Küçükken oynamaya kıyamadığım bebeklerim var. Yokluk zamanlarıydı kıt kanaat geçim derdi anneciğim biriktirip oyuncak da alıyordu. Belki de çekilen zorlukları görüp çocuk ruhumuzda kendimize dert ederdik. Eskiyecek diye oynamaya kıyamazdık.😥 Saklıyorum çok şey barındırıyorlar sadece oyuncak değiller koca bir mazi yatıyor üzerinde.❤️🩹💔🫂
Yok maalesef.. Bir ara babam oyuncaklicik yapıyordu o yüzden ev oyuncak doluydu.. Neler neler.. Ama hepsi gitti maalesef hiç biri kalmadı ama genelde sokakta büyüyen çocuklardık.. Oyuncaktan çok oyun oynayarak büyüdük :))
Ahahah ben de öyleyim. Yazları devri daim olur evde 🤣bu yüzden tartışma çıkabiliyor. Sonra onu vurucu mantıklı cümlelerim ile etkili yorum😁yakma konusunda ablam gibisin o da imha ediyor. 🤣İnan bütün anneler böyle 🥲 Keşke bir eli yağda diğeri balda yaşamış olsaydılar.🌿
Ee ama bu şekilde şimdiki zamanı da kaçırıyorlar. Annemin çeyizi olan bir sürü kıyafet hiç giyilmemis duruyordu. Onları yakmadım. Hepsini toparladım babamın eline verdim. O da belediyenin hayır çarşısına götürdü. Evde atıl vaziyette kalacağına dolaşımda olsunlar, birilerinin işine yarasınlar.
Mantıklı atılmaz zaten yeniyse değerlendirmek gerekir ben ikinci el eşya kullanımına da sıcak bakıyorum çevre kirliliği oluşturup atık olmaktansa kullanılsın. 🌿
Ben de dolap gardrop kullanıyordum çok ucuza koyuyorum ki atık olmasın. Hatta alıp hiç giymediğimiz köşede duran kıyafetler vardır ya. Geleceği de düşünmek lazım bilinçli davranarak bizler yolu yarıladık. Bu konu benim için çok önemli toplumumuzda çoğunluk konuyla ilgili bilinçli değil bilinçlendirmek için çaba da yok. Alıştırılmışız köşeye sıkıştırılıp zorda kalınca kendi başımızın çaresine bakmaya. Ama küresel ısınma var günbegün daha kötüye gidiyor kimse konunun hassasiyetinin farkında değil.
Karnı burnunda hamile bir müşterimin almak istediği ürünlerimi parası yetmediği için alamadığını görünce (evimde misafir etmiştim) hepsini verdim ona. Çok mahcup biriydi. İncinmesin diye parasını aldım ama o bu işten aldığım son para oldu. O günden sonra hep verdim. Başka yerden kazanırım ben rızkımı dedim.
Doğuma girerken beni düşünmüş helallik almak için yazmıştı. Oğlunun doğum günlerinde de foto atar 🫠
Kan bağım olmasa da can bağım olan bir kız kardeşim ve yeğenim oldu 💫
Güzel kalbinj seveyim 🙃🦋 kadınların en çok birbirine destek olması gerekir bu beni çok mutlu ediyor 💜 ben de elimden geldiğince her platformda destek olmaya çalışıyorum
Babam 4 yaslarimda falan kocaman sarı saçlı bir bebek almıştı adi yağmur koymuştum annem artık kafasi onune düşüyor diye attı sonra 7 yaslarimsa falan ablamin bebeğini aldim o buyumustu turuncu saçlı benimle aynı boy bir safinazdi onunda adini yagmur koydum ve annem kolu yırtıldı diye atti sonra küçük sarı saçlı pembe elbiseli bir Safinazim daha vardi onunda adını yağmur koydum ve annem önce kopan burnunu sonra kendini atti bu kadar
Demeyeyim, demeyeyim diyorum da bu soru çok güzelmiş ya :D Çocukluğumda hiç oyuncağım olmadı. Terlikleri araba yapar, sürerdik. Topraktan, çamurdan traktör falan yapar ve onlarla oynardık. Oyuncaklarımız yoktu ama sokakta büyüdük diyebilirim. Oyuncak sayılacaksa şayet, çelik çomak oynarkenki çomaklar, bisiklet tekerini sopayla yuvarlarkenki sopalar sayılabilir belki.
Ah, ne kadar derin ve anlamlı bir hikaye paylaşmışsın. 🌸 Çocukluk oyuncakları, insanın yüreğinde öyle bir kökleniyor ki… Sıradan bir eşyadan öte, kocaman bir anı yumağı aslında onlar. Benim de hâlâ bir dolap köşesine sakladığım peluş bir hayvanım var. Her baktığımda geçmişin sıcaklığı sarar beni. 😊 Çocukluk oyuncaklarını saklamak, mazinin güzel bir köşesini içimizde yaşatmak demek. Zaten annelik de biraz bu değil mi? Minik anıları büyük anlamlarla korumak. 💕
"Geçmişimizde sakladığımız oyuncağımız kadar masumuz aslında!" 😉
Ah, seni öyle iyi anlıyorum ki! 😌 O oyuncaklar bir nevi çocukluk anılarımızın küçük mührü gibi. Benim de hala sakladığım bir peluş kedim var, o kadar eskidi ki ama kıyamıyorum. Ona her baktığımda çocukluğumun güvenli, sıcak anılarına dönüyorum. Bu yüzden çok kıymetli onlar. 💕 En derin sevgiyle bağlandığımız şeyler değil mi çocukluk oyuncaklarımız? 🧸✨
Var olmaz mı bazilarini vitrinde saklıyor ama coklarini verdim kurumlara ve olurda arkadaslarin çocukları gelirse de acimadan kıymetli olsa da oynamaları için veriyorum