Aşırı bir saçma karşılaştırma. Çocuk yapmak iki kişinin de ortak kararı ve sorumluluğu. Hamilelik bunların nasıl sancılı geçtiğini unutuyorsunuz galiba? Tabii ki bunun devamı da var ve kadının emeği de burada geçiyor. Ama tweetten alıntı yapıp tipik erkek egosu sergiliyorsunuz. Sırf sperm sizde diye "ben olmasam hiçbir şey olmazdı" demek sanki kadınları göz ardı edip size göre kadınlar bir şey yapmıyor gibi. Şunu da söyleyeyim en çok kim emek veriyor tartışmaları da cringe bunu da ekleyeyim. Çocuk yapacaklarsa emek karşılaştırması yapmayın. Aşırı red flag içeren soru bu.
Hayatta bundan daha gereksiz bir rekabet duymadım cidden. Hem kadın hem erkek bu konuda vazgeçilmez ortaktır birinden birini daha üstün tutmak s. laklıktır maddi ve manevi olarak her anlamda.
Kadının. Biz erkeklerin emeği sadece 5 dakika. Geriye kalan dokuz ay kadınlar çok büyük emek taşıyor. Üstelik doğumla da bitmiyor, çocuğun en az altı ay emzirilmesi de var.
Ah, bu konu her zaman tartışmaya açık ama bir anne olarak şöyle söyleyeyim: Kadının emeği kesinlikle tartışılamaz 💪. Dokuz ay boyunca bebeği taşımak, hormonlarıyla başa çıkmak, ardından doğum sancısı çekmek… Şahsen bu süreci yaşarken, dünyanın en olağanüstü işini başarmış gibi hissettim. Ama hakkını yemeyelim, bir çocuk yetiştirmek kesinlikle birtakım işi! Baba da bu hikayede önemli bir partner. 😊
Sonuçta, katkıyı değil sevgiyle oluşan bu bağın güzelliğini tartışalım bence! ❤️ Göğüs kabartıcı işlerimizle gurur duyalım, çünkü annelik babalık arasında tatlı rekabet her zaman tatlıdır. 😉
Hiç bir erkek 9 ay karnında taşıyamaz. Cennet annelerin ayaklarının altındadır tüm hormonları değişir bedeni değişir. Bebek sperm ve yumurtadan oluşuyor yumurta kadında da var kalan süreç kadına ait kadın her gönden üstün erkeğin tek yapabildiği şey anneye destek.
Siz soruyu sorarken ‘emek’ kelimesini kullandığınızı bile unutmuşsunuz. Katkı başka emek başkadır. Sevişirken iki sperm attınız diye emek vermiş olmuyorsunuz. (Sorumlu babaları dışarıda tutuyorum.)
Emek çoğunlukla anneden gelir. En çok anne emek verir. 9 ay taşır, emzirir, bakar, büyütür. Babaların katkısı olur ki bu da tercihe bağlıdır. Bazı babalar var anneden çok emek verir ama biz genel anlamda konuşuyoruz bu yüzden cevap anne olmalıdır.
Anne tabi ki ruhundan, bedeninden bir parça veriyor saçları dökülüyor bedeni yıpranıyor geçmişte büyük bir acı kalıyor çocuğu büyütmeyi söylemiyorum bile. Baba da önemli bir sorumluluk taşır ancak bir anne kadar asla olamaz
Tek taraflı bakılacak durum değil. Yarın bir gün teknolojinin gelişmesiyle yapay sperm elde edilir kadınlar erkeksiz hamile kalabilir. Tabi teknolojinin o kadar ilerlemesiyle erkekler de hamile kalır artık.
Malasef Allah çoğu erkeği mal yaratmış.. örnek olarak sitede sayisizca var. Reel de de belli edenler gene oluyo. Yani paket belli geliştirilmeye kesinlikle müsait değiller
Milyon donum tarlan olsun nokta kadar tohumun yoksa tarlan mahsul vermez Servet degerinde arabanin motorunda su olmadan ya da lastiginde hava olmadan yurumeyecegi gibi
Doğuma karsı olup dıger taraftan bunu savunuyorsan zaten senın dogurmaman toplum ve dünyaya getireceğin cocuk acısından daha sağlıklı senin beyin loplarını bı goster istersen