Nişanlıyım 4 ay sonra düğünüm olacak. Nişanlımla bu konuda örtüşüyoruz. O 1 sene sonra istiyor ben ise 2 seneden önce istemiyorum. Çünkü kendimi maalesef ki o sabırda o olgunlukta göremiyorum. Rahatıma çok düşkün biriyim bu sorumluluğu almak istemiyorum. Yine de her şeyin hayırlısı olsun tabii.
110 Yorumla- 1 yıl
Ne zamandan beri nişanlılık süreci oluyor Allah mutlu mesut etsin inşallah ♥️ doğru diyorsun eşin seni dinlemeli bu konuda
- 1 yıl
Daha çok aileler arası mı çünkü bazen öyle olabiliyor ya sanırım bizimde bir seneyi bulacak bilemiyorum
- 1 yıl
Allah yardımcın olsun bakalım
En İyi Cevaplar
Kişiye göre değişir. Benim fikrim evlenilen ilk iki yılda çocuk yapmamak. Çünkü kişiler ne kadar yaş veya düşünce olarak olgun ve uyumlu olsalar dahi, sorun çıkma ihtimali hep vardır. Boşanma gerçekleşirse çocuk için de sorun, anne ve baba için de. Bunun manevi sorumluluğu ayrı, maddi sorumluluğu ayrı. Ve bir ömür boyu taşınacak bir sorumluluk. Basit bir konu olduğunu düşünmüyorum.
Düşünün ki evlenip boşandınız ve bir çocuğunuz var. yeniden evlenmek istediğinizde yeni eşiniz için ilk zamanlar olmasa da, ilerleyen süreçte mutlaka belirli pürüzler olacaktır. Maddi anlamda değilken süreçler yaşarken de bu sizi zorlayacaktır. Her şeyden önce, boşandım ve rahatladım diyen bir kafa yapısında ebebeyn olursanız, sizin bekarlık eğlenceniz ve serüveniniz, bir de uçuk bir yaşama isteğiniz varsa çocuğu da olumsuz etkileyecektir.
20 Yorumla
1 yılO öyle olmuyor. Çocuk sahibi olmak hadi yârın mercimeği fırına koyalım ile olmuyor. Özellikle bir çok cinsel ilişkisi olmuş bir kadının yeni evlendiği erkek ile hızlı çocuk sahibi olması oldukça zor. Kadın vücudu erkeğe adapte olması savunma sisteminin devre dışı bırakma oldukça uzun zaman almaktadır.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBana herkes çok gec yapma dedi takmadım sonra da çocuğum olmadı iki senem çocuk olsun diye uğraşmakla geçti. Kadın fizyolojisi korunmaya alışınca hormon dengesi değişiyormuş. Evlenir evlenmez çocuk olma olasılığı evlendikten 3 sene sonra olma olasılığından çok daha yüksek bilimsel olarak. Geciktirmemeli bence. Şimdiki aklım olsa ilk seneden yapardım, büyümüş olurdu
510 Yorumla- 1 yıl
Gerçekten mi böyle bir şey var mı 😢 çok geçmiş olsun sana da
Cevap sahibi1 yılVarmış max 1 yıl korunmak lazım... Korunma hapı kullanmak etkiler sadece sanıyodum. Hiçbişi kullanmadım kafam rahattı. Ama korunmanın her türlüsünü içeriyormuş bu olay. Erkeklerin bile düzenli ilişkiyle hormonları değişiyor vücutları değişiyor.
- 1 yıl
Şu hapları bende kullanmak istemiyorum hiç sanki insan vücuduna zarar veriyormuş gibi ne yapmak lazım hiç bilmiyorum daha çok yeniyim
Cevap sahibi1 yılGeri çekilme ya da prezervatif de korunmaya dahil. İlla hap içmeye gerek yokmuş. Yani uzun süre korunmayın diyorlar. Deneyimlemiş biri olarak ben de katılıyorum bu duruma. Benle yaşıt olup geç evlenen ama ilk seneden hamile kalanlar var. Çünkü bekaret vardı, temizdi. Bebek oluşumu için rahmin steril olması şart. Her ne kadar sen temiz olsan da çok hassas meseleler bunlar. Geciktirme derim. Çocuk meselesini.
Cevap sahibi1 yılHamileyim ama tedavi gördüm
- 1 yıl
Hayır alakası yok neyi düşünürsen onu yaşarsın. Çekim yasası.
- 1 yıl
Aslında senin psikolojik olarak da çocuğum olmasın olmasın olmasın dediğin için vücudun kendi korunma haline geçmiş olabilir tepki
Cevap sahibi1 yıl@_Neslihan__ ben olacağına inanarak korunmayı bırakmıştım, bu söylediklerimi bilmiyordum.
Cevap sahibi1 yıl@Denizliden1seyyah olsun olsun dediğimde korunma kalkmadı ama:)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
73Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 12b cevap paylaştı.
u 1 yıleşler konuşarak belirler bunu
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılBen ikinci yılında hamile kaldım istedik cunki ancak benim için bir ömrün pişmanlığı geldi hayat olarak. Çok erkenmis beklemek gerekiliyormus üstelik evliyiz diye çocuk yapmak zorunda değilmişim bunu öğrendim. Şu an oğlum 20 yaşında bende 40 ikimizde borlikte büyüdük çok zordu. Bir daha bir couktam sonra yapmadım. Eşimin beni zorla hamile bırakması bile beni durduramadi. Şimdi ikinci bir çocuk yalmadigim için vicdanen rahatım. Bilseydim en başta sırf evlilik yaptım diye çocuk yapmak zorunda olmazdım. Şu an ikinci bir hayat yaşıyorum. Kendim için başkaları için değil. Kendinizi tanımadan kendinizi yaşamadan kocanizin ve çocuğunuzun hayatını yaşamayın oyuzden evlilikleri doğru kullanın tavsiyem bu.
42 Yorumla- 1 yıl
Çok haklı bir yorum gerçekten.. Eşim de çocuklarla vakit geçirsin isterim o yüzden hemen değil tabiki ama bir yıldan sonra neden olmasın bilemiyorum yaş geçtikten sonra zaten artık ne oynamaya heves kalır ne de vakit ayrılır
Cevap sahibi1 yılKocalar çocuklarla vakit geçirmezler. Çok çabuk sıkılan cinsler erkekler. Bence sen kendine bak. Çocuk insanın bedenini bozuyor sonra erkeğe bir şey olmuyor o ve sen anlasamayinca o rahatça ozguvenle devam ediyor ama kadın öyle olmuyor. Buyuzden gencecik yaşta yeni evli iken çocuk yapma derim ben. Ben oğluma bile tembih ettim sakın çocuk yapma onunda sevgilisi var 3 yıldır beraber yaşıyorlar. Yani çocuk genel olarak erken geldimi senin bu hayattaki tek yürüdüğün yol çocuk yolu oluyor. Bu bir kazancsa bir çok şeyide kaybediyorsun haberin olsun. ilerde de veet yapmak istemezsin cunki o zamn olgunlasiyor ve olgunca düşünüyorsun gerçekten düşünüyorsun normal olanı. Gençken çok cesurca alınan kararlar bunlar. Bence çocuk yapmak için acele asla etmeyin. Cunki çok zor 20 yılını alıyor o yetmiyor üstüne düğünü nişanı tabi ben yurt dışındayım yırttım düğünden falan ama siz Türkiye'de siniz birde o buyugen çocukların bordürü masrafı oluyor. Kolay gelsin
Gizli Üye(30-35)1 yılİnsan elde edemediğinin delisi, elde ettiğinin nankörü olurmuş 🙂 Niye böyle bişey dediğimi açıklayayım hemen.. Evlendikten bir süre sonra bebeğimiz olsun istedik bazı sağlık sorunları yüzünden başlarda olmadı. Olmadıkça daha fazla istedim hatta Allah affetsin şirke kadar gitti halim. Şirk derken mesela haberlerde bebeğini öldüren döven anne babaları görüyodum kendi kendime şey diyodum onlar kadar da mı anne baba olmaz bizden? Neyse Allah fazla aratmadan verdi çok şükür. Bir süre sonra da şey düşünmeye başladım çocuktan önce nasıl geçiyodu günlerim ve ne yapıyodum ya da en basiti arkadaşlarımla dışarı çıkmak istiyorum çocuk olunca tamamen engellenmiyor ama ister istemez kısıtlanıyorum. 24 yaşındaydım anne olduğumda ama 26 da olabilirmiş bence bilmiyorum. Çünkü çok büyük sabır gerektiriyor
32 Yorumla- 1 yıl
Allah sana bağışlasın ❤️ doğru diyorsun ama bazen babanın yaşından dolayı da çok uzatmamak gerektiği kanaatindeyim çünkü yaş büyük olur bazen ve eşin çocuk ister onunla oynamak eğlenmek ister bunları yaşı geçince yapamaz ki
Cevap sahibi1 yılAmin teşekkür ederim ❤️evet babanın yaşı da büyük etken gerçekten. Öyle böyle zorluğu oluyor ama bi mutluluğu herşeye bedel
1 yılbence doğru zaman çiftlerin birbirlerine tamamen alışıp birbirlerinin streslerine katlanabildikleri süredir
31 Yorumla- 1 yıl
Öyle tabiki de zaten alışma süreci oluyor diğer şekilde de bilemedim
bu zamanda çocuk mu yapılır Allah aşkına yaa bu ekonomik koşullarda bu rezil dünyaya çocukmu getirilir
223 Yorumla- 1 yıl
Üretim ne awk
- 1 yıl
Ne hayvan üretmesi abi iyi misin sen aq jsjshd SAKIN YAPMAYIN ABLACIM GÜNAH GÜNAH HAYVANLARIN GÜNAHINA GİRMEYİN!
- 1 yıl
O saydığın hayvanlarla kedi ve köpek aynı mı canım ;) tabi hepsi canlı fakat sahiplendirme açısından diyorum. Gerçekten seninle hiç tartışmak istemiyorum senin seviyene hiç inemem. Bu konu hakkında doluyum ve bir şey söylemek istemiyorum ama sana kısa ve öz söyleyeyim o da anlarsan...
Bi kedi veya köpek üretimi yaptığın zaman satıyorsun onlar da can tamam paranı alıyorsun ama sattığın kişi ya kötü davranırlarsa? Sokağa atarsa? Şiddet uygulansa? ÜRETİM YAPANLAR BUNU DÜŞÜNMÜYOR! GÖZLERİNİ PARA BÜRÜMÜŞ! ONLARIN UMRUNDA MI ! anca
Kendinizi savunmak için de yok inek yok civciv. Aman banane anneniz sizi adam akıllı büyütmemiş büyütmüş belki de dinlememişsiniz ne haliniz varsa görün ama şu sözü unutma bir gün işin rast gitmezse o sahiplendirdiğin hayvanların duasıdır unutma! - 1 yıl
Aferin sana minik
- 1 yıl
Kullandığı hitaba bak ya neyse bişi demicem
- 1 yıl
Sen git kaçak telefon al sonra devletim de devletim haggs
- 1 yıl
hadi ordan
- 1 yıl
Senin kimden örnek aldığın kesin neyse susuyorum jsjshx
- 1 yıl
Sultan adındaki şahıs canım yavrum bebeğim sen niye bu kadar kendini yoruyorsun bırak kendisi sabaha kadar havlasın dursun değerli vaktini bu yazı altında yorum yaparak harcaman büyük hata kendinden özür dile 😘
- 1 yıl
Mssjxjxb
- 1 yıl
@gecennöfkesıı canisi teşekkür ederimmmm ama işte sinekleri vurmak diyince de ben yani jshshs
- 1 yıl
Hajajahaha peki o zaman @Sultankyaa
- 1 yıl
Yavrum ikiniz şikayet edin kapanır hesap
- 1 yıl
Üretim yapıyordur şimdi karışmayalım 🤫
- 1 yıl
rica ediyorum şikayet edip engeller misin böyle oksijen israfı insanlarla muattab olmayalım tekrar @gecennöfkesıı
- 1 yıl
Gitsin organlarını bağışlasın daha sevap ama beyni için bir şey söyleyemem jshdh
1 yılÇocuk bana göre ölü yatarım, kaldı ki böyle bir ekonomiye böyle bir dünyaya çocuk getirip ona haksızlık etmem yerine eşini bebeğin gibi sev her sene ülke ülke dünyayı keşfedin 🛫
21 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBizim bi arkadaş vardı adı çıktı yoll.. diye ama cidden öyleydi sonra birden türbana girdi sonra dindar salaķ incel bir adam buldu onu dikip atan eski sevgilisine nispet olsun diye bu adamı sevmeden evlendi evlendikten 1 ay sonrada hamile kaldıgını ögrendik adamı sevmiyormuş evlilikten sıkılmasın diye bilerek hamile kalmış öyle dedi ama kimse bu kadar acele etmesin bence
31 Yorumla- 1 yıl
Ne kadar artniyetlisin ne diye o kızın günahını bu kadar ortaya doktun
1 yılEn az 2 bence eşler her yönden birbirine alışıp tanıdıktan ve zaman ayırdıktan sonra düşünülebilir
13 Yorumla- 1 yıl
Erkek yaş olarak büyük olursa bu durumda evlendiğinde çocuğuyla zaman geçirmek oynamak isteyecektir bu yüzden bazıları yılı bırak ayda yapıyorlar
- 1 yıl
Erkekler her yaşta çocuk 🤣🤣orası sorun değil
- 1 yıl
Ahahaha evet
1 yılHemen evlenip çocuk yapılmaz bence ya eve alışma süresi birbirlerini iyice tanıması felan Evlilikte çocuk tabi neşe kaynağı ben de çocuk gelişimi okuyorum ama çocuk için sabır gerektiriyor bazı insanlar cidden çocuk yapmamalı diye düşünüyorum.
20 Yorumla
1 yılİki yıl çiftler bebiş yapmayı düşünmesin, evliği devam ettirebilecekler mi, geçinebiliyorlar mı, buna baksınlar, ayrıca evliliğinde tadını çıkarsınlar, çünkü çocuk olunca cinsellikte azalıyor, dolu dolu yaşasınlar evliliği, birbirlerini
20 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 685 cevap paylaştı.
1 yılBu konuda çok netim. 5 yıldan önce kimse yapmamalı çünkü evlilikler yürümüyor artık
21 Yorumla- 1 yıl
Doğru evet
1 yılbence çocuk için ilk bi sene beklemek lazım çünkü evliliğe alışmak önemli ama tabii ki herkesin hayatı farklı bazen plan yapmadan da olur zaten çocuk nasip işi hazır hissedince olur
30 Yorumla
1 yılVallahi nisanda bir senelik evli olacağız hala çocuk düşünmüyoruz en az iki üç sene geçmeli
11 Yorumla- 1 yıl
Bence de en iyisi
Gizli Üye(25-29)1 yılKişiler kendini hazır hisedince 10 yıl oldu biz evleneli hala hazır hisetmiyoruz yapmadık o yüzden
44 Yorumla- 1 yıl
Maşallah Allah daim olsun inşallah
Cevap sahibi1 yılTeşekkür ederim güzel duanız için
- 1 yıl
💖💖💖
Cevap sahibi1 yıl♥️♥️♥️
Gizli Üye(25-29)1 yılBizim evliliğin ikinci ayında oldu düşük ile sonuclandı şimdi iste 3 aylık bir paşam var
34 Yorumla
Cevap sahibi1 yılÖyle uzun uzun beklemedik kısmet tabi birazda
- 1 yıl
Allah sana bağışlasın ❤️❤️ ikinci ay erkenmiş bu arada bilemedim gerçi
Cevap sahibi1 yılGüvenemeyen ya da daha cok zaman geçirmek isteyen için erken dir ben 25 yaşındayım eşimse 33 baba olmak istiyordu yaşım geçmeye başlıyor baba olmalıyım diyordu ama bizimki şans erken oldu amin teşekkür ederim
- 1 yıl
Ama bu doğru bir şey bence çünkü o da yaşı ilerleyince belki yorulur ve oynamak hevesi de gider.. O yüzden yaşı gerçekten geçmiş babalara bence de erken çocuk vermek en güzeli diye düşünüyorum ☺️
1 yılHazır olduğunuzu hissetiğiniz an olabilir bu ne zaman ben hazırım demenize bağlı ama en az 6 ay bir süre verin kendinize sonuçta dünyaya bir yaşam getireceksiniz kolay bir iş değildir.
10 Yorumla
1 yılOnu bilmem de mesela ilk cocuk kiz olursa stop. Eger ilk cocuk erkek olursa 1 tane daha yapilabilir tabi bi 4 5 yil sonra mumkunse... ama ilk cocuk kiz olursa kesinlikle baska cocuk yapilmamali bence.
10 Yorumla
1 yılevlenir evlenmez çocuk yapılmaz önce evliliğin koca bir hata olup olmadığını anlamak için zaman lazım minimum 1 yıl bana göre
20 YorumlaÇiftler maddi ve manevi kendilerini ne zaman hazır hissederse o zaman olmalı, 2. seneden sonra düşünülebilir
20 Yorumla
1 yılValla ben bir şey yaşamadım Allah'a şükürler olsun ki evet sürpriz de bebek olabiliyor 3 yıl rahatlık sonra nasipse olur ama büyük konuşmamak gerekir
20 Yorumla
1 yılBence hiç olmamalı ama olacaksa en az 5 sene geçmeli çünkü anlaşacaklar mı mutlu olacaklar mı bilemeyiz çocuk ortada kalmamalı
20 Yorumla
1 yılBence hemen olmamali bağlıyor cunku birde genelde erkek pislik yapiyorda genellemiyim dimdi ys aldatirsa
10 Yorumla
1 yılBunun belli bir zamanı yok iki tarafta eğer buna hazırsa yapılmalı ama şahsen evlilik oturmadan çocuk yapılmasını doğru bulmuyorum
10 Yorumla
1 yılEvlendikten 1 kaç yıl sonra ama çoğu kişi evlenir evlenmez direk yapıyorlar acelesi varmış gibi
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 2,4b cevap paylaştı.
1 yılKadın çalışmıyorsa 3 sene sonra evlat sahibi olabilir anne babalar ha kadın çalışıyorsa Bu bir süre alabilir
10 Yorumla
1 yılİlk 3-4 sene olmamalı bnce çiftler birbirine alissn die daha sonra da ruhen bedenen maddi olark hazır olduklarnda olmalı
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 349 cevap paylaştı.
1 yılİlk 6 ay çocuk önermiyorum. Mümkünse korunmalı her iki ebeveyn de. 6 aydan sonra denemeler yapılmalı ama mutlaka yine öncesinde testler yapılması gerekiyor. İnfertilite ülkemizde büyük sorun.
10 Yorumla Ben çocuk istemiyom şahsen 😅 sevdiğim kızla baş başa romantik yaşamımız olsun
23 Yorumla- 1 yıl
Burcun ne
- 1 yıl
Yengeç
Bir iki yıl tanına bilir daha iyi tanımak tadını çıkarmak için…
20 Yorumlaesler ne zaman hazir hissederlerse o zaman olmali 🤠
10 Yorumla
1 yılHemen olmaması gerektiği kesin. En az 1-2 yıl geçmeli.
10 Yorumla
1 yılKorunuyorsan sürpriz olmaz. Ne zaman şartları çocuk için uygun hale getirirsen o zaman olmalı
10 Yorumla
1 yılİsteğe bağlı ne zaman olacağı eğer sürpriz olursa bilemeyiz tabi
10 Yorumla
1 yılBence istendiğinde olmalı bir süresi olmamalı. Hazır hissettiğinize.
10 Yorumla
1 yılCanın ne zaman isterse o zmn sen hangi zaman dilimini uygun görürsen
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBen daha evlendim birde çocuk kaldı önce koca bulmak lazım çocuk sonraki iş
40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılYetersiz Paraniz ve çocuğa bakacak zamaniniz varsa ve çocuk seviyorsaniz yapin. Yoksa bence hiç yapmayin.
20 YorumlaBir kaç sene çocuk yapılmaması gerekiyor en azından evliliğe alışmak çiftlerin birbirini tanıması adına önemli görüyorum
01 Yorumla- 1 yıl
Bakalım ne olacak
1 yılBu devirde yılı önemli değil evin yoksa çocuk dogurma kenara para koyamiyorsan çocuk dogurma çünkü çocuklar çekiyor hep
10 Yorumla
1 yılBen yeni evlendim ve hamileyim. Açıkcası erken olduğunu düşünmüyorum çünkü bizim bir geçmişimiz var.. Fakat onun dışında en az 3 yıl olmalı.
14 Yorumla- 1 yıl
@beyzaaa21 Yeni evlendim ama eşimle 10 yıllık bir hayat paylaşımımız var.
- 1 yıl
@beyzaaa21 evet, siz ne kadardır evlisiniz?
Mümkünse hiç 😅 şaka bir yana çocuk canınızı verebileceğiniz en sevgili varlık fakat bir o kadar da büyük bir sorumluluk... Bakın Türkiye'deki günümüz evliliklerine, çocuk olduktan sonra kavgalar, huzursuzluk, mutsuzluk...
11 Yorumla
1 yılBence bi 3 yıl sevişilmeli ve gezilmeli, sonra sıkılıp kondomu çıkarırız
13 Yorumla- 1 yıl
Bak bak bak
- 1 yıl
Çok mu oldu utandım
- 1 yıl
Haha yok iyi
O sorumluluğu alacak potanaiyelde olunduğu zaman olmalı bence
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılMaddi durum iyiyse eşinden eminsen çocuk sorumluluğu alabilirler 1 tane yapsınlar
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılEvlilikte çocuk olmak zorunda mı? Olmasada olur.
Eğer olursa da 3 yıl sonra olabilir
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılŞart değil hatta çocuk olması hiç şart değil
20 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 676 cevap paylaştı.
s 1 yıl1. Yıldan sonra hamile kalınabilir yani şimdilik planım o. Eğer daha erken evlenmiş olsaydım en az 3 yıl derdim ama yap da geçiyor
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılİyi bir maaşın, birikimin yoksa hiç çocuk yapmamalı, ekonomik buhran yaşayıp intihar edecek ya da mutsuz bir insan olacak. Gelecek iyiye gitmiyor dünyada
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılEşime asiksam evlenir evlenmez isterim. Yasim da 28 tabiki ondan onunda benden buyuk olmasi gerekir. Bu sartlarda normal olmasi da. Ama 20li yaslarin basinda bence yapilmamali
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılBen olsam hemen boşalırim içine kızın bozulunca hamile bırakırım. ah ateş ateş
11 Yorumla- 1 yıl
🙊🙊🙊🙊
1 yıl2 yıldan sonra olabilir veya 3 kişilerin yaşına da bağlı bir durum
00 YorumlaBence 2 tarafta hazır olunca olabilir, ama evliliği de bir süre oturtmak önemli özellikle uzun yıllar sevgililik yasamadan evlenen çiftler için
10 Yorumla
1 yılBunun standardı olmaz ki
13 Yorumla- 1 yıl
Bana da öyle geliyor
- 1 yıl
Kadının yaşı dışında çocuğun vaktini kisitlayan bir şey yok bence
- 1 yıl
Öyle
Gizli Üye(30-35)1 yılevlendiğinden bir ay sonra olmalı yoksa evlenmiş sayılmazsın kankaaa. p
10 Yorumla
1 yılEvliliğin 10. yılında boşanmaya yakın bir zamanda çocuk olabilir
10 YorumlaLezbiyen olduğum için öyle bir suprizin olması mümkün değil😀
12 YorumlaBence iki ya da üç yıl çocuk yapmamak en iyisi
10 Yorumla
1 yılHiç yapılmasın bence sağlıklı çocuk büyütmek önemli olan maalesef ülkemize bakılınca oda yok
10 Yorumla
1 yılHemen olmasın bence en az 2 sene falan çünkü evlilik sürdürülemezse daha kolay boşanılır çocuk yoksa
10 Yorumla
1 yılE ona da siz karar verin bir zahmet kişiye göre değişir
10 Yorumla- Devamını Gör (93)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler