Sırf çocuk istediği için evlenen insan ne kadar normalse, evlendiği halde çocuk istemeyen insan da o kadar normal. Şunu herkes kabullense dünya daha yaşanılır bir yer olacak.
Liseden mezun olursun, hangi üniversite okuyacaksın derler. Ünv. biter iş buldun mu derler, iş bulursun askere gittin mi derler. Askerden gelirsin hadi evlen derler. Evlenirsin hadi çocuk yap derler.
İnsanlara yapılan bu toplumsal baskıyı kınıyoruz. Rahat bırakın insanları herkes istediği hayatı yaşasın!
Evli fakat çocuk sahibi olmak istemeyen insanlar neden bu kadar eleştiri konusu?
Şu silsile ve sıraya konulmuş bir sosyal durum.. Okul askerlik evlilik çocuk olum... Alisqgelmis rutin.. Evlilikle alakası olmayan kişiler bile evlendiriyor çocuk sahibi yaptırılır sonrq mutsuz evlilikler sevgisiz büyüyen çocuklar.. Toplumu şekillendiren mutsuz bireyler..
Hayat, çevresel faktörlerin etkisiyle karar vererek, sonra bu kararların doğurduğu sonuçların etkisinden çıkmaya çalışacak kadar uzun değil. Hatta bu cümle kadar bile uzun değil. şu an sağlıklı bir bedene ve zihne sahipsek buna şükredip öyle yaşamalıyız.
Çocuk ise yalnız kadının vereceği bir tercihtir, toplumları kurduğumuz günlerden buyana hep öyle olmuştur. Öyle de devam etmelidir diye düşünüyorum.
Dediklerine harfiyen katılıyorum ancak birde şu yönden bakmak gerek bilgili birikimli eğitimli insanlar çocuk yapmazken tamamen zıt insanlar üçer beşer yapıyor bu da toplumun bilgisiz cahil eğitimsiz insanlardan oluşmasına ve geriye gidişe sebep oluyor
1
6 Yorumla
Soran
1 yıl
Ahahah bir de bu konu var değil mi onlara müdahale şart efenim bu konuda eğitilmeli diye düşünüyorum. Hatta konuyu biraz daha irdelersek farklı olumsuzluklara da sebep oluyor. Bahsettiğiniz konu hepimizin hayatını olumsuz etkiliyor. O çocuklar ya da ebeveynler dışarda aynı ortamlarda karşılaşıyoruz.
Karşılaşmaya alıştık artık ancak çoğunluğu oluşturmaları ve demokrasinin de çoğunluğun sesiyle hareket etmesi diğerlerini ötekileştirip azınlık konumuna düşürüyor ya sev ya terket durumu ortaya çıkıyor maalesef
Günümüzde eğitimli insanın tanımını mezun olduğu üniversite, master derecesi ya da yabancı dil seviyesine göre yapılıyor. Giydiği kıyafetin markası, bindiği arabanın modeli bir insanın eğitimli olup olmadığını gösterir mi? Galiba biz de içinde bulunduğumuz yüzyılın sıkıntılarından yola çıkarak eğitimli insanı üniversite mezunu tanımı içine sıkıştırmışız. Bahsettiğiniz durum bu mezunlar için de geçerli ne yazık ki..
Bu konuda da haklısın panelde sorulan sorular ortada soranlarda üniversite okuyan gençler verilen cevaplara hiç girmiyorum bile şu anekdotla bitireyim Bülent ecevit kürsüden bağırır bu düzen değişecek Halktan bir ses Peki düzülen ne zaman değişecek
Ah canım ya, kelimesi kelimesine katılıyorum! 👩👧👦 Herkesin yaşam tercihine karışılır olmuş, “Sıra sende!” baskısı bitmiyor ki… Oysa evlilik de, çocuk da tamamen kişisel bir karar. Evlendin diye çocuk şart diye bir şey yok, isteyen anne olur, istemeyen olmaz. Hiç kimsenin çocuk istememesi onun hayatını eksik yapmaz, kimse de karışamaz zaten! Toplumun klasik laflarını duymazdan gelip, kulakları pamuklamak lazım bazen. 😊 Hep diyorum: Herkesin hayatı kendine, komşunun çocuğu da sana ödev değil!
1
2 Yorumla
Soran
1 yıl
Ben de öyle düşünüyorum ve bu zorbalığa da katlanmak istemiyorum.
Kesinlikle haklısın! 🙏 İnsanlara hayatlarını dikte etmek hiç adil değil. Senin hayatın, senin kararın! 👩👧👦 Ben de bu süreçleri yaşadım, kim ne derse desin kulak asmamak en güzeli. 🧡