Uvey ablam çocuğunu bana birakti ve istemiyorum ne yapmam lazim?

Benim kendim 25 yasindayim, üvey ablam (babamin önceki evliliği) 38 yasinda ve 6 yasinda sizi var. Bu arada babam ile ablam 12 yildir asla görüşmediler. Ben üvey ablamı hayatim boyunca 2/3 defa gordum ve kizinida 1 defa gordum. Kişinin babasını tanımıyorum, hic evli kalmamışlar zaten. Babam 4 ay once vefat etti annem de daha cok ailesine gitmeye başladı. Bende evden tasindim, öğrenciyim ben ama kendi isimde var. Maddi durumum cok şükür iyi.

Olay su, benim bu ablam 2 ay once aradi beni ben yapamiyorum tek basima bakamıyorum bana yardim et dedi. Ne alaka niye beni ariyorsun arasana çocuğunun babasını dedim ya da anneni, abini. Babası yurt disinda istemiyor, abim ve annem bakamayız diyorlar, senin maddi durumun yerinde sen bakarsın dedi. Hayir dedim konu kapandı sandim. Bir kac gun sonra kapim çaldı ağlayarak geldi çocuğu birakti gitti. Bakin hayatim boyunca ben 6 yasindaki bir cocukla 2 saatten fazla vakit geçirmedim. Evdeki calisanlar sağolsun yardimci oldular, bir tanede bakici abla bulduk simdi onlar bakiyor yani, ben kendimde okula ofise derken eve ugradigim yok ve kendimi asla teyze gibi hissetmiyorum. Bakin vallahi herkesi aradım, kimse istemiyor bu çocuğu bakamayız diyorlar.

Bir kac gun once yegenim geldi, yilbasinda tatile gidecekmiyim dedi. Bende benim is seyahatim var, sen evde kalıcaksın bakicin ile dedim. Arkadaşım annesi ile gidiyor benide cagirdi bende gideyim dedi. Hayir dedim, cunku o aileyi tanımıyorum. 6 yasindaki cocuk bana bagirip cagirdi resmen ya ve "annem olsaydı izin verirdi"dedi. kendimi cok zor tuttum ve en sonunda tutamayıp "annen yok ama nerede birakti seni basima gitti dedim, benim evim benim kurallarım git odana" dedim ağlayarak gitti. Büyük hata yaptim, biliyorum konusmak istedim sonra onunla izin vermedi. Dun de eve geldim, havuza atlamış kıyafetleri ile, ıslak bir sekilde evin her yerinde gezmiş, evin duvarlarını boyamış kasla göz arasında ve sürekli annem gelsin diye bagirimis. Bu arada sozumu asla dinlemiyor ben seni tanimiyorum annem gelsin seni istemiyorum diyor (ah keske gelse anasıda neyse), yemek pişiyor evde, pizza yokmu ben bunu yemem diyor ya da makarna istiyor yani sagliksiz ne varsa onu istiyor ya. Birde kaldigi oda aslında misafir odası ve o odayı değiştirmedim, değiştirmem gerekiyor mu cocuk odasına bilmiyorum? Ya ben ne yapacağım birisi bana bir akil versin nolur. Kimse istemiyor bu çocuğu, sosyal e vermek icimden gelmiyor, ama gercekten artik sasirdim ya.

Uvey ablam çocuğunu bana birakti ve istemiyorum ne yapmam lazim?