Mamalarda anne sütüne benzer diye satış yaparlar çünkü hiç bir mama anne sütüne benzemez memeden çocukların bağışık sistemini güçlendirmek için maddeler bebeğe geçer ihtiyacı olan proteinler mineraller algılanır ve süt ona göre geçer bebeklerin bağışıklık sistemini timüs bezinden salgılanan timozin hormonu oluşturur o yüzden bağışıklığı zayıf olur yenidoğan bebeklerde bağışıklığının güçlü olması için emzirmenizi öneririm çünkü hiç bir mama anne sütünün yerini tutmaz ayrıca çocuğunuzu emzirmezseniz prolaktin hormonunuz az salgılanır o neden o çocuğa bağlanma problemi yaşayabilirsiniz prolaktin süt bezlerini uyarıp süt üreten bir hormondur anne çocuk bağını oluşturur çocuğunuzu mama ilede büyütebilirsiniz ama en sağlıklı ve doğru olanı anne sütü ile beslemektir anne sütü çocuğun zihinsel gelişimi içinde önemlidir eğer endişeleriniz varsa bunu bir çocuk doktoru ile görüşebilirsiniz unutmayın çocuğunuz bu dünyaya gelmeyi seçmedi siz çocuk yapmayı seçtiniz ona karşı sorumluluklarınız var ve bu kadar küçük bir bebeğin annesiz kalması uygun değil 2 3 yaşlarında olsa olabilir ama 25günlük çok küçük
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)1 ayKızlarSoruyor
Bu şahsın kimliği tespit edilip, bebek derhal koruma altına alınmalı. Sağlıklı bir düşüncede olmamasıyla birlikte, bebeğe zarar verme potansiyeli oldukça yüksek.
Söylediklerinden anlaşıldığı kadarı ile anne sevgisiz ve ilgisiz büyümüş, istenmeyen çocuk olması muhtemel. Kendi annesinden ne gördüyse, daha acısını bebeğine uyguluyor. İstenmeyen bir şekilde hamile kalıp doğurduysa durum daha da vahim.
Bebeğin acilen korunmaya, annenin ise ciddi bir gözlem ile psikiyatrik desteğe ihtiyacı var.00 Yorumla
1 ay
25 günlük bir bebek tabii ki mama yer,
ama annesinin kucağında bulduğu huzuru, mutluluğu ve güveni hiçbir şey veremez.
İsterse on tane bakıcısı olsun;annesinin kucağında geçen bir saatin telafisi olmaz. Çünkü her şeyin bir zamanı vardır…Ve en büyük yatırım, evlada yapılan yatırımdır. 👶
Bu yüzden, eğer imkanınız varsa
çocuğunuzdan sevginizi ve sıcaklığınızı eksik etmeyin. Bir annenin dokunuşu, bir ömür güven demektir.013 Yorumla
Soran1 ayHuzur mutluluk güven bulacak peki benim mutluluğum huzurum? Kendimi feda edemem pamuk tarlasından almadım alt tarafı bir bebek
- 1 ay
Bence sizin sinirleriniz bozuk yardım almalısınız her annede olabiliyor doğumdan sonra lohusa sendromu bence gerçekten bir uzmandan yardım alın siz
Soran1 ayUzmana gittim bir şeyim yok
Soran1 ayGayet iyiyim
Soran1 aySadece saçımı süpürge etmek zorunda değilim ben değerliyim
- 1 ay
Tabii ki değerlisiniz zaten önce siz iyi olmalısınız ki etrafınıza da iyilik verebilesiniz ama 25 günlük bir çocuktan hatta bebekten bahsediyoruz anne sevgisine anne ilgisine anne kokusuna anne sütüne ihtiyacı olan bir bebek şu anda onun tek isteği tek ihtiyacı olan sizsiniz ve bunu ondan mahrum etmeye hakkınız olduğunu düşünmüyorum... Sonuçta bu çocuğu dünyaya getirdiysek onun da duygu ve ihtiyaçlarını karşılamak zorundayız en azından belli bir süreye kadar
Soran1 ayZorunda değili sevgi ilgi koku bunlar şart değil zaten işten gelince sevgi görecek o yeter 7/24 bebek makinesi değilim benim de ilgiye ihtiyacım var ama sürekli beni pohpohlayan yok
- 1 ay
Diyecek bir şeyim yok karar sizin ben naçizane fikrimi ve olmasını gerekeni söyledim...
Soran1 ayOlması gereken bu değil olması gereken annenin mutlu olması bir ameliyatta bebek anneye zarar verirse anneyi seçerler bebeği alırlar önce anne var çünkü
- 1 ay
Evet hayati tehlike varsa bu dediğinizi yaparlar ama şu anda hayati bir tehlike görünmüyor söylediklerinize göre gayet sağlıklısınız o yüzden sizi biraz daha makul ve mantıklı düşünmeye davet ediyorum...
