kimsenin ne hissettiğini bir başkası bilemez. bazen bazı hisler tarif edilemez
baba sevgisi görmeyen kızların en ufak sevgi kırıntına kapılıp uçuruma gidebildikleri anlatılır, öğretilir... yaşayan kişi ve/veya uzman olduğu söylenen kişiler tarafından
bunları babaların ve baba sevgisi almamış kızların dikkate alması gerekir
baba sevgisi almamış erkeklerin bir kısmınım da tuhaf oldukları, tuhaf yaşantının içinde oldukları söylenir
erkek çocuğu olan babaların ve baba sevgisi almayan erkeklerin de bunu dikkate alması gerekir
sevgi de diğer her şeyde olduğu gibi ne eksik ne fazla olmalı
keşke böyle olabilse00 Yorumla
En İyi Cevaplar
11 ay🍂Hem de çok büyük bir eksikliktir🍂
Küçük yaşta zorbalık yaşadığında SENİ BABAMA SÖYLİYCEM diyemiyorsun.
Yanlızlığın ve çaresizliğin o anlarda tokat gibi yüzüne çarpıyor.
Yaa güçlü olacaksın ya da boyun eğeceksin, birileri gelip elinden tutup, seni güvenli bir alana çekmeyecek.
İkili ilişkilerde (kızlar için söylüyorum) karşıda ki boş adamın 2 çift güzel sözüne, 1 - 2 dakikalık ilgisine hemen kanıyorsun.
Babanda bulamadığın ilgiyi başkalarından almak için kendi benliğinden vazgeçiyorsun.
İlerleyen zamanlarda ise çok fazla ilgi veren biri ile karşılaşınca korkup geri çekiliyorsun, hep ilgi dilenerek yaşadığın için sebepsiz yere gelen ilgi sana korkutucu geliyor.
Arkadaşının babası, arkadaşına sarılınca, harçlığını uzatınca, "Bir şeye ihtiyacın var mı?" diye sorunca kıskanmaman elde değil.
Baban yanındaysa görülürsün, saygı duyulursun.
Ee tabi bunun maddi zorluğu da var, annen baba rolüne bürünüp evin maddi yükünü sırtlıyor, artık çocuklardan da kim büyükse o da anne rolünü üstleniyor.
Babasız olduğun yetmiyormuş gibi birde annesiz kalıyorsun.
Annen ruhen yorgun olduğu için seni umursamamaya, sevgisini göstermemeye başlıyor, seni seviyor ama bu sevgiyi göstermeye enerjisi kalmıyor.
Daha sonra kitaplara, temizlik yapmaya, uyumaya kısacası bu hayattan kaçmak için farklı yöntemlere, davranışlara yöneliyorsun.
Ve büyüdükçe, ömrünün sonuna kadar bu eksik duygu ile yaşayacağını, baban tekrar ortaya çıkıp zamanında sana vermediği ilgiyi çok sonradan verse bile o büyük boşluğun yerini doldurmayacağını fark ediyorsun.
Bende bunları yaşayan ve daha 7 yaşındayken annelik rolüne bürünmeye mecbur olan çocuklardan biriyim, hala eksiğim, çocukluğum eksik, ama iyileşmek için çabalıyorum, yaşadıklarımı bahane edip hayatı kendime zindan etmeye hiç niyetim yok.
Şu an planladığım, yapmak istediğim, hedef belirlediğim o kadar çok şey var ki ve bunlara ulaşmak için azimle çalışıp çabalamak beni çok mutlu ediyor. 🎈🌺🌷
Hiç kimseyi suçlamıyorum, ailemi çok seviyorum, herkesin kendince sebepleri vardı, yaşadıkları zorlukta onlar savruldu bende onlarla birlikte savruldum.
Ben hiçbir zaman babamın PRENSESİ olamadım ama ANNEMİN SAVAŞÇISIYIM.
Ve çocuk yaşta ortaya çıkardığım gücümle, kendimle gurur duyuyorum.
Son olarak bu yaşadıklarımdan sonra BANA HİÇBİR ŞEY OLMAZ diyen tiplerdenim😂🐥92 Yorumla
Soran11 ayMaşallah çok güzel yazmışsınız umarim çok mutlu olursunuz cidden nolursa olsun hep bir yanın eksik kalıyor baba olmayınca anne sevgisinden de mahrum kalıyorsun
- 11 ay
Canım benim sen daima güçlü kalmışsın güçlü olmaya devam et… sen daima doğru yolu bulur ve mutlu olursun asla eksiklik hissetme… önüne bak gelecek sana çok şey verecek onlara odaklan
11 ayBir süre önce enkazdım. O kadar yalnız, uzak ve yabancı hissettim ki kendimi. Üstelik en acısı da bunu kendi evimde hissediyor oluşumdu. Baba benim en yaralı yanımdır. Önceden çok kızar, sık sık öfkelenirdim ona. Kırılır diye söylemezdim de içime atardım hep. Ne zaman ki dayanamadım ona sorunu söylemeye başladım, bir şeyler değişti. Önceden bunu bilerek yaptı, umurunda bile değilim diye yorumlarken onu şimdi içim "ama o hiç sevgi görmedi, çabalıyor ve bunu yok sayamazsın" diyorum. Ben gidiyorum yanına, ilk adım benden geliyor. Ama bazen de öyle olmalı. Belki kızlar olarak sevgiye, şefkate muhtacız ve bu babamızdan gelmeli sağlığımız anlayışımız için. Ama hikayesini de bilmeliyiz bunun için. Enkaz olduğum zamanlar çok video izledim Baba kız ilişkisi hakkında. Bir söz duydum ve iç huzurum vicdanım için konuşmam gerektiğini anladım: " Bir babanın kızının saçlarını okşamasının verdiği hissi dünyanın hiçbir yerinde, başka hiçbir insanda bulamazsınız. " İstersen git babanla aynı yaşta bir adamdan bekle bunu ama aynı hissi, o duyguyu yine bile kazanamazsın. Babam değil çünkü, kendi uçkurunun derdine düşmüş sapık biri. Babalık duygusunu alelade birinde bulamazsın.
11 Yorumla
Soran11 ayÇok doğru
Yani diğer kızlaır bilemme ama bence çok güzle bir şey hayatımdaki belki de en büyük şansım diyebilirim evet birçok zorluk sıkıntı çektim ama hayattaki tek şansım diyeniliriö çünkü biliyorum babam beni çok sevdi bende onu çok seviyorum hatta arkadaşlarım bazen benim ağzımı aramak için erkeklerle alaklı sorular soruyordu bende birkaç cevap verince çok şanslısın diyorlardı belki de hemcinslerim tarafındna bu kadar kıskanılmamım sebebinden birisi de bu olabilir bu zmana kadar çünkü nerdeyse bütün hemcinslerim tarafındna kıskanıldım babasının maddi durumu benimkinden yüksek olamsına rağmen ama kızını sevmeyen bir baba olamaz bence milyonda trilyonda birdir
Ama annem bizi hiç sevmedi yani kızlarını belki küçük kardeşimi biraz sebdi ama. ablamla beni sevmedi babam bzii her anlamda tek başına büyüttü Allah ondan razı olsun onu hep çok sevdim ve çok seviyorum o olmasaydı ben yaşayamazdım00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Evet canım ya, baba sevgisi gerçekten bir kız için çok önemli. Bence baba sevgisi bir kızın ruhundaki güven duvarıdır gibi bir şey! Babalardan gelen o güçlü sevgi ve destek, kendine olan güveni sağlamlaştırıyor. 💕 Ben de bir anneyim ama eşimle çocuklarımı büyütürken, onlar arasında kurdukları bağları gözlemlemek beni hep duygulandırıyor. Kızım şimdilik çok küçük ama eşimle kurduğu bağ şimdiden bile beni mest ediyor. 🥹 Baba sevgisi, bir çocuğun karakter gelişiminde temel taşlardan biri.
Sonuçta unutma, anneler mükemmel ama babalar da tamamen "çocukların süper kahramanı" modunda! 👨👧✨20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
63Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 3,1b cevap paylaştı.
11 ayGörmedim bir eksikliği de yok bence
11 Yorumla
Soran11 aySizin fikriniz
Gizli Üye(25-29)11 ayValla onu bunu bilmiyorum ama kanka içimi dökücem uzun olucak biraz
benim babam iyi bi adam değildi Anneme şiddet uygulardı döverdi aldatırdı ben Annemi korusam ya kotu evlat olurdum ya da bana da arada vururdu , ne maddi ne manevi desteği olmadı kirayı faturaları ödemez aldığı parayı içkiye kumara yatırırdı karı kıza da gidiyordu ( bana göre) , bütün bunlar olunca evi terk ederdi 1 ay sonra anca gelirdi Annem hesap sorduğunda Annemi döverdi yine evi terk ederdi Annemde muhattap olacak birini bulamayınca hıncını benden çıkarıyordu, ev sahipleri eve gelip beni hirpaliyorlardi kira ödenmediği için Ramazan ayında oruç tutuyorduk ama babam faturaları ödemediği için eletrik kesik olurdu karanlıkta kalıyordu evde yiyecek ekmeğimiz yoktu küflü ekmekleri yiyorduk , bakkaldan borç almaya gidince de adam bizi kovuyordu utancimizdan bakkaldan çıkamıyorduk, hasta olsam babam görse Çok yaşa derdi bi kere üzüldüğünü görmedim şimdi de tekrar evi terk etti ama bu sefer temelli ben şu an 18 yaşındayım yks den çıktım biraz dinlenirim dedim ama onu bile bana çok gördü bu sene kazandığım parayı universite için kullanicaktim evin bütün yükü bana kaldı ve bunu daha sınava girmeden 2 hafta önce yaptı, artık babaların bi işe yaradığını da düşünmüyorum bi babaya da ihtiyacım yok
311 Yorumla
Cevap sahibi11 ay@HalaSende teşekkür ederim
- 11 ay
Kısıra bakma ama babanın...
Cevap sahibi11 ay@yalnız_romantik de de valla ne desen hak ediyor
- 11 ay
Çok büyük imtihan seninki minik kuşum 😢
- 11 ay
Senin babanın her neyse peki deden nasıl biti
Cevap sahibi11 ay@yalnız_romantik bende bilmiyorum neden gittiğini dün patronu aradı adamın yanına gitmiş kumarda kaybetmiş herhalde ondan gelmiyor sorumsuz biriydi zaten bu saatten sonra eve gelirse bi daha almiycam Anneme de kardesime de bakarım ne maddi ne manevi destek olmadı zaten bu zamana kadar bu saatten sonra olmasa da olur
Cevap sahibi11 ay@DiplomalıHavuç biliyorum...🥺
- 11 ay
Vallahi yardımcı olmak isterdim ama elimdeki imkanlar buna müsade etmiyor ama inanki yine de yardımcı olurum
Cevap sahibi11 ay@yalnız_romantik yok teşekkür ederim düşünmen yeter
- 11 ay
Rabb'im işlerini kolay kılsın minik kuşum her iki cihanda da...
11 ayEvet, baba sevgisi büyük bir eksikliktir ama her şey değildir.
Önce kendini sev, tanı ve kendine güven. Çok insan tanı ama azına güven.
Ve evet, bir kız çocuğu için baba sevgisi çok önemli bir boşluktur. Bu yüzden annelerimize de biraz kırgınım; çünkü çoğu, yanlış eş seçimlerinin bedelini çocuklarına ödetiyor.
Tüm bunlar herkese bir ders olsun
Evlenmeden önce, evlenmeyi düşündüğünüz kişi hakkında kendinize bazı net sorular sorun.
Eğer bu sorulardan birine bile cevabınız “hayır” ise, lütfen evlenmeyin!
Özellikle size söylüyorum kızlar
Anneniz gibi ilgisiz bir eşe ya da babalık yapamayacak bir adama “evet” demek için kendiniz gibi bir çocuğun hayatını karartmayın.
Bu sorular maddi şeylerle ilgili olmasın. Mal, mülk, para için biriyle evlenmeyin.
Oturun dersinize çalışın, bir meslek sahibi olun, kendi paranızı kazanın.
Böylece kimsenin canı yanmaz, kimse travma sahibi olmaz.
Ben de anne-baba sevgisinden yaralı biriyim ve bu sözleri, baba sevgisini sorgulayan bir kızın sorduğu bir soru üzerine yazıyorum.
Umarım birilerinin kalbine, aklına ve geleceğine dokunur.11 Yorumla
Soran11 ayÇok teşekkür ederim
11 ayValla nasıl bir şey hiç tatmadım babam varken baba sevgisi görmemek insana ayrı koyuyor. Staj yaptığım yerde bi abi vardı kızına çok düşkündü düşük not alsa bile kızardı sürekli kızını arayıp sorardı her türlü ilgilenirdi o abi öyle kızıyla konuştukça gözlerim dollar boğazım düğümlenirdi annemden de sevgi görmedim küçüken şu an sevgisiz büyüdüğüm için mi ne aile bireylerime sarılamıyorum bi kez olsun öpemiyorum onların bana temas etmesini istemiyorum ama dışardan sıradan biri gelse sarılsa sarılırım sevgi görmeden büyümek çok kötü bir şey ufacık ilgiye muhtaç oluyor insan karşıdaki insanlara çok çabuk bağlanıyor baba sevgisinden eksik büyümek yaşca büyük erkelere ilgi duymaya sebep oluyor bende böyle bir şey yok ama çevremde var bende büyük erkelere ilgi duyuyorum ama kendimden 3,5 yaş büyüklere
01 Yorumla
Soran11 ayTamamen aynı durumdayiz aynı şeyleri yasamisiz
11 ayBir erkek olarak baba görmedim. Hep çalışıyordu... Sonra ben de başlıyınca zaten dananın ipler koptu... Erkek halimle hissediyorsam kız için düşünemiyorum bile. Baba kızlar da çok önemli. Toplum da erkekler itilip kakılmaya yaftalanmaya çabalanıyor ama kadın ve erkek birine bağlı bir top ve uzun tahta üstün de durmaya çalışıyor sadece. Bu dengenin bozulması en çok kapitalizme hizmet eder. Feministlik gibi ya da red pıll gibi oluşumları çıkmasına müsade eden güç = Kapitalizim. Ona hizmet edeni besler büyütür.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)11 ayBabalar genel anlamıyla çalışan, emek veren, eve yiyecek getiren, evde bozulan eşya için aman boşuna masraf olmasın diye kendi çabalarıyla yapan, tüm sıkıntılı süreçlerde mesela ev taşımak, yeni bir beyaz eşya alınacak borca mi girilecek, para mı biriktirilecek vb. tecrübesiyle sürekli yön veren doğrusunu öğretmeye çalışan insanlardır.
Eğer hiç baba figürü doğduğundan itibaren sende oluşmamışsa veya az önce yazının başında bahsettiğim şeyleri yaşamadıysan eksikliğini hissetmezsin. Hatta bazı ailelerin içerisinde babasından korkan, kaçan, sorun yaşayan insanları tanıdıkça rahat olucağını bile hissedebilirsin.
11 Yorumla
Soran11 ayTeşekkürler çok güzel aciklamissiniz
Gizli Üye(30-35)11 ayBen baba sevgisi görmüş arkadaşlarımı gözlemlediğim kadarıyla özgüvenli ve kolay kolay incinmeyen tipler oluyor genelde mesela bir erkek onları kolay kolay kandıramıyor bir kalemde silip atabiliyorlar baba sevgisi almamış kızlar ise onlar da durum tam tersi.. ben de onlardan biriyim karşımdakinden beklentim O yüzden çoktur diye düşünüyorum çok severim ama sildiğim zaman da asla hayatıma girmemiş gibi silerim ve bu süreç beni bayağı bir incitsede bir şekilde başa çıkıyorum kendimle ilgilenerek olaylara karşı da çok kırılganım bazı zamanlarda ama Düşe Kalka çoğu zaman uçlarda yaşayarak da olsa bir şeyleri bir şekilde hallediyorum
11 Yorumla
Soran11 ayDogrudur
Babam var sevdiğinide biliyorum ama hani sacı okşanan kız çocukları varya, bir sorun yaşadığında babasına koşan onlara hep imrenmişimdir. Baban var ama varla yok arası. Ne çocukken babama söylerim halleder diyebildim nede bu yaşımda babama söylerim ceker alır diye biliyorum. Belki babalar kızlarının saclarını gercekten sevse, kızlar iki güzel söz söyleyen erkeklere güvenip hayatlarını maf etmiycekler.
42 Yorumla
Soran11 ayCok doğru:(
Gizli Üye(30-35)11 ayBaba sevgisi olmazsa olmazıdır insanın. Baba sevgisi olmayınca yarım kalıyor insan, sevgiye aç kalıyor. Değersiz hissediyor kendini. Kayboluyor. Kendini bulması içinde güçlü olması gerekiyor. Kendi değerinin farkına varması zaman alıyor. Olgunlaşma süreci sancılı oluyor. Onun eksikliği hiç kapanmıyor. En kötüsü de bir damla ilgi kırıntısı bile lütuf gibi geliyor insana. Karşı cinsin sunduğu bir küçük minicik sevgimsi bir şey bile çok değerli görünüyor. Ve insan ruhunda dolup taşan sevgiyi o bir damlacık için üzerine yağdırıyor o kişinin. Ne kadar yağdırırsa o kadar değersizleşiyor... Yani denge önemli. Baba sevgisinin eksikliği insandaki dengeleri de yerle bir ediyor. Kendini bulmak, kendinin farkına varmak, kendi değerini anlamak gibi olgulara erişmeyi başarabilirse insan paçayı kurtarıyor bir nebze. Ama o eksiklik hiç geçmiyor.
01 Yorumla
Soran11 ayÇok güzel aciklamissiniz
11 ayOlanlar ortada.
Sayın kendini gizleyen kullanıcı Daha nasıl bir örnek sizi konuyu anlamanıza yardımcı olur. Geçmişten günümüze kadın cinayetlerinin temelinin ne olduğunu düşünüyorsunuz peki.
Konuyu bilmiyor olduğunuzu düşünerek bu soruyu sorduğunuzu düşünmek istiyorum.
Aksi halde durum ileri düzeyde vahim ve içler acıdır.02 Yorumla
Soran11 ayNeden bana laf yaptınız şimdi? Ve kadın cinayetlerinin temelinde kendine adam diyen iğrenç pisliklerin oldugunu düşünüyorum
- 11 ay
Onları seçen ve tercih eden kişilerin yeryüzünde hala daha var olduklarını unutmamalıyız
Ve bu çeşit insanların ( söz gelimi insan diyorum.) revaçta olduklarını da göz ardı etmeyelim.
Amacım laf atmak değil.
Sorunuzun içinde cevap olduğu belirgin kılmak.
11 aybende baba açısından eksiğim ve bu yüzden bir kişi ufak ilgi gösterse kanıyordum ders alana kadar yani fazlasıyla önemli bir şey herkese dikkat et ama özellikle hayatına alacağın kişilerde erkeklere dikkat et ve babanın eksikliğinden seni vurmamalarına özen göster çok acı oluyor
03 Yorumla
Soran11 ayTeşekkürler
- 11 ay
rica ederim 🌸dikkat et kendine
Evet. Anne ayrı ama babanın sevgisi olmadan bir kız büyürse gerçek aşkı da, sevgiyi de ilk önüne gelen erkekte aramaya başlar. Yanlışa düşer. Kalkar. Gene düşer. Mutluluğu zor yakalar. Baba sevgisi çok değerlidir. Çünkü ilk karşı cins babadır. Her şeyi ondan görür ve öğrenirsin. Sevgiyi de. Ama şu daha zor bence. Babası olupta ondan sevgi görmeden büyümek...
01 Yorumla
Soran11 ayEvet cidden zor durum
11 ayO kadar zor ki anlatamam her şeyin eksik ve yarım benim babam vardı ama Almanya'da yaşıyordu bizimle görüşmüyordu Ben 15 yaşındayken vefat etti Ben onu 15 yıl içerisinde Toplasan bir 10 defa görmüşümdür o da hep kavgalı gürültülü geçti okula gittiğimde arkadaşlarımın babası arkadaşlarımı almaya gelirdi çok özenirdim o zaman benim de babam gelsin beni okuldan alsın çok istemişti ama olmadı
03 Yorumla- 11 ay
Üzüldüm
- 11 ay
🙏🏼🙏🏼🙏🏼
Soran11 ayCidden hep bir yanın eksik
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 384 cevap paylaştı.
11 ayÇok güzel bir şey keşke herkes bu duyguyu misliyle tatsa. Birisi bir kötülük yapınca anneden çok baba akıla gelir. Babam bana yardım eder diyerek ilk ona koşarsın, gözlerin ilk onu arar. Varlığı bile seni güvenli tutar. Az yemek yiyorsan tek kavganız zorla yemek yedirmesi olur. Eksikliğiyse çok büyük, genelde kendisinden yaşca çok büyük insanlarla takılırlar, eşten çok sanki bir baba figürü arıyorlarmışcasına, yani kişi çok derine inerse o duyguların altınsa 'eksik sevgisizlik' olduğunu anlar.
01 Yorumla
Soran11 ayKeşke ve çok güzel aciklamissiniz
böyle arkanda hep biri varmış gibi bi his 💌 güven, güç, sırtını yaslama duygusu gibi bişey. görmeyen biri eksiklik hissedebilir evet ama bu demek değil ki tamamlanamaz çünkü sevgi başka şekillerde de gelir. bazen annen iki kişilik sever, bazen hayat sana farklı bir baba figürü çıkarır
01 Yorumla
Soran11 ayTeşekkürler:)
Gizli Üye(25-29)11 ayEskiden kilolu bir çocuktum ve bir ikizim vardı babam her zaman ikizimi daha çok sevdi her zaman ortamlarda insanları güldürmek için kilomla dalga geçti ikizimle hiç dalga geçmedi ikizimle her kavgamda bana kızar ve vururdu ikizime hiçbir şey yapmazdı 15 yaşına kadar istemsiz bir şekilde göbeğimi içime çektiğimi farkettim her zaman hızlı konuşmaya çalışıyorum babam gibi biri sözümü keser diye asla kendimi savunamıyorum babam kendimi savunmama izin vermediği için kalabalık ortamlarda küçük düşmekten korkuyorum şuan22 yaşındayım ve bunlar babamın bende bıraktığı etkiler
31 Yorumla
Soran11 ayHaklısınız sizinki de kotu
Kızlarını sevmeyen babalari sevmiyorum. Kız çocuğu aileyi kurar, ailede kadın mutsuzsa herkes mutsuzdur, kadın mutluysa o evde huzur vardır
Kız çocuklarıni çok sevin, kız çocuğunu seversen sefkatini sana gösterir, kalbinde ömür boyu taşıdığı güzel bir iz olarak kalırsın.
00 Yorumla
11 ayTam hissetmiyeceğini biliyorum ama ne denli bir eksikliktir bilmiyorum ama en samimi arkadaşım babasız erken yitirmiş tanıştığın kişi de öyle koruyan kollayan sana kanat açan bir figür arıyorsun babalar öyledir gölgesi yeter çünkü güvende hissetmene..
00 YorumlaBaba sevgisi Gerçekten çok güzel ve büyük bir nimettir baba sevgisini alan çocuklarımız bu manada gerçekten çok şanslılar özellikle kız çocuklarının baba sevgisini alması çok önemli Çünkü bir kızın ilk etapta tanıdığı erkek modeli babasıdır babasının da gerçekten çok karakterli ve düzgün birisi olması gerekir Çünkü kız çocuğunun duyguları daha hassastır babanın da kıza yaklaşımı daha hassas olmalıdır
01 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 675 cevap paylaştı.
s 11 ayBüyük eksiklik diyip kimseyi üzmenin anlamı yok tabi ama güzel şey diyelim. Tek sorun baba sevgisi değil ayrıca, sevginin her türü güzeldir. Annenin sevmesi de güzeldir sevgilinin sevmesi de güzeldir, evcil hayvanın duyduğu sevgi de güzeldir. Sınıflandırıp kendimizi üzmeye gerek yok :)
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)11 ayBen şuana kadar hiçbir zaman baba sevgisi nedir göremedim ve nasıl bir duygu hiç bilmiyorum.
Babam hep annemi aldatır başka kadınlar ile Sevgili olurdu.
Onların yanına gidip birkaç yıl gelmezdi. Gelince birkaç gün kalıp giderdi tekrar, evdeyken hep annem ile kavga ederdi annem onu yakaladığı zaman büyük kavga çıkardı ve babam vururdu ona 🥺
Bende o zamanlar küçüktüm sadece ağlayarak izlerdim çünkü elimden başka bişey gelmezdi
Bu yüzden psikolojim çok bozuldu, bir sürü psikolojik rahatsızlıklarım başladı, panik atak, anksiyete, OKB...
şu an babam ile hiçbir bağlantımız yok ve onu 6 yıldır hiç görmedim alıştım ama ben ve kardeşlerim.
Bazen sokakta babasıyla beraber yürüyen çocukları görüyorum hep içim yanıyor 💔
Çünkü bu içimde hep bir özlem ve bir eksiklik olarak kaldı ve hiçbir zaman tedavisi olmayacak
Benim için baba sevgisi bir özlem ve en büyük hayal kırıklığıdır14 Yorumla- 11 ay
aynısı
Soran11 ayALLAH yardımcın olsun işin zor
Cevap sahibi11 ayPembişatlıkarınca. 🥺🥺
Cevap sahibi11 ayAllah yardımcın olsun işin zor
Teşekkür ederim, sizinde inşallah 🙏
Gizli Üye(18-24)11 ayErkek çocuklarda baba sevgisi ne kadar önemli bilmiyorum ama kızlarda olmazsa olmazdır. Aksi takdirde babasından sevgi gormeyen kız görmediği sevgiyi başkasında arar aradığı kişi de yanlış kişiyse hayatı zindan olur. O yüzden baba sevgisi kız çocuğu için çok önemlidir ama bunu çoğu türk erkeği anlamıyor.
01 Yorumla
Soran11 ayÇok doğru her ne kadar ben bunu aştım desen de kaldiramiyorsin
Gizli Üye(45 üstü)11 ayOlgun ve tecrübeli erkeğe genç kızlar ilgi duyabiliyor. Yaşıdından hoşlanmayan, sevilmek ve şefkatten hoşlanan genç kızlar babacan sevgiyi hissetmek için sevmesini bilen olgun ve tecrübeli erkeği tercih edebiliyorlar. Burada yaşın hiç bir önemi yoktur. Hayatımda olmanızı çok isterdim!!!
011 Yorumla
Soran11 ayYanıtınız için teşekkürler
Cevap sahibi11 aySevgiyi hep hissedersin. Eğer aşık olursam; Saygımı, sevgimi ve ilgimi bariz belli ederim. Çift kişilik düşünürüm. Güvendiğimi ve sadık olduğumu bilir. Sahiplenici olurum, tecrübe ve olgunluğum ile huzurlu ve güvende olmasını sağlarım. Naz ve tribini belli ölçüde çekerim.
Özellikle özel günlerine yakın ona Çikolata sepeti, Çiçek ve Parfüm alırdım. Eve girmeden ya da gideceği yere gitmeden vede iyi olduğunu bilmeden rahat etmem. Tek olsun, benim olsun ve hep olsun isterim.
Soran11 ayHmm hakkınızda hayırlısı olsun
Cevap sahibi11 ay@pleiionex kıskanma sana da yeterim. Buranın pok yedi başı senmisin? Sanane şıklık?
Cevap sahibi11 ay@pleiionex kıskanma sana da yeterim. Buranın pok yedi başı senmisin? Sanane şıklık.
Bence öyle ben babamı çok severim ona çok düşkün biriyim annem bana kızsa üzülmem ama babam çok azcik sinirlense bile çok üzülürüm o da telafi eder zaten
32 Yorumla
Soran11 ayUmarım aranız hep iyi olur ALLAH babana uzun ömür versin
Bence baba sevgisi bir kız çocuğu için çok önemlidir. Bunu hissetmeyen bir çocuk sanırım hiç bir zaman kendini tam anlamıyla güvende hissetmez. Sıkıntı olan bu eksiği evleneceği adamla doldurmak istemesi yüzünden yanlış tercihler yapma ihtimalidir.
12 Yorumla
Soran11 ayHepimizin hakkında hayırlısı olsun
Açıkçası ben de görmedim ama bunu bahane ederek aptallıklar yapıp hayatımın içine etmiyorum, olgunda sevmiyorum yaşı büyük dayılardan yani, hani derler ya baba sevgisi görmeyen kız bilmem ne ne ayynnneenn.
13 Yorumla
Soran11 ayBende kendimden büyüklerden hoşlanmıyorum ztn
Soran11 ayHee pardon yaa
11 ayEver çünkü baba sevgisi görmeyen kızlar genelde o sevgiyi dışarda arıyor bende eskiden buna inanmazdım ama insan yaş aldığında her şeyi daha iyi anlamaya başlıyor
28 Yorumla
Soran11 ayAynisii
- 11 ay
Vallah öyle bunu çevremde çok iyi gördüm baba sevgisi ile büyüyen kızlar normalde öz güvenli oluyor ama baba sevgisi alamayan kızlar genelde hep bunu başka erkeklerde arıyor genelde yaşlı başlı dedelerle birlikte oluyor bide bu yüzden hep diyorum kızlarınıza iyi bakın yoksa kendi kuyunuzu kendiniz çizersiniz nokta
Soran11 ayMesela ben günlük hayatta özgüvenligim ama bir ortamda aile ya da baba konusu açılınca kendimi çok küçük hissediyorim
- 11 ay
Neden
Soran11 aySebebini bende bilmiyorum
- 11 ay
Babanla aran nasıl ki
Soran11 ayBabam yok
- 11 ay
Ondandır işte
11 ayBabalar çocuklarının hayatında pək bir şey ifadə etmədiklerini düşünürlər hər zaman. Oysa çocukların həm çocukluk dönemleri həm yetişkinlik dönemlerindeki hayata bakış açıları, tepkileri ve karakterleri həp babanın gölgesinde gerçəkleşir.
01 Yorumla
Soran11 ayOlabilir
11 ayWalla ben kız babasıyım, dünya onun etrafında dönüyo. her şey bi yana o bi yana.
Babadam görmeyenleri görüyoz işte, reelde de, burada da, şabalak şubalak dolaşıyosunuz, it havlasa peşindesiniz.
06 Yorumla- 11 ay
@anonymy ben yapmam gerekeni yapıyorum, napalım, artık ötesi yok. Yarın itin biri gelir kandırır, yapacak bişey yok. Babası olarak elimden ne geliyosa yapıyorum.
Bir evlat, kardeş, akraba, arkadaş ve eş olarak da yapmam gerekeni yaptığım gibi.. "la yûkellifullahu nefsen illâ vüs'aha" diyor, taşıyabileceğimden fazLasını yüklemezmiş, benden bu kadar.
- 11 ay
@anonymy konu çok uzun. Ama artık SUSTURULDUĞUM için, benim de angajmanım değişti. İçinizden birini ateşe giderken görsem, tekmeyi vurur ittiririm, o haldeyiz. Kendi havarilerim için, mutlu oldukları bi wonderland yarattığımı gördüğüm için, kendi içimde mutmainim, herkes kendi doğrusuyla yanabilir, üzülebilir, şiddet görebilir, aynı dünyalara ait değiliz yani. üzgünüm.
Soran11 ayNe alaka hem kızınız olup hemde başka kızlar hakkında nasıl boyle konusuyorsunu
- 11 ay
Benim bi yerde bi yumuşaak karnım olması, dünyanın geri kalanına bakışımı etkilemiyo. Çok kolay o ayrımları yapabilirim
11 ayHerkes için büyük eksiklik bence kız oğlan fark etmiyor
21 Yorumla
Soran11 ayDoğru
11 ayHem de cok buyuk eksikliktir hep o sevgiyi disarda arar cocuk buyusede evlensede o sevgiyi buldum sanar ama o sevgi icinde bi sizi bir yara olarak kalir baba sevgisi cok farkli hicbir erkek o sevgiyi veremez diye düşünüyorum hala daha yolda kucucuk çocukları babalariyla vakit gecirirken gordugum zaman kiskanclik sinir ofke oluyor icimde pismanlik sanssizlik
12 Yorumla
Soran11 ayCidden dışarıda baba kız görünce hemen babasızlığım aklıma geliyor
- 11 ay
😔 benim de
Çocuk & Ebeveyn konusunda 2,4b cevap paylaştı. güzel bir şeydir tabikide.. hem babadan ve anneden sevgi görenler daha cana yakın, öz güvenli oluyorlar. baba. sevgisi görmeyenler bu sevgiyi baskalarinda arar ya da hep bir eksiklik hissederler
11 Yorumla
Soran11 ayDogru
Hayır, büyük eksiklik değil. Hatta bazı babalar olmasada olur.
Bol bol üzerler. Kırarlar kalbini. Sonra tatlı alıp eve gelir kazanmaya çalışır ama artık yıpratmıştır. Gittikçe sevgin saygın azalır.
Çokta matah bişey değil hani özenmene gerçekten gerek yok.
02 Yorumla
Soran11 aySaolunn
11 ayÇok düşünmeye gerek yok üstünde bence. Eğer yoksa, varlığını bilmediğim şeyin yokluğunu tahmin edemem ve bunun için kendimi üzüp yıpratamam. Boşluğunu doldurmaya çalışır mıyım hayır. Hayattaki seçimlerimizin, yetiştirilme tarzımızın bir noktada bocalayınca bir sebebe bağlamamız gerekiyor. Buda sorgulamamızdan meydana geliyor. Kapatın sorgu kapısını. Yalnızca kendimiz için varız.
02 Yorumla
Soran11 ayTeşekkürler
- 11 ay
Rica ederim 🌸
11 ayAnnem ve babam ben 5 yaşındayken ayrıldı. Babam kızı ile ilgilenmeyi maalesef para sandı. o da para etmedi :/ kısacası çok büyük eksiklik. sen farketmesen de hayatında bir yerlerde karşına çıkıyor, bir yerde eksiklik hissediorsun. sen ne kadar ben aştım bunu ya desen de asla ama asla öyle olmuyor.
01 Yorumla
Soran11 ayEvet astım diyorsun alsa asamiyorsun
Güzeldir heralde baba sevgisi alan kız çocuklarının özellikle daha özgüvenli olduğunu düşünüyorum. Baba , anne figürü eksik. kalan çarpa çarpa ogreniyor hayatı kendi değerini uzun süre başkalarının verdiği değerde arıyor maalesef...
00 YorumlaBüyük bir eksiklik olur muhtemelen kız çocuğum olsun istiyorum hem ona ve annesine ömrümün iki prensesi olur ama işte başta nasip bulamadım henüz
#Hükümdar02 Yorumla
Soran11 ayUmarım istediğiniz olur
11 aySaçma sapan erkeklerden babanın vermediği sevgiyi beklemektir ve hiçbir zaman bulamayacağin kimsenin veremeyecegi o sevgidir öz değer eksikliğini iliklerine kadar yaşatır.
02 Yorumla
Soran11 ayMaalesef oyle
- 11 ay
🥺🍃
Babamın sevgisizliğinden çok şikayetçiydim ta ki gratiste 2-3 yaşındaki kızına kanck diyen babayı görene kadar ve annesi hiç tepki vermedi.
Baba olma vasıfı olmayan kişileri baba yapmayın01 Yorumla
Soran11 ayHaklısınız
11 ayÇoğu baba sevgi eksik etmez, daha doğrusu şudur babalar anneler gibi yavrum canım sevebilen canlılar değildir yani içlerinde öyle ancak bunu dışa yansitamaz çoğu erkek neden bilmiyorum böyle,
01 Yorumla
Soran11 ayOlabilir
11 ayÖmrün boyunca gördüğün her yeşil ışığa koşacaksın maalesef baba sevgisi görmeyen kızların böyle bir handikapı oluyor
12 Yorumla
Soran11 ayBilmem şuanda hiç erkek çevrem yok
- 11 ay
Yaşın kaç peki şimdi senin poncik
Gizli Üye(25-29)11 ayBaba sevgisi cok önemli insanın karakterinin oturmasına vs herseyinde baba sevgisi iyidir ben babamdan hic sevgi gormedim aramız da cok kötü buradan cok detay vermek istemem babam bana bıçak çekmiş biri öldürmek için hemde gözünü karartıp
12 Yorumla
Soran11 ayALLAH yardımcın olsun
Cevap sahibi11 ayAmin Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah
Gizli Üye(30-35)11 ayBaba sevgisi görmeyen elbet eksiklik hisseder. Belki o sevgiyi baskalarinda arar... Babasi oldugu halde o yaratık kendi çocuğuna düşman ise keske hic olmasaydı der ve bütün erkeklere savaş açar...
11 Yorumla
Soran11 ayDogrudur
Sevgiler ve duyguların tarif edilmesi çok zordur.
Umarım bu eksikliği bir şekilde telafi edecek ehline denk gelirsin.11 Yorumla
Soran11 ayUmarım
11 ayBen söyleyeyim babamdan görmediğim sevgiyi erkeklerde arardım buyüzden bana yapmadıkları kalmadı sevgi uğruna sustum ama sonra bir mucize oldu şükür ve kızları bu konuda en iyi ben anlarım...
12 Yorumla- 11 ay
O mucizeyi merak ettim şimdi
- 11 ay
Evliyim ben ailemden göremediğim tüm güzellikleri eşim yaşattı dağ gibi arkamda durdu daim koruyup kolladı özgürlük verdi sağolsun hem sesim hemde kulağım oldu ailemin yapması gereken herşeyi eşim yaptı ona bir hayat borçluyum
11 ayevet baba sevgisi gormeyen kizlar bunu baska erkeklerde arar genelde
27 Yorumla
Soran11 ayHaklısınız ister istemez öyle olyyo
Soran11 ayEl oğlundan hayır geliyoe demedim ister istemez oluyoe öyle dedim yoksa s. alak değilim
- 11 ay
@pleiionex kastettiğim bilinçaltında eksik kalan baba sevgisini hayatındaki erkekte araması
Soran11 ayAnladım
- 11 ay
Tamam işte o kızlar bir gün çok kolay avlanabiliyor biraz ilgi gördü mü çok güzel kandırılabiliyor ve buda büyük aptallık hayat herkese tozpembe değil bize de tozpembe olmadı diye hayatımızı kendi elimizle birilerine güvenerek daha da çıkılamaz iğrenç bir hale getirmemek lazım. İnsan dediğin güçlü bir kişiliğe sahip olmalı yoksa hayat cidden çok zorlayıcı olabiliyor.
11 ayhiç görmedim iki evliliğimi de kendimden büyük kişilerle yaptım biri 12 diğeri benden 15 yaş büyüktü
01 Yorumla
Soran11 ayşu an mutlu musunuz
11 ayGörmedim nasıl bir duygu bilmiyorum ama şunun farkındayım bana baba sevgisi gösteren erkeğe çekiliyorum bilinç dışı olarak
01 Yorumla
Soran11 ayOlabllir
Maalesef büyük eksiklik. Görmeyen iki söze bağlanır elinde olmadan ve birçok yanlış kişi tarafından kandırılır. Çok üzülüyorum bu durumda olanlara.
01 Yorumla
Soran11 ayO durumdayim ve dediğiniz kısmen dogru
11 ayMurathan mungan baba sevgisi görmeyen erkekler eşcinsel olmaya mahkumdur gibi bir şiir yazmıştı. Tersini düşün işte
04 Yorumla
Soran11 aySaçma bence
- 11 ay
Saçma ya da değil sorunu görünce aklıma geleni yazdım. Benim değil onun düşüncesi
Soran11 ayAnladim
- 11 ay
İyi sabahlar
bence çok önemli çok büyük bir şey. yaşayan için eksiklik.
ama hiç babasını tanımamış olanlar için çok fark olacağını sanmam.
10 Yorumla
11 ayBu nasıl anlatılır ki bilmiyorum. Allah kimseyi babasızlıkla sınamasın.
11 Yorumla
Soran11 ayAmin
ufacık bir şefkat kırıntısı gösteren saçma sapan adamlara gönül veriyorlar sonra yazık oluyor
11 Yorumla
Soran11 ayUmarım hiçbir kızın sonu böyle olmaz
Ben baba sevgisi gördüm görmeyen ufak ilgiyle bağlanır bence
11 Yorumla
Soran11 ayKıymetini bilin:)
11 ayTürk toplumunda çoğu çocuk baba sevgisi alamıyor maalesef toplumdaki çoğu bireyde daddy issues var
01 Yorumla
Soran11 ayÇok dogru
Gizli Üye(18-24)11 ayBen daha çok onun emirlerini gördüm. Ve başkasının onun yanında daha değerli olduğunu hâlâ görüyorum. Bana bir yararı dokunmuyor ama ne kadar olursa olsun sana değer veren baban varsa bambaşka bir şey bence. Kızarım istemem onu bir yandan olmasa ne yapardım diyorum.
01 Yorumla
Soran11 ayBencede
Gizli Üye(30-35)11 ayBabama daha düşkündüm. On yıl oldu onu kaybedeli o gidince güvenin daha çok sarsılıyor dış dünyaya karşı. Tek limanın oymuş gibisin ve hiçbir şey eskisi gibi olmuyor.
01 Yorumla
Soran11 ayALLAH yardımcın olsun
Gizli Üye(18-24)11 ayDünyanın en mükemmel şeyi kızlar. Emin olun. Ben bu sevgiyi sonuna kadar yaşayıp sonra babası tarafından terk edilmiş küçük bir kiz çocuğu olsam bile o sevgiyi tattigim için mutlu hissediyorum..
01 Yorumla
Soran11 ayHakkınızda hayirlisi olsun kader yapacak bir şey olmjyor maalesef
11 ayHayatım boyunca hiç tatmadım babam özenle eksik tuttu sevgisini ilgisini. Sonrada çekti gitti terketti annemle bizi
01 Yorumla- 11 ay
Bir daha hiç görmedin mi babanı?
11 aySadece kız için değil erkek içinde çok büyük bir eksikliktir
11 Yorumla
Soran11 ayDogru
- Devamını Gör (96)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem