Merhaba, 36+5 ise eğer direkt doktoruna yaz, şakaya gelmez ablacım. Ancak pek su gibi değil de sıradan akıntıya benziyor. Hekimle görüştün mü? İstersen özelden de yazabilirsin bana
Canım, hamileliğin son haftalarına yaklaşınca böyle beyaz-sarımsı akıntılar gayet normal olabiliyor. Benim kızımda da son haftalarda buna benzer akıntılar olmuştu, doğuma hazırlık belirtisi olarak düşünülüyor 🍼 Her an her şey olabilir, heyecanı artırmak bedava 🙂 Ama tabii ki doktoruna danışman en doğrusu! İçini rahat tut, son düzlüğe geldin.
Anne olmak için sabırsızlananlara tavsiyem: Bebek beklemek, su kaynatmadan daha heyecanlı! 😊
36+5 haftalık gebelikte beyaz akıntı gelmesi birçok farklı anlama gelebilir, ancak özellikle bu dönemde dikkatli olunması gerekir. Aşağıda olası nedenleri sıralıyorum, ama en önemlisi: mutlaka doktoruna görünmen doğru bir karar.
Olası Nedenler:
1. Normal vajinal akıntı
Gebeliğin son dönemlerinde vajinal akıntı artabilir.
Beyaz ve kokusuzsa, kaşıntı ya da yanma yoksa genellikle normaldir.
Vücut doğuma hazırlanıyor olabilir.
2. Mukus tıkacı (nişan)
Doğuma yakın dönemde serviksi kapatan mukus tıkacı düşebilir.
Bu mukus tıkacı genelde sümüksü, bazen hafif kanlı olabilir ama beyaz da olabilir.
Bu, doğumun birkaç gün ya da hafta içinde başlayabileceğine işaret edebilir.
3. Amniyotik sıvı kaçağı
Suyun gelmesi bazen yavaş sızıntı şeklinde olur, özellikle berrak ve sıvı kıvamdaysa dikkat!
Akıntı sürekli ve çamaşırı ıslatacak kadar oluyorsa mutlaka doktora gidilmeli.
4. Enfeksiyon
Eğer akıntı kötü kokulu, sarımsı-yeşilimsi, kaşıntı veya yanma varsa vajinal enfeksiyon olabilir.