Ergenlik çağı çocuğa özgüven nasıl kazandırılır?

Arkadaşlar 39 yaşındayım evliyim bir kızım var 17 yaşında akademik başarısı düşük olduğu için artık zekasında sorun olduğunu düşünüyor internetten birşeyler okuyup kendine teşhis koyuyor bir arkadaşı var kız özel eğitim öğrencisi dehb öğrenme güçlüğü sorunları var ram gidiyor bana onu örnek gösteriyor belki benimde özel eğitime ihtiyacım var dersleri anlayamıyorum gerçekten yeni şeyler öğrenmekte zorluk yaşıyorum beni doktora götür tedavi ettir diyor küçüklüğünde herhangi bir sorun yaşamadı özgüvensizliğinden dolayı böyle yapıyor artık canı ders çalışmak istemiyor nasıl olsa anlamıyorum kapasitem yok diyor öğretmeni sen niye öğrenmekte zorluk yaşıyorsun demiş sınıf arkadaşlarım yapıyor diyor herhangi bir sorunu olmadığına eminim olsaydı küçük yaştan fark edilirdi bahane buluyor ve ben artık çok sıkıldım bu durumdan kendine güvenmiyor ben yapamam benden yüksek hedef bekleme diyor sosyal aktivitesi var onu da zor öğrendiğini yetenekli olmadığını söylüyor ne yapsam zekada sorun olmadığına inandıramıyorum çocuğuma özgüven nasıl kazandırabilirim
Ergenlik çağı çocuğa özgüven nasıl kazandırılır?