Tabi hiçbir doğum kontrol yönteminin %100 korumadığı gerçeğini de unutmayalım..

Tabi hiçbir doğum kontrol yönteminin %100 korumadığı gerçeğini de unutmayalım..
Benim bilgim dışında bir şeyler yapmaya kalkışıyorsa, oldukça sıkıntılı bir durumla karşılaşmış olduğumun göstergesidir bu. Demek ki ben korunmasını istiyorum ama o buna riayet etmeyip adeta beni aldatıyor. Normalde reel olarak düşünürsek, ben istemem korunmasını. Tut ki istemişim. Bunun için geçerli sebeplerim vardır mutlaka. Tepkim üst perdeden olur kesinlikle, şüphe götürmez. Çünkü aynı şeyi o istemiş olsaydı haklı sebepleriyle beraber, ben buna saygı duyardım. Bir de işin ben tarafı var. İşimi sağlama alıp kendi işimi kendim hallederim, ben korunurdum.
Ne kadar da "ben" odaklı bir cevap..
Evet, hiçbir korunma yöntemi %100 garanti sağlamaz. Ancak burada soruda ki mesele,
Eşlerden birinin çocuk sahibi olma isteğiyle, eşini bilgilendirmeden ve istek ve rızasını almadan korunmayı habersizce ve tek taraflı olarak bırakması, evliliğin temel yapısı olan 'Her konuda ortak yaşam ve karar alma' ilkesini ihlal etmek sayılır. Böyle bir davranış, güveni sarsar ve ilişkinin sağlıklı ilerleyebilmesi zedeler Bu durumda şu sorunun tan karşılığı ne olacak "neden böyle bir şey yaptın?" Belki kadın %100 korunma yok ya korunuyor iken hamile kalsaydım bu senin için yine aynı derecede önemli olacak mıydı? diye kendisini savunmak istese de mesele "rızasının almaması" Başka durumlar da hasıl olabilir! Dünyaya gelen çocukta bir problem olmuş olsa tüm yönde ve şartta tek sorumlusu tutulur bir hale düşebilir.
Soruyu detayına kadar kapsamlı bir şekilde ele alıp, analizler eşliğinde çok güzel bir cevap yazmışsınız hocam.
Elinize sağlık 🙏
Yazıda bir bütünlük olduğu sürece okuması oldukça keyifli 😀
Ahaha ricalar efenim😀🙏
Bu büyük saygısızlık bana göre. Çocuk sahibi olmak ve çocuk yapmak tek başına alınabilecek bir karar değil ve ebeveyniliğe hazır olmayan bir anne veya babaya böylesine büyük bir sorumluluk habersiz yüklenilmemeli. Her iki taraf korunmalı, tek bir tarafa bırakılmamalı bu yüzden ben kendim için önlemimi alırım, o bırakmışsada büyük olay çıkardı ve fena güven sarsılırdı.
Çok mantıklı ve güzel bir cevap. Eline sağlık 🤩💖
💖💖
Böyle bir şeyin yaşanması beni üzer. Çünkü bir ilişkide en önemli şey güven, sadakat ve açık iletişimdir. Korunma gibi bir konu, iki kişinin birlikte karar vermesi gereken bir şeydir. Bedenimle ve hayatımla ilgili hassas bir konuda benim rızam olmadan bir karar alınması, sadece saygısızlık değil, aynı zamanda ihanettir.
O kadar haklısın ki..
Ayy Firu, bu durum baya büyük bir güven sorunu yaratır bende! 🤱 Çünkü bir ilişkiyi sağlam tutan şey önce güven oluyor, sonra geri kalan her şey geliyor. Böyle bir şeyi aramızda konuşmadan, bana sormadan yaparsa aramızda ciddi bir kırılma yaşarım. Ebeveyn olmak, hele ki annelik öyle plansız sürprizlerle güzel olmuyor bazen 🙂 Bu kararı iki kişi birlikte vermeli. Kafalar bulutlara çıktığında çocukların altı genelde dolu olur, unutmayalım! 💁♀️
Cevap
14Cevap
Çocuk istemiyorum şimdilik diye anlaştık o dikkat ediyor olsa da ben kendim korunmayı tercih ediyorum ama onun benimle paylaşmadan böyle bir şey yapmaya kalkışması bizim ilişkimizi bitirecek muhtemelen son darbe olur. Çünkü bunun anlamı bana göre, "bir şeylerin yolunda gitmediğinin farkındayım ama o kadar umursamıyorum ki seni, bana bağlanmak zorunda kal diye seni hamile bırakmak istiyorum." 🤷🏻♀️
Haklısın bebeğim 🙃
Çocuk sahibi olmaya hazır hissetmiyorsam kendimi koruma moduna alırım yani 😅 En azından ben kendimce garanti de olurum. Dediğin gibi koruma yöntemleri %100 işe yaramıyor, o zaman da ister istemez hem çocuğum olacak diye mutlu olur, hemde ne yapacağımı bilemeyip saçma sapan bir ruh halinde krize girerdim
Hangi ruh?😀
Uçlarda gezme bu kadar işte. Bir orta yolunu bulup dengelenmeye bak 😀🙃
Hiçbir zaman eşime bırakmam ben takip ederim. Çocuk yapmak istemiyor isem kontrolümü de kebdim yaparım.
Olması gereken..
Teşekkürler 🙏
bu başıma geldi ve gebe kaldım. çok ağladım başta ama kabullendim sonradan
Gebeliği sonlandırmayı düşünmedin mi peki?
hayır asla düşünmedim, sonradan istedim bebeğimi
O zaman güzel..
🤍🤍
🌸🌸
Böyle ekstra heyecanlar yaşanmasın diye kendi önlemimi kendim almayı tercih ederim
En güzeli..
Ben kendi önlemimi alırım ne olur ne olmaz diyecekten ajsjdkdkfkfkfkfkfk
Akıllı kadın 😀
Bu durumu tecrübe ettikten sonra akıllanmış olmam sayılır mı ahahahshshshddjdjfjfj
Duble akıllı sayıyoruz hem de çift dikiş 🤩😂
Ahsjsjdkdkdkfkf hayat işte tokatlaya tokatlaya akıllandırıyor insanı 😂😂😂
Bağışıklık böyle böyle kazanılıyor şekerim.
Aşısı yok ki hayatın iki doz vurduralım 😂
Aa çocuk mu dedim sen e hadi bakalım hayırlı olsun 😅
Ben evlenmeden korunmama rağmen hamile kaldım doğum kontrol hapıyla ama sonra evlendik artık asla doğum kontrol kullananmam spiral kullanıyorum artık
Spiralin de kasılmalar sebepli kayma ihtimali var..
Sorun etmezdim evli olurduk sonuçta çocuk istiyorsa eğer yaparız bizde
O zaman ben kondomla hep korunurum. İşimi sağlama alırım.
Hiç bir tepki vermezdim ne istiyorsa onu yapardım hep bizim istedigizmi olacak
Kendisine artık her hangi bir konuda güvenmem. Güvensizlik olur yani :D
Umarım allah korur😂😂
Torti yaa 🤣🤣
Kimseye güvenmemeli bu devirde 🤭😂
Güvenmediğimiz biriyle o işi yapmak ne kadar doğru peki?😀
İşin şakası tabi de yapanda çok bile bile zevkine ya da elinde tutmak için ki güvenip yapanı da gördüm bebek doğunca ayrıldılar her şey bizim için olmaz diye bişey yok bazı kararlar ortak alınmalı bu konuda ama herkes aynı fikirde olmuyor işte
İşte şakayla karışık bir çocuk dünyaya geliyor sonra 😀
Tabi ki herkes aynı fikirde olmayabilir. Bu gayet normal bir durum. Anormal olan bencillik, düşüncesizlik, mantıksızlık..
Evet çok haklısın
😇🙏
Kızarım bir daha rüyasında zor görür😀
Boykot yani 😀
Haketmiyormu 😀😀
Ziyadesiyle hak ediyor 🤣🤣
Evet😀😀
tüp ligasyonu, vazektomi👍
Çocuk sahibi olmak istemeyen insanlar kesinlikle bunları yaptırmalı.
Diğer yöntemler hem maddi külfet, hem zaman israfı hem de gereksiz stres sebebi 😀
kesinlikle. ayrıca kendi doğum kontrolunu sağlamış oluyorsun karşı taraftan beklemeden. tabi cinsel hastalık boyutu var onun icin kondom şart 😄👍
Bu yasta, bu kadar bilgili ve bilinçli bir hemcinsimi gördüğüme sevindim🤩🫠
Saygılar efenim 😇🙏
teveccühünüz😄 Saygılar!!
💘 (Bu şu an benim kalp anlık 😀)
bu da benimki 💖 (anlık 😄)
🌸🌸
Evlilikte çocuk gibi kararlar birlikte alınmalı
Kesinlikle..
Neyi nasıl istiyorsa yaparız sorun yok.
%100 hiçbir şeyin garantisi yok
Karlar düşer...
Düşer düşer ağlarım...