Soran1 ayMantıklı olan kendimi düşünmek. S… lak kadınlar bebeğe kendinden daha çok değer verir saçını süpürge eder
Soran1 ayDışarıda adam gezer durur
Soran1 ayEnayi değilim
1 ayGerçekten sizi anlatmak için TÜRK alfabesi yetmez bu nasıl rezillik kepazelik. O zaman ne diye şimdi şey ettin kendimi zor tutuyorum böyle tipleri görünce kriz geçirecek gibi oluyorum. Sonra da işte yaparsın bi tane sonra bırakır gidersiniz evi arabayı üzerime yap çocukların velayeti sizde kalsın diyerek
01 Yorumla
Soran1 ayBen zenginim eve arabaya ihtiyacım yok nafakaya da.. varoş kocam beğenmiyorsa tek maaşla düzgün para getirsin. O benden nafaka alacak böyle giderse hala işsiz hala fakir
Yapay Zeka Cevapladı
Bebeğin daha 25 günlük ve bu dönemde sana, anne sıcaklığına, kokuna ve sütüne en çok ihtiyaç duyduğu zamanlardasınız. Tabii ki işe geri dönmek isteyebilirsin bu çok doğal bir şey ama bu kadar erken dönemde bir kez daha düşün derim. Anne sütü hem fiziksel hem de duygusal anlamda çok önemli; emzirme mümkün değilse bile sağarak kendi sütünü vermek gibi bir çözüm olabilir. Doktoruna danışmadan mama konusunda asla karar verme.
Anne olmak tam bir maraton, sprint değil. 🙂10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
13Cevap
Yorumlarını okudum ve gerçekten neden doğurdun çok merak ediyorum. Madem kendini seviyorsun bu sorumluluğu almak istemiyorsun neden doğurdun yani. Soruya gelecek olursak 25 günlük bebek mama içebilir istediğin mamayı market ve eczanelerde de bulabilirsin..
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 826 cevap paylaştı.
1 ayMama sadece eczanede satılmaz süt anne de bulabilir ona sütunu sağ ama eksik etme
14 Yorumla
Soran1 aySüt içmiyor mama yiyor
- 1 ay
Tamam işte mamayı seçip büyük marketlerden de temin edersin
Soran1 ayTamamdır
- 1 ay
Rica ederim
25 günlük bebeğin var ve buradan mı akıl alıyorsun. Gidip bi doktora sorsana? Ayrıca bakamayacaksan niye doğuruyorsun kardeşim 25 günlük bebek bırakılır mı? Elalemin çocuğu olsa da bırakılamaz ki senin kendi çocuğun bir de
11 Yorumla
Soran1 ayBırakılır altından değil ya bu? Alt tarafı bebek küçük bir insan
1 ayKadın evde oturmak istemiyorum diyor. Çocuğu istemiyorum demiyor. Ayrıca bakıcısı var diyor. Söylediklerinize biraz dikkat edin. Öncelikle çocuğun daha çok küçük. Yanında olman önemli. Ama illa çalışacağım diyorsan çocuğun güvende olduğundan emin olman gerek. Ayrıca çocuğun anne sütüne ihtiyacı var. Eğer sütün geliyorsa süt sağma pompası alabilirsin. Bir öneridir.
07 Yorumla
Soran1 ayAnne sütü vermiyorum mama ile büyüyor çocuğu istemek demek hayatımı feda etmek demek değil
Soran1 ayBakmak zorunda değilim
- 1 ay
Sana hayatını feda etmeni söylemedim. Doğurduysan topluma yararlı bir birey olarak yetiştirmek zorundasın.
Soran1 ayZorunda değilim
Soran1 ayYetiştirmek evde oturup bütün gün etrafında pervane olmak değildir altın değil bu sadece bir bebek
- 1 ay
Sana bütün gün evde oturmanı ve çocuğun etrafında pervane olmanı söylemedim. Zaten çocukları şımartmamak gerekiyor. Kendi ayaklarının üzerinde duracaksın. Çalışmak istiyorsan çalışacaksın. Çocuğa da yeteri kadar ilgi vereceksin. Çünkü çocuklar ileride bir gün yetişkin olduğunda başka insanların hayatını etkileyecek. Umarım iyi yönde etkiler.
