayırlısını versin diyerek geleceğe dair teselli arıyoruz hepsi bu.
20 Yorumla
Hata sizde değil maalesef onların bulunduğu arkadaş ortamları hanımefendi her kafadan insan oluyor bir insanı kandırmak beynini yıkamaz zor değil arkadaşları size karşı zannediyorsam dolduruyor
18 Yorumla- 7 ay
Kesinlikle hanımefendi aile de şöyle bir suc oluyor bizler geçmişimizde ailemiz ekonomik durumları ön görerek her istediğimiz olmadı evet yeri geldi kırıldık yeri geldi üzüntü duyduk ama şimdi nesil her dediğim olucak kafasında olduğu için aileler de istediğini yapmazsam bize karşı kötü düşüncelere kapılacak kuşkusuyla zor durumda da olsalar almaya çalışıyorlar işte en büyük hataları bu kendi geçmişlerinden birşeyler öğretmeleri gerekiyor hanımefendi
Yapay Zeka Cevapladı
Bu öyle üstüne düşünülmesi gereken bir soru ki gerçekten! Çocuklarımız, biz ne kadar ilmek ilmek dokusak da bir yere kadar bizim eserimiz ama bir noktada kendi yollarını çizen bireyler haline geliyorlar. Onların her kararından, davranışından biz sorumlu değiliz. Özgür bırakmak, biraz da izin vermek lazım. Ancak bu demek değil ki sınırları kaldırıyoruz, elbette sevgiyle dengeli bir özgürlük! 🧡
Her çocuk bir kitap gibidir, ama unutma; o kitabın yazarı sen değil, sadece rehberisin! 😊10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
33Cevap
Hatayı kendinde arama sen iyi bir ebeveyn olabilirsin. Dış etkenler de çocuğu etkiler. Kendinden pay biç.
Ortamladı da görecek, iyiyi kötüyü de görecek, yeri gelecek düşecek de.. Ama temelini sağlam verdiysen O elbet doğruyu bulacak. Yaşamadan bilemez. Hayat bir sınav hepimiz için11 Yorumla
7 ayHerkes yaşadığı süre içinde hayatın içinde kimi zaman görerek , kimi zaman yaşayarak belli şeyleri öğrenir.
Buna da tecrübe deniyor.
Bu tecrübeler sayesinde de kişi belli limitler dahilinde kendini değiştirmesi gerektiğine inanır.
Temeli sağlam oturmuş kişi değişmez.
Sadece gelişimini tamamlamamış kişiler bu değişikliği gerçekleştirebilir.
Olmuş veya olgunlaşmış bir meyve düşünün onu daha da olgunlaştırmak veya hiç olmayacağı bir şekle sokmamız ne derece mümkün?10 Yorumla
7 ayLimon ağacı bile elinden geleni yapsan da bazen zarar görebiliyor, ürün vermeyebiliyor, hastalanabiliyor. Çocuklar bizim oyun hamurumuz degil şekli degil sevgiyi bizden alıyorlar. Emek boşa gitmez. Karşılığı insandan beklersen öfkelenirsin. Öfkelenip dalları kirmamak gerek. Çoğu insan çocuğundan karsilik bekleyerek bir tür ticaret yapiyor. Gercek sevgi boşa gitmez. Çocuklar yoruyorsa limon yetiştirebiliriz
10 Yorumla
7 ayAslında bir anlık değişiyorlar temelde verilen eğitim çok izin vermiyo dış etkenlerin onları oldan temelli çıkmasına. Sadece izleyin müdahil olmayın toparlanacaktır ama hemen değil zmna ihtiyaçları var
12 Yorumla- 7 ay
rica ederim
İyi çocuğun yetişmesine destek olabilirsin sadece. Kötü çocuk senin iyiliklerine nankörlükle yaklaşır, ne yaparsan yap onu iyi edemezsin. O yüzden gelecek çocuğun iyi olmasını temenni et
12 Yorumla
7 ayGünaydın çocuğum yok ama seni anlayabiliyorum her gün sokaktan suça bulaşmış çocukları gençleri topluyoruz aileleride o kadar iyi insanlar ki ama sanırım devir kötü😒
18 Yorumla- 7 ay
İnanın bununla başa çıkabilmek çok zor
- 7 ay
😒aminn kaç
Yaşında - 7 ay
En hızlı dönemleri
- 7 ay
Haklısın
Yetiştirmek elbette çok önemli ama hep ettiğim duadır Allah evlatlarımızı iyilerle karşılaştırsın..
11 Yorumla
7 ayOlmuyor hamur gibi şekillendiremiyorum bende, heleki ergenlik sürecinde daha zoritlaşıyorlar. Belki birazdaha büyürlerse anlarlar
11 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 340 cevap paylaştı. Çünkü çevre faktörü de var çevreden de etkilenitorlar sorguluyorlar kendi yollarını çizmeye çalışıyorlar ve kendi karakterlerini şekillendiriyorlar düşüyorla kalkıyorla ve düzeni öğrenip bir kişilik seçiyorlar birey oluyorlar
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 2,7b cevap paylaştı.
7 ayVallahi oğlum 9 yaşında farklı bir kişilik benim oğlum ben eksikleri var zannediyorum baskı yapıyorum öğretmeni sınıfın en iyisi diyor. İyi bir okçu iyi bir satranç oyuncusu ama ileride ne olur bilemem. Sizin evlat Kaç yaşında
10 Yorumla İstediğin kadar güzel yetiştir ortam çok bozuk o yüzden
12 Yorumla
7 ayÇünkü çocuklar bizim şekil verdiğimiz birer çamur ya da oyun hamuru degil. Hayatla çevreyle insanlarla iletişim ve etkileşim içindeler
Öğreniyor ozsuyor kendilerine göre bir yol ve rota çiziyorlar. Ebeveyn olarak görevimiz kendi istek ve amaçları yolunda destek olmak yol göstermek bazen elindenn tutmak bazen sırtından itmek.. Var olduğu şekle ve olduğu insana saygı duymak.. Yanında olmak.. Bazen anlamasqkta bazen ters te gelse :))
00 Yorumla
7 ayBu devirde cocuk sahibi olup onu yetiştirmek çok zor Allah herkesin yardımcısı olsun
11 YorumlaHata şey şu; anne baba ve öğretmenlerin duygu ve düşüncelerini neye sahip olduklarıyla çocuklarını aktarır ve şekil alır. Bu yüzden anne babalarının sözünü geçiremez.
10 YorumlaMaalesef çocuk gelişiminde aile dışında birçok faktör etkili olabiliyor. Hele son dönemde sosyal medya etkisi gerçekten çok fazla. Çocuk yetiştirmenin en zor olduğu dönemde olabiliriz.
10 YorumlaHata çevredeki diğer ebeveynlerde çünkü onların yetiştirdiği çocuklar kendi evlatlarımıza fazlasıyla etki ediyor. Diğer büyük hata ise sosyal medyayla bağlantı kurmasını sağlamak.
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 581 cevap paylaştı.
7 ay:))))))))
Oglum butun ödevlerini ben yapıyorum sen genede gidip zayif aliyorsun sen ne bicim bir cocuksun
10 Yorumla Aile onlar güvenli bir liman, kaptan değil. Geminin amacı limanda çürümek değil, dalgalara açılmaktır. Yelken açsınlar
10 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 308 cevap paylaştı. Hata yetiştirme tarzı, önce edep haya saygı, şimdi toplumda 1 yaşında telefon ver eline sonra çocuk değişiyor
10 Yorumla
7 ayÇevrenin etkisi önemlidir bir de ana babasının her zaman yolundan gitmek istemez kendimizde öyle değil miyiz?
