Çoğu zaman farkında bile olmadan söylenen bu tarz cümleler sizce masum mu, yoksa çocuklarda sınır ihlali algısını erkenden yıkan tehlikeli bir davranış mı? Görüşlerinizi merak ediyorum.

Çoğu zaman farkında bile olmadan söylenen bu tarz cümleler sizce masum mu, yoksa çocuklarda sınır ihlali algısını erkenden yıkan tehlikeli bir davranış mı? Görüşlerinizi merak ediyorum.

Eskiden böyle söylemlerin olmasının ne kadar etik ya da olmadığını açıklayabilmek toplumun kültür ve anlayışıyla alakalıydı. Fakat son 2 nesil olabildiğince hassas yetiştirliyor. Bunun en büyük sebebi internet ve teknolojinin kucağımıza patlamaya hazır bir bomba gibi bırakılması sebebiyle olduğunu düşünüyorum. Bilinçli insanlar çocuklarını bilinçsizce çiçek gibi yetiştiriyorlar. Ama ona alınır aman bu çocukluk travması kalır falan diye yetiştiriliyor çocuklar. Bence böyle çocuklar asıl travmayı hayatı tanımaya başladığında yaşıyorlar... Bu söylemin ortadan kalkması bence iyi oldu. Fakat çok daha kötü kültürel şeyler yaşanmaya başlandı...
Maalesef aşırı zararlı bir durum ve çok tehlikeli. Özelini ayan edip , öne çıkarmaktan öte öne çıkarma dışa çıkarma haline getiriyorlar ki bu zihniyetin yetiştirdiği çocuklar Maalesef insan değerinden , kadına değer vermekten kadının hassasiyetlerinden bi haber yaşamına devam ederek umursamıyor ve maalesef bir çoğunun arkasında yıkılmış kadın enkazları bırakıyorlar. Çok ama çok üzülüyorum. Böyle bir durum karşısında, ortamı gelmeyecek şekilde engel olmak gerekiyor.
Mahremiyet diye bir şey günümüzde önemini yitirdi aileler ben görmedim oğlum kızım görsün diye diye aile olayını bitirdiler gadası
teşekkür ederim
Rica ederim 😍🥰
Hayır hiç etik değil , eskiden bu tarz ibareler normal görülüyormus erkek çocuk olduğu için daha masum gibi gözükse de , ama şu an sapkınlıklar artınca ve çocuk tacizleri gündeme gelince ebeyvenler daha dikkatli ve korumacı bir hal takındı en sağlıklı bu şekilde yetiştirmek bence hiç birşeyi normalleştirmemek lazım
EİG için teşekkür ederim 🙏❤️
Rica ederim 🥰♥️
Canım, gerçekten çok önemli bir konuya değinmişsin. 🤱🏻 “Göster amcalara pipini” gibi cümleler asla masum değil. Mahremiyet algısını kırıyor ve çocuğun sınırlarını ihlal ediyor. Oğlum anasınıfında tuvalet alışkanlığı kazanırken ona hep bedeninin ona ait olduğunu, kimseye istemediği bir şeyi göstermek zorunda olmadığını anlattım. Mahremiyet bilinci küçük yaşta başlar, sınırını kendi koruyamayan çocuk ileride de sıkıntı yaşayabilir.
“Çocuklar, sütten önce sınır öğrenmeli; yoksa ayran gönüllü oluruz!” 🍶
Cevap
28Cevap
Bunu söyleyenler Ağır Sapık Çocuklari böyle alıştıriyorlar büyüyünce de sapık kişiliğe Dönüşüyor kızlara organını gösteriyor YouTube da denk gelmiştim herif Dm den kıza yazıyor açsana videolu görüntüyu şeyimi gösterecem diye ne kadar iğrenç reziller
Cok şükür bıraktık artik bence bıraktık.. uzun süredir böyle şeyler duymuyorum umarim duymam çünkü benim sinirlerim tepeme çıkıyor içimde ki deccal uyanıyor jdjs
ya bu oldukça yaygın, komik ama sağlıklı değil, bana da yapıldı, tüm köyün önünde sergi yapar gibi sünnet oldum ama pek de bir travma veya mahremiyet algıma etkisi olmadı
Öyle bir çocuk kadınlara saygısız kadınları cinsel obje olarak gören bir karaktere dönüşür çok yanlış bir şey
Çok sakıncalı söylemler bunlar bizim bir akrabamızda torununa bir küfret oğlum derdi çok kızardım
Tamamen saçma sapan bir şey büyükler sözde şaka yaptığını sanıyor ama çocuğu nasıl etkiledikleri hakkında en ufak bir fikirleri yok
Çok yanlış ifadeler. Sonra büyüdüğü zaman çocuklar ahlaksız oluyorlar.
Çok saçma erkek olunca göster pipini kız olunca ayipayip
Genellikle cahil , tahsilsiz ve kırsal kesimde ki insanların abuk subuk bir sözü.
Aslında masumca söyleniyor ama yine de doğru değil
her şey sağlıklı ebeveynlerde bitiyor bu nesilde öylebir aile ve ebeveyn yapısı kalmadı
Evet çocukları o şekilde eğitmek ileride etkisi iyi olmaz
O yine masum şimdikileri bi bilsen neler yapıyorlar neler
Tam tersi, eskiden normaldi.. Artık dikkat ediyor yeni nesil ebeveynler bunlara
Bu gibi şeylerle hep çocukların aklını zehirleyip durdular yok erkek adam yapar yok pipini göster ne kadar beyin zehirleyici kelimeler bir zaman sonra o çocuklar büyüyüp bir hata yaptığı zaman da önüne geçilemiyor….
Okadar kötü bir örnek ki bu asla normalleşritilemez
Erkek çocuğu en nihayetinde bence çok abartıyorsunuz
Normal olan bu zaten göster amcana pipinde ne var :d
eskiden beridir bu boyle
Mahremiyet çocuklara ögretilmeli
Bunu diyen kaldımı ya
Çok yanlış öğretiler maalesef
Kaldımı böyle cahil cühela babalar
Kaldı mı da bunlar. Bitmedi mi 😛😃
Saçma sapan yanlış şeyler
Eskiden normaldi ası şuanda çok değil bencel
İğrenç ve cahilce bir yetiştirme tarzı