Soran1 ayİlgi vermek zorunda değilim sürekli. Zaten işten eve gelince ilgi vereceğim 7/24 mecbur değilim
1 aySenin keyfin istemiyor diye içinde ne olduğunu bilmediğin mamaları mı yiyecek çocuk nasıl bir annesin sen. Anne sütünün çocuga ne denli faydalı olduğunu bilmiyormusun
10 Yorumla
1 ayçok erken , ilede pişman olursun , 2 yaşına kadar kalmaya çalış , değilse yarım gün en azından işe başla, unurma çocuğunla geçirebileceğin max zaman 10 sene , sonra puff
00 Yorumla
1 ayKendi doğurduğun şeye bu kadar duygusuzca sanki başkasının çocuğuymuş gibi evde oturup bebek bakmak istemiyorum diyeceksen zaten hiç anne olmamalıydın
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 aySen kafayı mı yedin kadın? 25 günlük bebekten bahsediyorsun nasıl annesin sen çalışmak istiyorsan bebek yapmasaydin! O bebeğin buyuyup gelişmesi sağlıklı olması için anne sütüne ihtiyacı var
010 Yorumla
Soran1 ayAnne sütü vermiyorum mamayla büyüyor
Cevap sahibi1 ayİyi halt Edion psikiyatriye gidip destek al
Soran1 ayGittim hiçbir sorunum yok bence siz destek alın annelik fedakarlık değildir bunu yapan kendi hakkına girer fazla fedakarlık doğru değil benim mutluluğum da önemli
Cevap sahibi1 ayKızım sen delimisin 25 günlük bebekten bahsediyoruz
Cevap sahibi1 ayO zaman niye dogurdun
Soran1 ayDoğurmak bakmak zorunda olmak değil ki?
Soran1 ayMecbur değilim benim hayatım
Cevap sahibi1 aySabah sabah sabrimi sende sinakmak istemiyorum
Soran1 ayKimse kendi mutluluğunu 2. Sıraya atmak zorunda değil anne oldu diye
Cevap sahibi1 aySen iyi deilsin
1 ay25 günlük annesiz yapamaz ayrıca sen de çalışmazsin o şekilde
015 Yorumla
Soran1 ayÇalışırım bir şey olmaz
Soran1 ayYapar pamuk tarlasından almadık hassas değil o kadar
- 1 ay
Hahshdh. Ama daha çok küçük. Senin de vücudun toparlamamistir
Soran1 ayKüçük olmasından banane bakmak zorunda değili m
- 1 ay
E yapmasaydin o zaman
Soran1 ayNe alaka anne olmak kendi mutluluğunu feda edip cefa çekmek mi? Saçımı süpürge etmek zorunda değilim. Bırakın şu fedakar anne saçmalığını
- 1 ay
Kızım sen sorunlu musun? Saçını süpürge etmek değil bu. Kedi bile 25 günlük çocuğunu yalnız bırakmaz. Bir hayvan kadar merhamet yok sende. Çocuk muhtaç sana şu an. Biraz büyüsün kimse senden dünyanın en iyi annesi olmanı beklemiyor. Keza olamazsın zaten.
Soran1 ayAlakası yok çok kedi var 2 günlük yavrusunu bırakan
Soran1 ayMecbur muyuz anne olmaya
Soran1 aySiz erkekler kürtaj onayı vermezsiniz doğunca sahip çıkmazsak biz kötü oluruz
Soran1 ayMecbur muyuz annelik yapmaya evlenmeyin o zaman bizle
- 1 ay
Ha sen de nankör kedi olacaksın yani. Mecbur değilsen yapma o zaman. Seviş ama yapma
- 1 ay
Tamam korunun yapmayın
Soran1 ayKorunmaya rağmen oluyorsa bizim suçumuz ne yüzde 100 garanti koruma yok ki düzgün korunsan bile pis kader yüzünden kalıyorsun
- 1 ay
Çocuğa karşı nefretin var anladığım kadarıyla
Gizli Üye(30-35)1 aySen ne çeşit bir psikopatsin? Madem eşini sevmiyordun neden ondan bir can dünyaya getirdin? Ne suçu var o bebeğin? Hamileligimin son haftasına kadar çalıştım, vucudum kendine gelir gelmez iş yerimin başındaydım. Cocugumu yanımda besledim, ilgilendim. İnsan kendi canına bunları nasıl söyler? Gecelerce nefes alıyor mu diye kontrol edip üstüne titredim, koynumda isittim. o sadece eşinin değil senin de canın. Nasıl bir psikopat yetişecek senin gibi bir canavarın elinde.
00 YorumlaSaçmalama istersen. Emzir çocuğu en azından 2-3 yaşına gelsin. Niye anne oldun bakamayacaksan
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 1,7b cevap paylaştı.
1 aySanırım bu çocuğu isteyerek doğurmadım çocuktan bir an önce kaçmak istediğine göre
00 Yorumla Sütünü sağsana neden mama verıyorsun ayrıca 25 gunluk bebek anne kokusu ister cok erken bence
00 Yorumla
1 ayanne sütüne devamm otur yerinde çocuğa bak
16 Yorumla
Soran1 ayHayır mecbur değilim
Soran1 ayAnne sütü vermiyorum mama ile besleniyor
- 1 ay
onu doğurma dan önce düşünecektin
Soran1 ayMecbur değilim
Soran1 ayDoğurmak kendimi feda etmem anlamına gelmiyor
Gizli Üye(25-29)1 ayAllahım sen nasıl bir annesin neden yaptın çocuğu o zaman
11 Yorumla
Soran1 ayNe alaka anne olmak bakmak zorunda demek değil ki
1 ayAnne sütünü sağıp stoklayın
15 Yorumla
Soran1 ayVermiyorum mama ile besleniyor
- 1 ay
Ağrı yapar
Soran1 ayYapmıyorum
Soran1 ayYapmıyor
Soran1 ayHiç emzirmedim
Çok yazık anne olmak için sabah akşam dua eden var o ümitle yatan var bir servet harlayanlar var sanırım bayan lohusa depresyonuna girmiş dinimizce de çoğun 40 çıkana kadar anne ve bebek bir yere gidemez misafir kabul edilmez
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 ayÇocuğa ben de çok karşıyım insanın kendi hayatı bitiyor 🥴 niye hamile kaldın ki keyfine baksaydın ne güzel
00 Yorumla
1 ayBiraz büyüyene kadar bak bence cocuk seninle vakit geçirsin 25 çok az
01 Yorumla
Soran1 ayBakmam
Gizli Üye(36-45)1 ayKız ben bebek doğduktan sonra 4 ay kendime gelemedim 😁mamaya başlayabilirsin bende hem emzirdim hem mama verdim sütüm çok azdı diye
07 Yorumla- 1 ay
Yaaa yerim bebekleri
- 1 ay
bunlar anne olacak ah ahh
Cevap sahibi1 ay@ardabeyyyy Niyee gayete iyi anneyim bebeğim 1 yaşına geldi ek gıdaya da başladım halen emziriyorum da gelişimi de süper git kendi karının anneliğini sorgula bekarsan da evliyken sorgula
- 1 ay
Saglikli ömürleri olsun
Cevap sahibi1 ay@gokhan4040 teşekkür ederim. Yakın zaman da Allah size de nasip eder inşallah
- 1 ay
Amin inşallah fazla yorma kendini kimse için bebeğe bak❤😍
- 1 ay
canim ben sana demedim ki sorana dedim 😂😂 o hemen kaçma derdinde
Niye doğurdun istemiyorsan
07 Yorumla
Soran1 ayAnne oldum diye bakmak zorunda değilim ki
Soran1 ayArtık herkes böyle kadınlar kendine değer veriyor niye saçımızı süpürge edelim alt tarafı bebek pamuk tarlasında büyümedi ıslanmaz sanki çok hassas bir şeymiş gibi konuşmanız anormal
Soran1 ayİnsan niye kendi hayatını mutluluğunu feda etsin anne olmak istedi diye? Anne olmak fedakarlık uğruna cefa çekmek değil ki
Soran1 ayNe alaka kendine değer veren anne olamaz diye bir kural yok
Soran1 ayAnne sütü içmiyor mama yiyor zaten
1 ayEn az 5 yaşına kadar anne büyütmeli
00 Yorumla
1 ay25 günlük bebek nasıl mama yesin?
00 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 1,9b cevap paylaştı. mama yiyebilir
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 ayTroll soru gibi bence
00 Yorumla
1 ayişe başla bakıcısı ilgilenir
00 Yorumla
1 ayEvde oturun bakın bebeklere
00 Yorumla
1 ayYazık çok yazık
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 ayÇok tuhaf ya gerçekten 😧
04 Yorumla
Soran1 ayTuhaf olan sizin aşırı fedakarlığınız enayiliğiniz. Kendinize değer vermek varken kendi mutluluğunuzu 2. Sıraya atıyorsunuz. Sanki anneler değerli değilmiş gibi saçını süpürge etmesini istiyorsunuz artık eski devir kapandı anneler kendine değer veriyor. Fazla fedakarlık kişinin kendi kul hakkına girmesidir
Soran1 ayAnne olmak kendi hayatını hayallerini kariyerini ertelemek demek değildir
Soran1 ayPamuk tarlasında yağmurdan ıslanacak kadar hassas bir şey değil alt tarafı küçük insann
Cevap sahibi1 aySen bencede uzak kal bebekten elalem daha iyi bakar bebeğe
1 ayBebek senin mi
015 Yorumla
Soran1 ayEvet
- 1 ay
Kac yasindasin
Soran1 ay27
- 1 ay
Kocan bakmiyormu
Soran1 ayBakıyor
Soran1 ayFakat işe gidiyor gündüz
- 1 ay