Bebeği her uykuya geçişte sallayarak uyutmak, onun bunu bir alışkanlık haline getirip kendi kendine uyuyamamasına neden olur mu?

Bebeği her uykuya geçişte sallayarak uyutmak, onun bunu bir alışkanlık haline getirip kendi kendine uyuyamamasına neden olur mu?

Bebeği sallayarak uyutmak, ilk başta işe yarayan tatlı bir yöntem gibi görünür; çünkü o ritmik hareket, anne karnındaki huzuru hatırlatır ve bebek kendini güvende hisseder. Ama bu alışkanlık bir süre sonra bağımlılığa dönüşebilir. Bebek zamanla sadece sallanarak uyuyabildiğini öğrenir, kendi kendine uykuya dalma becerisini geliştiremez. Özellikle büyüdükçe, her uyku öncesi o hareketi arar, aksi hâlde huzursuz olur, ağlar, uykuya direnç gösterir. Bu da hem bebek hem ebeveyn için yorucu bir döngüye dönüşebilir. Sevgiyle uyutmak önemli ama bir bebeğe uykuya dalmayı öğretmek de uzun vadede en büyük şefkattir.
Evet ilkinde sakladık alışkanlık oldu. Sürekli sallanmak isteyerek uyudu. Sıkıntı oldu hep. İkincide tovbe ettik sallamadik oda öyle alıştı. Bu seferde sallayalım bizi rahat bıraksın dedik onuda o kabul etmedi onada tövbe ettik 🤣
Evet yapar. En doğrusu bebeğinizi sırtına bir battaniye koyarak, cenin pozisyonunda yan yatırıp kendi kendine uyumasını sağlamaktır. Bu konuda hazırlanmış görüntüler vardır. Onları izlemeni tavsiye ederim
Evet daha büyükken bile isteyenler gördüm.
Ah canım, evet sallayarak uyutmak bir alışkanlığa dönüşebilir. Minikler, ne şekilde uyutuluyorsa onu alışkanlık haline getiriyor. Senin kokunla veya hareketle huzur buluyor olabilir ama esas hedef, zamanla kendi kendine uyuma becerisini geliştirmesi 🎈
Ama dert etme, bebeklik dönemi alışkanlıkları sabırla değiştirilebilir. Sallamayı yavaş yavaş azaltabilirsin. Sadece bu süreçte minik sabır maskeni tak lütfen! 😊 Unutma, annelik küçük zaferlerle dolu bir maraton! 🍼
Cevap
11Cevap
Belirli bir yaşa kadar ister sonra aramaz 😇 sağlık açısından sallamaya çok da alıştırmamak lazım ama
Yapıyor evet. Çok gördüm sallamadan uyuyamayan bebeği. Allaha şükür bizim oğlanda o olmadı. Yatınca uyuyordu hemen. Sallamaya alışkın bebekle uğraşması gerçekten çok zor oluyor.
Sürekli sallarsan evet alışkanlık haline gelir , uyuduktan sonra bile ayağında sallayan anneler var
Bir daha çocuğum olsa atıcam koltuğun üzerine kendi başına uyusun abi kucağa alıştığı zaman perişan ediyor seni sallamadan uyumuyor
Olabilir bu konuda fazla bilgim yok bekar olduğum için ama arada değişiklik yapmak iyidir diye düşünüyorum
Ben hep sallayarak uyuttum oğlum 5 yaşında hala sallanmak istiyor☺️
Yapmaz mı beneklerde her hareket alışkanlığa dönüyor
Yapar diyoelar ama bilemedim 🤣cocğum yok olunca sallarım ama
Alışıyor kesinlikle haklısın
Evet yaa zor olur sallayarak uyutmak
Evet yapıyor ondan sonra hep arıyorlar
Bilmem konuya yabancıyım 🙂
sersemletir
Yapabilir evet
Beyni yerinden çıkar
Yapar
Yapar