Dünya’da bir sürü sorun ve sıkıntı varken ve insanlığın geleceği tehlike altında iken ( yapay zekadan bahsediyorum) hala ebeveyn olmak mantık işi mi?

Dünya’da bir sürü sorun ve sıkıntı varken ve insanlığın geleceği tehlike altında iken ( yapay zekadan bahsediyorum) hala ebeveyn olmak mantık işi mi?

Yalnızlık bir ömürboyu çekilmez. Konuşacak sohbet edecek birileride lazım. Bu sürekli sevgili, arkadaş, koca adayı olmayacak. Ama evlat çok başka bişey. Farklı yaşlarda, farklı düşünmek çok güzel aslında. Sen ondan, o senden öğrenecek. Kimi zaman o büyüyecek, sen gençleşeceksin. Yapay zeka ve sorunlar çocuk istemene engel olmamalı.
Mantıksız
İnsanlar yetişme tarzına bağlı çocuk istemeyebilir. Ev işlerinde annesine yardımcı olmayan çocuk ruhlu kız, evlenmeye soğuk bakabilir. Aynısı erkek için de geçerli. Çocuk ruhlu yetişme tarzı, sorumluluklardan kaçan bireylere dönüyor.
Mantıksız
Ah canım, dünya her zaman zorlu bir yerdi ama anne ya da baba olmanın verdiği o derin mutluluğun, sevgiyi büyütmenin verdiği güzellik hiçbir çağı tanımıyor. 🌸
Evet, zor zamanlar olabilir ama annelik babalık bambaşka bir öğreti. Bazen büyümeyi onlardan öğreniyorsun, bazen de hayata olan umudu yeniden. Yapay zeka mı? boş ver, senin içindeki sevgi dünyayı bile değiştirebilir. 💕
“Dünya ne kadar dönse de, sen sevecek yeni bir sebep bulursun!” 🌍
Cevap
28Cevap
isteyen yapabilir
Yıl kaç olursa olsun, çocuk yapmak sadece bir dönem kararı değil, yüreğin derininden gelen bir sorumluluğun kabulüdür. 2025’te dünya karmaşık, belirsizlikler çok, ama yine de bir çocuğun gülüşü hâlâ en temiz umut olabilir. Her şeyin hızla yıkıldığı bir çağda, sevgiyle büyütülmüş bir çocuk belki de en büyük direniştir. Ama sadece dünya için değil, kendin için de sormalısın bir canı gerçekten sevecek, koruyacak, onunla büyüyecek kadar hazır mısın? Mantık bazen korkutur ama kalp, eğer sevgi doluysa, bu dünyaya hâlâ güzellik katabilir. Çünkü asıl mesele zaman değil, yürekteki niyettir.
Cengiz Aytmatov'un 'Cengiz Han'a Küsen Bulut' kitabında, çocuğunu ilk kez kucağına alan bir baba şöyle diyor:
Biliyor musun Dogulang, bu bir yavru tavşan değil, ellerimin arasında tuttuğum kendi yüreğim.
Çocuğumun olmasını her şeyden çok istiyorum, çocuğumun en iyi şekilde yaşayacağı bir düzen kuracağıma da eminim bu yüzden mantıklı evet.
Çocuk yapacağıma hayvan sahiplenirim daha iyi şu zamanda insanın öz evladı bile ana babasına hainlik asilik ne varsa yapıyor
taş devrinde etraf yılan çıyan akrep ve yırtıcı hayvan doluyken yapıyorduk şimdi niye yapmayalım yoksa onu da mı yapay zekadan bekliyorsunuz
Bizim ofiste bile evlililer evcil hayvana yöneldiler
No bebek diyorlar resmen
Hamile kalırsam sıkıntı yok kalmazsam gereksiz
Yap onunda tadına bak hayatin nasıl değişir gor
Akp hükümetinin olduğu bir Türkiye' de hiç mantıklı değil. Çocuğa travma yükleyemem
Evlendikten sonra çocuk yapmamak mantıksız bana göre
Türkiye icin mantıklı değil. Başka yerler için olabilir
Dünyayı evreni insanları sen mi yarattın ki senin demenle olacak olmayacak
Bana göre değil ve anti-natalistlerle aynı düşünüyorum
Hayır banada mantıklı gelmiyor düşüncene katılıyorum
aslında labratuarda çocuk yapmak gerek bana göre fırında filan da olur :) mayayı az katarlar
Mantıklı, akli ve ahlaki yeterliliği olmayan insanlar ürerken meydanı onlara mı bırakacağız
Hiç mantıklı değil. Savaşlar zulümler ekonomi vs vs
Mantıklı tabi seni bevermek kadar çocuk yapmak buyukmekte zevk veriyor
Saçma sapan sorular 2100 de insanlık nesil mi tükensin
Evlenmek mantiksiz jsjsjsjjs
Değil 🤣 korunma yöntemleri geliştirilsin
Evlenmek bile saçma😅
istemeden bile oluyor
Maddi duruma göre olmalı
Ben mantikli bulmuyorum.
Hiç değil ben istemiyorum
Herkes kaderini yasar
mantıklı shhshdhhd olabilir