Kendi yüzümü kendi gözlerimle görmek istiyorum.” Sizce bu mümkün mü? 4 yaşında soruyor bunları.
Aynada görebilirsin yüzünü.
-Hayır, ellerimi gördüğüm gibi görmek istiyorum.
-Ama gözlerin yüzünde bu mümkün değil.
-Ama niye? Seni kendi gözlerimle görüyorum, kendimi niye göremiyorum?
Ben çok ulvi bir yanıt vermek istiyorum, çocuğun hayatında bir dönüm noktası olmalı, çok profesyonel bir tavır ile düşünüyorum ama yok, çıkmıyor.
(Bir çocuğa bunu nasıl anlatırım ki? Ve gerçekten sorunun cevabını ben de bilmiyordum) Böyle yaratılmışız. Başkalarını görerek, kendimizi ise araştırarak, izleyerek tanıyoruz.
Hani ben hayal kuruyorum ya işte gözümü kapatarak izlemeye çalışıyorum yani kendimi.
O da yanıtı hiç beğenmedi aslında:
-Yani Allah bizi böyle yaratmış, biraz tuhaf, ben niye kendimi tanıyamıyorum ki?
Bir olay daha oldu, eşim çektiği videoyu televizyondan gösteriyor, çocuk gözlerini kocaman açtı:
-Bu ben değilim, bu benim sesim değil. Sizin sesiniz aynı. Bu benim sesim değil, diye ağlamaya başladı.
-Anneciğim biz de kendi sesimizi çene kemiğimizden duyuyoruz, diye anlatıyorum ama ağlamaya devam ediyor, dinlemiyor bile beni.
-Bunu da Allah mı yapıyor? Benim gerçek kendimi görmeme neden engel oluyor, bu gerçek sesim değil, bunu bana yapmaya hakkı yok diyor.
Ne yapabilirim çok tuhaf sorular soruyor?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer