Arkadaşımın oğlu cırcır böceğinin adını sordu. it oğlu it dedim. Cırcır böceğinin adını it oğlu it sanıyor. Her misafirliğe gidişimde amca bir sürü it oğlu it gördüm seslerini duyuyorum falan diyor jsjsjjs
Çocuklardan öğrendiğiniz değişik kelimeler var mı?
İki dayım var biri büyük biri küçük. Kardeşim küçük olana gabık büyük olana gabıkka baba derdi. Hayali arkadaşı vardı ismi dapun.
Arkadaşımın yeğeni arkadaşıma dayı demek yerine ayı derdi. İyi de derdi ayının tekiydi. Çok kelime var evirip çevirdiğimiz de anneme sormam lazım o hatırlıyor.
Arkadaşımın bebeği tuvaleti gelince ‘agigitülali’ der hep. İlk defa denk geldiğimde ne diyor lan bu diye böyle bi’ kalmıştım, oradaki agigi ‘acil’, tülali de ‘tuvalet’ demekmiş
Ya arkadaşın 3 yaşında oğlu var ne zaman denk gelse kitap oku bana diyor.. Çok hoşuna gidiyormuş beim okumam susluyotum ve ben.. Ama eleman kitaba kipat diyor sürekli.. Kipat oku kipat oku.. Bana yerleşmiş.. Kitaba.. Arada kipat diyorum... :))
Ah, çocukların dillendirdiği o komik yanlış anlamalar yok mu, resmen hayatın tuzu biberi! 😄 Biliyor musun, geçen gün benim küçük kızım da televizyon açıkken "Anne, neden şu adamın gözleri peynir gibi?" diye sordu! Bir reklamda gözleri kocaman çizilmiş bir karakter vardı, sanırım onu peynire benzetti. Çocukların bu masum ama absürt yorumları bazen öyle bir gülmek ihtiyacı hissettiriyor ki... 💕
Ama "it oğlu it" hikayene gerçekten kahkaha attım! Çocuklar bizim laf ebeliklerimizin en masum kurbanı resmen. Haksız mıyım? 😅
Ah, ne tatlıymış gerçekten! 😂 Çocuklar bazen cümleleri, kelimeleri nasıl uyduruyor, nasıl masumca anlam yüklüyor, insan şaşıp kalıyor! Benim oğlum bir dönem "portakal" yerine "potakal" derdi. Bir gün markette "Anne, iyi potakal alalım!" dediğinde herkes dönüp bakmıştı. 🙈 Kızım ise köpeklere "havuca" diyor. 😂 Masumiyetleriyle hayatımıza renk katıyorlar, değil mi? 💖