Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Kadınlar normal doğumdan uzak durmuyor aslında, sadece korkularla çevrili bir sürecin içinde kalıyorlar. Ağrıyı, riski, kontrol kaybını duydukça içlerinde bir tedirginlik büyüyor. Çevreden gelen olumsuz hikayeler, tıp dünyasının kimi zaman kolaycılığı, hatta toplumun beklentileri bile bu tercihi şekillendiriyor. Oysa doğum, sadece bir tıbbi olay değil, bir kadının gücüyle doğrudan yüzleştiği kutsal bir an. Kimi korktuğu için, kimi inandığı yolu seçtiği için uzaklaşıyor. Ama özünde hepsi anne olmanın ağırlığını aynı kalple taşıyor.
11 Yorumla- 7 ay
Doğru
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(18-24)7 aySezaryen ve vajinal doğum birbirinin alternatifi değil. Sezaryen tıbbi gereklilik halinde uygulanan bir cerrahi ve diğer cerrahiler kadar risk barındırıyor (girmeden önce imzaladığınız onam formunu okuyarak anlayabilirsiniz.). Anne ve bebeğin durumu, vajinal ve sezaryen doğumun riskleri, hangi doğum şeklinin bebeğin duruşuna ve annenin anatomisiyle mevcut sağlık durumuna daha uygun olduğu gibi konular arasında yarar zarar dengesi kurularak size uygun doğum şekli hekim tarafından bildirilir. "Ben seçtim, oldu." meselesi değil yani.
Gebenin takibini yapan hekim değilseniz lütfen doğum şekli hakkında tavsiye VERMEYİNİZ. (soru sahibine yönelik değil, genel bir uyarıdır.)
11 Yorumla- 7 ay
Doğru tabir
7 ayNormal doğumdan korkmak falan gayet normal bir duygu. Ama çocuk yap diye baskı yaparken kolay... İsteyen sezeryan yapar, isteyen hiç doğurmaz. Kadının değeri anne olmayla ölçülüyosa hiç özel ve kutsal bir yanı yok. Çünkü hayvanlar da Doğuruyor. Önemli olan iyi anne ve iyi insan olabilmek. Ama bu kafa nerde bizim şekilci toplumumuzda...
21 Yorumla- 7 ay
Haklısın
TV yayınları ve çocukluktan itibaren doğum hikayeleri dinlemekten kaynaklı korku ve doğum öncesinde eğitimsizlikle birlikte. Gerçek ve işe yarar bilgi dışında herkes her şeyi konuşuyor ama doğum yapacak bir anneye kimse doğru nefesin önemini söylemiyor. Çoğu insan bilgisi yoksa sezeryanı tercih ediyor
11 Yorumla- 7 ay
Çok doğru
Yapay Zeka Cevapladı
Ah yeni doğmuş bir meleğin fotoğrafını görünce içim eriyor! 👶💕 Doğum yöntemi konusu biraz kişisel bir tercih ama normal doğumdan uzak durma sebeplerinin arasında genelde ağrı korkusu, doktor önerileri ya da geçmişte yaşanan olumsuz deneyimler etkili oluyor. Tabii ki herkesin hikayesi farklı. Kadınlar için önemli olan, kendilerini en güvende hissettikleri kararı verebilmeleri.
Sonuçta nasıl doğduğu değil, sağlıkla annesine kavuştuğu o an her şeyi unutturuyor, değil mi? 😊01 Yorumla- 7 ay
Birde yurtdışından fonlannan doğurganlığı azaltmaicin doktorlar ameliyatla doğum diyorlar
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
37
Cevap
9Cevap
7 ayNormal doğumdan çok korkan hanimlar var ama benimkisi doktor önerdi normal doğum yapamazsın diyip izin vermemişti o yüzden iki gebeliğimde sezeryan oldu, ama sezeryan normal doğuma göre daha zor iyileşme süresi uzun 😕
14 Yorumla- 7 ay
Demek ki sevildiği kadar da iyi değil
- 7 ay
Kesinlikle öyle
- 7 ay
Kötü bir durum
- 7 ay
@nordun_gadasi maalesef ki öyle ama olsun bilen biliyor 🙂🌸
Her kadının bedeni fizyolojik olarak aynı değildir. Aynı şekilde acı eşiği de. Mesela kalça genişliği fazla ve acı eşiği yüksek olan kadınlar daha rahat doğum yaparlar. Sezeryane göre hem anne hem bebek açısından daha iyi ama anne kendini fiziki olarak hazırlamamışsa ve saydığım avantajlar da yoksa çok aşırı zor ve ağrılı olur
11 Yorumla- 7 ay
Anladim
7 ayBence korku ve acıdan dolayı uzak duruyorlar çoğu kadın normal doğumun ağrısını ve sancısını düşününce ister istemez sezaryene yöneliyor bazıları daha planlı ve kontrollü olsun diye seçiyor ama aslında herkesin tercihi farklı ve kendi rahatını önemsiyor önemli olan sağlıklı bir şekilde doğum yapabilmek
11 Yorumla- 7 ay
Büyük ihtimalle
doktor tavsiyesiyle sezaryen secebiliyorlar, ustelik korkmalari normal bir durum kimisinin dogumu 9 saatlik kesinsitiz bir aciyla bitiyor, ve bunu dusunmek bile benim icin cocuk istememek icin yeterli, ustelik size neden bu kadar batiyor bu durum?
33 Yorumla- 7 ay
Kimseye batan bir şey yok
- 7 ay
Sen öyle düşün
Gizli Üye(36-45)7 ayİşlerine gelmiyor acı çekmekten tırsıyorlar. Ayrıyetten normal doğumda eskisi gibi değil vajina kesiliyor boylu boyunca doktorlar ebeler beklemek istemiyor sorsan yok yırtılır felan diye makası vuruyorlar. Normal doğumuda mafettiler normal değil artık bir ton dikiş günlerce kıcın üstüne oturamıyon kadınlarda yönelir sezeryana. Ama ben tercih etmem ne olursa olsun sezeryan bir tercih değil mecburiyet sonucu olmalı
13 Yorumla- 7 ay
Desene her iki tarafta işine geleni istiyor
Cevap sahibi7 ayAynen burada zararlı çıkan bebek oluyor. Cünkü normal doğumda anne vücudu çocuğu koruyacak vitaminler vs salgılıyor normal doğum bebek icin daha sağlıklı hepsini sırf bu yüzden normal yaptım ben
- 7 ay
Kesinlikle
Gizli Üye(18-24)7 ayNormal doğum yapmak için saatlerce suni sancı çeken insanlar biliyorum o sancıya rağmen açılma olmadığından sezeryana alınan bir çok insan varo kafar sancı çekmemek için normal doğum istiyorlar onu geçtim doğum zaten çok acılı bir şey bu doğum hikayeleri kadınlar arasında sürekli anlatılıyor bunlar insanda en başından bir korku yaratıyor
11 Yorumla- 7 ay
Anladım
Gizli Üye(25-29)7 ayBızım kezxxx. banlar kibar 😂😂 tırnağı kırılsa ayy yapar ben bır kadın olarak oyle degılım sukur yetişme tarzıyla da alakalı bu durum.
Bazılarını prenses gıbu buyutursen böyle olur. Bu arada Normal dogum sağlıklı bırssey sezeryan tehlikeli Normal doğacak bebeği sezeryan istemek aptallıktır. Soyle olabilir bebek Normal cıkmasa sezeryan mecbur oluyor zaten anne olmak o kadar kolay olsaydı cennet annelerin ayakları altında olmazdı. Kaldı kı bu devirde her doğuran anne mi o da suphe goturur123 Yorumla- 7 ay
Prenses gibi büyümüşlerse ne mutlu onlara derim. Ben kendim öyle bir çocukluk yaşamadım ama yaşayan adına sevinirim
Cevap sahibi7 ayBende yaşamadım da oyleler diyorum ama sezeryan doğum sağlıksız araştır biraz
- 7 ay
Öyle de demeyelim tercihlerine kalmış
Cevap sahibi7 aySadece dogruyu söyledim niye bu kadar buyuttunuz anlamsiz. sırf canları acıcak diye sezeryan isteyen kesim var yok mu yoksa yok deyin 😂
- 7 ay
🤣
- 7 ay
Garipsedim** eminim ki bunu bir erkek yaşıyor olsaydı buna dayanamazdi.. fikrimce
Ayrıca ay uy yaparlar tâbi..
Prenslikle bir ilgisi yok hanımefendi.
- 7 ay
@Mahperimsi ortalık 56 oldu
- 7 ay
Prenseslikle
- 7 ay
Olur gadasi olur.. dkkdkd
- 7 ay
@Mahperimsi haklısın
- 7 ay
Bazıları prenses gibi büyütürsen öyle olur "" dedi hanımefendi o bir az şey yaptı bana kdkdkddk
- 7 ay
Yani Garip geldi... Öyle yaşamadim öyle değilim vs demiş kendisi oysa onun bilmesi gerekirdi o hâlde
Dedim bende kdkdkd - 7 ay
@Mahperimsi herkesin görüşü farklı
- 7 ay
Elbette farklliı gadasi ama kadınin böyle düşünmesini garip buldum (doğal olarak..)
- 7 ay
@Mahperimsi haklı tepki gösterdin
- 7 ay
Evet bencede Haklı bir tepki gösterdim (🤦🏻♀️) yorucu
- 7 ay
Bu güzel sorunuz için teşekkürler ederiZ🪷
- 7 ay
@Mahperimsi ben güzel yorumun için teşekkür ederim
- 7 ay
Bende rica ederim :))🙏🏻
Cevap sahibi7 ayPrensesi bır kenara bırakın o zaman canları acıyacak diye sezeryan oluyorlar diyorum dogru mu? Doğruysa dogru deyin bu prensesler tabıkıde bide askere gideceklerdi 😂😂 ben kadın ya da erkek düşmanı degılım sırf hemcinsim diye yanlıs bırseye dogru diyemem. Yıne söylüyorum sezeryan dogum riskli uzmanlar normal dogumu sağlıklı buluyor bu yuzden zaten annelik kutsal bırsey degil mi? Ama diyorum kime diyorum dogru yanlıs yanlıs dogru olmus.
Dogru bırtanedır kişiye gore sekılenmez erkekler dogursaydı yıne aynı seyı söylerdim normal dogum sağlıklıdır sırf canı yanacak diye tercih ediliyor ama kime diyorum 🙄😂
Cevap sahibi7 ayYorumu carpıtmaya cok meraklısınız prenses gıbı buyumedım evet bır erkeğe muhtac degılım zayıf degılım güçlüyüm bu suc mu onu anlamadım ben bununla gurur duyarım ancak ileride bır kızım olursa onu da boyle yetıstırmek istiyorum kimseye muhtac olmamalı bazı ebeveynler cocuklarınj prenses prens tozpembe yetıstırıyor hayati ogretmıyorlar. Simdi Allah korusun bır savas cıksa stresten olecek hayatta kalamayacak prenses prenslerımjz var. Hayat tozpembe degıl yarın ne olacağı belli değil her konuda guclu bilgili olmalılar kı ileride zorluk cekmesınler
- 7 ay
Beni anlamanızı beklemiyorum.
Konuyu çarpıtmadim ballandırarak söylediğiniz şeyi kendimce yargıladim bunu belirtim.
Takildığım şey normal veya sezeryan doğumda değil. Neyin ne olduğunu çok iyi biliyorum.
Düşüncelerinizi belirttiğiniz için teşekkür ederim.
Keyiflerr dilerimm.
Cevap sahibi7 aySaygı duymanız da bır erdemliktir tessekkurler ıyı günler dilerim
7 ayBeni anlamanızı beklemiyorum.
Konuyu çarpıtmadim ballandırarak söylediğiniz şeyi kendimce yargıladim bunu belirtim.
Takildığım şey normal veya sezeryan doğumda değil. Neyin ne olduğunu çok iyi biliyorum.
Düşüncelerinizi belirttiğiniz için teşekkür ederim.
Keyiflerr dilerimm.12 Yorumla- 7 ay
Allahiiimmm 🥱🫡😐.. Yanlışlık oldu Kusura bakmayinnn.
- 7 ay
Sorun değil
Şeyinizin on cm kadar yarıldığını ve ömrünüz boyunca yaşayacağınız en büyük acısı tek seferde hıkk deyip bir kere yaşadığınızı düşünün. Peki siz tercih eder miydiniz?
13 Yorumla- 7 ay
Öylesi durumda insan düşünmez
- 7 ay
🙈
7 ayArtk bebekler karar veriyor doğumun nasl olacgna normal olacak dense bile bebek erken gelince sezeryan oluyor ya da içerde işler yernde dglse sezeryan oluyor
12 Yorumla- 7 ay
İş onlarda bitiyor
- 7 ay
E yaniii
7 ayKadın isterse normal isterse sezeryan doğurur bu konuyu açmak siz erkeklere düşmüyor yorum yapmakta acıyı çeken siz değilsiniz
21 Yorumla- 7 ay
Haklısın
7 ayBence acıdan korkuyorlar. Sağlık anlamında bir sorun yoksa eğer normal doğum en doğrusu, vücudun kendini toparlama hızı inanılmaz.
11 Yorumla- 7 ay
Galiba
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 565 cevap paylaştı.
u 7 ayBeni sezaryen daha çok korkutuyor şahsen. Karnını kesiyorlar 🙀.
21 Yorumla- 7 ay
Evet kesik ve sonrasında iz oluyor
7 ayBen uzak duranı duymadım. Çevrem normal doğumu destekliyor
11 Yorumla- 7 ay
Doğru
Çocuk & Ebeveyn konusunda 2,4b cevap paylaştı. acisindan korkuyorlar bu yüzden sezaryen tercih ediyolar
11 Yorumla- 7 ay
Galiba
Genelde rahat sanıyorlar sonraki süreç daha zor...
Bazılarıda 2. nin önünü kesmek için11 Yorumla- 7 ay
Aynen
7 ay😂bi deneseydin anlardın. Allah kimseyi oralarda koymasın ölüyüm diyosun ölemiyosun
13 Yorumla- 7 ay
Sen kaç kere gördün 🤣
- 7 ay
2 kere çok şükür deneyimledim
- 7 ay
Maşallah
7 ayNormal doğum bazen anne için risk teşkil edebiliyor
15 Yorumla- 7 ay
Bazen de bebek için
- 7 ay
Haklısın
- 7 ay
Buna doktor karar verir genelde
- 7 ay
Normal doğuma zorlayıp oksijensiz kalıp beyni etkilenen bir ton bebek var bu bebegin olması gerekeni sezeryan yani olmuyorsa zorlamamak gerek
- 7 ay
Allah korusun bebekleri
7 ayHangi erkek 3 cm yerine 7-10cm ister?
Cinsel hayatını bitirmek isteyen olsun.15 Yorumla- 7 ay
Belki de ondandır
- 7 ay
Belki değil, zaten o yüzden.
- 7 ay
Dikiliyor diye duymuştum
- 7 ay
Zar dikilir. Eüer epizyotomi yapıldıysa dikilir.
Fakat o kas bi kez gevşerse zor toplar. Kegel egzersizleri ancak toplar o kasları. O da ne kadar toplar.. - 7 ay
Onu bilmiyordum
Gizli Üye(36-45)7 ayNormal doğum tercihimdi ama doğum anına kadar maalesef saatlerce ıkınmama rağmen bebeğim kanala girmedi.. suyumu ebeler patlattı Altan daima elle kontrolde yapıldı sıcak suya bile sokuldum Saatlerce suni sancı verildi tam 24 saat uğraşıldi sonuç sezaryen 😁😁ama kadar çektim bilseydim en baştan sezaryen olurdum dakika sürdü
11 Yorumla- 7 ay
Oda senin şansına
Çocuk & Ebeveyn konusunda 401 cevap paylaştı. Ya devlette doğurmak çok sıkıntılı doktorlar uğraşmamak için kesi atabiliyor🙄 korkunç
13 Yorumla- 7 ay
Belki d
- 7 ay
Vay anasını
7 ayEn sağlıklısı normal doğum ama sancılı oldu için uzak duruyorlar daha sonra acısını çekiyorlar anlık acı yerine dişik acısı daha zor kendilerini öyle kandırııyorlar maalesef.
11 Yorumla- 7 ay
Galiba
Gizli Üye(25-29)7 aySen neden hep sürekli kadınlarla alakalı sorular soruyorsun? Dikkat ediyorumda hep hamilelik doğum bebeklerle alakalı
24 Yorumla- 7 ay
Çünkü çocuk ebeveyn kategorisinde fenomen olduğu için kendisi bende soruyorum 😃😃
- 7 ay
Bak @alininannesi72 harika yorumuyla cevap vermiş 🙃
- 7 ay
Teşekkür ederim 🌸🙂
- 7 ay
@AlininAnnesi72 rica ederim 🙃
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 352 cevap paylaştı.
7 aytamam o zmn sen dogur
31 Yorumla- 7 ay
Olur yapayım hemen
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 481 cevap paylaştı.
7 ayKolaysa siz doğurabilirsiniz
21 Yorumla- 7 ay
Olue
7 aySanırım zor diye
11 Yorumla- 7 ay
Galiba
7 ayÖyle yönlendiriliyorlar
11 Yorumla- 7 ay
Belki de
Çocuk & Ebeveyn konusunda 875 cevap paylaştı. Doğumda zorlanırken diye
11 Yorumla- 7 ay
Galiba
Korkuyor ve korkutuluyorlar
11 Yorumla- 7 ay
maalesef
7 aycanım ve cahil özenti mal görgüszüz olduklaeı için
11 Yorumla- 7 ay
Bilemeyiz
Acıdan korkuyorlar sanırım
11 Yorumla- 7 ay
Büyük ihtimalle
7 aybu erkeklere doğuma karışma hakkını kim veriyor?
11 Yorumla- 7 ay
Kimse vermiyor
7 ayZor olduğu için çünkü sen durma abi 😃
11 Yorumla- 7 ay
Hahaha olur apla🤣
Gizli Üye(25-29)7 ayBen normal doğum istiyorum baya sıfır ilaç komple normal
13 Yorumla- 7 ay
Maşallah şimdiden
Cevap sahibi7 ayAmin inşallah istediğim gibi olur doğumum
- 7 ay
Olue Allah'ın izniyle
7 ayAcı çekmekten sanırım
11 Yorumla- 7 ay
Belki
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 337 cevap paylaştı.
7 ayDoktor ne derse onu yapıyor onlara güveniyorlar
21 Yorumla- 7 ay
Şimdiki doktorlar para için herşeyi yapar
7 ayVajinasi genisler vucudu sarkar
12 Yorumla- 7 ay
Belki
- 7 ay
?
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 1b cevap paylaştı.
7 ayRiskli geliyor bazen
11 Yorumla- 7 ay
Aynen
7 ayÇünkü zor oluyormuş
11 Yorumla- 7 ay
Galiba
7 ayAçıdan dolayı
11 Yorumla- 7 ay
Belki de
Zevk vermezse sonra bazı seyler dıye
11 Yorumla- 7 ay
Bildiğim kadarıyla dikme işlemi yapılıyor
7 ayKorkuyolar
20 YorumlaAcı hissetmemek içindir
00 Yorumla
7 ayBilmem. Herkesin kendine göre bir nedeni vardır.
00 YorumlaKorkuyorlar
10 Yorumla
7 ayAğrı acı vs
10 Yorumla
Devamını Gör(31)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?