Leblebi tozu ve pudra şekeri bu aslında dondurma ma gofretinin içinde yani dondurma gofreti sepet şeklindeydi onun için de olurdu ve birbirimizde leblebi tozu püskürtürdük. Sonra gülerdik. Bir ara ağızda patlayan şekerler çıktı dilimizi gösterme zamanı gıda boyasının kırmızı rengi. Elma şekerini nedense hep sakallı tipler satardı ve elma şekerinin üstünde sakaldan bir parça kalma tehlikesi hep vardır. Ama ondan önce horoz şekeri vardı
düdklü de güzeldi , Bak aslında o bir taklitti ama biz bunu bilmiyorduk, chupachups amerika kökenli firma. biz Türk insanı kendimize ait olan herşeyin aslıda yabancı olduguu bilmiyoruz. Düğünde yahudi müziği çaldığımızı , daha dü annemisin kollarında yaşarken şarkısnın amerika kökenli oldgunu bilmiyorduk. hala bilmeyenler çok. gidince ögrendim . o düdüklü şeker 1850 lerde amerikada panayırlarda satılmış sonra avrupaya geliyor. Bazı şeyler patent istemez şimdi onu uretmek için patent gerekiyor
Çocukken en çok meybuz severdim, özellikle mor olanını. Bakkaldan alır, poşetini dişimle yırtar, buz gibi suyunu yavaş yavaş içerdim. Dilim donar, dudaklarım morarırdı ama hiç umursamazdım. O üç kuruşluk serinlik, yazın değil çocukluğun en saf mutluluğuydu.
Ah, leblebi tozu ve patlayan şeker mi! 😄 Ben de leblebi tozunu dilimde gezdirip öksürür gibi yapardım, zaten biri üfler, diğeri kahkahalarla gülerdi! Bir de misket limonlu minik jelibon şekerler vardı, ellerimi yapış yapış yapardı ama yemelere doyamazdım. Hey gidi çocukluk! 🍭
Annesi olmak güzel ama o zamanlar kadar özgürce toz olup dağılamıyoruz işte! 💫
Saçma değil ama toblerone çikolatayı çok sever paramız yetmediği için alamazdık. Şimdi binlerce alacak param olsa da markette görsem elim almaya uzanmıyor. Çocukluktan pahalı psikolojisi oturmuş bir kere
Pul biberi avuç avuç yemeyi severdik abur cubur sayılmaz ama jsjs. Bir de küçük tüplerde sumak satarlardı o zamanlar direkt yemek çok lezzetli geliyordu.
Çocukken abur cubur kültürümüz yoktu salçalı ekmek favori atıştırmalıktı her gün mahalleden birinin annesi sırayla yapardı kolasına kıran kırana maç yapar sonuç farketmeksizin hep beraber içerdik
Alakası yok karamsar değilim de şimdiki çocukların da bizim yaşadığımız şartlarda yaşayıp arkadaşlık ilişkisini bilmesini isterdim şimdi engellemek yetiyor küsüp barışmak diye bişey vardı 😂
Melo anam günde bir iki taneue izin veriyordu da ben yetinmiyordum bi gün 15 yaşımdayım kardeşim de 5 annem çalışıyor elinde poşetlerle geldi alın dedi saklamicam. Biz o gün iki poşeti de yedik akdksk kardeşim gitti kustu da ben yerde iki gün kıvrandım 😂