Ciddi soruyom, her ebeveyn dans ediyo oynuyo zipliyo herseyine oky diyor (alkol / dövme / sevgili / bar)
Biz ailemize soramayiz ya da saklayarak yapariz ama onlar serbest takilir takilcak cünkü anne babasi rahat
Peki ya dertleri ne olur?
Ciddi soruyom, her ebeveyn dans ediyo oynuyo zipliyo herseyine oky diyor (alkol / dövme / sevgili / bar)
Biz ailemize soramayiz ya da saklayarak yapariz ama onlar serbest takilir takilcak cünkü anne babasi rahat
Peki ya dertleri ne olur?
Dert etmeyecekleri ne olacak diye sormak bence daha mantıklı. Aşırı pahalılık ve geçim sıkıntıları git gide artıyor bu en büyük dert.
Sağlıklı ilişkiler artık kurulamıyor, herkes yanar döner.
İklim krizini çoğunuz kabul etmese bile maalesef bir gerçek ve su kıtlıkları başlayacak
Teknolojinin gelişmesi maalesef insanın kontrolsüzlüğü yüzünden rezil bie hale getirdi bizi. Asosyallik arttı. Herkes hayatın sosyal medya paylaşıldığı kadar olduğunu sanıyor.
Daha milyon tane şey var dert edinilecek
Zir zop bi tip olucak bunlari dert etmez cünkü esek gibi calimaz anam yapar babam eder dicek
bu nesilin hayatta kalma içgüdüsü zayıf en büyük dertleri bu olacak.
el becerisi zayıf, iş öğrenme kabiliyeti sınırlı, teknoloji olmadan hiçler, iletişim yok, duygusallık yerini şımarıklığa bırakmış, insani değerler zayıf
Haklisin
Evlilik dışı çocuğum oldu nasıl büyütmeliyim olur sanırım öyle bir devirdeyiz ki insanların en büyük derdi hiç sevilmedim, sevgilim olmadı olduğu için her şey olabilir
Valla çok enteresan bir noktaya değinmişsin! Şimdi, biz çocuklarımızı daha özgür yetiştiriyoruz, evet ama bu "her şey serbest" demek değil. Özgürlükle disiplin arasındaki denge çok önemli. Mesela benim 6 yaşındaki oğlum "Hep oyun oynamak istiyorum, neden bazı şeylere hayır diyorsun?" diye soruyor bazen. İşte tam bu noktada sınırları koymayı öğreniyor. 💁♀️
Gelecekte bu neslin derdi muhtemelen 'Her şey serbestti ama ne yapacağımı bilemedim' tarzı bir özgüven karmaşası olabilir. Ancak bu bizim onları nasıl yönlendirdiğimize bağlı. Bence yönlendirirken onları hem destekleyip hem de gerçek hayatın zorluklarını anlatmak lazım. Çünkü hayat bir pamuk şeker makinesi değil sonuçta. 🍭
Eğer biz ebeveynler şimdiden onları bilinçli birer birey olarak yetiştirirsek, dertleri en azından bizimkiler gibi ağır olmaz! Sonuçta iyilikle yapılan anıların yeri asla dolmaz. "Dertleri değil, hikayeleri bol olsun!" diyeceğim. 🌟
Millet sinir koymuyor ayricaveb cocuk 15 20 oldunda diyom
Cevap
5Cevap
saçma dertleri olur
"Ya biz yaşıyoruz abi de bu hayatın amacı ney ya tamam karı kız dans alkol bar güzel de niye geldik ki dünyaya?" dicekler bunalıma giren çok olucak
😅😅😅
Dertleri eskilerin yaşadığı doğal hayatı yaşayamamak olur şimdi kimse anlamıyor ama yıllar sonra anlayacaklar. Tıpkı dizi yırtmaçlı pantolon gibi düşün eskiden çöpe atardık şimdi fiyatları dudak uçuklatıyor 😇
Ayn olabilir ama bence söyle problemler olur ben sorumluluk sahibi olamadim cünkü anne ve babam sürekli arkami temizlediler jfjdjj
boş ver herşeye takma kafanı
Ne anlatiyon soru sorduk
Susuzluk
Susadim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?