Gizli Üye(18-24)10 ayÇalışıyor çalışmıyor meselesinden çok anne babalık durumu söz konusu. Çocuğa bakmak her ikinizin de sorumluluğu, siz çocuğu uykusuz işe gitmek pahasına yaptınız. Baba olmak hayatta olduğunuz sürece bundan çok daha fazla sorumluluk isteyecek, kaldıramayacaksanız neden çocuk sahibi olduğunuzu oturup bir düşünmek lazım.
Senin çocuğun mu var ne bileceksin diyebilirsiniz. Evet, çocuğum yok ama bakımı çocuktan çok daha ağır (hem fiziksel hem psikolojik) olan ve ciddi sorumluluk isteyen bir alzheimer hastasından sorumluyum iki yıldır. Ve maalesef çocuk gibi gittikçe kolaylaşmıyor, aksine zorlaşıyor. Yemeğini biz yediriyoruz, biz söylemedikçe çiğnemesi gerektiğini bilemiyor. Camlarımızda korkuluk var, geceleri tüm kapıları kitlemek zorundayız ayrıca olur da açılırsa diye balkon, mutfak ve giriş kapımızda alarmlar var. Yaşadığı evi tanımayan, gece neredeyse hiç uyumayan (defalarca kez kalkıyor ve hiçbirinde odasını tanımıyor, hemen yan kapısında olan banyoyu bulamıyor, bulduğunda aynadaki görüntüsüyle sohbet ediyor, salonu tuvalet sanıp halıya idrar/dışkı yapabiliyor.) yalnız bırakmamak için evden çıkacağımızda nöbetleştiğimiz birinden bahsediyorum ve bunlar her gün biraz daha şiddetleniyor. Duygusal durumundan bahsetmiyorum bile, psikolojik olarak zorlanıyor her anlamda.
Yanlış anlaşılmasın, ben bunları şikayet olarak söylemiyorum sadece durumunun ne kadar ağır olduğunu söylüyorum. Yoksa Allah başımızdan eksik etmesin, nice uzun ömürler nasip etsin ona. O bizim her şeyimiz, kıymetlimiz.
Gelelim duruma. Ben öğretmenim, yılın bu dönemleri sadece özel ders veriyorum (öğrencileri haftada iki gün alıyorum. akşamları ikişer grup (toplam 3-3,5 saat) cumartesileri de 10-16 saatleri arası). Eylül ayı itibariyle sadece hafta içi akşam özel ders veriyor, cumartesi pazar tam gün dershanede (11. sınıflara ve 12. sınıfların üç grubuna giriyorum) çalışıyorum. Eşim ise tıp fakültesinde anatomide asistan, 8-16 arası mesai yapıyor, laboratuvar dersleri veriyor kendi doktora derslerini alıyor vs. Yani gündüzleri o işte, ben evdeyim.
Ama gece eşimin anneannesi kalktığında (dediğim gibi bu gece defalarca oluyor, tuvalete yeni gittiğini söylesek de hiç girmediğini iddia ediyor, bazen tuvalete diye girip banyo yapmaya başlıyor ve çıkmamak için direniyor bu durumda ya yardım ediyoruz ya da işini bitirmesini bekliyoruz ve bu süre 1 saati aşıyor) sesini ilk kim duyarsa, o an kim uyanıksa ya da ilk hangimiz uyanırsak hemen yardıma kalkıyoruz. Sen kalktın ben kalktım muhabbeti yok aramızda. Bazen ikimiz beraber de kalkıyoruz. Bugüne kadar ne o ne de ben bir kez bile sorun etmedik, aksine elimizden geldiğince ninemize yardımcı olmaya çalışıyoruz çünkü ihtiyacı olduğunun bilincindeyiz ve bizim sorumluluğumuz altında yaşıyor.
Size de çocuk sahibi olduysanız her türlü sorumluluğu almanız gerektiğini hatırlatayım. Allah sağlıkla analı babalı büyütsün.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)10 ayKesinlikle böyle bir şey yapma. Bende çalışan kadınım kusura bakmasın kimse de ben çalışmıyorsam ve kocam çalışıyor ise ve bana bakıyor, sorumluluklarını yerine getiriyor ise erkeğe ait olan, bir zahmet k... çını kaldırıp bakmak zorunda karın. Sana eğer tavır alıyorsa s... gitsin anasının evine anası baksın. Siz hem çalışıp hem çocuğa bakıp hemde karınızın bencilliğini çekiyorsanız kusura bakmayın ama müstehak. İyi niyet suistimalliktir hak etmeyen insanlara karşılık. Bence tavrınızı gerektiği yerde koyun. İşine geliyorsa. Bende nişanlıyım ve nişanlım bende kalıyor 3 ay sonra evleneceğiz şimdiden benimle konuştu sende çalışıyorsun birlikte yapacağız herşeyir dedi. ona göre görev paylaşımı yyapacağını söyledi. Bunu erkek olduğu halde o teklif etti, bazen haftasonları mesai kalıyor mesela ben evde oluyorum tatilimde, o geldiğinde mesela elini sürdürmüyorum hayatım sen yoruldun uzan dinlen diyorum, inatla salata yapıyor o yorgun hali ile içim acıyor kıyamıyorum. Eşiniz zalim kusura bakmayın. Şimdiki kadınların çoğu maalesef zalim ve bencil.
14 Yorumla
Cevap sahibi10 ayBu arada yorumlarda maşallah kadınlar işlerine geldi mi erkeğin işi bunu yapmak, hesabı ödemek erkeğin işi, kadına bakmak zorunda olan erkek işi diyen kadınlar iş bebek bakmaya geldi mi ötmüşler yok gazı vardır uğraşıyordur gün içinde o yüzden birlikte yapın yazıktır diyenler yazmış. Hayatımda böyle çıkarcı bir kadın milleti görmedim. Eşşeği işlerine geldiği yöne sürmekte üstlerine yok. Tüm gün evde işi sadece çocuk bakmak ve makine ile yer süpürmek olan bir kadın işten gelen kocasına gece çocuk baktıracak kadar yoruluyor ise yazıklar olsun. Bende bebek baktım, yeğenlerim elimde büyüdü. Böyle kadınlar ile evlenen erkeklere de acımıyorum bu arada. Tavır almak başlı başına bencillik.
- 10 ay
abla al hepsi senin olsun
- 10 ay
@ıllııılllııılllıııl 🤣🤣🤣🤣🤣
- 10 ay
Tüm ev işi evi süpürüp çocuk bakmaksa senin evi bk götürüyordur abla
annesinin tüm gün evde olduğu annesinin tüm gün dinlendiği anlamına gelmiyor o evin bulaşığı temizliği süpürmesi Yemek yapması o çocuğu terleye terleye Emzirmesi zaten çok büyük bir sorumluluk ve tek kişinin yapabileceği bir iş değil ev hanımı olmak zaten karşılığında ücret kazanmamadıgın Ve diğer işlere bakıldığında çok daha zor olan bi meslek Bunun üstüne birde Çocuk Çok büyük bir sorumluluk madem 4.05 saatlik uykuyla işe gitmek istemiyordun neden çocuk yapmak gibi bir cesaret gösterdin geri gelecek o bakacak yeri gelecek sen bakacaksın o Doğurduysa Mayası da senden çıktı her ne olursa olsun ortak bir çocuğunuz varsa ortak şartlar altında bakmak zorundasınız
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)10 ayBen calismiyorum esim calisiyor esimi uyandirmiyorum olmasi gereken budur bence
Adam sana ve cocuga bakmak icin calisiyor emek harciyor senin gorevin zaten cocuga bakmak birak adam uyusun bebegim 3 aylik bu arada60 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Ah, bu konu tam bir anne-baba klasik meselesi! İş bölümü her evde farklıdır ama bebek bakımı bir *takım çalışmasıdır.* Evet, sen çalışıyorsun ve gün içinde yoruluyorsun ama eşinin de evde bebeğinizle ne kadar efor sarf ettiğini göz önüne alman gerek. Günde 24 saat açık bir ofiste çalıştığını düşün; işte eşinin durumu tam olarak bu. 🤱
Gece kalkmalarında bir denge kurabilirsiniz. Örneğin, en azından hafta sonu gecelerinde nöbetçi olmak senin için daha kolay olabilir. Böylece hem sen biraz destek vermiş olursun hem de eşin dinlenme şansı bulur. Unutma, evlilik ve ebeveynlik bir ekip oyunu! “Mutlu anne, mutlu bebek” kuralını hatırla ve tatlı bir esneme ile yeni günü karşılamaya var mısın? 😄00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
37Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 3,1b cevap paylaştı.
10 ayHaklı İşe gidiyorsun ama o kadın bütün gün evin içinde hem iş yapıyor hem o çocuğa bakıyor gece de kalkıp bak yani bir zahmet birkaç dakika seni de çocuğun tek başına yapmadı bu kadın
40 Yorumla - Çocuk & Ebeveyn konusunda 12b cevap paylaştı.
u 10 aysıra sıra baksınlar
00 Yorumla
10 ayBebek gece gündüz ağlar ve karına bir yandan misafir gelip duruyorsa o da senin kadar yorgundur. Misafir olmasa da uykusuzdur Çünkü belki de bebek çok fazla altına yapıyor ya da ağlıyor. Üstelik bu dönemde eşinin duygusal desteğe ihtiyacı var. Sen kendine eğer ki ben güçlü bir adamım diyorsan işi de bebeği de halledebilirsin ve gelip burada bundan şikayetçi olmazsın. Sanki evlenmeden önce bunların olabileceğini tahmin etmiyor muydun. Eşinin yerinde olsam ve burada gelip şikayetçi olduğunu görsem boşanırdım. Sen bu kafayla ev içinde yaptığın şeyleri de eşine karşı sanki o bir yükmüş gibi hissettirirsin zamanla.
10 Yorumla
10 aydostum bu günleri unutursun meraklanma , birazdaha dişini sık , ve kadına yardımcı ol , şimdi doğum sonrası depresyon vs vs kafası dolu , ayrıca sen 2. plandasın seni üzebilir bu durum ama bebeği olan kadınlar normal şeyler senin dişini sıkıp 3 yıl flan anlayışlı olman lazım , ama oda gğndüzleri emin ol tuvalete zor gidiyordur, bebek işi zor , birde bebeği bir an önce düzenli uykuya alışması şart o konuda yardım iste bence , ayrıca eşinin tüm alınganlık kapıları açık ona göre davran, bu dönemdeki mutsuzlukları bir ömür sürer , sonra ben ne yaptım? deme sakın 😉 takıldığın şeylerde sorabilirsin... iyi bir baba olacaksın sen eminim
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 384 cevap paylaştı.
10 ayYahu tamam çalışıyorsunuz yoruluyorsunuz hak veriyorum insan yorgun olunca gece kalkamıyor, ev hanımı da yan gelip yatmıyor sen gece uyuyamayınca günüm mahv oluyor diyorsun ama o kadın da uyumuyor gözlerinin altı mos mor oluyor o da rahat bir uyku istiyor sadece ilgi yardım hoş görü istiyor sen kıçını dönüp yatınca kadın bozuluyor işte.. kadının hormonları alt üst doğurana kadar binbir zorluk çekmiş zaten, inan bana ben de olsam bende isterim çocuğumuz ağlayınca eşimde ilgilensin çok hoş bir haraket. Işten eve gelince yemek isteyeceksin, temiz yer kiyafet masa tabak isteyeceksin. O da onları yapıyor. İkinizin de işi zor. Çocuk kendi kendine olmadı koy karşına derdini anlat anlamıyorsa da sende yardım et.
11 Yorumla- 10 ay
Kral adam zaten tüm sorumluluklarını yerine getiriyor, kadın ne yapıyor olabilir de o kadar zorluk çekiyor? ve sen nerden biliyorsun gözlerinin altının mosmor olduğunu? napıyor adam dövüyor mu karısını? allahsında biz mi bilmiyoruz?
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 405 cevap paylaştı.
10 ay9 ay taşısın uykusuz, doğursun dakka başı emzirmesi altını değiştirmesi ağlaması derken o çocuk büyüyene kadar kadın uykusuzken sorun yok değil mi? Kadın evde diye "istediği zaman uyur dinlenir" sanan o bencil zihniyetinizle üremeyin ki soyunuz tükensin. 3 gün evde yatıp sadece çocuk baksanız kafayı yersiniz. Evde olmak daha kolaysa çocuğu sen emzir kadın çalışsın.
71 Yorumla- 10 ay
o kadar haklısın ki
Gizli Üye(25-29)10 ay10 aylık bebeğim var eşim bebeğe işten gelince ilgilenir evin yemeğini ben yaaprim bazen temizlikte yardım eder gece de bazen çok aşırı uyanırım hicte uyan demem ama çok uykusuz basım agrimis bitkinsem o an kalk bak sakinlestir dediğim oldu oda red etmedi sağolsun ama genelde mühim durumum olmadıkça kaldirmiyorum
12 Yorumla
Soran10 ayBen de önemli bir durum olursa o demeden kalkıyorum zaten. Ama benimkine kalsa sürekli ben kalkacağım geceleri
Cevap sahibi10 ayYok ya o kadar da değil zaten ev işine yemeğe kadar yardım ediyormuşsun abartıyor senin eşin
Biraz size sorumluluk fazla binmiş gibi ikiz ise cocuklar. anlarim gece de kalkmanizi ama anne de gece kalkmalı Bebek hastaysa bana da kalkmalı yemeğe kadar destek. oluyorsaniz anne de gece kalkmalı annelik zor ama bir süre uykusuzluk oluyor maalesef..
10 YorumlaHayat maalesef zor tabi kadınlar baya laf etmiş. Bence haklısın eşinde haklı. İki tarafta anlayışlı olmalı. Bir abimiz söyledi. ‘Kadına ne kadar verirsen ver hep daha fazlasını ister ve isteyecek. Bu kadar düşünceli davrandığın için kötü sen olacaksın.’
Bence biraz da babalarımız gibi otoriteyi korumak önemli. Ne varsa eksilerde var yeni modern aile kültürü kadın erkek eşitliği tamamen safsata ve aile kültürü bozmaya yönelik.
Erkek erilliğini bilecek kadında dişilliğini sonra işler bozulunca yine kötü olan erkek olacak. Dengeyi korumak önemli10 YorumlaÇocuğunuzun uyku ve gaz problemi varsa gün içerisinde de uyumuyor olabilir. Bu sebeple aslında o da sizin gibi gün boyu yorgun ve yatağa girince uyku hasreti çekiyordur.
İkiniz de haklısınız, karşıyı haksız olarak görmeyin. Aile büyüklerinden yardım alabilirsiniz ya da maddi imkanınız varsa sadece gün içerisinde birkaç saatliğine bile olsa bi bakıcı ayarlayın02 Yorumla
Soran10 ayÖyle bir problemimiz yok
10 ayBöyle küçük hesaplara girmeyin bence, sen işe gittiğinde kadın yine bebekle birlikte. Senin kafanı dağıtabileceğin bi ortamın var ama o hep evde hep evde. Elinden ne gliyorsa destek olmak en güzeli. Senin babalığın mesai bitince başlıyor ama onun hiç tatili yok…
10 YorumlaHadi evleniyorsunuz onu anladık madem böyle sıkıntılar çıkıcağını biliyordunuz niye çocuk yaptınız? Ne gerek var çocuğa hemde bu devirde. Sonra geçimsizlik, anlaşamamazlık nedeniyle adliye koridorları dolu oluyor. Olur tabi yapmadan önce düşünecektiniz bunları veya eşinizle oturup anlaşıp imzalayacaktınız. Olan gene garip çocuğa oluyor.
10 YorumlaÇalışıyorsan, eşine eve geldiğinde destek oluyorsan gece kalkıp da bakmana gerek yok. Uykusuzlukla iş yerinde saçma sapan bir şey yapsan sonuçları ağır bile olabilir. Eşinin trip atması da anlayışsızlık göstergesi. Gündüz annesini çağırsa birkaç saat uyuyabilir.
10 Yorumla
10 ayYorumlara bakınca gerçekten çocuk sahibi olmanın da ehliyeti olmalı fikrine iyice katıldım.. Kadın 9 ay boyunca senin de çocuğum diye seveceğin bebeği bin zahmetle taşıdıktan sonra, e iyi ben taşıdım, ben çıkardım bundan sonra 9 ay da sen bak dediyse o zaman; erkek işe gidiyorum o zaman başka bir şey yapmam deme hakkını bulsun kendinde. Evlilikte maddi meseleyi halletmenin haricinde bir işe elini sürmeyip, bütün gün evde bi iş yaptığı yok, demek nedir ya? O zaman koca kişisi de bütün gün dışarda onun da bi iş yaptığı yok? Herkes eşit demek ki. Sonra bir de o çocuktan büyüyünce hürmet hizmet beklersiniz. Her gece tuttuğumuz takımın maçı olsa uyumaz izleriz, ama bebek bakılacaksa uykusuz işe gidersem diye korkalım. Herkes rezil. Herkes kendi paşasının derdinde. Olması gereken bunu burada ilan etmek yerine eşinizle oturup konuşmaktır. Konuşmak diyorum altını çizelim. O sizi siz onu dinlememişken iki taraf da kendini madur addetmekten başka bir adım öteye gidemeyeceksiniz
00 YorumlaHer gün değilde arada bir olabilir. Çocuk kaç yaşında bilmiyorum. Yeni doğum yaptı? Yeni yaptıysa lohusalık sendromu diye bişey var. Ona destek olmalısınız. Bende çalışmadığım eşimin çalıştığı zaman gerçekten pilim bitiyordu. 5 dk uyku bile o kadar kıymetli ki. En azından ona 1 saat bile olsa uyuması için izin verin. Eşinizi şu an çok iyi anlıyorum. Siz haksızsizni demiyorjm ama cidden çok zor bir dönem.
00 Yorumla
10 ayHaklsin valal çalışmak çok zor tek işi evde oturup bebek bakmak olan kadınların beklentis fazla insna çalışınca on iki saat bebeğe bakmak kadar yorucu ben sana hak veriyorum uyumam lazkmki bebeğe bakmasjnicin geçimi saglasin ajite eymeye gerek yok durumu
00 YorumlaBir orta yol bulunabilir diye düşünüyorum eşinizle konuşarak belki hafta sonu çalışmıyorsanız o konuda da yardımcı olabileceğinizi söyleyebilirsiniz zor dönemler ama çoğu geçmiş birbirinize anlayış gösterip halledilir bir sorun gibi duruyor…
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)10 ayEşin daha çok vakit ayırmalı ev hanımıysa bende kadınım evli değilim ama tarafsız bakmak lazım. Çalışmak ve evde çocuk yemek gibi sorumluluklar çok fazla gelir. Eşin sonuçta ufakta olsa gündüz uyur bebek de zombi değil ya illaki gündüzleri de uyuyordur eşin de arada dinlenme payı kendine ayırır ama sen gün boyu iştesin. Koca gün içinde dinlenmek için sadece gecen var.
116 Yorumla
Soran10 aymaalesef bunu anlatamıyorum. Eşim öyle harıl harıl ev işi yemek vs yapan bir kadın da değil. Sorsan dünyanın tüm yükü onun omuzlarında gibi bahseder
Cevap sahibi10 ayEv hanımları her gün iş yapar gibi anlatıyorlar ama hiç de öyle değil. Yemek yapmak fazla vakit alan bir iş değil zaten aile fertleriniz yoksa çocukla beraber maks 3 kişi yasıyorsunuz. Temizlik alışveriş de ev hanımları her gün yapmıyor abartıyorlar. Burada da var bu tipler eşler işten gelene kadar burdan çikmıyorlar masal. Ev hanımına da saygım var evet evini idare ediyor ama bu her dk başi yapılan bir sorumluluk değil.
Soran10 ayEvin alışverişi bende, işten gelince çoğu zaman yemeği ben yapıyorum. Ve de yatana kadar çocukla ben ilgileniyorum.
Cevap sahibi10 ayYemeği senin yapman mesela eşin hasta olur kendini kötü hissediyordur tamam ama onun harici bencillik kusura bakmasın.
Hadi yatana kadar çocukla ilgilenmeyi kabul edelim. Gece kalkıp uyutmanı istemesi hayır olmaz. O zaman sana şunu demesi gerek ben konfor alanıma düşkünüm çocuk fikrini erteleyelim. Tavsiyem bu ortam varsa lütfen 2. yi düşunmeyin ve aile kavramını birlikte gözden geçirin.
Soran10 ayBizim aile kavramımız çoktan şaştı. Daha başka sorunlar da var. Eşimin bencillikleri sadece bunlarla sınırlı değil. Birçok kez boşanmayı düşündüm ama çocuğumu ve günden güne büyüdüğünü görememek bana çok ağır geleceği için bundan vazgeçtim. Kendimden birçok taviz verdim.
Cevap sahibi10 ayKendisi peki çocuk yüzünden mi çalışmıyor yoksa çalışmak mı istemiyor?
Soran10 ayÇalışmak istemiyor
Cevap sahibi10 ayÇalışmamak istememesi size daha fazla vakit ayırma gerekçesi olsa tamam ama ev sorumluluklarını alması gerekir. O zaman evlenmenin de mantığı olmazdı.
Cevap sahibi10 ayÇalışmak istememesi olacaktı
Soran10 ayEvliliğimizde pek mantık yok zaten. Olan saçmalıkları anlatsam ağzın açık kalır
Cevap sahibi10 ayUmarım yolunu bulursunuz işiniz zor. Siz fiziken ağir bir işte mi çalışıyorsunuz peki acaba ondan mı destek bekliyor sizden
Soran10 ayHem fiziksel hem de zihinsel olarak yoruluyorum.
Cevap sahibi10 ayEğer durum dedikleriniz gibiyse kendine sadece bakıcı aramış eşiniz.
Soran10 ayŞu anda bebeği besliyorum mesela. Eşim 2 saat önce uyudu. Muhtemelen bebiş 3 saat sonra beslenme için ağlayacak ve eşim beni uyandıracak.
Cevap sahibi10 ayBoşanmak da zordur bebek küçük eşiniz çalışmıyor. Araya aile büyükleri girse belki ama onlar girince daha da kötü oluyor.
Soran10 ayOhoo annesi babası ona öğüt vereceğine benim üzerime daha çok yüklenmesini söyler
Bu kadar alttan almayın bu tür kişilere biraz sesinizi çıkarın yoksa sizi adam yerine koymazlar. Sana tavsiyem kendini ezdirme eşine çok imtiyaz vermişsin bunlar zarar getirir.
10 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 448 cevap paylaştı. Anlayışlı bir eşin olsa seni uyandırmaya kıyamazdı. Gündüz bebek uyurken o da uyuyabilir. Bencil bir davranış.
26 Yorumla- 10 ay
Kıyamazdı derken? Dayı, bebek bakmak kolay değil erkek işte çalışıyorsa kadın da gün boyu evde çalışıyor yemek yapıyor detayda ev işlerini ben yapıyorum demiş muhtemelen daha yeni çorabını yerden almaya başlayan biri bu bile size fazla geliyor çünkü. Baba bebeğe manevî katkıda bulunmayacaksa ölsün daha iyi çünkü bir anne hem çalışır hem bakar anne o kadar güçlü işte...
10 ayhee kesin yapıyorsundur 20 dakka iş yapıp çoğunu ben yapıyorum diyorsundur madem bu kadar zor yapmasaydın çocuk sürekli çocukla ilgilenende kadın o kadın ne zaman uyuyacak 2 saatte bir uyanan bebek yüzünden
20 YorumlaO da çalışıyor bakarsan. Ve çocukla ev işi yapmak aynı anda 3 işte çalışmaya bedel. Hali ile yoruluyordur aradan kalkıp bak sende. Çocuk ikinizin sorumluluğunda
21 Yorumla
Soran10 ayPeki abla
Onunda uykuya ihtiyacı olduğunu unutmaman gerekiyor uykusuz kaldıkça sinirlenir sinirlendikçe seninle kavga eder bu geçici bir dönem Anne baba olmak kolay değil uykundan feda etmek zorundasın ama alışırsın kalkarsan
05 Yorumla
Soran10 ayGün içinde bebek uyuduğu zaman o da uyuyabilir veya evde uzanıp dinlenebilir ben gün içinde sürekli ayaktayım. Bu bana fazla yüklenmek olmuyor mu?
Soran10 ayYemek yapmıyor, ev işi yapmıyor :)
Soran10 ayBen yapıyorum büyük kısmını
Gizli Üye(36-45)10 ayYaaa sen niye kalkıyorsun. Karin baksın. Bende ikiz annesiyim bugüne kadar kocamı uyandirmadim bu konu için. Hatta Bebek agladiginda eşim ise gidecek gece yarısı uyanmasin diye ödüm kopuyodu
30 Yorumla
10 aybir zahmet o paşa totonuzu kaldırıp bakın. Sonuçta ev işi çocuk o kadar zor olur ki çok rahatsın bence de… eşin sonuna kadar haklı. Parayla babalık ya da kocalık olmuyor.
30 Yorumla
10 ayEğer çok ağır bir işin yoksa gece kalkıp bakman eşini mutlu eder. Bebek bakmak çok yorucu ve tam zamanlı bir iş bunu sadece karının üstüne atman hos olmaz. Ki karının mutlu olması emin ol seni daha çok mutlu eder. Evde kadın guluyorsa herkes güler.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)10 ayPara olmasa iş yapmazsa erkek, ne yaşanacak ev ne çocuk ne de kadının iş yapabileceği ev olur. Erkeği suçlayan çok ama temel taş erkek. Erkek çalışmazsa 1 hafta sonra dolapta yiyecek olmaz. 2’ay sonra ev olmaz ev sahibi kapı dışarı eder
10 YorumlaSen dışarda çalışırken kadın da evde tüm gün çocuğa bakıyor işleri yapıyor. Tuvalete duşa bile giremiyor rahat rahat. Eşin çalışsın sen tüm gün ev işi yap çocuk bak üstüne gece uyuma. 1 hafta zor dayanırsın
12 Yorumla
10 ayKalkıp bakacaksın. O kadın nasıl uykusuz geceler geçiriyorsa aylardır. Sen de kalkacaksın. Tek başına yapmadı o çocuğu. Sonra gelip burada desteksız büyüten annelerı şikayet ediyorsunuz. Yok karım delirdi karım çıldırdı. Bana hakaret ediyor falan. Desteksiz çocuk büyütmek ne demek bunu yaşamayan bilemez. Bu saydığım kadınlarım çoğu bunalıma giriyor. Hayatımdan vazgeçme noktasına gelecek kadar hemde.
20 Yorumla
10 aySıra sıra bakın işte birbirinize anlayış gösterin. Eşiniz ev hanımı olabilir siz de çalışıyor olabilirsiniz ama eşiniz de evin işini yapıyor çekip çeviriyor siz işteyken bebeğe de bakıyor. Ortak noktaya varılabilir bence
00 Yorumla
10 ayBu konuyu çok iyi anlıyorum ben eşime ayıp diye ya da benim görevim gibi hiç. Ses etmedim gece si. Gündüzü ben bakardım kızlarıma erkek çocuk mu bakar derlerdi bide kız çoçuk köy yerinde garip karşılanırdı. 19 yaşlarım 28 e kadar baktım zaten sonrada büyüdüler. Zaten ayrıldık temelli ben bakıyorum. Aşırı zor aşırı. Bunu yaşayanlar bilir.
10 Yorumla
10 ayBir baba olarak gece de kalkacaksınız uykusuz da kalacaksınız. Biz de O yollardan geçtik, 4-5 saatlik uykuyla işe de gittik ve hiçbir zaman şikayet etmedik. Vahim bir soru gerçekten.
10 Yorumla
10 ayBazen yardımcı olsan iyi olur çünkü bir tek ona ait değil bazen uykusuzluk sinir ediyor kimse kendini kontrol edemiyor anne de olsa bazen cildirabilir anlıyor musun bı zahmet bazen yardım et
10 Yorumla
10 ayEv işlerini yapıyorsunuz ve bebekle de ilgileniyorsunuz anneye tüm yükü yikmamissiniz bir baba olarak. İstediği zaman uyuyamaz belki ama işleri siz de yaptığınız için fırsat bulabilir. Bu nedenle bu tepkinin fazla olduğunu düşünüyorum yinede hormonları bir anne olarak çok dengesizdir emin olun alttan almaya gayret edin herseu konuşarak ve zamanla düzelecektir
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 676 cevap paylaştı.
s 10 ayYani mantıken kalkıp bakman lazım ama ev hanımıysam eşimin kalkmasını istemezdim şahsen. Çocuğumuz yok çalışıyorum ama eşim daha yoğun çalışıyor diye kıyamıyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)10 ayAllah kolaylık versin ne güzel bir babasınız bence gece uyanmak zorunda değilsiniz …eşiniz evde sonuçta gece uykusu onun bölünebilir siz işe gidince o uyur çocuk uyuyunca
12 Yorumla
Soran10 ayBeni anlayan az sayıda insandan birisiniz. Ben de öyle düşünüyorum
Cevap sahibi10 ayEşiniz de çalışsaydı bence sizin de uyanmanız gerekirdi çünkü çalışırken çok zor oluyor ama evde olduğu için yine zor ama en azından kendisini dinlendirmek için fırsatı var.
10 ayYani arada kalkıyorsan sıkıntı olmaz ama sürekli oluyorsa ters bence sen evde değilsinki çalışıyorsun görevini yapıyorsun
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)10 ayYoruluyosun haklısın. İki taraf içinde çok zor ama burada mesele şu. Çocuk olmadan öncede olduktan sonrada senin hayatın aynı ama anne butun hayatinı bebeğe göre ayarlamak zorunda bütün hayatı birden bire değişti ve buna adapte olmak çok zor
11 Yorumla- 10 ay
Sen evli misin?
10 ayEşin ev hanımı olduğundan gereksiz yere sorun yapıyor.. insanlar şaşırmış artık nereden bahane bulur, evliliğimi mahvederim, yuvamı yıkarım diye düşünüyorlar.
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)10 ayAnnesi bakmalı bence şimdi bana hemcinsine düşman falan diyenler olur da kimse kusura bakmasın çalışan kadın olsa evde oturan erkek olsa da erkek bakmalı derdim.
20 Yorumla
s 10 ayYok ne munasebet olur mu oyle sey sokaktan bir adam cevir o baksın ne de olsa onun gorevi
20 Yorumla
10 ayKadın çocuğu tek başına yapmadığına göre evet seninde bakman gerekiyor arada. Yük'ü paylaşın gece aranızda.
00 Yorumla
10 ayKadın da evde boş boş oturuyor sanki tüm gün uyuyabilir demişsin nasıl uyusun
Evin işleri bebeğin bakımı...00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 767 cevap paylaştı.
10 ayEşine her türlü yardımı yapıyorsan eğer eşinde bir zahmet bebek uyanır uyanmaz alıp uyutsun seni dinlendirsin
00 Yorumla
10 ayO çocuk ikinizin çalışan anneler nasıl bakıyor sonuçta o çocuk senin soyunu taşıyor bi zahmet yap
00 Yorumla
10 ayboş ver idare et. cocuk büyüdüğü zaman biraz daha hafifler üzerindeki yük. şimdiden yakinirsan o evlikte uzun sürmez.
00 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 2,4b cevap paylaştı. bakmalı. çocuğun sorumluluğu hem anne hemde babada. çalışıyor olabilir günü mahvoluyor olabilir ama annenin de günü mahvoluyor calismasa bile
04 Yorumla- 10 ay
aman işe gidip gelmekte ne zor sanki dimi altı üstü 7 saat masabaşı çalışacak yoruldum ay vay edecek onu çocuk yapıp evlenmeden önce düşünecekti
Gizli Üye(25-29)10 ayAbimle yengemde bunun için tartisirdi hatırlıyorum her ikiniz içinde zor haklı sebepler de var ama şöyle düşünün o kadın evin içinden hiç çıkmıyor hep aynı şeyler ama siz sabah iş hayatınızda başka insanları görüp kafanız dağılabiliyor arada kalkıp sizde bebeği bakıp annesini uyutmalisiniz çünkü evde de olsa gece uykusuzluğu çok kötü anneye de biraz mental destek sağlamalısınız
112 Yorumla- 10 ay
Tecrübeli yorum farkı 🙂👍🏻
Cevap sahibi10 ayÖğrenciyken abimlere de kalmaya gidiyordum şahit oluyordum
- 10 ay
Anladım geçmiş olsun ne deyim. Evlendin mi peki? Bu sana neler düşündürdü ya da evliliğe dair ☺️
Cevap sahibi10 ayEvlenmedim bunları göre göre de evlenme isteğim çok yok daha 24 yaşındayım erken diye düşünüyorum
- 10 ay
Anlıyorum
Bölüm nedir peki? Ne okudun?
Cevap sahibi10 ayHemşirelik
- 10 ay
Allah kolaylık versin. Zor ama fena bölüm değil. Umarım seviyorsundur ☺️
Cevap sahibi10 ayHenüz başlamadım inşallah severim
Cevap sahibi10 aySizin meslek nedir
- 10 ay
Öğretmenim
Cevap sahibi10 ayÇok güzel meslek sanırım siz anlattığım şeyleri yaşadınız
Cevap sahibi10 ayLütfen evli falansaniz konuşmayı surdurmeyin çünkü benim ahlakima ters
Eğer bütün gün evde oturan biri olsaydin kalk derdim ama bütün gün çalışıyorsun uyuman gerek esinede. Bunu güzelce açıkla ha yok oolmuyorsa ciden bebeğiniz büyüdüğünde birdaha çocuk yapmayın
10 Yorumla
10 ayTatil günlerinde bakabilirsin. Ama sen o uykusuz kafa ILE işe gider iş kazası geçirirsen o esin de b. oku bulur yer. Kafa işte. Ama yardımcı olabilirsin abi.
10 Yorumla
10 ayBiz mi bakalim sen bakcan tabi kadin bos bos oturuyo mu evde sanki gun boyu
10 Yorumla
10 aySabahta ise o gitsin ozaman.
ne kafada kadinlar var ya
10 Yorumla
10 ayo cocuk sadece kadinin degil calis calisma ay bi de masumlastirmaya calisarak yazmis bu siteye ya
10 YorumlaKim çok dinlenmişse o uyansın büyük ihtamalle de süt su istiyordur
10 Yorumla
10 ayİyi babasın ama geçer bu günler sabaha kadar uyuduğu zamanlarda gelecek sabır
00 YorumlaEşine yardım etmen gerekiyor tabi ki, bütün gün çocukla ilgilenmek hiç kolay değil
00 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 408 cevap paylaştı. Bebeğin yükünü de kadın 7/24 taşıyor... Arada bir kalabilirsin bence
01 YorumlaKral arada bak ya. Uyanırsa eğer iki salla uyur zayen. İkiniz de yapın yani
00 Yorumla
10 ayEşini boşa ufak bi nafakayla hallet. Sonra hayatını yaşa
02 Yorumla- 10 ay
Kes adi oe yol al
10 ayEşin ev hanımıysa bakabilir tabiki çok zor bir durum ama yaptığı yanlış gibi
00 Yorumla- Devamını Gör (64)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat