1 yılÇocuk çok güzel bir şey ama romantizm Eski Sevgili durumları ya bitiyor ya çok azalıyor Öyle eskisi gibi olmak zor oluyor maalesef o yüzden kararınızı ona göre verin çocuk sahibi insanlarla konuşun çocuksuz evlilik Tabii ki diyoruz sizin gibi çocuk istemem bir de beraber olursanız ömür boyu birbirinizle takılırsınız mutlu olursunuz :) çocuk da çok güzel bir şey ama bakması zor ve hayatınıza Hatta ilişkinize mutlaka etki eder yardımcı birisi Yoksa tek başınıza bakmanız oldukça yıpratır.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılİstemeyen erkek zaten kendi istedigi bir evlilik içindedir. Erkek sorun etmez.. yurutur. Sende aynı fikirdeysen.. yürür tabiki. Ama sen çocuk istiyor musun.. istemiyor musun? Önemli olan bu. Yoksa sadece çok seviyorsun diye.. çocukta istesigin halde.. ondan kopamayarak.. onunla evlilik fikrine.. çocuksuz bir evliliğe kendini alıştırmaya mi calisiyorsun. Çok yönlü bir konu.. mesele.. çocuk istememe nedeni ne tam olarak? Sana nasıl izah ediyor? Meni sinde canli spe rm mi yok. O çocuğunun olmayacagini zaten biliyor da sana rol mu yapıyor? Yoksa ekonomik koşullar.. bir çocuğun bu kalitesiz ekonomik ve sosyal koşullarda sorumluluğu alabilme endişesi mi? Böyle adamla evlenilir mi? Bu bireysel olarak ilişki özelinde cevaplanmasi gereken bir konu. Ama şuda var. ilerleyecek olan yaşınız ile birlikte bu konuyla ilgili fikriniz değişebilir. Ve bir gün çocuk yapsamiydik acaba demeniz mümkün olabilir. İlerde pişman olmayın. Aman dikkat.
00 Yorumla
1 yılÇocuksuz evlilik yürür ama bence iki tarafın da biraz aykırı insanlar olması gerekiyor. 45 yaşına kadar sabredebilmeniz gerekir. 45 ten sonra zaten kendinizi yaşlı diye tanımlayacağınız için çocuk alıp başımıza bela mı edicez kafasında olursunuz. Fakat 45 ten önce iki tarafın çocuk isteme duygusuna sahip olması kuvvetle muhtemel dir bu sebeple 45 e kadar dayanabilecek birileri iseniz problem olmayacaktır
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılİki taraf da çocuk istemiyorsa gayet yürür. Ama işte iki tarafın da istememesi lazım. Çocuk istememe rağmen çocuk istemeyen bir adamla onu seviyorsun diye evlenirsen sonra anne olmak içinde ukte kalır ve mutsuz olabilirsin. Ve ayrıca insanlar çocuklarına eşlerinden daha çok kıymet veriyor. Bir adam için doğmasını hayal ettiğin çocuktan bence vazgeçilmez. Büyük konuşmayayım ama ben bir erkek için asla böyle bir şey yapmazdim. Kısır olması ayrı bir durum, bu onun elinde değil. Ama keyfine çocuk istemeyen bir erkekle çocuk isteyen bir kadın olarak evlilik yürütemezdim diye düşünüyorum. Hep dogurmadigim çocuğun pişmanlığını içimde yasayacagim bu sefer
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Selam Queenn2000! Annelik serüvenine başlamadan önce ben de aynı soruları kendime sormuştum. Gerçekten önemli bir karar. Çocuksuz evlilik yürüyor tabii, önemli olan iki tarafın da beklentilerinin uyumlu olması. Mutluluğun sırrı bazen evde koşuşturan çocuklar değil, ortak hayallerde saklıdır. 😊 Yani her çiçek farklı toprakta açar derler ya… Ne istediğini bilirsen, hayat çok daha renkli olur!
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
80Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 12,1b cevap paylaştı.
u 1 yılçocuk olmasa da olur
00 Yorumla çocuk büyütmenin kolay bişey olduğunu sanıyorsun.. şu ekonomide şu ülke şartlarında çocuk istemek cahilliktir. eğer zengin ve çocuğun geleceği için yatlar katlar miraslar bırakacak biri ise o zaman niye istemiyor lan denilir.. ama o çocuğun ileride bu ülkede dünyaya gelmemeyi istemeyeceğinden emin olabilirsiniz.. siz sev*ştiniz diye dünyaya gelip eziyetini çekecek yıllarca..
19 Yorumla- 1 yıl
Dünyadaki en tehlikeli zihniyet senin zihniyetin. Senin baban çok mu zengindi seni yaparken? Aile olmanın ne demek olduğunu bilmeyenler asıl cahildir. Yani sensin o cahil kardeşim. Kendini avutma. Bir boktan haberin yok kendini öyle entelektüel falan sanma halktv tele1 izleyerek olunmuyor onlar. Şu yazdıkları okudukça sana öyle acıdım ki içimde oluşan acıma duygusu şu an seni daha çok ezmeme engel oluyor buna emin ol 😄
- 1 yıl
@BerKaan3495 kardeşim ben fakirlikle büyüdüm.. çocuğumun benim gibi okula giderken harçlık bile isteyemeden gitmesindense hiç olmamasını istemem hakkım değilmiş gibi konuşmuşsun. şimdi halk tv izlemeye gerek yok hayat aşırı pahalı dışarı çıkınca yüzüne çarpmıyorsa ya hırsızsın, ya zengin, ya deli..
- 1 yıl
İşte zihniyetin bu kardeşim maalesef. Durumu iyi olanları ya babadan zengin ya da hırsız sanıyorsunuz. Çok şükür sıfırdan geldim zengin sayılmam ama durumum iyi çok de güzel bir kızım var allah herkese nasip etsin. Aile kurmak sadece zenginlere has bir şey olamaz çünkü aile kurmak güzel bir şey. Her şey aşırı pahalı diye aile kurmayacağım mantığı bencilce bir yaklaşım. Hiç kusura bakma buna anlayış gösterecek taraf yok benim nazarımda. Ayrıca şunu kaçırıyorsun. Benim lafım aile kuramayanlara değil istemeyenlere. Yoksa herkesin şartları aynı değil farkındayım. Biraz geç olur biraz zor olur ama olur. “İstememek” tamamen insanlık dışı bir olay kusura bakma
- 1 yıl
İyi kardeşim keşke senin anan baban da seni istemeseydi ne diyeyim
- 1 yıl
Kardeşim anlama kıtlığın olduğunu zaten yazdıklarından anlıyorum ama ondan bahsetmiyorum. Yani en baştan seni yapmayı istemeselerdi de olmasaydın anlamında dedim. Doğduktan sonra istemeseler anlamında demiyorum. Hani konumuz o ya anlarsın sanmıştım da demek ki böyle tane tane anlatmak lazımmış.
- 1 yıl
Zor şeyler yaşamış olabilirsin kardeşim seni yargılamıyorum. Belki dediklerini hayata karşı bir sinirle söylüyorsun ama hayat sandığın kadar değersiz bir şey değil emin ol. 10 yıl önce uyuşturucu batağına düşmüş ve iki kez intihara kalkışmış biri olarak söylüyorum bunu. Çok şükür bir kadın beni oralardan çıkardı ve bana sıcak bir yuva ile dünyalar güzeli bir kız verdi. Kabul edeyim biraz da şansım yaver gitti ve şimdi her şeyim var. Onun için yaşamak öyle değersiz bir şey değil ve bir şeyleri düzeltmek için asla geç de değil. Şu boktan sitedeki birini ne kadar ciddiye alırsın bilmem ama umarım her şey gönlünce olur.
İnsanoğlunun hayatı ortalama 70-80 yıl. Üstelik son 30 yıl hastalıklarla geçecek. 30 lu yaşlarda çocuk sahibi olsalar geri kalan hayatlarını evlatlarına adayacaklar. Üzerine bir de 6 yıldır düzelmeyen - düzeltilemeyen ekonomiyi eklersek...
Çocuk istemeyen erkek candır!00 YorumlaÇocuk sahibi olmak isteyen biri, çocuk sahibi olmayı istemeyen biri ile evlenebilir ama bu o kişinin kendi isteğidir. İleride; "Evlenmeseydin o zaman çocuk istiyorsan." gibi durumlar ile de karşılaşmak mümkün. Bu yüzden evlilik yaparken bu tür detayları görmezden gelmemek gerekir.
10 Yorumla
1 yılBir insan aile kurmak istemiyorsa, o insan sakat insandır. Hatta bana göre insan değildir çünkü hayvanlar bile aile kuruyor şu vahşi doğada savaşıyor kendinden kat ve kat büyük canlılarla. İnsanlar ise imkanlarına rağmen aile kurmak istemiyorsa oradaki insana ben insan demem hatta hayvan da demem. Başka bir şeydir o. Daha aşağılık bir canlıdır. Aile de çocuk olmadan, hatta belki çocuklar olmadan olmaz ama insanın kendi tercihidir o da.
04 Yorumla- 1 yıl
İnsanların normal tercihleri yüzünden bu cümleyi kuruyorsan yobaz, örümcek kafalı birisin demektir.
- 1 yıl
@Smalltownboy70 Okuduğunu anlamadığına göre örümcek kafalı olan sen oluyorsun prenses
- 1 yıl
Ne boşsun he
- 1 yıl
@Papatyaadası senden boş olamam
1 yılYürür tabi.
Hem cocuk yaparsan bu zamanda bakmak hiç kolay değil seni maddi manevi yönden çok zorlar. Helede çocuk büyüdükçe masrafları çoğalır helede bir kız çocuğuysa.. Hem fazla sorumlulukları da vardır..
00 YorumlaBu devirde çocuk getirmek bana pek sıcak baktırmıyo'. Ekonomi açısından değil, insanların günden güne gittikçe vahçileşmesi, çocukların arabaların altında ezilmesi, kaçırılması, tehdit edilmesi, peşine sapık takılması bir çok açıdan.
00 YorumlaBence daha iyi yürür. Hem boşanma gibi durum olduğunda çocuk olmadığı için çocuğun psikolojisini kötü etkileyip kul hakkını yeme durumu da olmaz
10 YorumlaKraliyet ailesinden olmadığımıza göre ve sahzade yapmak zorunda kalmadığımıza göre çocuksuz da evlilik olur, hatta bence çocuksuz daha sağlıklı ve güzel yürür
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılHem de seve seve, keşke böyle bi erkek bulabilsem. Ne güzel çocuk dırdırı yok çocuk yerine birbirimize değer verir hem eş hem arkadaş olur ölene dek birbirimizn yanında oluruz
50 Yorumla
1 yılİstiyorlarsa hem kadın hem erkek istemeli çocuğu. İstemiyorlarsa da ikisi de istemiyor olmalı, o zaman anlaşabilirler, evlilik te mümkün olabilir.
30 Yorumla
1 yılYürür niye yürümesin. Çocuğu evliliği yürütecek bir araç olarak görmek çocuğa yazık değil mi? Çocuğu sadece çocuk olduğu için istemek gerek.
30 Yorumla
1 yılÇocuksuz evlilik yürür ne diye vücudunu bozacaksin adamın soyunicin değmez parası varsa ye iç gez
20 Yorumla
1 yılİki güzel yürekli insanın kafa kafaya verdiğinde nasıl hayat mutlu edecekse ona göre yaşar, aksini düşünen ise günümüz hayatını yaşamaktan kaçamaz.
Aksini yaşamak için diller dökse bile.00 Yorumla
1 yılEkonomiye göre ayağını uzatıyor helal olsun. Biz erkekler boşuna çocuk olmasın demiyoruz bu gün aile olarak 8 ve 9 kardeş olanlar var geçinmek bir hayli zor
00 Yorumla
1 yılNeden olmasın? Genel düşüncenin aksine bir evliliği ayakta tutan, canlandıran şey çocuk değildir. Eğer karşılıklı saygı, sevgi ve güven varsa zaten en güzel evliliklerden birisi yaşanır. Günümüzde sorumluluk alamayacak olsa bile sırf keyfinden çocuk yapanlar çok var. Sorumluluğunun farkında olup, yapamayacağını anlayıp istemeyen insanlara saygı duyuyorum. Çocuk sadece aile için bir "araç" değil, sorumluluk ve iki ebeveyn tarafından yaratılan yeni bir hayattır.
10 Yorumla
1 yıliki tarafta gönülden istiyorsa olur yoksa baba maç anne dizi izlerken çocuğun eline tablet tutusturularak büyüyecek çocuktan pek hayır gelmeyebilir
00 Yorumla
1 yılYürür daha sahici olur hem çocuk için devam etmediğinden
30 Yorumla
1 yılEvli olan herkes çocuk yapmak zorunda değil , çocuk istiyorsan isteyen biriyle evlenmelisn ikinize de işkence etmeye gerk yk yani
20 Yorumla
1 yılNerede lütfen söyleyin 😄 ben çok güzel evlenirim öyle adamla
30 Yorumla
1 yılEvlenilir tabii ki. Çocuk isteyip kısır da olabilir. Boşayacak mıyız adamı?
30 YorumlaEvlenilir tabiki de kadında çocuk istemiyorsa
20 YorumlaOlabilir de bir zaman sonra kadınlar bunu kaldıramaz.
Çünkü kadın doğası gereği annelik duygusunu tatmak ister.00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılYürür niye yurumesin. Şahsen çocuk olunca benim başım göğe ermedi. Keşke şimdiki aklım olsaydı. Ne evlenirdim nede cocuk yapardım. Değmiyor çünkü. Hem insanoğlu nankör hemde bu dünya yeni bir birey getirmek için çok kötü
10 Yorumla
1 yılSen çocuk istiyorsan tabi evlenilmez, bunlar evlilikten önce konuşulup anlaşılması gereken şeyler
00 Yorumla
1 yılbu karşılık bir karar olmalı kimisi çocuk istemiyorlar ve yapmıyorlar
evlenmeden önce bu konu konuşulmalı00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılEğer kişi istiyorsa ama karşı taraf istemiyorsa evlenilmez yani bence evlenilmemeli çünkü sen istiyorsun o istemiyor çok kavgalar olur hani kavgaların olmasından ise bir kere üzülmek daha iyidir.
00 Yorumla
1 yılÇocuk istemeyen erkekle, çocuk istemeyen kadın evlenebilir.
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 686 cevap paylaştı.
1 yılAsıl onunla olur, en doğru adam kriterlerinden biri...
20 Yorumla Mis gibi de yürür. Sonra boşanıyorlar, olan çocukların psikolojisine oluyor.
10 Yorumla
1 yılEğer kadın istiyorsa olmaz. Ortak kararda olduğumuz insanlarla evlenmek zorundayız
10 Yorumla
1 yılSen de istemiyorsan evet herkes çocuk istemek zorunda değil
10 Yorumla
u 1 yılÇocuk istemeyen adamla evlenmem. Çünkü anne olmayı çok istiyorum.
10 Yorumla
1 yılÇocuk isteyen biriysen hayır. Şahsen ben çocuk sevmeyenle de düşünmeyenle de yapamam.
10 YorumlaYaş kaç genel olarak mı istemiyor şuanda mı istemiyor gibi kriterler var genel olarak istemiyorsa koşarak uzaklaş oradan
00 Yorumla
1 yılÇocuk getirmek akıllı adam işi değil zaten bu ülkede
00 YorumlaEvlenilmez, bir erkek baba olmalı , ben çok istiyorum
00 Yorumla
1 yılBen isterim eşimin bebeğimizi emzirirken onu ve bebeğimizi öpmek isterim başlarını okşarım
00 Yorumla
1 yılerkek istemiyo diye sen annelik duygusundan mahrum mu kalicaksin
bence sen istiyosan olmaz bu is00 YorumlaErkek kadın fark etmez çocuk isteyen biri çocuk istemeyen biriyle evlenmemeli.
00 Yorumla
1 yılBen sevdiğim adamdan çocuk isterim. Ama eğer bu kişi çocuk istemezse fikrine saygı duyup ayrılırım
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 990 cevap paylaştı.
1 yılBen evlenmezdim. Çocuksuz evlilik yürür de çocuk sevmeyen biriyle yürümesi çok zor.
00 Yorumla
1 yılBen istemiyorum ama istemeyen bir erkek istemezdim. İsteyenler bana daha çok güven veriyor 😄
00 Yorumla
1 yılSende çocuk istemiyorsan yürür neden yürümesin belki kısırdır
00 YorumlaÇocuk istenmezmi yaa, onlar evin nese kaynağı, asla çocuk istemeyen biriyle evlenmem
02 YorumlaNeden evlenilmesin. Çocuk istiyorsan baştan çocuk isteyen birisini bulursun zaten.
00 YorumlaSevdikten sonra yürür ama karşı tarafın sorunları vardır belki onu düşünmek lazım
00 Yorumla
1 yılKarısının fiziği bozulmasın diye düşünen adam gibi adam
00 Yorumla
1 yılÇocuk istemeyen adam sorumluluğu sevmez sorumluluk sevmeyen erkek sanada bakamaz. Bence boş
00 Yorumlabu olay sevdiğin kadına gelene kadar sevdiğin kadın olunca evlendiğin kişi hemen cocuk istiyorsun
00 Yorumla
1 yılBal gibi de yürür bu devirde çocuk mu yapılır çocuğa zulmetmeye hiç gerek yok
00 Yorumla
1 yılİki tarafta istemiyorsa gayet güzel yürür 🦋
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 788 cevap paylaştı.
1 yılAsıl onunla evlenilir. İnsan sevdiğini **** mi ki.🤦♂️
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılErkekler kadınını sevince bence çocuk istiyor. İlk başta istemem falan diyorlar sonrasında seviyorlar
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılTam tersi de olabilir aslında 😄
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılen iyisidir (asla değil ama birilerine kakalamamız lazım)
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılAncak karşılıklı çocuk istenmiyorsa evlenilir başka evlenilmez.
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılSevgilimle çocuk istemiyorduk adamla nişanlandık şu an çocuk hayali kuruyor 😅 Ama ben hala istemiyorum
10 Yorumla
1 yılYani yürümez
Cocuk yoksa evlilikte çok mantıklı olmaz
00 Yorumlabence çocuk evin neşesidir çok önemlidir eğer eşin çocuk istemiyorsa altında illaha bir şey vardır
10 Yorumla- Devamını Gör (91)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar