Ben 27 yaşındayım, ama henüz hazır değilim ne evliliğe ne çocuğa..
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Evlilikte, özellikle de çocuk konusunda aceleci olmamak gerekir. Bazı insanlar, sırf “evde kalmamak” için erkenden evlenebiliyor.
Hatta bence, evlenmeyi düşündüğün kişiyle bir süre aynı evde yaşamak, gerçekten ömür boyu o kişiyle yaşayıp yaşayamayacağına karar vermek için iyi bir yol olabilir. Çünkü insanlar karşısındaki kişiyi tam anlamıyla tanımadan evleniyor ve “balayı ayları” geçtikten sonra ayrılıyorlar. Eğer bu süreçte bir de çocuk yapmışlarsa, çocuk ne evliliği kurtarıyor ne de arada kalmaktan kurtuluyor.Çocuk sahibi olmak için ise bence kişi önce kendini hem maddi hem de eğitim açısından yeterince geliştirmiş olmalı. Çocuğu kaliteli bir birey gibi yetiştiremeyecek, onu sağlıklı besleyip hem zeki hem de sağlam bir vücuda sahip olmasını sağlayamayacak, hormonlarını bozmayıp tam tersine sağlıklı bir gelişim sunamayacak, ona kaliteli ama boğmayan bir eğitim veremeyecek, özellikle de insanlık konusunda onu doğru yetiştiremeyecek kişilerin çocuk sahibi olmaması gerekir.
Ben de ayrılmış bir anne babaya sahibim. Ayrılık, benim daha yetişkin olduğum bir dönemde olduğu için çok üzülmedim ama küçükken yaptıkları kavgalar beni çok etkilerdi. Yine de ortada kalmadım; çünkü ne kadar ayrılmış olsalar da, bugün bile ikisi de arkamda. Ama bir de diğer ihtimali düşünelim: Eğer gerçekten ortada kalsaydım, bugünkü gibi kendimi bu şekilde yetiştirmiş bir insan olamazdım.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
8 aybence evlilik ya 20 24 arasında 2. sefer 35 39 yaş arasında olmalı kadın için tabi , erkek için 27 den önce olmamalı , 27,35 arası ya da 40 45 arası bence gğzel , nedeni çocuğa bakmak için ayrılan zaman 10 yıldır , 10 sene boyunca sosyal hayat 0 seks hayatı çok az , tatil ya da gezi çok az , yani bu yaşlar vibence ayarlanabilir bir yaş
00 Yorumla
8 ayHazır degilsen yapma bu kadar basit yok geç kaldın yok neden hala bekarsın yok ne zaman evleniceksin sanırsın benimle birlikte o da evleniyor çocugu birlikte yapıyoruz sanane kardeşim beden benim ruh benim ister evlenir çocuk yaparım ister hayatım boyunca bekar kalırım uyuz oluyorum şöyle söyleyen insanlara kısacası hayat senin hayatın nasıl istiyosan öyle yaşa
00 Yorumla
8 ayÇevrenizdekileri tatmin etmek için hazır olmadığınız şeyleri yaşamak zorunda değilsiniz. Ne evlilik anlatıldığı kadar kolay ne de çocuk.
Bu hataya düşenler kendi hayatını mahvetmekle kalmıyor, üstüne bir de çocuk yapıp yeryüzüne yeni gelen birinin dünyasını cehenneme çeviriyor.
10 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Bence hazır hissetmek bu konuda en önemli şey. Bak, her insanın hayat ritmi, öncelikleri ve istekleri farklı. Kimisi 22'sinde evlenip yuva kuruyor, kimisi 35'inde hayatının aşkını buluyor. Her şey tamamen senin seçimlerinle, hazır hissetmenle alakalı. İlk çocuk için de aynı durum geçerli, şu yaşta olur demek çok zor. Önce kendini tanı, ne istediğinden emin ol. ☀️
Bak, benim oğlum ve kızım var ama tabii ki çocuk sahibi olmak tamamen farklı bir bağlılık, farklı bir sorumluluk. Ama her zaman dediğim gibi, her şeyin dozunu kendine göre ayarla; pilavı bile fazla kaçırınca tat vermez! ☺️00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
60
Cevap
70Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 3,1b cevap paylaştı.
8 ay26/27 ye kadar olmalı ya yoksa zor
10 Yorumla - Çocuk & Ebeveyn konusunda 12b cevap paylaştı.
u 8 ayeşler karar verir buna
10 Yorumla
8 ayVallahi bu işler nasip kısmet işidir.
Yani ne kadar çok desem da 30 lu yaşlar da Evlilik olmalı ama insan doğru kişiyi bulamadıktan sonra elden bir şey gelmez bazen bekar yaşan sadece birlikte olun biriyle ama evlenmen hem zaten evliliğe ve çocuk işi hiç kolay değil..
12 Yorumla
Soran8 ayErkek için mi yoksa bir kız için de mi 30 lu yaşlar sence?
Evet haklısın hiç kolay değil..- 8 ay
30 lu yaşlar genel olarak söyledim..
Gizli Üye(25-29)8 ayGeç diyenlere bakma. Benim bir tanıdığım 28 yaşında evlenip 35 yaşında anne oldu. Ev araba vs aldıktan sonra çocuk yaptılar. 30 gibi evlensen de anne olabilirsin. Hatta 30lu yaşlarda doğum yapan kadınların çocukları daha zeki oluyormus. Çünkü akademik anlamda donanımlı anneleri oluyor. Acele etme ama birileriyle de görüş tanış.
22 Yorumla
Soran8 ayBenim sevgilim var ama hazir değilim işte. 4 yıldır da beraberiz.
Ama inan ki şu an mental piskolojik olarak hazır değilim. Aşırı güzel yazdım ve içime su serptin. Herkes kötü kötü yorum yapıyor yaşın geçmiş geçiyor diye o kadar kendimi sıkışmış hissediyorum ki. Ailelerimiz yani anne babamız geçen sene tanıştılar bile ama ben sorna anladım ki geniz daha erken benim için.
Cevap sahibi8 ayAman sen elalemi boş ver. Geç diye bir şey yoktur. Canın ne zaman isterse o zaman evlen. 35 yaşında evlenip 38 yaşında anne olan bile var. Sen sallama milleti.
Gizli Üye(30-35)8 ayŞahsen ben 30 yaşındayım evliliği daha yeni yeni düşünüyorum. Daha önce bende cesaret edemiyordum çünkü karşıma bu cesaretimi kıracak biri daha önce çıkmamıştı şimdi eğer nasip olursa Allahın izniyle evliliği düşünüyorum sevgilim ile ama çocuk konusunda hala korkuyorum sorumluluğu çok fazla evlensem dahi 1 2 sene çocuk düşünmüyorum.
17 Yorumla
Soran8 ayNe zamandır berabersiniz? Biz 4 yıl oldu insanlar ne düşünür diye korkuyorum kafama takıyorum soruyorlar ne dicem bilmiyorum.
Bende zaten evlenince hemen çocuk yapmam senin gibi düşünüyorum.
Cevap sahibi8 ayBiz daha çok yeniyiz 5 ay oldu ama yaşlarımız 30 ve 34 olduğu için artık çok fazla flört durumu olmuyor 1 sene içerisinde nişanlanmayı düşünüyoruz. Nasip olursa karşında ki insandan eminsen bence o zaman korkuların yavaş yavaş gidiyor şimdi böyle olması çok normal çünkü ben hala bile onun ailesi benim ailem birbirlerini tanıyacak ve artık resmileşecek diye düşünürken bile bir daraltı geliyor ama inşallah sonrasında bu durumlar aşılıyor biz de aşarız umarım ama çocuk konusunda sevgilim ile aynı fikirdeyiz biraz aynı evde birbirimizi tanımalıyız.
- 8 ay
İnsanların ne düşündüğü neden önemli sizin için?
Cevap sahibi8 ay@Freddy1616 insanlar dediğiniz ailemiz ve ben isterim ikimiz için ailelerimiz en azından anlaşabilsinler çünkü aileler anlaşmadığında ve beni ailesi sevsin isterim benim ailemde onu çünkü bağ bu kopmuyor.
- 8 ay
Evlilik iki kişiliktir bana göre ama hayat sizin hayatınız
Cevap sahibi8 ay@Freddy1616 tabikide iki kişilik ama aileni ve ailesini yok sayamazsın evet çok fazla yüz göz olmamak lazım ama sonuçta ailelerimiz başımızın üstünde yeri var
- 8 ay
İlişkiye müdahil olmaya kalkanları ben kendi ilişkilerim de fena bozuyorum.
Fiil tarihinde görücü usulü olarak biriyle tanıştırdılar. Kıza ne zaman telefon etsem annesi çıkıyordu. " Afedersiniz benim kafam karıştı biraz. Benimle evlenmek isteyen siz misiniz yoksa kızınız mı? Ne zaman ki telefon etsem siz çıkıyorsunuz karşıma" demiştim 😀
Yaş olarak dersen kesinlikle reşit olunmalı. Sonrası için olgunluk sorumluluk sahibi olmalı ki yaş buna bağlı değildir bence. Kendini geliştirmeli. Çocuk dersekte kendini hazır hissetmeli insan. Sorumluluğu çok çünkü güzel ahlaklı saygılı yetiştirmek önemli bence
10 Yorumla
8 ayerkek/kadın 30 yaşından önce evlenmemeli!!! kendini hele bir keşfet sonra ekonomik özgürlüğünü bir kazan kişiliği sana uyan birini bulucna peşini bırakma ama yaş 30 olacak
211 Yorumla- 8 ay
Kime göre neye göre?
- 8 ay
@Arteria_Coronaria hayatın gerçeklerine göre, zira özellikle kadın kendini 30 + yaşında keşfetmeye başlıyor, sorguluyor, araştırıyor, öngörülerde bulunuyor ve doğru kararlar alıyor
lakin kime göre neye göre bunlar benim fikirlerim, yaşananlara ve dağarcığa birikenlere göre - 8 ay
@Arteria_Coronaria tamam haklısınız hemen evlenin bence ama 30 yaşınıza gelince bu yazıyı umarım hatırlarsınız
- 8 ay
@Arteria_Coronaria Evlilik kaç yaşında olmalı, ilk çocuk ne zaman olmalı?
o zaman böyle soru sorunca hangimiz itici oluyoru bende merak ettim
sordunuz bende fikrimi yazdım polemiğe ne gerk var? ki madem itici bir yorum neden yazışmayı ilerlettiniz? yahu haklısınız ciddiyim anlağınıza hayran kaldım - 8 ay
@Arteria_Coronaria yazdıklarımı okumadan özel cinsel ve evlilik hayatına dair akıl verme ki değil benim fikrim nasıl okumadan çözdünüz işi? yaw he he yazmayın ve sorunuzu bana şikayet ettirmeyin lütfen
Soran8 aySoruyu soran kişi benim.
Size itici demedim, herkes bu arada özgür sormak istediğini sorar fikrini de savuna bilir. Genel olarak ben insanlar nasıl düşünüyor merak ettim sadece ben mi böyle düşünüyorum merak ettim.
Ve sorunuzu şikayet ettirmeyin yazıyorsunuz soruyu soran benim deminden belli başka biriyle yazıyorsunuz soran kişiyle değil.- 8 ay
özür dilerim dikaktsizlik yaptım affedin haklısınız zaten şikayet etmedim
Soran8 aySorun değil.. Ben 27 yaşındayım ve hazır olmadığımı başkalarıda benim yaşımda olup hazır olmayan var mı merak ettim. Sürekli yazanlar var burada yaşın gelmiş geçiyor diye bu evlilik meraklılıpı nedir anlamıyorum. Benimde sevgilim var ciddi bir ilişki ama bu hazır olmam gerektiği anlamına gelmiyor. İnsanlar ama kararımda çok saygısızca tazeliğin geçmeden evlen yazıyor.
- 8 ay
:D sizi sizden baska kimse daha iyi bilemez
Soran8 ayAynen öyle teşekkürler 😀
- 8 ay
ben teşekkür ederim
Kendini hazır hissettiğinde , kendini tanıdığını nasıl bir adamla mutlu olacağını bildiğinde olmalı. Gelişim hayat boyu devam ediyor ericsonun tabiriyle.20 de başka bir kadınsın 30 da bambaşka 40 da daha da değişim yaşıyoruz dolayisiyla erken evlilikler bence biraz sakıncalı. İlerde pişmanlik oluşabilir kişide..
