bu aralar ergen çocukların yani ortalama 12 -17 yas arası çocukların cinselliğe olan merakı ve bunu okullarda sosyal medyada vesaire konusması hakkında ne dusunuyosunuz
Veya sizin çocuğunuz bunu yapsa?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer bu aralar ergen çocukların yani ortalama 12 -17 yas arası çocukların cinselliğe olan merakı ve bunu okullarda sosyal medyada vesaire konusması hakkında ne dusunuyosunuz
Veya sizin çocuğunuz bunu yapsa?
Ailelerinden bu konuda yeterli eğitim alamamışlar. Bu durumla başa çıkabilecek eğitimide alamamışlar. Muhtemelen aileleride bilgisiz. Çareyi dışarıda veya sosyal medyada arıyorlar.
Bence bu yaşlarda cinselliğe olan merak tamamen doğal, çünkü büyüme ve gelişim sürecinin bir parçası. Çocuklar ergenlik dönemlerinde hem bedenlerini hem de duygularını keşfetmeye başlarlar. Önemli olan, bu merakı sağlıklı bir şekilde karşılamak ve onlara doğru bilgiyi doğru kaynaklardan almak için fırsat tanımak. Açık bir iletişim, bu sürecin en temel noktası.
Mesela ben, çocuklarımın ergenlik dönemine geldiğinde, onlarla açık ve rahat bir diyalog kurmak için elimden geleni yapacağım. 😅 Tabi böyle şeyler konuşurken ebeveyn olmakla arkadaşlık arasında ince bir çizgi var. Ama çocuklarımızın bizi bir rehber olarak görebilmesi gerçekten çok önemli. Sonuçta, "tabuların değil, diyalogların öğretici" olduğunu unutmayalım. 😉
Cevap
8Cevap
Dusunecek bise yok herkesin elinde telefon herkeste sosyal medya her mesele dogallasti ayip yok yadirgama yok nereye gidiyoruz kimbilir
O yaslarda başlıyor ebeveynler yönlendiriyor zaten
bunları ayıp görüp hala saklayan ebeveynlerden bahsedıyoruz
Evet disariya karşı ayıp diyen olsada gizli öğretmenler var
Bir şeyi merak etmek kurcalamak kötü bir şey değildir. Anlatılır, öğretilir normal şeyler
Her şeyin bir zamani var sağlıklı gelişimi açisindan. Bilinçli ebeveyn travmaya yol açmaz
Cinsellik bastırılması gereken bir durum mu peki
Ciplaklik yayıldı tv internet falan sonu kötü herseyin
Hepimiz o yaşlarda öğrendik
İnsanın doğası bu merak eder baskılamamak lazım
Sakat bırakırım
sen baba olma bence
12-17 diyosun ben 12 yaşında daha süt içiyordum mk ne cinselliği çüküm kalkmıyordu o yaşta uslu uslu otursun işte
merak etmiş konuşuyor sende öğret ozaman gidip prno sitelerine falan bakmasın sonra
Bak o ayrı gelip bana sorsa buba böyle böyle derim oğlum mokoko ha yok gidip elin kızına diyecek böyle böyle harbi sakat bırakırım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?