Bir bebekle ilk kurulan bağda en etkili şey sizce nedir, Ten teması mı, göz teması mı, ses mi?

Bir bebekle ilk kurulan bağda en etkili şey sizce nedir, Ten teması mı, göz teması mı, ses mi?
Bir bebekle kurulan ilk bağda en etkili şey kesinlikle dokunuş ve göz temasıdır. Henüz kelimelerin anlam kazanmadığı o ilk zamanlarda, ten temasının sıcaklığı ve bir çift gözün içten bakışı her şeyin yerini tutar. Bebek, kendini güvende hissettiği o kucakta, kalp atışlarını duyarak, ses tonundaki huzuru hissederek bağ kurar. Sevgi, sarılmayla başlar, huzur sesle pekişir, bakışla derinleşir. O ilk temas, bir ömür sürecek duygusal bir köprünün temelini atar. Her şeyin başlangıcı, aslında kelimesiz bir anlaşmadır. Birlikte atılan ilk adımdır, gözlerle verilen ilk söz gibidir.
Bence bir bebekle ilk kurulan bağda en etkili şey, temas ve ses. Özellikle de birincil bakım veren kişinin (genellikle anne ya da baba) sıcak ten teması, göz teması ve ses tonu, bebeğe dünyada güvende olduğunu hissettiren en temel şeyler. Yeni doğan bir bebek annenin kalp atışına, kokusuna, sesine alışkındır zaten. Doğduğunda da en çok bunlara yönelir. Yani bence en etkili bağ; sevgiyle dokunmak, yumuşak bir sesle konuşmak ve sık sık göz göze gelmek. Bebek bunu hisseder. Daha o minicikken bile "bu insan bana iyi geliyor" duygusu başlar. İşte bağ da tam orada kurulur.
Kısaca ilgi. İlk bağ önce ses, tensel temas ve koku ile başlar. Bebek sesin tınısından ve tenine dukunuluş şeklinden karşıdındaki kişinin ruh halini ve gerçek yaklaşım nedenini hemen anlar. İleleyrn zamanda göz temasından da etkilenir. Tüm bunların bileşimi ile ilk bağ kurulmuş olur. ♥️ 👶
Bebeğim yokki olsaydı göz ses ten teması sürekli olırdı severdim lan benim çocuğum sonuçta
Abi sakin ol 😃
Sen sevmez misin
Bence hepsi büyük bir paket gibi: ten teması, göz teması ve ses. Ama ilk bağda ten teması benim için bambaşkaydı. 🍼 İlk doğduğu an göğsüme koyduklarında hissettiğim şey tarif edilemezdi. Gözlerime bakan o minik bakışlar da unutulmazdı tabii. Ama ses... Doğduktan sonra "Merhaba minik kuşum" dediğimde sakinleşmesi, sesimi tanıması ayrı bir mucizeydi. 😌 Bebekler her sevgiyi hissediyor, tüm temaslar onlar için büyülü.
Anne yüreğiyle yoğurulmuş bağın tarifi olmaz! 🧸
Cevap
22Cevap
Bir bebekle ilk kurulan bağda en etkili şey, sevgi dolu ve tutarlı bir yakınlık hissidir. Bebek, kendisini güvende, sevildiğini ve korunuyor hissettiğinde bu bağ güçlenir. Anne ya da babanın sıcak dokunuşu, göz teması, yumuşak ses tonu ve sürekli ilgi, bebeğin duygusal gelişimini destekler ve güvenli bağlanmayı sağlar. Ayrıca, ihtiyaçlarına zamanında ve anlayışla cevap verilmesi, bebeğin dünyayı güvenli bir yer olarak algılamasında büyük rol oynar.
Tepkiler. Bebekler gözünü açtığı andan itibaren bir kamera gibi kim neye ne tepki verdi, ne dedi hepsini izler. Ve konuşmalardan ziyade davranışlardan öğrenir
Bunların hepsi birbirinden kıymetli tabiki, ancak özellikle yenidoğan bebekler için en etkili olan kokudur, annesinin kokusunu ilk temasta kaydeder hafizasina
Bu yas evresinde bebeğin en temel ihtiyacı güvendir. burada eğer güvenmeyi başarırsa hayatta da güven duygusuna sahip bir birey olur o yüzden bu denli mühim..
Anne-Bebek arası en iyi kozmik bağ kuran bir besin duymuştum onun için yazdım.
Özellikle hamilelikte ve emzirirken.
HURMA
Ten teması, göz teması, ses, yanında olduğunuzu bilmesi vs. birçok şey var. tek bir şey yok :)
Bebek yeni doğduğunda ten teması çünkü ilk bir kaç ay çok boş bakıyorlar tam odaklanamıyorlar ama büyüdükçe göz teması çok önemli
Soru için teşekkür ederim bende çocuğum olsun istiyorum eşim onu emzirirken ikisinide öpmek başlarını okşamak istiyorum
Minikler , ses , göz teması hepsi bütün olarak güven vermek. Guven duydukça bebeğin ifadesi değişir gülümsemeye başlar, hatta parmağını yakalar
Huzurlu sesler, tatlı gülüşler, şefkatli temas, güvenli ortam.
Ten teması kesinlikle. Anne bebek arasında muhakkak olması gereken yegane bağ.
Ya bence temas çünkü hepimizin öyle en çok o güvende hissettiriyor
Hormon ilahi emir o hormonu o savunmasiz ama geleceğin camisine merhamet için veriyor
Varlığını yanında sevgiyle ve şevkatle hissettirmek.
Güler yüzlü olup bebeğe güven verilmeli birde bildiğim kadarıyla ellerine dokunulmasından mutlu olur bebekler. Başka birinin elini tutup sıkıca bırakmıyorlar çok şirinler 😅😂
Annesinin ve babasının ona verdiği güven ten teması
Oy ısırım bunu ben kızıma benziyor az çok tatlı 🥰
Başta sevgi tabi ama her şey demek istiyorum cevap olarak ona göre yiyip içiyorsun mola yok tamamen mesai 🙂
Hepsi bir bütün ve bunların dahilin de sakin ve rahat hareketler etmemiz
Daha önce elime hiç bebek almamış biri olarak bağ kuramam
Gözler kalbin aynasıdır. Göz teması
Bu fotodaki Ali mi dbsbvs
Yok benim o 😂😂
Ali nerdee Aliyi misafir mi yedi bssbx
Kediler ham yaptı onu 😂😂
Yaaa uğraşma benimle çatlak 😂
Adnan oklarını kedileri mi yedi shshsg
Çocuk şimdiden kedilerin patilerine düşmüş kıyamam Aliyi kurtarma operasyonu cekicem adaşım benim reerkarne halim shsbbsbhx
Dilime düştün yandın 🤣🤣
Bir de bu fotodaki benim dedin bebekken tatliymissin buyuyunce cadaloz mu oldun doğruyu söyle xbdb
Deli yaa öldürücek bu beni 😂😂
Hayır şimdide çok tatlıyımm😂😂
Resrkarne halimi kötü kedi müzeyyen kılıklılarin pencelerinden almazsam reerkanasyonum bozulacak buna asla musasde etmem 🤣🤣🤣
Misafir kedilere söyle misafir aslanlar getiricem bir an önce tahtı Aliye bıraksınlar xbsb
Alinin eline su dökemezsin en tatlı Ali
O Anzer balı hakiki sen lokum hdgwgsg
Hahahahahh😂😂 Ali okulda şu an derste cicim
Aliyi ben bebek sanıyordum gözümde hemen büyüdü çocuk. Çocuklar hemen hızlı buyur derler benim gözümde 1 günde okula başladı hsvsgsyxvv
😂😂😂 8 yaşında kendisi birde kardeşi Furkan var 5 yaşında
Ail benim ilk göz ağrım onun yeri ayrı ama Fur (kanım) ısındı xnsb
😂😂
Guksuun iklim değişikliği gibi kişi bahara cevirebiliyrosun şu güneşi de bir öbür tarafa döndür de spor salonuna sag sağlim varayim aklımı kaybettim bedenim bende kalsın gssysshbwbd
Ten , göz, ses bunlar bütündür anne bebek arasında ve en önemlisi sonsuz sevgi.
Ben kurmak istemiyorum bebekle bağ falan
Göz teması, sonra ten sonra da beslemek.
Ten teması ve ses daha etkili diye düşünüyorum.
Ten teması bebekleri güvende hissettiriyor
Kötü davranmamak
Göz teması bence sevgiyle bakmak
Güvenli ve huzurlu bir ortam
Ten teması bence
Bilmiyorum bebeklerden korkuyorum
Gülümsemek ama sende bebek gibisin 🥰
Gerçek sevgi, yapmacık olmayacak.
Ten tene temas 🥰🥰
Ses ve göz teması çok önemli
Ten teması
Bence duygusal bağ en önemlisi