20 YorumlaValla bende deli zamanımda böyle bir karar aldım evlendim. 1 sınıfa giden oğlum var. 30 yaşındayım.
Evlilik nasıl bir sorumluluksa çocuk daha büyük bir sorumluluk. Eğer bu sorumluluğu alamam diyorsan evlenmede çocukta yapma. Sonra o sorumsuz cocuklar milletin sorumlu çocuklarına musallat oluyor.
10 Yorumlaokul atanma derdi yoksa 21 den sonrası okey bence insanların aklına evlilik deyince sürekli temizlik yapıp iş yapmak geliyor ama bence evlilik insanı sorumluluk sahibi yaparak daha iyi adımlar atan birine dönüştürüyor severek evlendiğin kişiyle hayatını paylasmakta artısı
20 Yorumla
m 8 ayAslında en iyi yanıt kim hangi yaşta hazır hissediyorsa o zaman olmalı, ama bir rakam söylemek zorunda kalırsam kesinikle 25 yaştan sonra derim
13 Yorumla
Soran8 ayAma ben 27 Buçuk oldum.. ama hazır değilim. Bazıları öyle yazmış ki kendimi daha çok sıkışmış hissettim.. yaşın geçiyor.. anne olma yaşındasın felan benim moralim çok bozuldu.
- 8 ay
Hayır ne alaka ben şahsen 50 yaşında evlenenleri bile gördüm sen çok takma insanlara onlara kalsa 18de evlen git derler
Soran8 ayÇok haklısın!
Gizli Üye(25-29)8 ayYaşı yok ama çocuk düşünüyorsan çok gecikme düşünmüyorsan evlenme cokta gerek yok zaten çocuk için evleniliyor içgüdüsel soy devamlılığı yüzünden.. düşünüyorsan 40tan önce çocuk yapman gerekir diğer türlü sen çocuk daha yeni büyürken yaşlanırsın ve çocuğuna yetemeyebilirsin.
10 Yorumla
8 ayÖyle bir yaş yok herkesin hayat hikayesi farklı hazır bulunuşluğu farklı
20 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 842 cevap paylaştı. Hazir kelimezsi senin icin ne ifade ediyor bunu kendin icin anlamani tavsiye ederim.
Sorumlulukmu taşimak istemiyorsun, yoksa karşina seveceğin bi ömür birlik ve beraberlik icinde yaşamak istediğin birimi cikmadi veya nasip diyelim...
00 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 553 cevap paylaştı. Evlilik olurda çocuk olmasada olur zaten aklı olan evli bireyler AntiNatalist Doğum Karşıtı olur. Çünkü bir insan anne baba tarafından var olduğunda neler yaşama ihtimali var. Ah hayat dediğin, hayat nelere kadir bu dünyada
00 Yorumla
8 ayserbest olmaya alışıksın evlenince normaldeki gibi kalkıp gezemez gidip takılamazsın vs sen 30 35 arasına kadar duraksamadıkca zor gibi evlenmen
08 Yorumla
Soran8 ayBen takılan bir insan değilim orada burada zaten. Bir tek ailem takıldığım ona da kimse karışaaaamaaaaz.
- 8 ay
neden yanlız olduğun belli beyin hücrelerin hormonların gelişmemiş ben sana ananla babanla takılmana demiyorum rahat birisin diyorum rahatsan yanaşan olmaz aklın erkekle takıl bunla takıla çalıştığı için evlenememişsin anlarsan aydınlanırsın anlamazsan 35e kadar görücüsüz zor
Soran8 ayBirincisi ben yanlız değilim eğer okuduysan burada neler yazıldığıma anlardın. 4 yıllık ilişkim var.
- 8 ay
varsa ne konuşuyon sen evlenmen zor isterse 10 yıllık olsun kafandan geçmemiş ve fazlada kaldırma bagajı klasik TC kızısın :D
Soran8 ayBen yurt dışında doğdum büyüdüm :)
- 8 ay
batının iti yani anladım :D
Soran8 aySizin gibi saygısız insanlar olduğu sürece lafını pek de ciddiye almamak gerek. Yurt dışı duyunca size bir haller oluyor herkes için geçerli değil ama sizin için baya bir geçerli. O dediğiniz şey ben değil yazandır.
Soran8 ayÜstelik daha çocuksun insanda biraz saygı olur.
Erkek 35 kadın 30 idealdir. Çocuk ise evlilikten en az 2 sene sonra..
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 481 cevap paylaştı.
8 ayHerkes kendini ne zaman hazır hissediyorsa o zaman evlensin istiyorsa da çocuk yapsın
10 Yorumla
8 aySenin kafa yapın evlilik için uygun değil Hatun bence sen evlenme 27 değil 47 de olsa hazır olmayacaksın dedim ya kafa yapın evlilik için uygun değil senin
00 Yorumlabence belli bir yasi olmaz boyle seylerin, gereksiz baskilar bana sacma geliyor hayatinin merkezi olucak sonucta bu evlilik ve baski ya da yas seyleri ani ve kotu kararlara sebep oluyor
00 YorumlaYaş önemsiz. Uygun eş önemli. Çocuk zaten uygun eşle yaşanan çok özel ve çok güzel anların meyvesi. Yinede gecikme ki çocuğunla arkadaş olabilir.
00 YorumlaMenopoza girdikten sonra hazır hissedersin kendini. Canım benim her şey zamanında güzel benim sevgilim maşallah maşallah daha bu yaşta beni kaçır diyor canını yediğim 😃
05 Yorumla- 8 ay
Bende seni yerim aşkım...
- 8 ay
Yiyicem canım benim sende beni ye afiyet olsun ama hiç doyma. Doyumsuz ol bana karşı ❤️😘😘😘
- 8 ay
Tamam aşkım 😘❤️
8 ayKadın içinde erkek için de 24 yaşını geçmemelidir ve hemen çocuk yapılmalıdır ki çocuğunla arkadaş gibi olabilirsiniz
03 Yorumla
Soran8 ayNe alaka hemen çocuk yapılmalıdır? Hangi kitapta yazıyor saçma
- 8 ay
Nedeni yazdım hâlâ ne alaka diye soruyorsunuz
- 8 ay
Bence sen hiç evlenip çocuk falan yapma zaten
8 ayKendinize hazır hissettiğinizde bunu düşünmeye başlayabilirsiniz ama ben derim ki 30-35'leri çok geçmeyin
12 Yorumla- 8 ay
Size bir şey sorabilir miyim
- 8 ay
@Geologicalengineer tabii ki. buyrun.
8 ayBen 30 dan önce anne olmak isterim. Çocukla aramda 30 sene olmamalı. Bu yüzden de erken evlenmeyi tercih ederim.
10 Yorumla
8 ay26 yaşındayım umrumda değil evlilik falan yaşayacağımı yaşadım zaten
12 Yorumla
Soran8 ayAma sen erkeksin..
- 8 ay
Erkek olunca ne değişiyor erkeğe hayat kolay mı sanıyosunuz bu zamanda erkekte evlenmiyor evlenemiyor
8 ayEvlilik doğru kişiyi bulduğunda, çocuk "beni doğurduğunuz güne lanet olsun!"demeyeceği kesinleştiğinde yapılır.
00 YorumlaBenim için 27 tam zamanı aslında beş yıl önce yaşamak isterdim ama işte olmayınca olmuyor hayata geç kalmış hissettiğim konulardan ikisi…
00 YorumlaEvlilik 28 yaşında çocuk ise 32 yaşında olmalı tabi bu değişiklikte gösterse üç aşağı beş yukarı pek fark etmez
00 Yorumla
8 ay30 yaşında evlenilmeli bence 32 de cocuk 2 coxuk olsa yeter ama evlilikler tuhaflaşti kimse kimseyi sevmiyo bence
00 YorumlaBence kadın için çocuk istiyorsa 30dan önce evlilik mantıklı. 30dan öncesi gebelik için en sağlıklı dönem çünkü
00 YorumlaHiç kimse hazır değildi, hazırlanıyordu ana baba tarafından, şimdi herkes öğrenci modu da, ilkokullu
00 Yorumlazamanın gelmiş te geçiyor bile artık bişeyler yapman lazım
01 Yorumla
Soran8 ayÖyle mi düşünüyorsun gerçekten illa yaş gelince evlenmek mi gerekiyor
Cevabı kendin vermişsin hazır olduğunda bunun yaşla hiç alakası yok
020 Yorumla
Soran8 ayAma kız olarak bi tuhaf olur mu? Herkes bana 20 yalında gibi durursun der yani 27 gibi de gözükmüyorum ama hazır değişim sevgilim var.
Soran8 aySorunun kaynağı kaygı evet ama ailemden kopma kaygısı. 50 km uzaklığa tasinmam gerekicek.
Kardeşim daha küçük 8 yaşında. Ya düşkünlüğü azalır diye korkuyorum. Annem babam 51-52 yaşında onlara ya bir şey olursa kokusu
Soran8 ayAma ben kardeşimin olmasını çok istedim iyi ki olmuş.. 40 dan sorma çocuk olmasının hiçbir sorunu yok benim için. benim korkum bana düşkünlüğü azalırsa? Kardeşim benim herşeyim
Soran8 ayÇok yanlış bir düşünce. O bana asla yük değil kardeşim her zaman ilk sırada olacak bunu kimse değiştiremez.
Soran8 aySenin düşüncene saygım var ama bu benim için söz konusu bile olamaz
Soran8 ayO da bana çok fazla düşkün ihtimal vermiyorum.
Soran8 ayİnsan kendi kardeşini tanır
Soran8 ayDediğim gibi asla ailem ikinci planda olmayacak onlar beni yetiştirdi. Ne kadar evlensen sevsen de El.
Senin ailenle bağlığın nasıl çok düşkün misiniz birbirinize?- 8 ay
Ben anne babadan kopuk yetişen biriyim ilk okuldan sonra hep ablamın yanındaydım ablam çalışıp bize bakarken 33 yaşında anca evlendi şu an kendisi 50 yaşında 14 yaşında çocuğu ve geçen yılları için pişman önümde böyle bir örnek olduğu için sana rahatça ilerde ne olacağını söylüyorum
Soran8 ayÇok üzüldüm gerçekten.. ama sana söyle sorıyım? Sen 18 yaşlarında ablana ihtiyaç duydun mu? Onun sevgisi onun başını hissetmek istemedin mi? Ama doğru söyle lütfen.
Ablan pişman olabilir ama o kendi karakteri. Ben aşırı kaygılı birisiyim yeri gelince evlendiğim kişi bile umurmda olmaz kardeşim hep önceliğim.- 8 ay
Anne babanın vermediği sevgiyi ilgiyi kimsede bulamazsın buldum diyen yalan söyler benim durumum mecburiyetten di senin ve kardeşinin öyle bir mecburiyeti yok sen abartıyorsun bu durumu benim kimsenin sevgisine ihtiyacım olmadı minnettar mıyım evet saygım var mı evet ama ablamın verdiği sevgi yeterlimiydi asla bir annenin yerini tutamaz yani lafın kısası sen kendini de parçalasan eninde sonunda o bağ zayıflayacak ve bu kadar takıntı yaptığın için üzülen sen olacaksın o yüzden kendi hayatını ihmal etme diyorum
Soran8 ayÖyle yaşadığın için öyle düşünüyorsun. Ama bizim bağımız farklı çünkü arada çok yaş farkı var.
Herkesin düşüncesine saygım var ama bizim ailede pişmanlık söz konusu olamaz.
Soran8 ayAma dediğim gibi o senin düşüncen bağımsız olman ne güzel ama insan neye alışırsa o.
Soran8 ayNet istediğim kadar konuşayım.. sorun o değil. Sorun hazır olmamak henüz.
Gizli Üye(25-29)8 ayBen hazırım ama ülke ekonomisi yüzünden evlenmek istemiyorum
10 YorumlaŞu devir için kişi aklı selim biriyse 25-30 yaş aralığı en iyisi
10 Yorumla
8 ayNasip ne zamansa o zaman
Ölüm ile nikahın saati değişmez derler10 YorumlaBen 40 yaşıma gelsem de hazır hissetmem galiba çok zor iş. Sıfırdan insan büyütüyon
00 Yorumla
8 ayEvli s
Çift sorumluluk sahibi değil ise hiç çocuk yapmasın00 Yorumla
8 aySağlıklı bir düzende Kozlar 19 erkek 29
günümüzden kızlar 24 , erkekler hiç
00 Yorumla24 yaşımdayım yeni evlendim ama çocuk bence minimum 26 da olmalı
00 Yorumla
8 ayKişiden kişiye değişir. Benim için ya şimdi 2 yıl içinde ya da hiç mesela
026 Yorumla- 8 ay
Öxnxöxmöxöx güzel plan ama hayat ne gösterir bilemem
- 8 ay
Evlilik çok uzak bana
- 8 ay
Ne rahatsızlığı. Samimiyetinizin farkındayım. Yorumunuz için teşekkür ederim. Size de hayırlı akşamlar
- 8 ay
Evlenilecek biri yok. 2 yıl dedim. 2 yılda da çıkacağını sanmıyorum Bu kadar
- 8 ay
Evet
- 8 ay
Hiçbir yerde hiçbir şey aramıyorum açıkçası. Olursa olur olmazsa olmaz. Kendi hayatım odaklıyım. Kendi hayatımı inşaa ediyorum. Karşıma biri çıkarsa değerlendiririm sadece.
- 8 ay
Nasıl aranır ki birisi? Üniversiteye gidiyorum yurtdışına gidiyorum sosyalim denilebilir. Çevresi olan da biriyim. Evlilik programına mı çıkmalıyım artık 😂😂
- 8 ay
Umarım beyfendi
- 8 ay
Mesele evdedurmak değil 😂mesele kendi zihninizde hapsolmak. Cerenizdeki erkekleri özellikle size değer veren erkekleri bir sıkala halinde taploya döküp önünüze koyun ve sırayla eleyin en sona kalan kişilerin sizden hoşlandığını düşünüyorsanız onları bir teste tabi tütün bir erkek sizi seviyorsa bunu her şekilde her olayda bir şekilde belli eder
- 8 ay
Hoşlanan seven yok ya. Yanıma yaklaşma erkek yok sevgilisi olan aynı bölümde arkadaşlarım dışında onları da ben darlıyorum 😂
- 8 ay
😂😂 Teşekkürler çok kibarsınız
- 8 ay
Bazen insan doğasına karşı geliyor... oysa sevdiğini söylemeli istediğini belirtmeli ve hayatını yaşamalı. Bu biriyle tanışıp aynı yolda yürümek isteyip istemeyeceğini sormak bukadar zor olmamalı.. oyuzden direkt böyle bir teklif yapıp isteğinizi gerçekleştirme ihtimalinizi attırmak istedim.
- 8 ay
Zor olan biriyle tanışıp sormak değil, o kişinin doğru kişinin olması zor.
- 8 ay
Fikrim değişirse kısmını tam anlayamadım ama ben de sohbet için teşekkür ederim. Hayırlı geceler
- 8 ay
Tabii ki daha kolay. Ben bir kadın olarak kendimi analiz ederken bile zorlanıyorum 😂.
Bu herkese göre değişir bence,
Min 24 gibi bu devirde
00 Yorumlailk çocuk en az 2 sene sonra bana kalsa çocuk yapılmamalı bu zamanda.
00 YorumlaHerkes için yaşanması zorunlu bişey değil rahat ol 😉
00 Yorumla
8 ayİnsan kendisini ne zaman hazır hissederse ve nasibi ne zamansa doğru zaman o zamandır
00 Yorumla
8 ayHayatta hangi seye hazirlikli oldun. İsmini mi sectin dogumunu mu. Zamanini mi
00 Yorumlaherkes farklı ama Yasin tam annelik yaşı geciyor
00 Yorumla
8 ayİşte sende kendin söylüyorsun bunun yaşı olmazz Kendinş ne zaman hazırr hissettiğinde olur illa şu yaş olsun diye bir kavram yok canın ne zaman isterse
015 Yorumla
Soran8 ayÇok haklısın ama öyle bir kavram var ki yaşı geçince geç kaldın gibi.. kendimi sıkışmış gibi hissediyorum. Kendi anne babam bir şey demez ama çevre baskı ne zaman evleniyorsun diye sevgilim var
- 8 ay
Elalem ne der diye yaşamıyoruz ki yaşamada zaten 30 yaşında evlenmediysen geç kaldın derler 30 yaşında ölen birisine daha çok gençti derler milletin ağzı torba değil büzesin boş ver ben 28 abim 30 yaşında halen bekarızz ama erkek kardeşim 26 da evlendi
Soran8 ayÇok doğru dedin gerçekten haklısın.. sevgilim de 29 yaşında bence biraz bekleye biliriz daha. Benim kaygı sorunum var ailemden 50 km uzaklığa gitmem gerekicek evlenirsem. Onlara bir şey olur korkusu çok yaşıyorum annem babam 51-52 yaşındalar kardeşim ise 8 yaşında henüz.. evlenirsem bana düşkünlüğü azalar felan bunları çok düşünüyorum. Ben sanırım piskolojikmen kaygı korku yaşıyorum..
- 8 ay
Valla hiççç düşünme evlenince her şey değişiyor ben 5.6 senedir ayrı yaşıyorum ama yine akşım hep onlarda her haftasonu giderim aile bambaşka
Soran8 ayYani kafama takmim mi? Değişmez mi bağımız kardeşimle ailemle? Çok korkuyorum inan ki. Onları çok seviyorum ve sürekli onlara bir şey olur korkusu beni maf ediyor karnıma ağrılar giriyor.
- 8 ay
Ama düşün evlenip çocuğun olunca ailenden uzaklaşıyorsum zaten sonra ailen kocan ve çocuğun oluyor bağı koparmamak lazım tabikide
Soran8 ayAma söyle bir şey var ben evlenip çocuğum olsa bile kardeşim olacak çok değişik bir bağ bizimkisi ilk göz ağrım iki kardeşiz biz onu bende büyüttüm geç abla olduğum için. Sence 50km çok mu uzak?
Soran8 ayKardeşim hep ilk sırada
- 8 ay
1 saat sürer yok o açıdan düşün ama kardeşin sürekli gelir sende kalır sen gider kalırsın sonuçra başka ülke şehir değil
Soran8 ayO zaten.. ama bu korkular beni çok yoruyor aşırı hemde galiba doktora gidip yardım almalıyım çok kaygı yaşıyorum. Senin için nasıldı? Aileden uzak? Mesafe ne kadar?
- 8 ay
10 km mesafe var bizde ama ben 2017 den beri böyleyim haftada 1 giderim teknoloji ilerledi bi telefon kadar yakın insan birbirine arayıp konuşuyon görüntülü konuşuyon felan
Soran8 ayNe kadar güzel mesafe fazla olmaması. Ailen kaç yaşında anne baba?
- 8 ay
Senin ailenin yaşlarında
Soran8 ayHiç onlara bir şey olursa ne yaparım düşünür müsün?
- 8 ay
Bazen ama psikolojomi etkileyecek kadar değil sonuçta dünya ve her şey olabilir
8 ayEvlilik kendini ne zaman hazır hissedersen o zaman olmalı
10 YorumlaBence bu sorunun kesin v ney cevabı yoktur çünkü cevap görecelidir ve herkes hissettiği anda evlenebilir veya çocuk sahibi olabilir bu ama bir gerçek var ki bu durumlar 25-30 yaz arasında olmalıdır
00 Yorumla
8 ayEvlilik yaşı 18 üstü her yaş olabilir çocuk ise 30 altıysanız 1 2 sene bekleyip yapılabilir 30 üstüyseniz 5 6 ay içinde olması mantıklı
00 Yorumla
8 ayBen önceden kesin 18 19 da evlenirim diyordum sjsjs. Şimdi 22 yaşındayım şu an bile erken geliyo bence 24 25 ideal. Kızım bu arada ajjs
00 YorumlaBiyolojik olarak bir kadın için en ideal yaş 26. Kalite bakımından yüksek yumurtalar. Psikolojik tarafını bilemem
00 Yorumla
8 ayTabiki takdir senin.
10 YorumlaAllah ne zaman ol derse o zaman olur.
10 Yorumla
8 ayKısmet işte ne zaman olacağı belli olmaz
10 YorumlaBen 29 yaşındayım düşünmüyorum hiç Benlik şeyler değil onlar
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)8 ay23 yaşımda evlendim. 28 yaşında çocuğum oldu hatta 2 Eylül’de doğum yaptım 25 gün önce. Kendimi evlendikten 5 sene sonra hazır hissettim çocuk sahibi olmak için. Herkeste göreceli bir durum
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)8 ayDünya iyiye gitmiyor kendinize bakamıyoruz çocuğa nadıl yeticez, evlenmeye de zaten kimse dürüst değil
20 Yorumla- Devamını Gör (70)
Devamını Gör(115)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem