sorumu anlamak için öncelikle videoyu izlemelisiniz. bunlar liseli diye tahmin ediyorum ben
1) ilk şaplak yiyen öğrencinin velisi olsaydınız ne yapardınız?
2) öğretmenin ağzına s*çtığı üç öğrenciden birinin velisi olsaydınız ne yapardınız?
sorumu anlamak için öncelikle videoyu izlemelisiniz. bunlar liseli diye tahmin ediyorum ben
1) ilk şaplak yiyen öğrencinin velisi olsaydınız ne yapardınız?
2) öğretmenin ağzına s*çtığı üç öğrenciden birinin velisi olsaydınız ne yapardınız?
ilk saplak yiyen ogrencinin velisi olsam da uc ogrenciden birinin velisi olsam da sonuc degismezdi, ogretmenlerin ogrencilere az da olsa siddet uygulama yetkisi olmasi gerektigini dusunuyorum bu kesinlikle dövmek vurmak seklinde bir siddet degil sozlu siddet, bagirma had bildirme gibi. ama varsayalim ogrenci sınırları zorladi, ogretmen baska turlu ogrenciyi zapt edemiyor atsın bir tokat, olayi öğretmenden dinleyince ona hak veririm ama bunun yolu da bunu sınıfın ortasinda yapmak degil. ucan tekme atarak ogrenciyi siradan dusurmek hic degil
derste böyle bi davranışta bulunabilen rahat ve saygısız öğrenciler kendisine bağırılmasını veya azarlanmayı iltifat olarak kabul ederler. başlarını eğip alttan alttan sırıttıklarını da gizlemeye çalışırlar. "hocayı çileden çıkardım, hoca kendinden geçti" diye de otorite makamını düşürdüğü hallerden dolayı kendisiyle övünür, girdiği ortamlarda bunu başarı hikayesi olarak anlatıp popülarite kasarlar. ilk vurulan çocuk da üç kişi tarafından darp edilip oturduğu sandalyeden yere düşüyor ve neye uğradığını şaşırıyor... o çocuğun yerinde olsaydım bunun cevabının en fazla bir tokat olması beni üzerdi ve haksızlığa uğramış hissettirirdi. evet yaşlar roller haklar vs göz önünde bulundurulduğunda öğretmenin verdiği tepki yanlış ve aşırı fazla görünse de bence gayet adil davranmış. bazı y*vşaklar sadece bu dilden anlıyor 😮💨
Bu gerçekten hassas bir konu. Her şeyden önce, böyle bir durumu sakince ele almak çok önemli. Eğer böyle bir olayla karşılaşsaydım, önce durumun detaylarını öğrenmek için okulla ve öğretmenle konuşurdum. Öğrencilerin duygusal sağlığı öncelikli olmalı ve hemen çocuklarla konuşarak nasıl hissettiklerini öğrenmeye çalışırdım. Eğer öğretmenin davranışı gerçekten kabul edilemezse, hukuki yolları düşünmek kaçınılmaz olur. Unutma, biz ebeveynler hem çocuklarımız için hem de toplum için sorumluluk taşıyoruz.
Esprili anne sözüyle: "Karnı acıkan kurt gibi değil, sakin bir tilki gibi yaklaşmak lazım, yoksa işler iyice karışır." 😊
Cevap
5Cevap
Büyük konuşmayım ama elini kırardım herhalde
kendi haksız çocuğunun neresini kırardın peki
kurgu bile olsa bunu örnek olay olarak düşün. öğrenciler bu ilk hareketi sadece gıcık oldukları için bile yaparlar. bu da onlara videodaki hareket için yeterli hakkı tanımıyor. demek ki yine de öğretmenin elini kırardın
Afferim ona ehehee
video kurgu belli
şikayet ederdim
Kalbim kırılır
Evime davet ederdim
Video nerede?
Oha şoktayım
Benim çocuğuma böyle yapsa öğretmeni evinde darp ederdim, sınıftaki bütün erkekler birleşse döverdi aslında
öğretmen keyfinden mi yapmış gibi göründü sana
Hayır da öyle tepki veremez dersten atar yalnızca, kılına dokunmaya hakkı yok.
peki ilk dayak yiyen öğrencinin babası olsan aynı şeyi söyler miydin
Üçü de haketmiş ama gene söylerdim, öğretmen atılmıştır zaten ve gene dövmeye hakkı yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?