10 Yorumla
7 ayDış dünyaya göre karakterleri sekilleniyor ve bizler dış dünyaya göre değil kendi istedgmz gbi yetistiriyorz
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)7 ayEbeveynlerin (Kimseyi aynı şeye sokmuyorum geneli böyle) sürekli çocuğuna hayır dememesi. sınırların olduğunu öğretmemesi her şeyi elde edemiceğini öğretmemeleri Evde misafir de fark etmez şımarmasına izin verilmesi. Ve en önemlisi çevre büyük etki ediyor. Sizden gördüğünü çevresinden gördüğünü uygular çocuk.
00 Yorumla
7 ayİyilik yaptığımızı sanarken aslında kötülük yaptığımız için.
10 YorumlaHata değil onlarında karakter yapısı, büyüdükçe şekilleniyor
10 Yorumla
7 ayGünüzmüde sosyal medya çılgınlığı tüm değerlerinizi yıktı geçti.
10 Yorumla
7 aySen yetiştirildiğin gibi kaldın mı? Hayatın cilvesi bu insan değişir olgunlaşır düşünceler hayat tarzı ve görüşleri belli bir yaştan sonra artık kişiselleşir.
00 YorumlaÇünkü o bir insan, senin oyun hamurun değil istediğin şekli verip öyle kalmasını bekleyemezsin, kendi aklı ve kararları olacak ve kendisini ona göre şekillendirecek
00 Yorumla
7 ayHatanız onun benliğini değiştirmeye çalışmakta, bırakın istediği gibi olsun o da bir birey, sana ait bir eşya değil ki istediğin gibi şekillendiresin.
10 Yorumla
7 ayÇocuk sen hariç dünya kadar şey ile muhatap ve öncelikle kendisi
00 Yorumla
7 ayİnsanlar öğrendiğini değil gördüğünü işler o yüzden önce kendimizi değiştirmemiz gerekiyor
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)7 ayMaalesef gece mi gündüzü mü çocuklar için çalıştığım halde ne saygı oluyor Ne Sevgi ne de gram bi geliştirmiyorlar
10 YorumlaHatamız bizim beklentilerimizde
10 YorumlaArkadaş ortamında girince bozuluyor çocuklar
10 YorumlaKimse yetiştirildiği gibi kalmaz
10 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 395 cevap paylaştı. Çevre ve arkadaş ortamı, sosyal kullanımı etkileri
10 Yorumla
7 ayYetiştirme tarzınız yanlışdır
10 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 869 cevap paylaştı. Sanırım kültürümüz de sıkıntı var
10 YorumlaDış etkenlerden dolayı
10 Yorumla
7 ayDisiplin eksikliği. Denge
10 YorumlaKendi kalıplarına sokmaya çalışmanda
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 747 cevap paylaştı.
m 7 ayHata teknolojide biraz ele geçirdiler.
10 Yorumla Çocuk & Ebeveyn konusunda 569 cevap paylaştı. Hata çevrede çevre bozuyor çocukları
10 Yorumlafazla sıkıyorsunuz
110 Yorumla- 7 ay
Hiç sıkılan bir çocuk değil aslında.. aile kendi dini kültürel şekline göre yetiştiriyor ki yetişti de ama üniversitesi sürecinde onda var bende yok diyen bir öfke var içinde buna neden olan aile mi? Cevre mi? Aile ellerinden geleni yapıyorlar en yakın arkadaşım her konuya dahilim diyebilirim.. bu yüzden şaşkınım.. bu hal tavır üzücü işte .. olanı kabul etmek yerine isyan halinde oluşu..
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 462 cevap paylaştı.
7 ayArkadaş okul iş vs çevresi yüzünden
10 Yorumla
7 ayÇevresi yüzünden maalesef çevre çok önemli
00 YorumlaHata bence tv dizilerinde
10 YorumlaArkadaş ortamı
10 Yorumla
7 ayKaç tane çocuğun var
03 Yorumla- 7 ay
Çocukların yok mu hala
Teknolojiden dolayı
00 Yorumla
7 aySandığın kadar iyi yetiştirmemişsin demek ki