evet babam da anneme karşı haksız gördüğüm bir kaç olumsuz durum veya konuyu be hiç bir zaman eşim ile yaşamadım yaşamamak için de etkili oldu. Olumlu yanlar konular da böyle Babam ailesene yuvası bağlı sadık dürüst çalışkan bir aile resi idi bu konuda böyle yansıdı
Çevremde de kendimde de gördüğüm bir şey var ya tamamen hemcinsimiz olan ebeveyni taklit ediyoruz bilinçsizce ya da onlar olmayalım diye didinirken onlara dönüşüyoruz ama her iki noktadan da bi dönüşüm var bence biraz yorucu da olsa kendini kontrol etmeyi öğrendiğinde bi tık da olsa uzaklaşıyoruz ebeveynlerimizin ilişkideki kişiliğinden bu hem bağımsız bir bireylik için gerekli hem de ebeveynlerimizin toksik ilişkilerini tekrar döngüsünden kurtarmak için
Bu soruya kendi deneyimlerimden yola çıkarak cevap verebilirim ama insanın anne ve babasının ilişkisi gerçekten bir ayna gibi oluyor. Onların yaşadığı uyum ya da çatışmalar, ister istemez bizim ilişkilerimize de bir şekilde yansıyor.
Ben mesela onların birbirine olan saygısını ve sevgisini gördüğüm için kendi ilişkimde de hep bunu aradım. Eğer olumsuz bir model varsa, bilinçli bir şekilde onu hayatında istemediğine karar veriyorsun.
Her zaman dediğim gibi, çocukken izlediğimiz filmler kadar evde izlediklerimiz de çok etkili oluyor. 😊
Bunu bir ilişkin olduğunda, evlendiğinde, ebeveyn olduğunda anlayacaksın daha erken senin için barış Umarım yaralı taraflarını iyileştirir çok iyi ilişkiler yaşarsın
Ben doğru ya da yanlış demedim. Yanlışı da onlardan alıyorlar. Ne zaman irade gelişir, kişisel gelişim farkındalığı başlar, doğruyu yanlışı hayatı yaşadıkça idrak etmek başlar, o zaman ön görüler, adil kararlar ve gideceği yolun seçimi başlar. Yani temel ailedir (olumlu ya da olumsuz) Ama büyüdükçe yolu çizen kişinin kendisidir.