Ablamın söyledikleri sizce de kırıcı değil mi?

Temmuz ayında evliliğimde 1 seneyi doldurdum.
Evliliğimin başından beri sürekli kayınvalidem olsun, eşimin babaannesi olsun zaten türlü türlü çocuk ne zaman , olmuyor mu , şunu ye şunu iç, doktora götüreyim tarzı saçma sapan ithamlar almaktayım. Sürekli bu derdimi de ablama anlatıyordum. Neyse bir süre sonra ablam da aynı şeyi şaka adı altında yapmaya başladı. Ben bu özel biz eşimle çocuk düşünmüyoruz desem de her fırsatta şaka yapıyorum diyerek “ biz artık çocuk sevmek istiyoruz “ diyerek bana sürekli baskı yapmaya sormaya başladı.

o sordukça ben biz düşünmüyoruz dedim. Sonra diğer ablam onunla hiç yakın olmadığım halde o da sormaya başladı.

sonra neyse bu ablamın söylemleri daha da arttı ve işte kaç yaşına geldin… ne zaman anne olacaksın. 1.5 sene oluyor ne zaman bebek yapacaksın tarzında söylemlere dönüştü.
bugün ise tartıştım onunla..

bana diyor ki sen bence denedin ama olmadı ondan herkese istemiyorum diyorsun dedi. Üstüne de bence eşin istiyor sen istemiyorsun olmuyor diye dedi.

ya diyorum ki abla bu kimseyi ilgilendirmez ki dedim ayrıca ben çocuk da denemedim dedim.
biz eşimle ortak bir karar aldık dedim.

sonra diyor ki ben kötü bir şey demedim. Artık bebek istiyoruz biz. Ben bile 2. Çocuğumda sen istedin falan demeye başladı öyle diyince dur bir abla ne diyorsun dedim. Eşinle çocuk yapma kararına ben ne karışabilirim. Sen çocuk yapcam demiştın kararsızdın bende evet bizde isteriz dedik o kadar dedim. Ne bir ısrar ne bir soru sorma olmadı kimsede.

neyse sonra bana trip attı. Başladı bizi çok yakın sanıyordum meğerse öyle değilmiş dedi.

kendimi cidden kötü hissediyorum artık ya. Neymiş onun iş yerindekiler bile soruyormuş. Yani bana ne senin iş yerindekilerinden…

milletin isteğine göre mi yapmam gerekiyor..

Ablamın söyledikleri sizce de kırıcı değil mi?