Yaklaşık olarak beş yıl kadar evvel babamız vefat etti.3 yaş küçük erkek kardeşim çok sigara alkol kullandığım girip çıktığım saatler düzensiz ve okulu asıyorum diye bana karışmaya başladı. Ben umursamadım tabi 19 yaşında bebe idi bana göre ama çok can yakıcı ve onur kırıcı yöntemlerle yani tahmin edeceğiniz üzere kaba gücünü de kullanarak beni sözünden çıkamaz hale getirdi. Nasıl bir ablası olsun istiyorsa adeta o kalıba soktu. Şimdilerde mezun olup iş buldum evimi de ayırdım. Affetmemem gerektiğini hatta intikam almamı hak ettiği i söyleyenler olduğu gibi kimilerine göre teşekkürü hak ediyor. Siz ne diyorsunuz?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 1,9b cevap paylaştı.
9 ayMerhaba, onum nasıl bir abla istediğini ve seni nasıl bir kalıba soktuğunu bilmiyorum, ama alkol sigara duzensiz bir hayattan, okuldan mezun olup iş bulduğun, kendi ayakları üzerinde durabilen birine evrilmende sana faydası olmuş. İzlediği yöntem belki tartışılır, ama sana kötülük yapmamış anladığım kadarıyla hayatını düzene koyarak
024 Yorumla
Soran9 ayKötülük etmedi ama istemediğim bir iyiliği zorla ve canımı yakarak yapması kabul edilebilir bir şey mi... bu durumu sağlamak için tam 4 kere Falakaya yatırdı hatta beni örnek alan bşr kuzenim vardı onun önümde falakaya yatırdı ibret olsun diye...
Buna by kadar kolay teslim olmuş olmam ve eski hayatımdan bugüne bir kırıntı bile taşıyamamam beni ezik biri yapmaz mı?- 9 ay
Yukarda yazdığım gibi, kullandığı yöntem tartışılır tabiki, kimsenin şiddetle başka birinin hayatına bu şekilde müdahil olması doğru değildir, kardeşin dahi olsa. Falaka ya da başka türlü şiddet eylemleri, hele hele bunları başka birinin yanında yapması, bu konuda travma yaratması doğru değil. Ama intikam almak konusuna gelince, hayatındaki olumsuz şeyleri uzaklaştırmamis olsa, şimdi nasıl bir durumda olurdun, bunu düşünerek karar vermelisin
Soran9 ayYöntem çok tartışılır değil eğer bunu sağlamak istemesi ve bunu görevi bellemesi kabul edilebilir bir şeyse bu yöntemden başka bir seçeneği yoktu. Bu net
- 9 ay
Sen ne hissediyorsun peki
Soran9 ayHayıflanma hissediyorum çok kolay teslim olduğum için. Zayıf ve korkak biri gibi
- 9 ay
Aslında kendi iyiliğin için bunu yaptığını düşünmene bağlı olabilir mi peki bu teslimiyet, yoksa ondan korktuğun için mi teslim oldun ona
Soran9 ayİkisi birlikte.. eğer canımı yapmamış olsaydı teslim olmazdım; ama eğer canımı kötülüğüm için yaksaydı veya ağzımı burnumu kırarak kontrolsüz dövseydi hayatta kalma güdüsüyle ve kendi haklarımı korumak için mecburen polise giderdim. Ama hem kötülüğüme veya kendi lehine bir sömürü için dayak atmış olmaması yani söz dinleyince dayak olmayacağını bilmem ve hem de falaka şeklinde zarar vermeden ama aşırı aşağılayıcı şekilde dövmesi benim teslim olmama sebep oldu
- 9 ay
Yani sende senin iyiliğin için olduğunu bildiğin için teslim oldun neticede
Soran9 aySözlü karıştığında ciddiye bile almadım ama
- 9 ay
Ama işte şiddet senin hem korkuyla kendini toparlamana, hemde daha kötü durumlara düşmene engel olmuş.
Soran9 ayÇok çabuk teslim oldum bu beni düşündükçe gıcık edşyor.. şiddet hiçbir şeye çözüm değil yasaklar ve ceza caydırmaz diyorlar ama beni adeta muma çevirdi
- 9 ay
Şiddetin ne için olduğu önemli işte bak, sen kendi çıkarı için şiddet göstermediğini bildiğin için hemen teslim oldun
Soran9 ayHemen de değil aslında günde 2 Paker sigara içen biri hemen bırakamaz. Eve geç gelmeyi gezip tozmayı bıraktım alkol bağımlılığı da nispeten azdı hemen bıraktım ama sigara çok sor oldupu için toplam 4 posta falaka yedikten sonra tam bırakabilidim. Hiç zarar vermeden böyle sakin sakin dövmesi dediğim gibi çok daha yıkıcı... normal tekme tokat dövse bşr yerlerimi incitecek yaralayacak şekilde dövse hen dediğim gibi polise gitmek zorunluluk olurdu hen de polise gitmesem bile ne bileyim yaralanmış hasar almış mağdur biri olurdum bir süreliğine de olsa bir daha dayak olmayacağını bilirdim. Ama falaka öyle değil canını korkunç yakıyor ama dayak sonrası 15 dakikada sızı bile kalmıyor iz yara bere yok.
Soran9 ay(Devam) mesela o ilk dayak dayak sırasında onun kulaklarını yasaklarını ve otoritesini delmeye çalışmanın haddim olmadığını defalarca söyletti kızın önünde ağlaya ağlaya tövbe ettirdi. Dayak sonrasında da yine kızın önünde o dönem görüştüğüm içki sigara gibi alışkanlıkları paylaştığım arkadaş grubundankileri tek tek arattırıp "kardeşim görüşmemize izin vermediği için bir daha görüşemeyeceğiz" dedirtti.. kızın kuzu da aradım içimde fırtınalar kopsa da aradım hepsini... çünkü en başta biraz mısırdandıdım o zaman tabanların yine kaşınmaya başladı herhalde dedi. Mecbur aradım
- 9 ay
Çok normal bir şey gibi anlatmışsin yaşadığın bu durumu, psikolojik şiddet fiziksel şiddetten daha beter bir şey. Evet senin iyiliğin için yapmış, ama abartmış, ama sende kabulleniyorsun, bunları yapmasa yola gelmezdim diyorsun
Soran9 ayGerçekçi olmak gerekirse ben özgür irademle bunları yapıyorduysam neden 3 yaş küçük bir vlt yaoma dedi diye vazgeçeyim? Sence mümkün mü? Sigaranın zararlı olduğunu bilmiyor muydum? Bile bile içiyordum... gerçekçi düşün 22 yaşında bir kız 19 yaşındaki bir çocuğun sözü ile hayatını değiştirmeye ikna olur mu? Bırak ikna olmayı bir dialog kurar mı? Ciddiye alıp konuşur mu? zaten ilk dayak öncesi ona "sigaramdan rahatsız olduysan balkona çık" demiştim... bu olaydan bir kaç ay öncesine kadar o liseliydi ve okulda velisi bile bendim. Benim hayatımla ilgili yorum yapması bile haddini aşması gibi geliyordu.
- 9 ay
Sen kendinle niye bu kadar çelişiyorsun
Soran9 ayYooo ne çelişkimi gördün ki?
- 9 ay
Son yazdığın cümlelere bakarsak, sana me yalarsa yapsin neden ona karşı gelmek yerine itaat etmeyi seçtin
Soran9 ayBe alakası var... tam tersine eğer şiddete başvurmamış olsaydı itaat etmezdim hatta dialog bile kurmadım diyorum. Eğer itaati seçmiş olsam neden dayak atmasını bekleyeyim. Bu p. ç kurusu doğrudan doğruya dayak atmaya başlamadı ki ; tabi önce nasihat eder gibi sonra daha sert yasak eder gibi konuştu ben dinlemedim. Ama falakaya yatırıp sövünce çaresiz kaldım. Bunda çelişki nerede?
- 9 ay
"22 yaşında bir kız 19 yaşında bir veletin sözünü dinler mi? Sigaranın zararlarını bilerek içiyordum. Özgür irademle bunları yapiyorduysam neden kendimden 3 yas küçük bir velet yapma dedi diye vazgeceyim!!!"
Bu cümlelere bakarsak, ne yaparsa yapsın, dayakta atsa senim kendi bildiğini yapman gerekmezmiydi?
Soran9 ayTam tersi işte 19 yaşında bir çocuğun sözünü ciddiye almadım diyorum... onu benle ilgili söz söyleme hakkına sahip biri gibi görmem imkansızdı. Ama falakaya yatırıp ayaklarımın altına bayrak sopasıyla 40 kere vurunca böyle bağırta bağırta dövünce canım o kadar yanıyor ki artık o sopayı tutanın yaşı önemini kaybediyor... sanırım sen hiç böyle dayak yemedin hayatta... tekme tokat yumruk şeklinde ağzımı burnumu kırarak dövse anlık sinirle yaotı dersin veya bir daha yqomaz dersin sopayı bile ince hafif esnek bir borudan seçmiş... beynimde şimşek çaktırmıyorum vururken ama bir izi bile kalmıyor... yani bu şu demek : yine dövebilir
- 9 ay
Dönüp dolaşıp aynı yere geliyoruz, sen kendi aradığın soruya cevap bulabildin mi
Soran9 ayYa işte cevabı zor... ancak burada ne çelişki gördüğünü ben germekten anlamadım.
Yapay Zeka Cevapladı
Bu hikâyeyi duyunca gerçekten duygularım karıştı. Öncelikle, böyle bir durumda ne hissettiğini tahmin edebiliyorum, zira aile içinde yaşananlar bazen en derin yaraları açabiliyor. Kardeşin seni kendi yöntemleriyle "korumak" istemiş gibi görünüyor, ama bunun kaba kuvvetle yapılması asla doğru bir yol değil. İnsan onurunu kıran bir davranış kimden gelirse gelsin kabul edilemez.
Ancak burada kendine şu soruyu sorman önemli: Kardeşinin niyeti gerçekten kötü müydü, yoksa çaresizlik içinde böyle bir yola başvurduğunu mu düşünüyorsun? Belki de sevgisini ve endişesini yanlış bir biçimde ifade etmiştir. Affetmek seni huzurlu ve daha hafif hissettirebilir, intikam duygusuysa sadece seni yorar. Ama bunu yaparken sınırlarını koruman da çok önemli; bir daha aynı şekilde müdahale etmesine izin veremeyeceğini net bir şekilde ifade etmelisin.
Hayat çok kısa ve aile içi ilişkilerde geçmişe takılıp kalmak, en çok bizi yıpratıyor. Kardeş olmaktan vazgeçmek zor, ama kendi değerine sahip çıkmaksa her şeyden önemli. "Aile dediğin, sevgiyle değilse bile, sabrınla devam eder." 👫02 Yorumla
Soran9 ayNiyeti kötü değil tabi ki çaresizlik içindeydi ve çareyi bunda buldu ama işte erkek olması ona böyle bir sorumluluk mu yüklüyor? Benim iyiliğimi sağlamayı kendi görevi sayması normal diye düşünürsek attığı dayak da %100 haklı çıkıyor. Çünkü dediğiniz gibi başka çaresi yoktu. Sözlü uyarılarına kulak asmadım hadsizlik ettiği i düşündüm. Ama falakaya yatırdıpımda her şey değişti mecburen. Yani tekme tokat kaba dayak gibi de değil. Çıplak ayaklarını tabanları yukarı bakar vazşyette sımsıkı bağlayıp sabitlenmiş. Eline sopayı almış ibret olsun diye hatta kuzenim vardı 15 yaşında bir kız onu da çağırmış beni de ağlata ağlata bağırta bağırta dövüyor elindeki sopayı çıplak ayaklarımın altına vura vura... ne kadar ego ezen bir durum oldupunu takdir edersin. Tekme tokat dövüp bir yerlerimi incitme bu kadar kolay teslim olmazdım
Yapay Zeka Yorumladı
Fenomen9 ayBu anlatılan gerçekten çok derin ve hassas bir durum. 😔 Öncelikle, yaşadıkların çok zorlu ve duygusal açıdan yıpratıcı olmuş. Evet, bazen insanlar iyi bir niyetle yanlış yöntemler seçebilir, ama bu hiçbir şekilde fiziksel ya da psikolojik şiddeti haklı kılmaz.
Kardeşin geçmişte belki senin iyiliğini istediğini düşünmüş olabilir. Ancak bunun yolunun şiddetten geçmediği de çok net. Fiziksel şiddet, hele ki böyle bir şekilde, sadece güveni değil aynı zamanda insanın kendine olan saygısını zedeleyebilecek bir durum. O anlarda hissettiklerini anlamaya çalışıyorum ve bu tür olayların kişide derin izler bırakabileceğini tahmin ediyorum.
Bu noktada "affetmek" ve "devam etmek" ayrımı sana bağlı. Affetmek insanın iç huzuru için güzel olabilir, ama bu, yaşananların doğruluğunu kabul etmek demek değildir. Kardeşinle bu konuyu yavaş yavaş açıp sağlıklı bir diyalog kurabilirsen, belki hem pişmanlığını ifade etmesine fırsat verirsin, hem de kendi duygularını ona net bir şekilde aktarabilirsin. Kendi sınırlarını koruyarak bu konuşmayı yapmak önemli olur.
Unutma ki kimsenin, ne şekilde olursa olsun, karşısındaki insana zarar verme hakkı yok. Ama eğer sen affetmek istersen, bu seni daha güçlü ve huzurlu yapabilir. Kendi mutluluğunu ve iç huzurunu her şeyin önünde tut, olur mu? 🩷
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
8Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 12b cevap paylaştı.
u 9 ayaffetme.
00 Yorumla Ne teşekkür nede tamamen af, bence artık yolunu çizmişsin uğraşmaya değmez hayatından zevk almaya çalış
08 Yorumla
Soran9 ayFalakaya yatırdı defalarca hatta beni örnek alan bşr kuzenim vardı onun önümde falakaya yatırdı ibret olsun diye...
Buna by kadar kolay teslim olmuş olmam ve eski hayatımdan bugüne bir kırıntı bile taşıyamamam beni ezik biri yapar mı?- 9 ay
Hayır ezik birisi yapmaz yüce gönüllü biri yapar her insan zaman geldiğinde hatalarını anlar , ama insan bu acılarını beyninde silip kin nefreti bırakıp evrene teslim ederse evren en güzel rotayı çizdiriyor emin ol. Senin almak istediğin intikamdan çok daha güElini yapıypr evren ve elini suya sabuna sürmeden
Soran9 ayYa sence o evrenin cezalandırmasını hak eden biri mi yoksa görevini yaoan biri mi? Beni ilk döveceği zaman annem araya girdi oğlum boş ver dedi canını yakmak çözüm değil filan dedi... o da dedi ki ben başka çare göremiyorum. Ama başına bir iş geldiğinde onu kurtarmak gibi bir sorumluluğum yoksa hemen şimdi indiririm ayaklarını aşağı dedi... annem hık mık etti "sorumlu filan olmazsın" diyemedi ve sopayla çıplak ayaklarımın arasından çekildi. Annem hiçbir srumlulupun yok demiş olsaydı dediğini yapardı ve dövmezdi
Soran9 ayKoruma konusunda haklı dersen şiddet konusunda haksız diyemezsin... çünkü şiddet dışında seçeneği yoktu. Yani ablakın kendş hayatıdır ben en fazla fikrimi söylerim noktasında değilse dayak atmak dışında bşr çaresi de yoktu. Bu net... Peki sence bir şekilde iyiliğimi saplamak onun sorumluluğu muydu?
Soran9 ayUzaktan bakınca elbette ki artıları oldu yani hayatımda somut olarak en ufak eksisi yok zaten sadece kocaman artılar var ama işte herkes şiddet hiçbir şeye çözüm değil insan tersine zıddına inadına yaoar filan diyor ben inat değil bedenimin bağımlısı oldupu sigarayı bile içemedim bir kaç kez o falakayı yedikten sonra... hatta şu kuzenim vae ya hani önümde falakaya yatırdı dediğim. İşten dayaktan bit kaç saat önce kardeşimin bana karışmaya çalışmasıyla alay etmiştim o kızla muhabbetinde. Velet haddini aşıyor demiştim ama dayak sırasında onun kulaklarını yasaklarını ve otoritesini delmeye çalışmanın haddim olmadığını defalarca söyletti kızın önünde ağlaya ağlaya tövbe ettirdi. Dayak sonrasında da yine kızın önünde o dönem görüştüğüm içki sigara gibi alışkanlıkları paylaştığım arkadaş grubundankileri tek tek arattırıp "kardeşim görüşmemize izin vermediği için bir daha görüşemeyeceğiz" dedirtti.. kızın kuzu da aradım içimde fırtınalar kopsa da aradım hepsini
Ne amacla bunu yapti senin iyiligin icinmi kendi. menfaati icinmi ve sen Şu an nne dusunuyrosun
03 Yorumla
Soran9 ayFalakaya yatırdı defalarca hatta beni örnek alan bşr kuzenim vardı onun önümde falakaya yatırdı ibret olsun diye... kendisinin bir menfaati yok aslında tamamen hizaya sokmak için
Soran9 ayÜslup ve tarz olarak eleştirmek biraz içi boş bir durum çıkarır. Sebebi de şu ki başka şekilde o sonuca ulaşması imkansızdı. Benden 3 yaş küçük söyleyeceği hiçbir şey benim için önem arz etmezdi
bunun affı yok
08 Yorumla
Soran9 ayKendimi de affedemştoeum
Soran9 ayFalakaya yatırdı defalarca hatta beni örnek alan bşr kuzenim vardı onun önümde falakaya yatırdı ibret olsun diye...
Buna by kadar kolay teslim olmuş olmam ve eski hayatımdan bugüne bir kırıntı bile taşıyamamam beni ezik biri yapmaz mı?
V. e. l. e. t sadece ayaklarımın altına sopayla vurarak dövüyordu ve ne yaparsam döveceğş ve kaç sopa vuracağı bile belli olduğu için yani söz dinleyip sigaradan yasak ettiği içkiden ve arkadaşlarımdan uzak durursam dayak olmayacağını ama dik başlılık edersen de falakaya yatırılıp dövğçüleceğim koşullamasını öyle bşr yaptı ki polise filan da gidemedim
Soran9 ayFalakaya yatırıp dövdü defalarca... olay bu. Sert ve katı biri. Sapık değil.
Soran9 ayŞiddet ama işte çok farklı. Öyle tekme tokat saldırı değil. Bu belki daha az kötü gelebilir. Yani bir yerlerim kırılmadı motorları kanamadı ama çaresizlik duygusunu öyle fena hissettirdi ki p. ç kurusu. Sözünü dinlersem dayak yok dinlemezsem o vaziyette teşhir edilerek dayak. Teşhir derken cinsel bir şeyden bahsetmiyorum o kadar uçarı istediğimi yaparım diyen bir kızken o halde dayağı beklemek :(
Herkes affedilmeyi hak eder
01 Yorumla
Soran9 ayFalakaya yatırdı defalarca hatta beni örnek alan bşr kuzenim vardı onun önümde falakaya yatırdı ibret olsun diye... af da dilemiyor pişman sa değil aksine gurur duyuyor yaptığıyla. Sigarayı ve içkiyi bıraktırıp okuldan eve evden okula cici kızlara çevirdiği için takdir ediliyor
Gizli Üye(36-45)9 ayTeşekkür et. sahip çıkmış sana
05 Yorumla
Soran9 ayFalakaya yatırdı defalarca hatta beni örnek alan bşr kuzenim vardı onun önümde falakaya yatırdı ibret olsun diye... af da dilemiyor pişman sa değil aksine gurur duyuyor yaptığıyla. Sigarayı ve içkiyi bıraktırıp okuldan eve evden okula cici kızlara çevirdiği için takdir ediliyor
Cevap sahibi9 ayKesinlikle
Soran9 ayNeye kesinlikle dedin anlamadım
Cevap sahibi9 ayHaklı yani kardeşin
Soran9 ayFalakaya yatırması çok fena
9 ayHerkesin içinde seni dövmesi çok sacma
014 Yorumla
Soran9 ayFalakaya yatırdı defalarca hatta beni örnek alan bşr kuzenim vardı onun önümde falakaya yatırdı ibret olsun diye... işte o an geröekten unutamadığım bir ezilmeydş
Buna by kadar kolay teslim olmuş olmam ve eski hayatımdan bugüne bir kırıntı bile taşıyamamam beni ezik biri yapar mı?- 9 ay
Yapar tabi artık seni görenler acınacak halde gibi bakar
- 9 ay
Evden ayrıldın mı peki
Soran9 ayYa bir de o vaŞywtte ayaklarım havada sabitlenmiş şekilde teyzemi ve kızını bekletti... 15-10 dakika sürmüştür...
Mezun olunca iş buldum ayrıldım hatta benden kestiği harçlıkları altına yatırmış bana 10 tane tam altın verdi 3 senede ben sigara içemeyim diye a harçlık verdiği için para birikmiş. O parayı verdi eşya aldım o parayla.
- 9 ay
Bak yine senin paranı yememiş geri vermiş
- 9 ay
Kaç yaşındasın peki
Soran9 ay27... bu dayaklar 5 yıl önceydi
- 9 ay
Anladım evden ne zaman ayrıldın peki Şu an evlimisin
Soran9 ayEvli değilim bir kaç ay oldu evden aurılalı... hiç itiraz etmemesi de beni sinir etti. Evden ayrılmama karşı çıkar ben de ayrılarak güç göstermiş olurum diyordum... oh dedi sorumluluktan kurtuldum. Seni takip etmek kurallara uymanu kontrol etmek gerektiğinde falakaya yatırmak büyük külfeti idi... dedi
- 9 ay
Tek başına zor olur yaşamak istersen bir kaç tavsiye verebilirim
Soran9 ayTamam anlat
- 9 ay
İstk at ordn konslm ozaman
- 9 ay
Nerdesin
- 9 ay
Cevap versene
9 ayBence abartma fazla samimi olma işine bak
02 Yorumla
Soran9 ayFalakaya yatırdı defalarca hatta beni örnek alan bşr kuzenim vardı onun önümde falakaya yatırdı ibret olsun diye
- 9 ay
O ayrı bir manyak zaten eşini de döver uzak dur ondan kafa gitmiş onun
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem