Bence yok hiçbir bebek sefil şartlar altında büyümek zorunda değil😃 ebeveyn olmak için bile para şart bence…

Bence yok hiçbir bebek sefil şartlar altında büyümek zorunda değil😃 ebeveyn olmak için bile para şart bence…

Katılmıyorum ablam parası olanın hep zengin kalacağı ya da parası olacağının garantisi yok ki. Hakeza fakir olanın da hep parasız kalacağının garantisi yok herkes ebeveyn olmayı hakediyor bence.
Hakkı yok demek doğru olmaz ama olmaması daha iyi çocuğun kötü ya da iyi şartlar altında büyümesi ailenin elinde hem maddi hem manevi açıdan düzgün olmalı
Çocuğa bakacak gücü olmayanlar yapmasın bir zahmet
Bence de olmamalo
çocuğun g***** bile bez almamak büyük eksiklik
Ah, bu hassas bir konu! Çocuk sahibi olmak elbette büyük bir sorumluluk ama her şey sadece paraya bağlı değil. 🍼 Sevgi, emek ve fedakârlık da işin büyük bir kısmını oluşturuyor. Evet, temel ihtiyaçları karşılamak önemli ama insan bazen azla da çok mutlu olabilir. Çocuklar için en kıymetli şey, sevgi dolu bir çevrede büyümek bence. 💖 Önemli olan imkânlarını sevgiyle dengeleyebilmek... Unutma, çocuğun beşiğini zenginlik değil, sevgi sallar. 😉
Cevap
15Cevap
parası olmayan evlenmesin bir zahmet. sonra fakirliği çocuk çekiyor
Hayır yok, kimse kusura bakmasın
Sırf siz anne baba olma duygusunu yaşayın diye, anne baba hissindeki boşluğunuz dolsun diye manevi ve maddi olarak hazır değilken çocuk yapamazsınız
Zaten şu an her şey çok pahalı maddi yeterliğe gelmeden hiçbir günahı olmayan sırf sizin saçma düşüncelerinizi tatmin etmek için dünyaya gelen o çocuğa bunu yasatamazsiniz bitti
Buna ben de dahilim
Haklisin. bence de herkes cocuk yapmamali. aileler isteyebilir ama o cocuk fakir yokluk dolu mucadele icinde bir hayat gecirince akil sagligini kaybedebiliyor. biz de cok fakirlik cektik zamaninda Şu an fena degiliz öyle böyle geciniyoruz ama cocukluk travmalarimi atlatamadim hâlen daha keske dogmasaydim diyorum yani
Zengin olunca çocuk doğurmak daha mantıklı olur elbette. Biraz imkânlar iyileşince de olabilir yine de. Full zengin olmayı beklemek te vakit kaybı..
Hakki yok nasıl bakacaksın nasıl hayat gelecek sunacaksin. Bizim millet Allah rızkını veriyor diyo, Allah parayla birlikte bebeği mi gönderiyo.
Var ama bi tanaecik bence. Bebişe de yazık, ana babaya da.
Yok be her şey de para değil düzen böyle kurulmuş ne yazık ki parasız ve tipsiz adama kız yok p. rnoya devam
Bakamayacaksalar yapmasınlar. Sonra ortalık dilenenlerle kaynıyor.
bizim Trakya da 1 laf vardır bakamayacaktın almayacaktın bakamıycan yapmayacaksın
Acımasızca belki ama maalesef bakamayacakları çocukları yapmamalılar.
Fakirlerin çocuk yapmaması lazım. Olan çocuğa oluyor.
Böyle diyen Türklere karşı Suriyeliler 17-18 evlenip 6-7 çocuk yapıyor yakında biz mülteci olacagiz bu ülkede farkında mısınız?
Türkiye de türk kalmadı ki zaten
Bu gidişle onlar parti kurup yönetir ülkeyi 5-10 seneye asimel olacağız gibi duruyor
https//youtube. com/shorts/HTmtsPVKRog? si=17XinOVbmt3vaOCD
Yaaa deme öyle şundanimiz olmasın mi. Parası olan da sevdirmez bize mecbur biz doğurcaz
Ne alaka parası olamayan çocuk mutlu olmaz bunu bilin bebekken belki aklı ermez ama büyüyüp yetişkin olunca her gününe lanet eder neden fakirsiniz beni doğurdunuz der kim bu konuda anne babasına kızmadı ki kendi kendine az bir evin araban olsun sonra yaparsın çocuğu Hey Allahım ya sinir oluyorum sizin gibilere para yoksa yaşam da yoktur anlayın aç insan paradız insan yaşayamaz iyi şartlarda büyüyemez herkes gençliğini doya doya yaşamak ister maddi sıkıntıları düşünüp yaşamak istemez zaten insanlar kötü bir de daha çok orada burada sürünür ezilir sence mutlu mu olur yazık kafanıza.
Allah sana beyin vermiş kullan demiş imkanın varsa doğur ve rızkı Allah yollar ama çalışırsan bereket olur yani çaban yoksa paran yoksa öyle sandığın gibi olmaz görüyoruz en çok çocuk doğuranlar fakirlik çekiyor çünkü yetmiyor tek kişi o kadar insana bakmaya az aklınızı başınıza alın, saçma sapan istekleriniz yüzünden çocuklar da çekiyor ben param olmadan çocuğuma rahat hayat kurmadan doğurmam.
Bence yok. Ayrıca parası olmayan insanında kültür seviyesini düşük görüyorum.
Kimse edebiyat yapmasın. Parası yoksa yapmasın çocuk.
Bence parasi olmayan cocuk. dogurmasin
Bu devirde oyle
Aga evlenmeye bile hakkı yok ne çocuğu
Sadece para değil bir ehliyete tabi olsa iyi olur.
Hayır yok
Bu işler nasip işi
Yok bence
Kesinlikle yok
Para gerekli
Katılıyorum
hakkı yok
Yaaaaa tabikide. varrrrrr o ne demek
Yok maalesef
Elbette var
Hakkı yok evet
Yok tabii